Nem nagyon beszél a beépített visszarúgást csökkentő mechanizmusról...
Arról van valahol valami részlet?
Rugó,buffer,ellensúly van pár megoldás..
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem nagyon beszél a beépített visszarúgást csökkentő mechanizmusról...
Arról van valahol valami részlet?
Ezt tudtam...Rugó,buffer,ellensúly van pár megoldás..
Ezt tudtam...
Arra lennék kíváncsi hogy konkrétan ennél az új MG 338-nál milyen megoldást alkalmaznak
A videó szerint igen.Jaaa.Majdcsak kibökik egyszer.Amúgy biztos,hogy van benne?
Akkor van.A videó szerint igen.
1:30-nál "...recoil mitigation system..."
A videó szerint igen.
1:30-nál "...recoil mitigation system..."
Én csak a videó alapján tudom megítélni. Én úgy látom , hogy csőnek van egy 10-20mm körüli vízszintes mozgása, szerintem ez lehet a "recoil" rendszer .
És azt hogy oldjàk meg?Akkor csőhátrasiklásos.
És azt hogy oldjàk meg?
Hátrasiklik a gázelvezető cső is?
Merthogy maga a fegyver az gázelvételes rendszerű...
Azt hiszem meg is van.Nem tudom.Biztos van rá megoldás bár valóban nem gyakori.
Már 2 éve ezt mondom és a HM-ben is tudják ezt, csak szarnak bele.SIG SAUER bemutató:
- M338 - .338 Norma Magnum
- MG 6.8 - 6.8 mm Hybrid
- MGX SPEAR - 6.8 mm Hybrid
Egyre inkább az az érzésem hogy rossz ütemben indítottuk a CZ 805 Bren 2 programot és a jelenlegi NATO kaliberekre (5.56x45 ès 7.62x51) àtàllàst.
Lehet hogy meg kéne állni, áttervezni a CZ 805 Bren 2-t 6.8-es lőszerre, a már legyártottakat pedig vagy eladni vagy átalakítani.
A géppuskával és a raj támogató automata fegyverrel könnyebb a helyzet mert olyanokat még nem kezdtünk el gyártani.
Ott csak a licenszet (fegyver és lőszer) kéne megvenni a SIG-től.
SIG SAUER bemutató:
- M338 - .338 Norma Magnum
- MG 6.8 - 6.8 mm Hybrid
- MGX SPEAR - 6.8 mm Hybrid
Egyre inkább az az érzésem hogy rossz ütemben indítottuk a CZ 805 Bren 2 programot és a jelenlegi NATO kaliberekre (5.56x45 ès 7.62x51) àtàllàst.
Lehet hogy meg kéne állni, áttervezni a CZ 805 Bren 2-t 6.8-es lőszerre, a már legyártottakat pedig vagy eladni vagy átalakítani.
A géppuskával és a raj támogató automata fegyverrel könnyebb a helyzet mert olyanokat még nem kezdtünk el gyártani.
Amerikában mostmár 90% fölötti az esélye hogy lesz kaliber váltás.Miért is?
Amerikában mostmár 90% fölötti az esélye hogy lesz kaliber váltás.
A .338 Norma Magnum a nehéz géppuskákhoz szerintem már eldöntött
A kisebb lövész fegyverekhez három opció van:
- a SIG 6.8 as Hybrid lőszere.
- a True Velocity cég polimer hüvelyes szintén 6.8 mm es lőszere.
- a Textron cég cased-telescoped lőszere 5.56, 6.5 és 7.62 kaliberekben
Szerintem a leg kisebb technikai kockázat a SIG lőszerrel és a hozzá fejlesztett fegyverekkel van, ezért ex lesz az új syandard USA lőszer karabélyokhoz és könnyű géppuskákhoz.
Azt hiszem az is nyílvánvaló hogy ha az USA átáll akkor az egész NATO követni fogja.
Nem tartom logikusnak hogy most mi legyártunk egy csomó fegyvert 5.56 os kaliberhez mikor 90% fölötti a v.színűsége hogy 10 éven belül az egész NATO átáll másra.
Ha a 80-as évek végi .223 Remington - FN SS109 váltásra gondolsz, az azért nem volt olyan radikális átfegyverzés...ne felejtsd el,hogy az európai NATO államoknak nagyon nagy beleszólásuk van ebbe,nem véletlen kellett a 90-es évek közepén átfegyverezni az amerikai haderőt.
Amerikában mostmár 90% fölötti az esélye hogy lesz kaliber váltás.
A .338 Norma Magnum a nehéz géppuskákhoz szerintem már eldöntött
A kisebb lövész fegyverekhez három opció van:
- a SIG 6.8 as Hybrid lőszere.
- a True Velocity cég polimer hüvelyes szintén 6.8 mm es lőszere.
- a Textron cég cased-telescoped lőszere 5.56, 6.5 és 7.62 kaliberekben
Szerintem a leg kisebb technikai kockázat a SIG lőszerrel és a hozzá fejlesztett fegyverekkel van, ezért ex lesz az új syandard USA lőszer karabélyokhoz és könnyű géppuskákhoz. Azt hiszem az is nyílvánvaló hogy ha az USA átáll akkor az egész NATO követni fogja.
Nem tartom logikusnak hogy most mi legyártunk egy csomó fegyvert 5.56 os kaliberhez mikor 90% fölötti a v.színűsége hogy 10 éven belül az egész NATO átáll másra.