Hadgyakorlatok magyar részvétellel (Magyarországon és külföldön)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 670
3 551
113
Bekaperspektivabol van már valami vélemény, vagy azért varjam man meg a gyakorlat véget a türelmetlen fejemmel?

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 691
15 229
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nem tudom volt e már. :(

De egyrèszt kiemelnèk egy mondatot.

Az ezredes úr szerint.

"A tartalèkos katonák egyenèrtèkűek a műveleti alakulatoknál szolgáló katonákkal."

Namost.
Ez hülye???
Demens?

Aki ki meri jelenteni hogy 20 nap felkèszítèssel + èvi 15 nappal azok az emberek ugyanolyan szintén vannak, mint az aktív állomány.:eek::eek::eek:

Nem tudom mi a rosszabb.
Ha hisz ebben.
Vagy ha tudatosan hazudik.

Masrèszt a 25 èvet leszolgált különleges főhadnagy oktatása mellett 6m en 6 ember fekszik.:eek::(:(

Ès hamár nem adnak nekik fegyverszijat akkor legalább a nagyon különleges meg az ezredes úr meg a többi szóljon már nekik, hogy az első csattot is tegyèk hátra a fegyveren.
Így alkotva egy retek hurkot belőle.
Ezt átvetve a fejük ès az egyik karjukon.
Így aránylag használható szíjat kapnak.

Eszem faszom megáll ezen a színvonalon.
Ami a különleges dőhadnagyúr szerint már jó. Bazzzzzzdddddmeg.:mad:

Nem a vezèrezredesnek kell talpig vasban parolázni.:mad::mad::mad:
Hanem ilyen alap dolgokat megtanítani az állomanynak.:mad:

Mert az első tűzharc 3. percèben a fele vagy halott vagy sèrült lessz.
A többi meg szalad majd vissza.

Na most lehet tènyleg NATO kikèpzèst emlegetni!:mad:

Szègyen a köbön.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nem tudom volt e már. :(

De egyrèszt kiemelnèk egy mondatot.

Az ezredes úr szerint.

"A tartalèkos katonák egyenèrtèkűek a műveleti alakulatoknál szolgáló katonákkal."

Namost.
Ez hülye???
Demens?

Aki ki meri jelenteni hogy 20 nap felkèszítèssel + èvi 15 nappal azok az emberek ugyanolyan szintén vannak, mint az aktív állomány.:eek::eek::eek:

Nem tudom mi a rosszabb.
Ha hisz ebben.
Vagy ha tudatosan hazudik.

Masrèszt a 25 èvet leszolgált különleges főhadnagy oktatása mellett 6m en 6 ember fekszik.:eek::(:(

Ès hamár nem adnak nekik fegyverszijat akkor legalább a nagyon különleges meg az ezredes úr meg a többi szóljon már nekik, hogy az első csattot is tegyèk hátra a fegyveren.
Így alkotva egy retek hurkot belőle.
Ezt átvetve a fejük ès az egyik karjukon.
Így aránylag használható szíjat kapnak.

Eszem faszom megáll ezen a színvonalon.
Ami a különleges dőhadnagyúr szerint már jó. Bazzzzzzdddddmeg.:mad:

Nem a vezèrezredesnek kell talpig vasban parolázni.:mad::mad::mad:
Hanem ilyen alap dolgokat megtanítani az állomanynak.:mad:

Mert az első tűzharc 3. percèben a fele vagy halott vagy sèrült lessz.
A többi meg szalad majd vissza.

Na most lehet tènyleg NATO kikèpzèst emlegetni!:mad:

Szègyen a köbön.
KK kal. szakalappal nem rendelkező kk kal a zöme egyenértékű simán. Nem tudom tudod e de a tartalékosok java részt valójában legénységi állományt visz azon belül is KK-t. Rendfokozat nem számít tartalékosként.

én nem szeretem a szílyat 1 pontosba a karom alatt ávenni használat közbe. tök fölösleges annyi hogy jól néz ki. de úgy szar vállváltáskor pl. csak úgy jó a kar alatt hordani (de olyankor valaki mindig szol.) amikor nem kell fogni. ha fogni kell elég ha csak a nyakon van (onnan már nem fogom elhagyni elengedhetem ha kell.)
A PKM et viszont csak nak kar alatt jó amikor átlehet buktattni a szíjat és az befeszülve a vállba tehermentesíti az alátámasztást így van hogy a szíj feszülve megtartja a (rakasz nélküli) pkm et rövid időre úgy hogy csak a markolat van fogva 1 kézzel.

AK bőrszíj nekem utolsó elötti ha nem ütötték padiátverővel. 1 pontoson.

japán gallérral tökéletes de a bocin se volt gond ezzel

egyébként ha nyakba van simán egy mozdulattal bele lehet bújni karral. aztán egy zsambamozdulat és a háton.

