Nem tudom miért, de ez a rámpás szavazás a leginkább mozgósító. Érdekes.Tedd nyugodtan. Úgy lesz releváns a szavazás l.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem tudom miért, de ez a rámpás szavazás a leginkább mozgósító. Érdekes.Tedd nyugodtan. Úgy lesz releváns a szavazás l.
A rámpásra már ötvenen szavaztak két óra alatt, gyerünk kamm, terjeszd te is.En errol nem is tudtam, azaz sokan masok sem, nem veletlenul rohejesen alacsony az osszes szavazatok szama.
Sokáig nem kellett keresnem! Az első hozzászólás!T. Fórumtársak!
Annyi a tipp a másik topikban, hogy érdemes lehet rá versenyt szervezni. Tehát mindenki tippelhet (kivéve a bennfentes kollégákat) egyszer. A haderő fejlesztési programon belül milyen eszközből, mit (és ahol értelmes, mennyit) szerez be a Honvédség a Zrínyi 2020-2026 program keretében?
Például:
MBT: (pl. T90S; x db)
IFV lánctalp: (pl. Lynx, Puma)
IFV kerekes: (pl. Boxer CRV)
APC kerekes: (pl. Boxer)
SPH: (pl. PzH 2000, Cezar)
ATGM: (pl. Spike)
AH: (pl. Apache)
UH: (pl. H225)
Szabály: Minden kategóriában kell tippelni. Aki eltalálta az adott esetben beszerzett eszközt, kap 1 pontot. Aki a darabszámhoz legközelebb járt (már ha volt kiírás a darabszámra), az is egy pontot kap, a második legjobban tippelő 2 pontot, stb. Aki összességében a legkevesebb pontot szerezte, az nyert. (A nyereményen gondolkodom, de lehet, hogy csoki helyett kap egy szovjet kitüntetést.)
A lista és a szabály szabadon módosítható, amikor konszenzus van a tételekről, a játék indulhat. Persze, csak ha van kedvetek.
Aki tudta az hidd el nem szavazottNah, hányan találták el a Hiúzt?
Aki eltalálta, annak átfutom a tippjeit, hogy lássam a jövőt.
Megtisztelsz, és valóban én írtam le először a Hiúzt: https://forum.htka.hu/threads/haderő-fejlesztési-tippmix.1560/page-2#post-507314.Sokáig nem kellett keresnem! Az első hozzászólás!
Na akkor az űrgárdistáink is rendben vannak.Megkapták okleveleiket Debrecenben az első magyar űrszakos katonák
Az elmúlt években a fejlett országok és a nagyhatalmak sorra hozták létre űrhaderejüket. Bár Magyarországnak ilyen alakulata egyelőre nincs, a héten oklevelet szereztek a Debreceni Egyetemen "Bevezetés az űreszközök üzemeltetésébe" című tanfolyamán, az első magyar katonák.raketa.hu
Jöhetnek a rohamosztagosok!Na akkor az űrgárdistáink is rendben vannak.
Még nem teljesen, mert szükségük van rejtőszínre is, nehogy rajtuk is röhögjünk, mint az amerikai űrcsapatok rejtőszínén!Na akkor az űrgárdistáink is rendben vannak.
Ezt mondjuk jól látodAki tudta az hidd el nem szavazott
Akkor, bár még nem tartok csak az elején, egy kis előzetes:Es ezt amugy a BW minta alapjan mar egy eve kikalkulaltuk: ott 40-48 PzH (1-2 osztaly) jut mindket pancelos hdora egyenkent, a hdo torzsnek alarendelve - gondolom, oda teszik, ahhoz a dandarhoz, ahol eppen kell...?
