Golyószórók / géppuskák

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 736
76 815
113

FN Herstal introduces Minimi LMGs with long rail feed cover to allow fitting of multiple optics...

 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 084
16 358
113
Orosz baka tesztőte az FN Minimit
Nincs túl jó véleménye róla
Sok alkatrész, nehéz harci körülmények közt pucolászni, könnyen beragad, nem viszi a hevedert.

Az amerikai tapasztalatok kb. ugyanezek voltak az Afganisztánban harcoló alakulatok megkérdezése után, az egyik legproblémásabb kézifegyverüknek tartották. Korábban linkeltem a tanulmányt.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 729
80 105
113
A francia és a Belga hadesereg közös FN Evolys beszerzésről tárgyal
A SCAR válltámasz használata mindíg is lenyűgözött (ezt a fillérb@szást), ami viszont nekem kicsit fura ezen a fegyveren az a heveder befűzése. Az ami tenderen kritérium volt, hogy ne legyen felnyíló tokfedél így stabilabb legyen az optikák rögzítése, de valahogy a SIG megoldása nekem 1000x jobbnak tűnik mint ez ez az ajtós valami.
 
 • Tetszik
Reactions: Ocses and endre

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
9 146
30 801
113
Ez a végső gyártási konfigurációja az evolysnak..

GQR2nBEWMAIPKg2

 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 360
12 825
113

"...for Russian assault units, specifically for operations such as storming buildings in dense urban environments, trench warfare, and securing vehicle convoys. One of the notable features of the PKZ is its compactness and reduced weight, making it 1.5 kg lighter than the PKM.

This new machine gun uses the standard 7.62x54mm cartridge of the Russian Army and is equipped with a 100-round box magazine. It measures 850 mm in length and weighs 7 kg without cartridges*, making it lighter and shorter than the currently used PKM and Pecheneg models.
...
easily concealable under an arm, covered with a raincoat, to avoid being targeted by enemies who often aim at machine gunners and snipers first. Additionally, the specifications require that a fighter can raise the PKZ with one hand and open fire immediately to enable faster deployment.
...
"
- gyakorlatilag egy AMD-esített PKM.

* A PKM 7.5 kg, tehát csak 0.5 kg-mal könnyebb