Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Gyazo-val vágod a képet? nekem eddig azzal nem sikerült feltöltenem. Amit én csinálok: Windows Képmetszővel kivágom vagy lementem az asztalra és egy tetszőleges online képfeltöltő oldalra felteszem majd annak a linkjét rakom be ide.Úgylátom nem sikerült feltöltenem.
Tudna valaki segyeni ez ügyben?
Köszi
Na a képnek linkjét már berakja, most arra figyelj, hogy a kép neve ne a fegyver neve legyen és jó lesz. Amúgy a szövegdoboz menüsorában 15 menüpont a "Kép", arra kattintva és oda berakva a linket megjeleníti a képet a hozzászólásban.Na akkor mégegyxzer
https://ibb.co/d87R68
Ez a tárkapacitás automata üzemmódért kiált.Egyszer volt hozzá szerencsém a 90-es években. Annyi maradt meg belőle, hogy mocskos nehéz. Lőni nem lőttem vele.
Ha jól tudom volt is neki automata protója.Ez a tárkapacitás automata üzemmódért kiált.
Hála a jó istennek, nem volt. Azon kívül, hogy érdekesen nézett ki semmi extrát nem tudott. A vertikális tár lett volna újítás, gyakorlatilag a köré tervezte Vörös a pisztolyt.. A működése ugyan az volt mint a PPS-nek, reteszeletlen tömegzár. A tár miatt a tok elsó része, jb a csőfarig tömör anyag volt. Ja és marással készült. Ezek miatt gyakorlatilag orrnehéz volt, Egy kézzel alig lehetett vele lőni, mérete miatt a kétkezes lövés rendes tartással megoldhatatlan volt. Minden lövésnél a csőtorkolat agy 10 cm nagyságú végtelen jelet "írt" le a levegőben. A tárban a rugó előfeszítve volt beszerelve, ha szétszedted csak szerencsés esetben tudtad jól összerakni, így persze nem is adogatta fel rendesen a töltényeket.Ha jól tudom volt is neki automata protója.
Köszi. Kicsit körüljártam, itt egy részletesebb ismertető:Hála a jó istennek, nem volt. Azon kívül, hogy érdekesen nézett ki semmi extrát nem tudott. A vertikális tár lett volna újítás, gyakorlatilag a köré tervezte Vörös a pisztolyt.. A működése ugyan az volt mint a PPS-nek, reteszeletlen tömegzár. A tár miatt a tok elsó része, jb a csőfarig tömör anyag volt. Ja és marással készült. Ezek miatt gyakorlatilag orrnehéz volt, Egy kézzel alig lehetett vele lőni, mérete miatt a kétkezes lövés rendes tartással megoldhatatlan volt. Minden lövésnél a csőtorkolat agy 10 cm nagyságú végtelen jelet "írt" le a levegőben. A tárban a rugó előfeszítve volt beszerelve, ha szétszedted csak szerencsés esetben tudtad jól összerakni, így persze nem is adogatta fel rendesen a töltényeket.
Köszi. A cikkel még nem találkoztam. 1996-ban volt hozzá szerencsém. Vörös annak idején levédette a tárat, be is perelte öt a Calico cég, mivel ezt ök már régebben használták. Érdekes, hogy a Kalasnyikov konszernt a Bissonért nem perelték.Köszi. Kicsit körüljártam, itt egy részletesebb ismertető:
http://www.kalasnyikov.hu/dokumentumok/forte_vd1.pdf
Ha estig senki nem találja ki, akkor megmondom, de hagyok még időtEgy kis könnyítés:
- Szovjet kísérleti gyártmány
- A Kalasnyikovval egyszerre pályázott a VH lövészfegyver cseréjére
- 43M töltényt tüzelt
AB-46Egy kis könnyítés:
- Szovjet kísérleti gyártmány
- A Kalasnyikovval egyszerre pályázott a VH lövészfegyver cseréjére
- 43M töltényt tüzelt