Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nekem szimpatikusabb ez a botos téma.A videón azt láthatod ahogy a kínai és indiai katonák összecsapnak egymással, használva legmodernebb fegyvereiket. Viccet félre téve, ez lassan már hagyománnyá válik náluk kb mint amikor Pakisztán és India minden éveben megrendezik (közönség előtt) az egyik határállomásukon egymás heccelését.
de a karóval tudsz szúrni isNo, azért tegyük ezt gyorsan helyre szerintem...
Fakaró vs Vipera.
Ott ha akarták volna bántani a kínaiak a fakarós indiaiakat viperával, úgy elverhették volna őket mint buzi a faszát...
A fakaró addig jó, amíg nem lép be valaki a viperával ütőtávon belülre, ezekkel a hevenyészett faágakkal, gallyakkal egyet lehet ütni max, azt is lassan. Úgy hogy barom mód ott álltak a kínaiak egymást odatolva a szögesdrótra, és nem másztak át, az indusok meg csapkodtak egyet egyet a hosszabb botokkal, ez nem a hülyére verés tipikus esete. Kb. állva maradt mindenki a kínaiaknál. Ez ilyen hőbörgés volt, semmi komoly.
A viperás ha bántani akar, átugrik a dróton, odabasz egyet a kezedre, és szilánkosra törik. Odabasz egyet a térdedre, és tolókocsi. Fejen, nyakon ver és temető.
Csak hogy tisztába tegyük a dolgokat...
Az biztos, hogy kevésbé halálos.Nekem szimpatikusabb ez a botos téma.
De legalábbis humánusabb, mint valódi fegyverekkel.
Az Attari-Wagah határállomáson legalább tényleges agresszió nélkül mókáznak.
edit: azért ezek a bajszok és szakállak... Nekem soha sem lesz ilyen
Ha csak az lenne, hogy nem nő jobban egy adott hosszúságnál.Az biztos, hogy kevésbé halálos.
UI: Kell venni szőr növesztő balzsamot A borbély szalonba ahova rendszeresen járok pont ott láttam ilyet, a borbélyom mondta, hogy ez pont azoknak való akiknek kevés a szőr az arcán
Ez sajna genetika kérdése Én a másik véglet vagyok ami az arcszőrzetemet illeti,a rendszeres borotválkozást meguntam kb 30 év után így szakállat növesztettemHa csak az lenne, hogy nem nő jobban egy adott hosszúságnál.
De ráadásul van, ahol nem nő (nem nagy terület, de zavaró).
Ja. Egyébként a PK-ID kezet is fognak a ceremónia végén azért.
Tök jó, egyet. Jó lassan, mert az nehéz. A vipera meg kibaszott gyors, és arra van kitalálva hogy kurva kemény, kis golyóval a végén, ahová odaversz azt töri, szakítja, zúzza. Azért komolyabb cucc az mint egy fakaró...de a karóval tudsz szúrni is
fakaró:Tök jó, egyet. Jó lassan, mert az nehéz. A vipera meg kibaszott gyors, és arra van kitalálva hogy kurva kemény, kis golyóval a végén, ahová odaversz azt töri, szakítja, zúzza. Azért komolyabb cucc az mint egy fakaró...
Ezt úgy hívják hogy lándzsa.fakaró:
Az sem karó, hanem botEzt úgy hívják hogy lándzsa.
Ez egy DzsidaAz sem karó, hanem bot
/karó: rendszerint kihegyezett végű.../
Ami egy kimondottan lovasság által használt rövid LÁNDZSA. Most ne kezdjünk már bele itt abba, hogy a pika meg gyalogság által lovasság ellen használt hosszú LÁNDZSA, etc etc.
Éééés ha azok nem mezei botok, hanem direkt erre a célra alkotott, formatervezett (csak kommersz botra hasonlító) faeszközök?Ami egy kimondottan lovasság által használt rövid LÁNDZSA. Most ne kezdjünk már bele itt abba, hogy a pika meg gyalogság által lovasság ellen használt hosszú LÁNDZSA, etc etc.
Nem egy földről felvett fadarab, amivel ott az indiaiak hadonásztak a cigánykodás közepette a kínaiakkal szemben. Ez egy ilyen falunapon délután fél hatra a tüzes víztől megokosodott Pajkaszeg vs Pajkarét szurkolótábor egymásnak esik szintű hőbörgés volt kb.
Lovasok a dzsidások, gyalogosok pikások/lándzsások.Éééés ha azok nem mezei botok, hanem direkt erre a célra alkotott, formatervezett (csak kommersz botra hasonlító) faeszközök?
Mindenkine, külön ergonomiai szempontokat figyelembe vevő, kézműves eljárással készült oldalfegyverek?
Viccen kívül: Egyébként a magyar terminológiában melyik a 'hivatalos'? Ulánus, lándzsás, dzsidás?
Mert angolban ugye lancer, németben uhlan.
Ok. lehet nem voltam egyértelmű, a lándzsás lovasságra melyik a hivatalos.Lovasok a dzsidások, gyalogosok pikások/lándzsások.
Angolban is hallottam már olyan gyűjtő kifejezést hogy Pikeman. Mint kb. nálunk a "lándzsás".