Golyószórók / géppuskák

Dd_YEvBXkAEiRRq.jpg

Hátizsákos tölténytáras PKP.

Minek a két oldalról etetés? Szerintem csak bonyolítja, sebességet meg a mostaniak is eleget tudnak, a cső meg egyoldali etetéssel is leovad, ha "ügyes vagy".

Minek a két oldalról etetés? Szerintem csak bonyolítja, sebességet meg a mostaniak is eleget tudnak, a cső meg egyoldali etetéssel is leovad, ha "ügyes vagy".
Nem a tűzgyorsaságot növelik vele.Nem egyszerre etetik kétoldalrol,bár azt is lehet.A tüzkész lőszermennyiség lehet dupla,illetve lehetőség van különböző féle lövedékekkel feltöltött hevedereket tüzkésszen tartani,és gyorsan váltani.BMP-2 is kéthevederes pl,főleg ezért

igen a külömbféle lőszerek külön-külön jönnek. Én az autómata fegyverállványoknál látom értelmét, de még keveset tudok róla, sajnos.

Érdekességképp
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Next-generation squad weapon to be very capable, lethal, says Army chief of staff

https://www.army.mil/article/212177

Ez a rész érdekes:

"Additionally, it fires at speeds that far exceed the velocity of bullets today and it will penetrate any existing body armor or body armor expected to exist over the next 25 years, he added."

Ezt a kategóriát az USA Marines nem kezdte el kivonni valamiért? M249re gondoltam. Helyette heavy barell HK 416 vagy 417 lesz.... szóval valamiért nem tartják ezt a jövőnek. Nekünk is lehet jobb lenne ha a földrajzi viszonyok miatt több DMR lenne egy rajba, 308 Win kaliberrel, amivel 500-600 méterig lehet alkotni.
Szerintem Irak Afganisztán nyitott,nyílt területei miatt vonták ki cserélték le,de Európában pont ellenkező eset van,nincsen anyi puszta,kopár hegyvidék, több lehetőség beépített környezetben való harcra szóval ki tudja mi a jó megoldás. Én nem is a golyószórókat hiányolom hanem a 40mm-es gránátvetőket(automata ill. olyanok mint a Milkor cégé,nem tudom magyarul,talán revolverező,passz).

A csehek nem fejlesztettek ki valami hasonlót, család elv alapján?
Az ilyen gépkarabélyon alapuló fegyverekkel az a baj,hogy lehet vastagabb csöve,nagyobb kapacitású tárral, kétlábú álvánnyal szerelve,de mégsem olyan mint egy echte golyószórónak tervezett valami. Pl csőcsere megkönyítése,vagy heveder alkalmazása hiányzik.

Az ilyen gépkarabélyon alapuló fegyverekkel az a baj,hogy lehet vastagabb csöve,nagyobb kapacitású tárral, kétlábú álvánnyal szerelve,de mégsem olyan mint egy echte golyószórónak tervezett valami. Pl csőcsere megkönyítése,vagy heveder alkalmazása hiányzik.
A DMR fegyvereknek mi köze a golyószóróknak? Valami fogalomzavart érzékelek az erőben.

Nem maradna a rajban PKM,mind a kettőt kicserélném LMG-re.A szakasznak lenne géppuskás raja,abban lenne 2-3 PKM.
Akkor a meglévő szakasz rendszert változtatnád +1 rajjal, vagy a meglévő elrendezésből 1 raj lenne ami a PKM-et használja? Példa: tfh 3 raj ad 1 szakaszt, így 4 raj lenne (3+1pkm) 1 szakasz, vagy megmaradna a 3 csak 2+1-es felállásban?