Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha már:
- Mindenki elfelejtkezik a réskitöltő radarokról,...én itt is amerikaira tippelek a nagy összeborulás jegyében.
Van kínálat itt is, a SAAB sem gyenge ilyen téren, nekem megfelelne...,én csak a tippemet írtam, nem a kívánságomat.Szerintem a SAAB Giraffe jobb lenne, mint a mostani amerikai radarok:
https://htka.hu/2014/10/21/saab-uj-generacios-radarjai/
Ma már én is ilyet, vagy valami nagyon hasonlót tippelnék.No, ezt a lottot csak most lattam meg...
IFV tracked: Puma, szerintem ez ma mar vilagos
APC/MRAV 8x8: Rosomak/Patria, vegyesen uszokepes ill az uj XP chassis, Kongsberg Protector medium cal (30mm) RWS torony w/ ATGM (Javelin vagy Spike ER, netan par a 120mm mortar konfigbol is
Air defense: NASAMS II, egy mobil/fix battery (12x6 missiles, 8 radar es a szokasos C&C jarganyok) plusz egy marek Patriara egy masik (finneknel asszem eleve ok raktak ossze a mobil NASAMS egysegeket?)
Rampas szallitogep: remelem, harom A400M lesz, de nem zarom ki, hogy jo ostoban Super Herculesre beszelik oket ra a jovo heten DC-ben...
Fighters: A tobbi nagyon messze van meg szerintem, de a meregdraga uzemeltetesu F-35-nek csak akkor latnam ertelmet, ha valamiert elso hullamos tamadokat akarnank jatszani a jovoben NATO szinekben, minden mas esetben a Gripen E ill melle a upgrade jelenlegi szazadon messze-messze jobb vasarlas.
Ma már civil cég fellövi kilóját jó pénzért, ha összerakod egy laborban..., valahol egy hírben nem is volt olyan drága pályára állítani egy katonai műholdat, meg is lepődtem.De tényleg... Ki tudja, hogy mennyibe fájna egy Budapest felett csücsülő műhold, valós idejű felderítő adatokkal, fotókkal, stb.????? Azért sokat segítene
Egy "Bp. felett csücsülő műhold" az geostacionárius pályát jelentene, aminek a magassága kb. 36000km!! Onnan használható fotókat csinálni?!! A fotózó műholdak általában csak párszáz km (egy részük csak 160-200km) pálya-magasságban működnek, innen lehet értékelhető fotókat készíteni. Ebben a magasságban viszont folyamatosan keringeni kell a Föld körül hogy hasson rá a centrifugális erő, különben lehúzza a műholdat a gravitáció.De tényleg... Ki tudja, hogy mennyibe fájna egy Budapest felett csücsülő műhold, valós idejű felderítő adatokkal, fotókkal, stb.????? Azért sokat segítene
De tényleg... Ki tudja, hogy mennyibe fájna egy Budapest felett csücsülő műhold, valós idejű felderítő adatokkal, fotókkal, stb.????? Azért sokat segítene