Én már kurvára unom mindkettőtöket.Amikor legutóbb bele kezdtünk ebbe akkor azt a f@szságot találtátok ki, hogy az égő tankból kipakolta a személyzet a lőszert....
Nem kezdek bele újra! Más is unja már, én is unom!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én már kurvára unom mindkettőtöket.Amikor legutóbb bele kezdtünk ebbe akkor azt a f@szságot találtátok ki, hogy az égő tankból kipakolta a személyzet a lőszert....
Nem. Olvasd el mégegyszer. Azt írtam, hogy:Amikor legutóbb bele kezdtünk ebbe akkor azt a f@szságot találtátok ki, hogy az égő tankból kipakolta a személyzet a lőszert....
Vagy, hogy 3+ km-s tűzmegnyitásokról írsz az M1-esetén. Lőni tud, csak semmit nem fog eltalálni....
A másik, hogy szerinted a T-64BV és a T-80U egy szinten van. Valójában nincs. A T-80U páncélvédelmét meg se közelíti a T-64B....
A szerző cikkére visszatérve, hogy bár lekezelően beszél az ERA technológiáról, de valahogy nyugaton is egyre szélesebb körben használják.
Ha a Leopárdban van Mexas néven majdnem tök ugyan az a páncél akkor meg fejlett nyugati technológia.
Ahogyan a T-80-as gázturbinája óriási hőt bocsát ki, felfedve a tank pozícióját az M1-esé gondolom meg nem....
Az amerikaiak mindenbe JP8-at tankolnak nem csak az M1-be.A 2,8 - 3,2 km-es tűzmegnyitás a CAT-es könyvből származik.
A 3,800 méteres tűzmegnyitás az már okozott tényleges nehézségeket, ott 70 %-osan tud célba találni, de összejött, ellenben a Challenger-nek, történt ez békebeli Kuwaiti teszten.
A T-64BV az csak Kontakt-1-es, addig a T-80U az integrált Kontakt-5-ös, ez a különbség közöttük.
Az IDF kedvelte az ERA kazettázást, de "meghaladták".
A Leopárd 1-es szóba sem került, ésa C2-es nem is lett világsiker, csak egy tessék-lássék békefenntartó harckocsi a kanadaiaknak.
Az Abrams gázturbinája kapásból meg lett kritizálva, vastagbetűvel ki is emelték, hogy JP-8-ast fogyaszt, meg az rendkívül gyúlékony.
Szóval amit írtál a 3.8 km-ről az eléggé meseszerű. Főleg ha megnézed a görög tesztek méréseit.
Én már kurvára unom mindkettőtöket.
A T-64BV az csak Kontakt-1-es, addig a T-80U az integrált Kontakt-5-ös, ez a különbség közöttük.
A Leopárd 1-es szóba sem került, ésa C2-es nem is lett világsiker, csak egy tessék-lássék békefenntartó harckocsi a kanadaiaknak.
Az Abrams gázturbinája kapásból meg lett kritizálva, vastagbetűvel ki is emelték, hogy JP-8-ast fogyaszt, meg az rendkívül gyúlékony.
Igen és ez egy olyan állítás amivel nem is nagyon lehet vitatkozni, de azzal a hülyeséggel amit fip előad meg nem lehet nem vitatkozni. Amikor az az elrenmdezés, ahol a lőszer 100% és az üzemanyag kb fele a teknőben és a toronyban van elszeparálatlanul (egyszóval a küzdőtérben) jobb mint ahol csak a lőszerkészlet kétharmada van a teknőben, üzemanyagból pedig egy csepp sincs, akkor nem igazán lehet csendben maradni.Kivételesen egyetértek, nem értem, mire jó a Leopárd és társainak napi szintű megköpködése.
Vannak hibái, öreg, régi elvek szerint tervezett harckocsi. De még így is kezelhetőbb, használhatóbb, mint más szarok, pl. az Ariete
Az általad megosztott fotón látható tankot a török légierő bombázta. Nem javasolnám, hogy elegendő ismeret nélkül végezzen elemzést.
A fotón lévő tankokat vagy a török légierő lőtte szét, vagy felrobbantották. Ez a két opcó kering erről a képről a neten, de nem a megsemmisítés módja miatt raktam be ezt a képet, hanem azért, hogy szemléltesse azt, hogy milyen az amikor felrobban a teknőben a lőszer. A képen látszik, hogy felrobbant a teknőben a lőszer, mert eltűntette a robbanás a harckocsi teljes első felét és a teknő menetirány szerinti bal oldalát, de a jobb oldalt nem. Miért? Mert a teknőben a lőszer a menetirány szerinti bal oldalon van.Az általad megosztott fotón látható tankot a török légierő bombázta. Nem javasolnám, hogy elegendő ismeret nélkül végezzen elemzést.
