Az Orosz Föderációban vannak:
- Oblasztyok (régió / nagyra nőtt megye)
- Krajok (határterületek, nem értem, mire való ez, szerintem történelemből maradt ez)
- Autonóm oblaszty, egyetlen egy, a Zsidó Autonóm Oblaszty, szintén elfelejtett történelmi dolog
- és a Tagköztársaságok, példák Karélia, Dagesztán, Altaj, Jakutföld, ezek teljesen különböző méretű, de tagköztársaságok. És Ukrajna is kábé Jakutföld méretű tagköztársaság lenne.
Az, hogy mennyit harcoltak érte, viszonylagos.
Az Orosz és Ukrán nyelv nagyon hasonlók, meg a háborút megindító hivatalos beszédben nem az Ukrán civileket / népet jelölték meg ellenségnek, hanem a politikusokat. És a katonáikat is fegyverletételre, szabad elvonulásra hívták fel, eredménytelenül.
Ha az Oroszok teljes erőből, USA módra mentek volna, akkor áram, víz, gáz nélkül szerintem legkésőbb 1 hónapon belül zászlót lobogtattak volna, de így, hogy vannak közművek, könnyű ellenállni,meg tolni az agitpropot Zelinek, főleg hogy őt is zsarolják. Ez nagy hülyeségük / ballépésük volt az Orosznak, hogy egyszerű háromnapos harckocsizását meg deszantot képzeltek, nem pedig hatnapos légiháborút, és utána a gyorsított harckocsi konvojt.
És az Ukrán Hadseregről szóló híradások is rendre eltúlzottak, a Britek azok, akik képesek reálisan közölni, hogy az Ukrik sem bírnak végtelen munícióval meg katonával, és leharcolódnak.