Igen egyébként. Évek óta próbàlják onnan kitenni a HM1-et és nekiállni városfejleszteni a helyén..Megint miről beszélsz?
Milyen ingatlant? A Balaton utcát?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen egyébként. Évek óta próbàlják onnan kitenni a HM1-et és nekiállni városfejleszteni a helyén..Megint miről beszélsz?
Milyen ingatlant? A Balaton utcát?
Az épületre való tekintettel ez egy kiváló ötletnek tűnik. De a HM onnan való kiemelése már régóta nem csak építészeti, de funkcionális, és szervezeti probléma is. Emlékszünk még a többszöri nekifutására, meg a HM alkalmazottak belső ellenállására...Igen egyébként. Évek óta próbàlják onnan kitenni a HM1-et és nekiállni városfejleszteni a helyén..
Attól, hogy valami máshol szarul lett kivitelezve még nem kell utánozni.Már megint nem tudod miről beszélsz.
A Levéltár a helyén maradt. A kutató munkához mi is kell?
A hadisír gondozást is gondolom feltétlen csak a Várból lehetett elintézni.
A kiállításért meg nem volt kár. Ráadásul részleteiben máshol is megkapod az élményt jobb köntösben.
De ha hű akarsz maradni ahhoz a brit pózhoz, amit felvettél "Pest alsóról" kommentelve, akkor gondolom ennyire fel voltál háborodva, amikor az angol múzeumokat kellett sorra bezárni! Többet véglegesen, minden alkalmazottat szélnek eresztve.
A szó, amit keresel hipokrácia...
Háát a vár kormányzati negyeddé alakítása nem Bobótól származik. Az már ekkor létezett, mikor Bobó még tervben sem volt.Háát.....
A Citadella egy osztrák erőd, az elnyomás mementója, nem biztos, hogy az év ötlete odarakni a Hadtörténeti múzeumot.
Amúgy ötletnek nem rossz, csak eléggé kérdéses, hogy Hajmáskért meg lehet-e még menteni. Mert legenda szerint kb csak a Szentlélek tartja egyben azokat az épületeket, a tetők fele beszakadva és lehet amennyibe az kerülne, abból egy teljesen új komplexumot is fel lehetne húzni. Mindezt úgy mondom, hogy abszolút a Monarchia értékeinek és épületeinek megóvása mellett vagyok és ha mégis ott épülne fel, akkor én lennék az első aki a fazék hangjával vezetné a csoportokat egy BMP-n ülve. Csak éppen nem biztos, hogy ez a konstrukció érné megHa mindezt valahol a hajmáskéri volt tüzérlaktanya környékén intézik (ha másra úgy sem akarják használni, pedig más ötletem is lenne! ), akkor ott akár a MH lőterét is be lehetne vonni a dologba.
Amúgy ötletnek nem rossz, csak eléggé kérdéses, hogy Hajmáskért meg lehet-e még menteni. Mert legenda szerint kb csak a Szentlélek tartja egyben azokat az épületeket, a tetők fele beszakadva és lehet amennyibe az kerülne, abból egy teljesen új komplexumot is fel lehetne húzni. Mindezt úgy mondom, hogy abszolút a Monarchia értékeinek és épületeinek megóvása mellett vagyok és ha mégis ott épülne fel, akkor én lennék az első aki a fazék hangjával vezetné a csoportokat egy BMP-n ülve. Csak éppen nem biztos, hogy ez a konstrukció érné meg
Kb. 8-9 éve voltunk, már akkor is erősen látszott a pusztulat, pedig elképesztő mennyiségű és értékű cucc van Kecelen felhalmozva, de a hozzáértés szintje szabadesésben. Láttam pl., hogy egy teherautó félig (se) lemázolva, de még a pótkerék is a kabin mögött zöldre kenve (!). Kérdezem a nénit a makettes épületnél, hogy wtf, mondja, hogy nyári diákmunkásokkal próbálták lefesteni a járművek egy részét, ilyen sikerrel...ma voltam. boltrány állapktban vannak a cuccok. nincs gazdájuk. a rackek kitépve, szétlopva..joformán élvezhetetlen állapotban vannak a gépek.
Kb. 8-9 éve voltunk, már akkor is erősen látszott a pusztulat, pedig elképesztő mennyiségű és értékű cucc van Kecelen felhalmozva, de a hozzáértés szintje szabadesésben. Láttam pl., hogy egy teherautó félig (se) lemázolva, de még a pótkerék is a kabin mögött zöldre kenve (!). Kérdezem a nénit a makettes épületnél, hogy wtf, mondja, hogy nyári diákmunkásokkal próbálták lefesteni a járművek egy részét, ilyen sikerrel...
Már nagyobbak a gyerekeim, gondoltam vissza kellene nézni végre, itt van egy köpésre, de mindig erősen tartok tőle, hogy egy roncstelepre vinném őket, és ezek szerint nem is alaptalanul.
@Aladeen , te hozzàférsz a képeimhez. Megtennéd, hogy a komàromi PSZH, T-55 és egyéb képeket felszórod? Telefonról esélytelen vagyok.Ha egyszer megis arra jartok, akkor dobhatnal fel majd par fotot.
Pár órát én sem vagyok otthon, ha utána aktuális és megkaptam azokat a képeket (már nem emlékszem miket küldtél egyszer) akkor felteszem.@Aladeen , te hozzàférsz a képeimhez. Megtennéd, hogy a komàromi PSZH, T-55 és egyéb képeket felszórod? Telefonról esélytelen vagyok.
Itt háttéralkúk születnek?Pár órát én sem vagyok otthon, ha utána aktuális és megkaptam azokat a képeket (már nem emlékszem miket küldtél egyszer) akkor felteszem.
Pogány kérésének megfelelően néhány kép a gyűjteményéből...@Aladeen , te hozzàférsz a képeimhez. Megtennéd, hogy a komàromi PSZH, T-55 és egyéb képeket felszórod? Telefonról esélytelen vagyok.
Köszönöm.Pogány kérésének megfelelően néhány kép a gyűjteményéből...
Hát. Ezek szép lassan majd szétrohadnak :/ Kár.
Igen. Meg egy Imperial War Museum, meg egy Royal Air Force Museum/Hendon léptékű. Nehogy a portsmouthi Royal Navy Museumot elfelejtsem.Abban a formában, ahogy korábban létezett, be is szánthatják tőlem. Magyarország végighadakozta a történelmét, és arra telik, hogy olyan korlátozott körülmények közepette bohóckodjunk. Ugyan ez volt a Közlekedésivel, vagy a régóta vajúdó Természettudományival.
Egyszer megnézed, és azt mondod rendben van, de nem fogsz visszamenni évszakonként.
Tessék megnézni a Skanzent, a Reptárt, Vasúttörténeti parkot, vagy akár a Szépművészetit, de bármelyik felújított vidéki várat (pl.: Sümegi, Regéci várak) is.
Nagy vágyam, hogy egyszer eljussak Bowingtonba a Tank Múzeumba. Egy magyar Hadtörténeti Múzeumnak ebben a léptékben kellene működnie.