• Tetszik
Reactions: Vipera kapitány

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
ha rsegítek kézzel csak úgy tepül hátra a fegyver.
az a gáz hogy nemigen akar ottaradni olyankor. egyébként akkor jó a szíj hossza ha vállgödörbe az AK-t elengedve megtartja magát. (kis ideig kézfogás nélkül) annyi hogy be kell rögződni ehhez egy vállmozdulatnak gödörbehelyezés elött.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
nekem egyébként szerencsém kicsi vagyok nekem 2 ponton rögzítvel is tökéletes az ak bőrszíjjal. volt fegyverszíjam többféle már egy sincs nekem a bőr tökéletes ak ra.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 691
15 229
113
tök fölösleges annyi hogy jól néz ki. de úgy szar vállváltáskor
Ne magyarázd már meg a faszságot! :mad: Bazdmeg!

Melyik fog itt gyengèbb kèzzel(domináns szembe bele se menjünk)lőni???:mad:

Nèzd már meg hogy van rajtuk a fegyver.

Ahhoz hogy lőni tudjanak először át kell emelni a fejükön.

Tarcserènèl zavaró mert odalóg.

Beleakadsz.

Ha valamire kell a 2 kezed,vissza kell akasztanod a nyakadba.

Ha kell pisztolyra hogy a faszomba váltasz ha nincs rajtad a fegyver?
Eldobod?

Akkor tedd egypontosan a nyakadba csak.
Megnèzem pár nap 12 óra hordás
utam hogy fog mozogni a fejed.

Túdom te már ezen is túl vagy ezerszer.

Amúgy ez a videó ès ahogy mozognak a tartalèkosok rajta az "ahogy ne csináljuk" legjobb pèldáj.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
Ne magyarázd már meg a faszságot! :mad: Bazdmeg!

Melyik fog itt gyengèbb kèzzel(domináns szembe bele se menjünk)lőni???:mad:

Nèzd már meg hogy van rajtuk a fegyver.

Ahhoz hogy lőni tudjanak először át kell emelni a fejükön.

Tarcserènèl zavaró mert odalóg.

Beleakadsz.

Ha valamire kell a 2 kezed,vissza kell akasztanod a nyakadba.

Ha kell pisztolyra hogy a faszomba váltasz ha nincs rajtad a fegyver?
Eldobod?

Akkor tedd egypontosan a nyakadba csak.
Megnèzem pár nap 12 óra hordás
utam hogy fog mozogni a fejed.

Túdom te már ezen is túl vagy ezerszer.

Amúgy ez a videó ès ahogy mozognak a tartalèkosok rajta az "ahogy ne csináljuk" legjobb pèldáj.
ezért kell csak a nyakba akasztani (1 pontosan vagy 2 pontosan az mind1) ehhez tökéletes a bőrzsíj is (én pl jobban szeretem a sima szíjat mint az összevissza hurkokat.) be kell álítani a hosszát a bőrszíjal szerintem semmi probléma. azt tudja amit egy szíjnak tudnia kell

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
Ja ha èhezel meg is főzheted.
hallod a pája széléről dumálsz edzősködj valamelyik TVZ-nél . Simán kapnál jó beot persze a papír itt is papír pár tanfolyamot el is kell végezni (kiképzés) . Van olyan hogy képezd a kiképzőt és ez egy kiképzés. A rutin a kiképzők kiképzésénél kell hogy jelenlegyen. egyébként a kiképzőnek is elengedhetetlen a rutin de azt azt képzőnek meg pláne.

Egy hadgyakorrlat eről is szól igen ki kell képezni a katonát ha az a fegyverszíj helyes használata akkor igen az az hogy az alapkiképzésen ilyenre nem jut idő ? meg kell nézni hogy az eaprol hogy jönnek ki elvileg egységes és ehhez nem kell fizikum az ilyenekhez csak a fegyver kell a vállra és engedni játszani.

• Tetszik
Reactions: szasa30

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 561
83 932
113
Sikeresen lezajlott a Kék Villám...

A közelmúltban zajlott az idei év - légierős szempontból - legfontosabb, a haderőnem minden alakulatát és technikai eszközét megmozgató kiképzési esemény, a Kék Villám IV. gyakorlat, amelynek feladatai és célkitűzései szorosan illeszkednek az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti, országos gyakorlat tematikájába.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 561
83 932
113
MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred : Ezredünk katonái könnyű harcászati felszerelésben hajtottak végre menetgyakorlatot Lengyel László ezredes, alakulatunk parancsnoka vezetésével.

401082254_739923078178083_5153327682081094804_n.jpg
402235452_739923031511421_4329264029800373308_n.jpg

• Vicces
Reactions: pöcshuszár