Tök jól látszik, hogy a T-80U más anyagvastagságokkal dolgozik. Sokkal erősebb páncélzata van, mint a T-64BV-nek!
a T-80U más anyagvastagságokkal dolgozik. Sokkal erősebb páncélzata van, mint a T-64BV-nek!
Amit linkeltél forrást abban meg (ha jól olvasom) az áll, hogy 3800 méterre 2 lövésből egyszer eltaláltak egy olyan tankot amely oldalra volt fordítva....
Ez sejtheted, hogy mennyire reális
Én nem értem ezeket a szorzókat, matekozásokat, hogy mi alapján rendelnek az acélhoz 1x-es, az alumíniumhoz 0,7-es, a HHS acélhoz 1,5-es, a textolithoz 0,2-es, és a többihez is tetszőleges szorzókat.
Papíron lehet. De az Orosz Hadseregben kihalt faj. És az ukránok is próbálták feléleszteni a gyártósorát, olyan minőségben gyártották le, ami csak filmes kelléknek jó, de élesbe nem viselné a kaviccsal megdobálást.
Állítottál valamit, ami nem valós. De nem ismered be, hogy tévedtél hanem mellébeszélsz, hogy nem is fontos
Achieving vehicle kills at extended ranges highlighted the accuracy of the M1A1, but many engagements occurred at shorter ranges. In the VII Corps, for example, the average engagement range proved to be 2,200 meters. Analysis of all American armored units similarly found that despite variation among individual organizations, 2,200 to 2,800 meters proved a more general average engagement range. Nevertheless, actual combat occurred at ranges that varied from 100 to 3,700 meters. (
A T-64BM Bulat, a Nyizs / Nozs ERA kazettával milyen fokú védelmet ad ?
Nem tudom, hogy elolvastad-e figyelmesen, de ide az van írva, hogy 2200-2800 méter volt az átlagos lőtávolság.
Mind ezt tükörsima sivatagban, és álló célok ellen.
A második rész az az, hogy 100 méterre is kellet lőni, meg 3700 méter is előfordult.
De az nem azt jelenti, hogy 3700 méter a tűzmegnyitási távolság, mint ahogyan állítottad
Ez azt jelenti, hogy a teljes háborúban volt egy ilyen eset. A II. VH-ban is előfordult néha extrém távoli kilövés, ettől függetlenül nem állítja senki, hogy egy T-34-es 3 km-ről képes hatásosan tüzet vezetni harckocsi célra.
2 km az a táv ahonnan biztosan eltalálják a célt. Én ezt állítom, és szerintem ez a könyv se mond mást.
Csak, hogy ezek nem tetszőleges szórzók, hanem mért adatok átlaga a szakirodalomban...
Van rá szovjet, meg van rá amerikai is.
Például ezt Hasp szedte össze, amerikai szakirodalom alapján:
Én más szakirodalmat használtam, van orosz leírás például a BTK-1-re, ahol meg van adva, hogy merőlegesen mennyivel véd jobban harckocsi lövedékek ellen, mint a 42SM, majd meg van adva beépítési szögben is. A munkámban ezeket az infókat szedtem össze.
Ahogyan HASP más jellegű fenyegetésekkel szemben (géppuska lövedék, lényegében APDS) talált adatokat.
Csak egyrészt ezekkel nincs értelme untatni az olvasót, főleg, hogy átlag szorzókat használok.
Annak aki csak tájékozódni akar bőven elég. A többieknek meg hiába linkelsz bármilyen forrást, mert:
1. Vagy te hamisítottad
2. Vagy belinkeled az általa Istenített forrást, lásd. legutóbb azt a szánalmas vitát, ahol az illető azt is letagadta először. Majd napokkal később rájött, hogy az is jó, de akkor nem ha én írom ugyan azt... LOL.
Másrészt meg vannak adva a "gyári" adatok is. A számolásom csak annak alátámasztása....
Állítottál valamit, ami nem valós. De nem ismered be, hogy tévedtél hanem mellébeszélsz, hogy nem is fontos
Egyszerűen csak annyit kell mondani, hogy rosszul tudtam/gondoltam azt ennyi.
És igen, más nem sok T-80U van, szóval valóban nem igazán számít. (Ahogyan a T-64BV is lényegében elfogyott)
A táblázatnál a harmadik csoportban a "Szilícium-dioxid(Si-O2)-kvarc-homok" az "sima" homok --belapátolva--, vagy valamilyen eljárással kezelt/olvasztott/"valamicsodált", milyen technológiával kezelt?
.