Háborús, történelmi és hadtörténelmi témájú filmek

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Na meg is néztem az első két részt. Nem lett rossz! Jobb mint a Hős alakulat, hozza a hangulatot, a CGI sem túl béna.
Nézhető!!

Nekem is tetszik. Bár azért már csinálhatnának egy hasonló kaliberű RAF Bomber Command-os filmet is :/
Azok az irha hajózószerelések parádésak amúgy.
Arra ötlet, hogy LeMay miért akarhatta megszüntetni a 100th BG-t?
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 191
14 880
113
Sajnos, jó se volt. De csak két rész ment le. A Pacificeshez képest jobb. BoBhoz képest eddig ez kevés, de legalább Spielberg fia is játszik benne. Isabel May továbbra is dögös.
Bőven nézhető!
Mondjuk engem ez a minden jelenet alá bekevert pátoszos vonós zene zavart de nagyon amivel mindenhez hősies hangulatot akarnak kelteni. A vége felé amikor a reptéren lekaszált széna gerenlyézésekor is megszólalt a zene a hajamat téptem volna. Nagyon erőltetett hatásvadászat. Az intro tömény geil.
 
 • Tetszik
Reactions: rappali_

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 736
17 205
113
Mind a kettő nagy kedvencem :hadonaszos:
Itt ajánlotta vki a Jöjj és láss c. filmet. Elég durva, de hitelesnek látszik.

És ami a legtrágyább (gyakorlatilag mindenben hamis/téved): Szürke senkik. :)

Más korból meg a Tamürisz a kedvenc. Várom az 1242-t (már csak Mónus József "Farkas" miatt is).
 
 • Tetszik
Reactions: Pogány

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 839
48 561
113
Itt ajánlotta vki a Jöjj és láss c. filmet. Elég durva, de hitelesnek látszik.

És ami a legtrágyább (gyakorlatilag mindenben hamis/téved): Szürke senkik. :)

Más korból meg a Tamürisz a kedvenc. Várom az 1242-t (már csak Mónus József "Farkas" miatt is).
Oh, a Szürke Senkik ennyire rossz lenne? Pedig mintha valaki pont itt a fórumon ajánlotta volna :( Azért megnézem, legalább nem hosszú.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 736
76 810
113
Életének 74. évében elhunyt Szurdi Miklós színész, rendező, színházigazgató, forgatókönyvíró, aki az Angyalbőrben című, egykor népszerű katonai televíziós sorozat alkotójaként vált ismertté...

Mészáros Zoltán felidézte: szép emlékei voltak az egykori forgatásról, amely még a Néphadsereg idejében, jobbára az egykori budaörsi Vasvári Pál laktanyában zajlott, a azonban sorozatot a rendszerváltás után - az elévült kifejezéseket és nem kívánatos vezényszavakat már utószinkronnal korrigálva - tűzték műsorra.
 
 • Szomorú
Reactions: enzo