Hadtörténelem (egyéb konfliktusokkal, háborúkkal kapcsolatos hadtörténeti érdekességek)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 954
26 860
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 954
26 860
113
...

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 954
26 860
113
az azért menő, amikor full-tengernagy legénységű evezős szállít :D

• Vicces
Reactions: Fundin

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 954
26 860
113
A videón azt láthatod ahogy a kínai és indiai katonák összecsapnak egymással, használva legmodernebb fegyvereiket. :D Viccet félre téve, ez lassan már hagyománnyá válik náluk kb mint amikor Pakisztán és India minden éveben megrendezik (közönség előtt) az egyik határállomásukon egymás heccelését.
Nekem szimpatikusabb ez a botos téma.
De legalábbis humánusabb, mint valódi fegyverekkel.

Az Attari-Wagah határállomáson legalább tényleges agresszió nélkül mókáznak. :D

edit: azért ezek a bajszok és szakállak... Nekem soha sem lesz ilyen :(

• Tetszik
Reactions: plushun and zsolti

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
No, azért tegyük ezt gyorsan helyre szerintem...

Fakaró vs Vipera.

Ott ha akarták volna bántani a kínaiak a fakarós indiaiakat viperával, úgy elverhették volna őket mint buzi a faszát...

A fakaró addig jó, amíg nem lép be valaki a viperával ütőtávon belülre, ezekkel a hevenyészett faágakkal, gallyakkal egyet lehet ütni max, azt is lassan. Úgy hogy barom mód ott álltak a kínaiak egymást odatolva a szögesdrótra, és nem másztak át, az indusok meg csapkodtak egyet egyet a hosszabb botokkal, ez nem a hülyére verés tipikus esete. Kb. állva maradt mindenki a kínaiaknál. Ez ilyen hőbörgés volt, semmi komoly.

A viperás ha bántani akar, átugrik a dróton, odabasz egyet a kezedre, és szilánkosra törik. Odabasz egyet a térdedre, és tolókocsi. Fejen, nyakon ver és temető.

Csak hogy tisztába tegyük a dolgokat...
de a karóval tudsz szúrni is :)

• Vicces
Reactions: SilvioD

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 914
20 296
113
Nekem szimpatikusabb ez a botos téma.
De legalábbis humánusabb, mint valódi fegyverekkel.

Az Attari-Wagah határállomáson legalább tényleges agresszió nélkül mókáznak. :D

edit: azért ezek a bajszok és szakállak... Nekem soha sem lesz ilyen :(
Az biztos, hogy kevésbé halálos.

UI: Kell venni szőr növesztő balzsamot :D A borbély szalonba ahova rendszeresen járok pont ott láttam ilyet, a borbélyom mondta, hogy ez pont azoknak való akiknek kevés a szőr az arcán :)

• Tetszik
Reactions: SirHiggins

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 954
26 860
113
Az biztos, hogy kevésbé halálos.

UI: Kell venni szőr növesztő balzsamot :D A borbély szalonba ahova rendszeresen járok pont ott láttam ilyet, a borbélyom mondta, hogy ez pont azoknak való akiknek kevés a szőr az arcán :)
Ha csak az lenne, hogy nem nő jobban egy adott hosszúságnál.
De ráadásul van, ahol nem nő (nem nagy terület, de zavaró).

Ja. Egyébként a PK-ID kezet is fognak a ceremónia végén azért.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 914
20 296
113
Ha csak az lenne, hogy nem nő jobban egy adott hosszúságnál.
De ráadásul van, ahol nem nő (nem nagy terület, de zavaró).

Ja. Egyébként a PK-ID kezet is fognak a ceremónia végén azért.
Ez sajna genetika kérdése :confused: Én a másik véglet vagyok ami az arcszőrzetemet illeti,a rendszeres borotválkozást meguntam kb 30 év után így szakállat növesztettem :D

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 954
26 860
113
Tök jó, egyet. Jó lassan, mert az nehéz. A vipera meg kibaszott gyors, és arra van kitalálva hogy kurva kemény, kis golyóval a végén, ahová odaversz azt töri, szakítja, zúzza. Azért komolyabb cucc az mint egy fakaró...
fakaró:
dhm1185.jpg

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 954
26 860
113
a legöregebb karácsonyi pudding

• Tetszik
Reactions: Pocok75

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 438
52 400
113
Ami egy kimondottan lovasság által használt rövid LÁNDZSA. Most ne kezdjünk már bele itt abba, hogy a pika meg gyalogság által lovasság ellen használt hosszú LÁNDZSA, etc etc.

Nem egy földről felvett fadarab, amivel ott az indiaiak hadonásztak a cigánykodás közepette a kínaiakkal szemben. Ez egy ilyen falunapon délután fél hatra a tüzes víztől megokosodott Pajkaszeg vs Pajkarét szurkolótábor egymásnak esik szintű hőbörgés volt kb.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 954
26 860
113
Ami egy kimondottan lovasság által használt rövid LÁNDZSA. Most ne kezdjünk már bele itt abba, hogy a pika meg gyalogság által lovasság ellen használt hosszú LÁNDZSA, etc etc.

Nem egy földről felvett fadarab, amivel ott az indiaiak hadonásztak a cigánykodás közepette a kínaiakkal szemben. Ez egy ilyen falunapon délután fél hatra a tüzes víztől megokosodott Pajkaszeg vs Pajkarét szurkolótábor egymásnak esik szintű hőbörgés volt kb.
Éééés ha azok nem mezei botok, hanem direkt erre a célra alkotott, formatervezett (csak kommersz botra hasonlító) faeszközök?
Mindenkine, külön ergonomiai szempontokat figyelembe vevő, kézműves eljárással készült oldalfegyverek? :D

Viccen kívül: Egyébként a magyar terminológiában melyik a 'hivatalos'? Ulánus, lándzsás, dzsidás?
Mert angolban ugye lancer, németben uhlan.

• Vicces
Reactions: plushun

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 438
52 400
113
Éééés ha azok nem mezei botok, hanem direkt erre a célra alkotott, formatervezett (csak kommersz botra hasonlító) faeszközök?
Mindenkine, külön ergonomiai szempontokat figyelembe vevő, kézműves eljárással készült oldalfegyverek? :D

Viccen kívül: Egyébként a magyar terminológiában melyik a 'hivatalos'? Ulánus, lándzsás, dzsidás?
Mert angolban ugye lancer, németben uhlan.
Lovasok a dzsidások, gyalogosok pikások/lándzsások.

Angolban is hallottam már olyan gyűjtő kifejezést hogy Pikeman. Mint kb. nálunk a "lándzsás".

• Tetszik
Reactions: fip7

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 954
26 860
113
Lovasok a dzsidások, gyalogosok pikások/lándzsások.

Angolban is hallottam már olyan gyűjtő kifejezést hogy Pikeman. Mint kb. nálunk a "lándzsás".
Ok. lehet nem voltam egyértelmű, a lándzsás lovasságra melyik a hivatalos.
Én mindegyikkel találkoztam magyar nyelvű könyvekben.

A pikeman azt nem tartom valsz, hogy lovassági kontextusban olvastad.

• Tetszik
Reactions: zsolti