Haditechnikai makettek

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 312
17 432
113
FZUISZsVsAElRNl
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
Van vkinek esetleg ötlete, hogy kész, 1930as évek beli olasz utcarészlethez házakat és civil figurákat hol
lehetne vásárolni 1:43-ban?
Akarok egy Mille Miglia dioráma féleséget, az Alfa 2300 már megvan :D
 

ZsoltHun

Well-Known Member
2018. október 26.
549
1 369
93
Van vkinek esetleg ötlete, hogy kész, 1930as évek beli olasz utcarészlethez házakat és civil figurákat hol
lehetne vásárolni 1:43-ban?
Akarok egy Mille Miglia dioráma féleséget, az Alfa 2300 már megvan :D
Körbe néztem neked egy-két oldalon amire emlékszem aktív modellező koromból, de csak a klasszikus 1:35, 1:72 és 1:76 arányok vannak.
Néz be egy vasút modellező oldalra, azt hiszem ott az egyik arány 1:43-as.
Ha ott sincs, sajna marad az SK megoldás.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Van vkinek esetleg ötlete, hogy kész, 1930as évek beli olasz utcarészlethez házakat és civil figurákat hol
lehetne vásárolni 1:43-ban?
Akarok egy Mille Miglia dioráma féleséget, az Alfa 2300 már megvan :D

Késve, de törve nem, az a O méretarány :)


Felénk ma már viszonylag olcsón lehet nyomtattatni cuccokat ha van valahonnan egy 3D-s modelled hozzá.
 
 • Tetszik
Reactions: SirHiggins