Pontosan, ezt hozzá sem tettem, tizenvalahány éve műholdat szedtek le Standardal, és azóta THAAD, S-400 és más vasak is megjelentek a HS fegyók inkább pont, hogy reakciók az egyre keményebb AA védelemre, nem valami forradalmi áttörő eszközök. Szóval a hordozó továbbra is egy platform, nem eszköz, eszerint kell szemlélni.
(BTW pont a Zumwaltnál volt hír pár hete, hogy egy ugyanilyen kategóriás BM-et akarnak rápakolni - vagyis egyrészt a NAVY counter már létezik, másrészt a platform lehetőségeit növeli, nemhogy a létezését veszélyyeztetné - hajóra pont azért teszik gondolom, hogy közelebb lehessen vinni. Vagyis a hajók lehetőségeit csak növelik az új eszközök).
Összességében egy konfliktus megkezdése után (vagyis nincs meglepetés, full alert van), mi jelent nagyobb fenyegetést (indítóplatformot mos ne vegyük figyelembe) - a hypersonic nagy magasságú salvo vagy a subsonic sea skimmer stealth eszközök (azonos EW/stb állapotok mellett)?
Elmeletek vannak hogy milyen faszak vagyunk de a valosag altalaban mas szokott lenni. A subsonic szalvoval szemben teljesen magabiztos vagyok. Vettem reszt olyan elesloveszeten ahol KOMOLY szamu subsonic es kevesebb min10 supersonic volt inditva egy vedendo hajora ( celhajo) es problema nelkul sok sok tavolsagi / idotartalekkal oldotta meg lotte le a TF oket.
Igazabol szerintem sok muik a szemelyzeten. Mit tud kihozni a rendszerebol . Mennyire hulye vagy elkeszult.