Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Csak ironizáltam. Egyébként, az nagyon fontos, biztosan megéri feláldozni minden mást a csigatár oltárán.Mert ahogy nézem nem kettős adogatasu.
Nem a csigatar miatt találják fontosnak hanem hogy a karabelyosok tarjait is tudja használni. Szerintem is felesleges egyébkéntCsak ironizáltam. Egyébként, az nagyon fontos, biztosan megéri feláldozni minden mást a csigatár oltárán.
Ha jól látom nem képes tárral üzemelni sem pedig egyes lövést leadni.Hogy lehet fele akkora, mint a gestamen golyószórója?
Nem innoválták elég ideig?
Olyan fontosak ezek a képességek nekünk?Ha jól látom nem képes tárral üzemelni sem pedig egyes lövést leadni.
Ja már leírták.
Az egyes lövés faszság. A táras üzemeltetést még meg tudom érteni de szerintem azzal se kéne szarakodni.Olyan fontosak ezek a képességek nekünk?
Vannak olyan szakemberek nálatok, akik szerint kell?Az egyes lövés faszság. A táras üzemeltetést még meg tudom érteni de szerintem azzal se kéne szarakodni.
Van mert a táras adogatás az biztonsági tulajdonság, arra az esetre ha kifogysz a hevederezett lőszerből.Vannak olyan szakemberek nálatok, akik szerint kell?
Nincs a kettőnek köze egymáshoz. Azért lehet tárral is tüzelni, mert ez abszolut rajfegyver. Alapvetően nem arra van kitalálva, hogy hátul hagyják egy támogató pozícióban, hanem megy elöl így nincs arra idő, hogy akárcsak valamelyik zsákból elővegyék a tartalék hevedereket. Amúgy pont az egybenmaradóhoz kéne a tár, mert azt macera újrahevederezni szemben a szétesővel ami gyárilag van hevederezve.+ táras megoldást tudtommal ott alkalmaznak, ahol széteső hevedert használnak.
Jelen esetben egybemaradó van, tehát nem kell tár.
Kísérleti példányokat leszámítva nem tudok olyan egybemaradó hevederesről, aminél tár is van.Nincs a kettőnek köze egymáshoz. Azért lehet tárral is tüzelni, mert ez abszolut rajfegyver. Alapvetően nem arra van kitalálva, hogy hátul hagyják egy támogató pozícióban, hanem megy elöl így nincs arra idő, hogy akárcsak valamelyik zsákból elővegyék a tartalék hevedereket. Amúgy pont az egybenmaradóhoz kéne a tár, mert azt macera újrahevederezni szemben a szétesővel ami gyárilag van hevederezve.
Már eleve az egybenmaradó hevder is egy anakronisztikus dolog.Kísérleti példányokat leszámítva nem tudok olyan egybemaradó hevederesről, aminél tár is van.
Talán Észak-Koreában van ilyesmi.. ?
Akkor, meg nem értem, hogy az oroszok minek bohóckodnak még vele?Már eleve az egybenmaradó hevder is egy anakronisztikus dolog.
Óccsóbb.Akkor, meg nem értem, hogy az oroszok minek bohóckodnak még vele?
Fentebb a topikban már van egy pk géppuskákhoz tervezett széteső heveder.Akkor, meg nem értem, hogy az oroszok minek bohóckodnak még vele?
RPD ...Kísérleti példányokat leszámítva nem tudok olyan egybemaradó hevederesről, aminél tár is van.
Talán Észak-Koreában van ilyesmi.. ?
Hát nem. Mivel az rpd dobja rakaszként fukcionàl (belefűzöd belőle az adogató alapba a hevedert) és nem a dob adagol közvetlenül a fegyverbe.RPD ...
"The RPD feeds ammunition from the left side using a metallic, open-link, non-disintegrating belt typically holding 100 rounds of 7.62x39 ammunition.
...
The Russians and Hungarians both produced 50-round belt segments, while the Chinese produced 25-round belt segments.
...
The Russian RPD belts held the rounds in place using the extractor groove. The Hungarians designed a simpler belt that held the cartridges in place using an L-shaped tab at the rear of the belt.
...
The combined belt segments are stored in a metal drum that is attached to a mount on the receiver, for a total of 100 rounds. The RPD can also feed belts that are not contained in a drum if, for example, there is a need for more than 100 rounds of linked ammunition at a time."
https://en.wikipedia.org/wiki/RPD_machine_gun#Feeding
"The combined belt segments are stored in a metal drum"Hát nem. Mivel az rpd dobja rakaszként fukcionàl (belefűzöd belőle az adogató alapba a hevedert) és nem a dob adagol közvetlenül a fegyverbe.
"The combined belt segments are stored in a metal drum"
- ez nem áll ellentmondásban azzal, amit te írtál.