Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ok, de még az előző feladványt nem találták ki. A Haditehnikai kvízjáték szabályai ott vannak a topik nyitó hozzászólásban.@Terminator De én tudom, hogy az milyen tank. Találósnak tettem be
Én kitaláltamOk, de még az előző feladványt nem találták ki. A Haditehnikai kvízjáték szabályai ott vannak a topik nyitó hozzászólásban.
Kutász droid?Én kitaláltam
Elsôre nekem is ez jutott eszembe.alap SW műveltség... /a kutasz-drón nagypapája van a fenti képeden/
ezmiez?
/a tank/
Ki fejti meg a képet?
Kivancsi leszek erre a megfejtesre. Nekem lovesem sincs.
Mindenesetre erdekes, hogy a nemet egyenruhas katonak szepen fel vannak malhazva, mint valami gyakorlaton.
Argentin dl 43 Nahuel.Ki fejti meg a képet?
Előttük Sherman-ok! Érdekes "mix"!
.
Igen, abszolut nem tudom hova tenni a dolgot. Irom miert:
- A foto alapjan ez Europa. Leghamarabb 1943 nyaran kerult ide Sherman, akkor is Sziciliaba. Ez a foto kizart, hogy ott keszult volna tobb dolog miatt is.
-A foto alapjan csak a katonakra azt mondanam 1942 elotti. A legelso katonan pl. M35-is sisak van szerintem.
Szoval kivancsi vagyok!
Argentin dl 43 Nahuel.
Ha jól értelmezem az előtted betett hsz-t,
... akkor ez az argentin sz-földi erők nevezett alakulata, amit német mintára szerveztek, a II. V-h után oda menekült német tisztek segítségével.
Tankokat pedig a háború utáni amcsi feleslegből kaphattak.
Ha , és Ha , és ha jól emléxem réges-régi olvasmányaimra, és azokat legalább közelítőleg jól is rakom össze!
...de: nyitott vagyok másra is!
.
Licensz alapján módosításokkal gyártották, ha ez az.Ha jól értelmezem az előtted betett hsz-t,
... akkor ez az argentin sz-földi erők nevezett alakulata, amit német mintára szerveztek, a II. V-h után oda menekült német tisztek segítségével.
Tankokat pedig a háború utáni amcsi feleslegből kaphattak.
Ha , és Ha , és ha jól emléxem réges-régi olvasmányaimra, és azokat legalább közelítőleg jól is rakom össze!
...de: nyitott vagyok másra is!
.
A képkereső ezt találta a képre:Ki fejti meg a képet?
Vagy egy történelmileg nem túl hiteles filmben a "német hadsereg" épp rohamot indít a "királytigriseivel"...A tankok biztosan nem argentin DL-43 Nahuel (rá lehet guglizni), mert az másképp néz ki. Ez Sherman.
Németeknek gondolom voltak zsákmányolt Shermanjeik, viszont ezeken nincs Balkenkreuz, szerintem felfestették volna rájuk.
Argentína lehetséges megfejtés ettől még, nekik is volt Sherman, a sisak pedig akkor feltehetően Casco M38, egy "vulkánfiber" sisak:
The stahlhelm in Latin America after WWII
Forever associated with the WWII Wehrmacht, the stahlhelm (literally, ‘steel helmet’) enjoyed surprisingly long use in Latin America after WWII, up until the present time. (Bolivian sol…wwiiafterwwii.wordpress.com
Hát.... legalább valami érdekeset én is hoztam ide végülKivancsi leszek erre a megfejtesre. Nekem lovesem sincs.
Mindenesetre erdekes, hogy a nemet egyenruhas katonak szepen fel vannak malhazva, mint valami gyakorlaton.