Gépkarabélyok

A HK416 nem attól A (így nagybetűvel) gépkarabély mert olyan a működési rendszere amilyen!A hasonlít a 416-ra az mindent jelent csakazt nem,hogy ugyan az a működési elve.Már eleve kb 80 éve vannak ilyen rendszerű fegyverek így ilyen formán kiemelni a 416-ot értelmetlen dolog.
Ok, mondj még Armelite kialakítású gépkarabélyokat (a visszarugásgátló a tusban van stb.), melyek rövidgázdugattyú-hátrasiklásos rendszerüek. Nekem hírtelen ez jutott eszembe.

• Tetszik
Reactions: Rotten878
NA!!! Megvan hol láttam még ilyet. Méghozzá a fehéroroszoknál!
Csak azt nem tudom, hogy rendszeresítették-e? És a nevét sem tudom.
Belarus_has_developed_new_assault_rifle_7.62x39mm_caliber_925_001.jpg

https://www.armyrecognition.com/feb...oped_new_assault_rifle_7.62x39mm_caliber.html

Ok, mondj még Armelite kialakítású gépkarabélyokat (a visszarugásgátló a tusban van stb.), melyek rövidgázdugattyú-hátrasiklásos rendszerüek. Nekem hírtelen ez jutott eszembe.

Dunát lehet vele rekeszteni,gyakorlatilag minden szir szar amerikai gyártóbgyárt ilyet meg a nagyok közül is szinte az összes.

Meg miről is beszélünk?Ez a kínai csoda annyira AR kialakítású,hogy semennyire.

Dunát lehet vele rekeszteni,gyakorlatilag minden szir szar amerikai gyártóbgyárt ilyet meg a nagyok közül is szinte az összes.
Nem érdekelnek az amerikai gyártók, akik az amerikai civil piacra gyártanak.
Meg miről is beszélünk?Ez a kínai csoda annyira AR kialakítású,hogy semennyire.
Szerintem a legközelebb a HK 416 áll hozzá, de lássuk szerinted, mi az, amire a leginkább hasonlít? Ha kapásból be kéne mondjál egy hadi rendszerben lévő gépkarabélyt, amire ez hasonlít, mely lenne az?

A markolatresze totál HK33 utanerzes.... Amúgy meg van benne minden is, de újat már senki nem tud guritani a piacon. Az FN szeretett volna a 2000el, aztán jól rá is száradt... Elenyésző a rendszeresitők szama

Nem érdekelnek az amerikai gyártók, akik az amerikai civil piacra gyártanak.

Szerintem a legközelebb a HK 416 áll hozzá, de lássuk szerinted, mi az, amire a leginkább hasonlít? Ha kapásból be kéne mondjál egy hadi rendszerben lévő gépkarabélyt, amire ez hasonlít, mely lenne az?

Ugyan annyira hasonlít a 416-ra mint a Cz vagy a Beretta AR160 stb...

az,hogy a tusába lóg a rugó?
Igen. Erre gondolltam. Ugyebár a Stoner dizájn egyik fő jellegzetessége, hogy a helyretoló rugó a fegyver tusában van. Ezért az AR fegyvereknek nem lehet behajtani a váltámaszukat, csak teleszkópikusan betolni (pl emiatt a most rendszeresített pilóráknak fejlesztett gépkarabélyt két részre kell szétszedni). A másik jellegzetesség a közvetlen gázelvételes rendszer. A HK 416-nál lényegében mindent megtartottak az eredeti Stoner által tervezett rendszerből, csak a közvetlen gázelvételes rendszert cserélték rövidgázdugattyú-hátrasiklásosra. A QBZ-191-nél is ezt látjuk.
Nem igazán értem, hogy miért kéne MP44-re asszociáljak, mikor meglátom a QBZ-191 rajzát és nem mondjuk erre:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Igen. Erre gondolltam. Ugyebár a Stoner dizájn egyik fő jellegzetessége, hogy a helyretoló rugó a fegyver tusában van. Ezért az AR fegyvereknek nem lehet behajtani a váltámaszukat, csak teleszkópikusan betolni (pl emiatt a most rendszeresített pilóráknak fejlesztett gépkarabélyt két részre kell szétszedni). A másik jellegzetesség a közvetlen gázelvételes rendszer. A HK 416-nál lényegében mindent megtartottak az eredeti Stoner által tervezett rendszerből, csak a közvetlen gázelvételes rendszert cserélték rövidgázdugattyú-hátrasiklásosra. A QBZ-191-nél is ezt látjuk.
Nem igazán értem, hogy miért kéne MP44-re asszociáljak, mikor meglátom a QBZ-191 rajzát és nem mondjuk erre:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Most világítottam rá,hogy nem Stoner dizájn hanem HK.Már a G38-nak is a tusában volt.

Most világítottam rá,hogy nem Stoner dizájn hanem HK.Már a G38-nak is a tusában volt.
Rendben, feladom. A QBZ-191 az MP44-re hasonlít, meg azon kívül bármire, kivéve a HK-416 és M27-est. Közben megkerestem a svájci Sig-et (SIG515). Nos, arra sem hasonlít.

• Tetszik

Hogy miiiiiiiiii? A G38 leánykori neve HK416, nem?

Rendben, feladom. A QBZ-191 az MP44-re hasonlít, meg azon kívül bármire, kivéve a HK-416 és M27-est. Közben megkerestem a svájci Sig-et (SIG515). Nos, arra sem hasonlít.

Hehe, nekem már lassan olybá tűnik, hogy direkt nem akarják érteni.
Viszont a SIG 516 szerintem szintén pont ilyen. De az jóval kevésbé elterjedt (vagy legalábbis kevésbé híres), mint a HK416.

Hogy miiiiiiiiii? A G38 leánykori neve HK416, nem?

Hehe, nekem már lassan olybá tűnik, hogy direkt nem akarják érteni.
Viszont a SIG 516 szerintem szintén pont ilyen. De az jóval kevésbé elterjedt (vagy legalábbis kevésbé híres), mint a HK416.

Igen(vagy valami olyasmi,nem ismerem töviről hegyire ezt a "sztorit") de nem is értem,hogy miért azt írtam,MG 34-et akartam...

Igen(vagy valami olyasmi,nem ismerem töviről hegyire ezt a "sztorit") de nem is értem,hogy miért azt írtam,MG 34-et akartam...
Mint ahogy a közvetlen gázelvételes rendszer sem... De attól még ezek a vonások eléggé jellegzetesek az AR fegyverekre.