Háborús, történelmi és hadtörténelmi témájú filmek

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 309
16 193
113
Oh, a Szürke Senkik ennyire rossz lenne? Pedig mintha valaki pont itt a fórumon ajánlotta volna :( Azért megnézem, legalább nem hosszú.
Évekig olvastam az első vh-t (olyan szintig, h a töri tanár kolléga már tőlem kérdezgette az alakulatokat, kiállítást hoztunk létre, stb.) szépirodalomtól, naplókon át mindent (antant levelezésekig). Így mondom, hogy -kis túlzással- a star wars hitelesebb, mint az a film. Fikciónak meg mondanivaló nélküli. Fényévekkel jobb a Nyugaton a helyzet változatlan új változata is. Első vh-ról volt még egy dokumentum film a 80-as években.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 567
89 738
113
A 4. résztől bekeményítettek a Masters of the Airben, az 5. meg még durvább volt, mégis olyan érzésem van, hogy túl sok a szál.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 567
89 738
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 567
89 738
113

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 441
83 600
113
John Shiban és John Orloff amerikai televíziós alkotók A levegő urai című televíziós miniszériája kétes kimenetelű vállalás: a „véres századként” ismert amerikai 100. bombázócsoport története pontosan kidolgozott, összességében mégis konvencionális és kiszámítható...

• Tetszik
Reactions: Flamand and BJani

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 567
89 738
113
Qurva jó filmek vannak fent:

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 567
89 738
113
Teljesen felesleges több filmes topic, úgyis mindenki a simába ír.

Az 1864 c. dán sorozat viszont nagyon jó!

Bárcsak mi is csinálnánk egy ilyet mondjuk 1848-49ről!

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 441
83 600
113
Teljesen felesleges több filmes topic, úgyis mindenki a simába ír.
Akik a katonai témák miatt járnak ide, nem elvossák a "minden egyéb" topikokat. Akik a "minden egyéb" topikok miatt járnak ide, nem olvassák a katonai témájú topikokat. Akik a katonai témák miatt járnak ide a haditechnikai fórumra, őket a sok "minden egyéb" téma zavarja és hogy a hozzászólások többsége már ilyen így elveszik közte a katonai tartalom. Ezért van külön a minden egyéb témájú filmeknek egy Filmek és sorozatok topik. Ha nem tudod megszokni a rendet, akkor írj mindent oda és majd időnként át lesz helyezve ide, ami ide való, hogy ne vesszen el ami katonai témájú.

• Tetszik
  • Imádom
Reactions: Flamand and BJani

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 567
89 738
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 567
89 738
113
Ez a Shogun, az összes rész megnézése után, nos, "nem lett túl jó" ... Pár szereplő viszont jó volt.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 751
15 112
113
Szerintem jó volt, sajnálom, hogy vége a sorozatnak.
Még nem , hogy nem lesz folytatás. Néhány vonal nem volt elvarva, például a portugál kapitányal való "leszámolás", ráadásul volt jelenet, ahol Blackthorn angliában éli le az élete utosó éveit, amit szerintem szándékosan tettek oda a szerzók, hogy ne legyen azzal lezárva az egész, hogy már végig Japánban marad.

Ez a Shogun, az összes rész megnézése után, nos, "nem lett túl jó" ... Pár szereplő viszont jó volt.
Szerintem sokkal jobb, mint az 1980-as feldolgozás, merem állítani, hogy az év egyik legjobb sorozata. Nagyon segitet az egésznek, hogy nagyobb teret kapot a torténet japán része és sok figura nagyobb teret kapot. Leginkább Jabusige tundokolt koztuk, szinte megszerettem azt a csirkefogót.

Persze azért volt párszor hiányérzetem, ami icuri picurit rontsa a képet. Akadtak jelentek, melyek (valszeg a vágás miatt) elozménynélkuliekké váltak. Például amikor Blackthorn a bortonból való kiszabadítása után hirtelen nyomot egy japán formulációt, de nem volt nyilvánvaló, hogy mikor tanúlta azt, mivel ebben a feldolgozásbak sokkal kevesebb idot toltot a azzal a bebortonzot pappal és ép hogy csak a politikai helyzet magyarázása volt megmutatva. vagy amikor hirtelen Toranaga tanulni akart vízbe ugrani és nem volt nyilvánvaló, hogy miért (az 1980-as sorozatban udyebár egy táncot tanult).
A harcok jók voltak, bár ott is akadtak vicces jelenetek, mint példaul amikor egy szamuráj a háttérben látványosan mellé szúr, és az utonálló megjátsa, hogy halálos sebet kapot, vagy amikor egy szamurájnak a harc kozben lepotyan a feje úgy, hogy tobb méternyre nincen ellenség, aki lenyiszantotta volna.

De azért simán adnék a sorozatnak akár 85-90 százalékos jegyet is.

• Tetszik
Reactions: Flamand

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 567
89 738
113
Még nem , hogy nem lesz folytatás. Néhány vonal nem volt elvarva, például a portugál kapitányal való "leszámolás", ráadásul volt jelenet, ahol Blackthorn angliában éli le az élete utosó éveit, amit szerintem szándékosan tettek oda a szerzók, hogy ne legyen azzal lezárva az egész, hogy már végig Japánban marad.

Szerintem sokkal jobb, mint az 1980-as feldolgozás, merem állítani, hogy az év egyik legjobb sorozata. Nagyon segitet az egésznek, hogy nagyobb teret kapot a torténet japán része és sok figura nagyobb teret kapot. Leginkább Jabusige tundokolt koztuk, szinte megszerettem azt a csirkefogót.

Persze azért volt párszor hiányérzetem, ami icuri picurit rontsa a képet. Akadtak jelentek, melyek (valszeg a vágás miatt) elozménynélkuliekké váltak. Például amikor Blackthorn a bortonból való kiszabadítása után hirtelen nyomot egy japán formulációt, de nem volt nyilvánvaló, hogy mikor tanúlta azt, mivel ebben a feldolgozásbak sokkal kevesebb idot toltot a azzal a bebortonzot pappal és ép hogy csak a politikai helyzet magyarázása volt megmutatva. vagy amikor hirtelen Toranaga tanulni akart vízbe ugrani és nem volt nyilvánvaló, hogy miért (az 1980-as sorozatban udyebár egy táncot tanult).
A harcok jók voltak, bár ott is akadtak vicces jelenetek, mint példaul amikor egy szamuráj a háttérben látványosan mellé szúr, és az utonálló megjátsa, hogy halálos sebet kapot, vagy amikor egy szamurájnak a harc kozben lepotyan a feje úgy, hogy tobb méternyre nincen ellenség, aki lenyiszantotta volna.

De azért simán adnék a sorozatnak akár 85-90 százalékos jegyet is.
A régi jobb. Megnézheted, linkeltem itt.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 751
15 112
113
A régi jobb. Megnézheted, linkeltem itt.
Már tobbszor láttam a régit. A torténet felépítése a régiben kovetkezetesebb, de azért a narrátor, amely megmondja, mi folyik, mánapság kicsit ciki. A mostaniban az a jó, hogy kozvetlenebben látom, mi folyik a torténet "japán" részében, plus a japán karakterek sokkal jobban vannak kirajzolva (ezen belul, mint ahogy már írtam, Jabusige kegejezetten tundokol).