Nem rossz, bar szerintem csak harom dandarral szamolnak egyelore: a pancelos es nehez dd ugyanaz lesz, a kozepes meg egyertelmuen Lynx + 8x8, mindkettonel 1-1 osztaly es Skyranger, a konnyu meg inkabb a modern rapid deployment forma, 8x8 meg esetleg vmi 4x4, csapatlegvedelemmel, plusz a kulonlegesek - feltoltve mar ez is szep eredmeny lenne egyelore...Akkor, bár még nem tartok csak az elején, egy kis előzetes:
Valószínűleg ilyen lesz a végén az MH (1 ho erővel), mivel integrálódnunk/igazodnunk kell a BW struktúrához:
1 páncélos dd - 2 hk zlj /2x44 Leo; 2 gl zlj /2x44 Lynx, 1 tüo/24xPzH2000; 1 lé. tüo/4x(4 Skyranger 35 + 2x Skyranger Missile + 1 Skyranger SRCN Lynx alapokon)
1 nehéz dd - 1 hk zlj; 3 gl zlj; 1 töo; 1 lé. tüo; (mint fent)
1 közepes dd - 4 lövész zlj/4x44 Boxer v. Patria; 1 tüo/24x155mm; 1 lé. tüo (uaz, mint fent, csak 8x8 alapon, pl. ATMOS)
1 tüzérezred - 4 üteg/32xMARS 2
Ez azt jelentené, hogy lenne/kellene ehhez:
- 3x44 = 132x Leopard 2A7
- 5x44 = 220x Lynx KF41
- 4x44 = 176x Boxer/Patria
- 2x24 = 48x PzH2000
- 1x24 = 24x ATMOS (pl)
- 3x16 = 48x Skyranger 35 (2 Lynx vs 1 Boxer v. Patria)
- 3x8 = 24x Skyranger Missile (2 Lynx vs 1 Boxer v. Patria)
- 3x4 = 12x Skyranger SRCN (2 Lynx vs 1 Boxer v. Patria)
- 4x8 = 32x MARS 2
A számokra és a struktúrára nem tudok mit mondani, bár igazad legyen.Akkor, bár még nem tartok csak az elején, egy kis előzetes:
Valószínűleg ilyen lesz a végén az MH (1 ho erővel), mivel integrálódnunk/igazodnunk kell a BW struktúrához:
1 páncélos dd - 2 hk zlj /2x44 Leo; 2 gl zlj /2x44 Lynx, 1 tüo/24xPzH2000; 1 lé. tüo/4x(4 Skyranger 35 + 2x Skyranger Missile + 1 Skyranger SRCN Lynx alapokon)
1 közepes dd - 4 lövész zlj/4x44 Boxer v. Patria; 1 tüo/24x155mm; 1 lé. tüo (uaz, mint fent, csak 8x8 alapon, pl. ATMOS)
- 5x44 = 220x Lynx KF41
- 2x24 = 48x PzH2000
- 1x24 = 24x ATMOS (pl)
- 4x8 = 32x MARS 2
Igen én is reménykedem, az első lépéseket megtette az ország. Szerintem a "könnyű" dandár az a BW speciális erőknek megfelelő egységgé transzformálódik, és mint olyan HVK alá fog tartozni közvetlenül. Valószínűnek tartom, hogy csak addig marad a 3 dd között, amíg a páncélos-nehéz-közepes formációt fel nem állítjuk. Egyébként még egy, 3 fenti dandárból álló hadosztállyal már tényleg nagyon ütős lenne az MH. (Tudom, bili...)Nem rossz, bar szerintem csak harom dandarral szamolnak egyelore: a pancelos es nehez dd ugyanaz lesz, a kozepes meg egyertelmuen Lynx + 8x8, mindkettonel 1-1 osztaly es Skyranger, a konnyu meg inkabb a modern rapid deployment forma, 8x8 meg esetleg vmi 4x4, csapatlegvedelemmel, plusz a kulonlegesek - feltoltve mar ez is szep eredmeny lenne egyelore...
– mondta." Teljes mértékben egyetértek.A magyar hadseregnek nemcsak katonákra, hanem haditechnikára van szükség, és mivel szomszédok nagy fegyverkezésbe kezdtek, nekünk is ezt kell tennünk
Ez a német 2027 mintájú ho szervezet lényegében a 87mintájú amcsi gépesitett ho szervezet.Csak kevesebb hk-val.Akkor, bár még nem tartok csak az elején, egy kis előzetes:
- 5x44 = 220x Lynx KF41
- 2x24 = 48x PzH2000
- 1x24 = 24x ATMOS (pl)
- 4x8 = 32x MARS 2
1. Tudsz valamilyen linket a 87M-hez? Az utóbbi időben csak CBT állománytáblákat láttam, division-t nem.Ez a német 2027 mintájú ho szervezet lényegében a 87mintájú amcsi gépesitett ho szervezet.Csak kevesebb hk-val.