Tudom, nem lehet sikeres ember, aki MM-ben vásárol
Baromság. Barátnőnek januárban olcsóbban vettünk egy Rog Strix laptopot a Mediában, mint amennyiért himi-humi bizonytalan online oldalakon találtuk.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tudom, nem lehet sikeres ember, aki MM-ben vásárol
Anandtech iPhone SE (2020) gyorsteszt:
https://www.anandtech.com/show/15745/the-iphone-se-2020-quick-review-reinvigorated-classic
Soha nem értettem mi motivál bárkit arra, hogy Apple cuccot vegyen.
A minőség. Van akit meg a menőség.
Ennél meg konkrétan az, hogy a legerősebb hardver van benne ami létezik, 150 körüli áron, és kapsz mellé vagy 5 év támogatást. Ez így egy baromi jó csomag lesz.
Max az utóbbi.
Ami a hardveres részt illeti, vélhetően pár hónapon belül lesz hasonlóan erős Androidos cucc is fele ennyiért, ami ráadásul sokkal több mindennel kompatibilis.
A minőség. Van akit meg a menőség.
Ennél meg konkrétan az, hogy a legerősebb hardver van benne ami létezik, 150 körüli áron, és kapsz mellé vagy 5 év támogatást. Ez így egy baromi jó csomag lesz.
Androidos fronton jelenleg fele ennyire erős hardver van dupla-tripla annyiért.
A Samsung S20 ultra jelenleg 480.000 forint a boltban. A rendszer sebessége meg fele ennyi. Ez a cucc meg 179.000 (bolti ar, ugy 20% kedvezmény mind a kettőre behúzható).
Nem hinném, hogy ez a jövő hónapra megváltozna.
A kompatibitás dolog pedig egyszerűen értelmezhetetlen. Mondj már rá egy konkrét, átlagfelhasználót is érintő példát.
A hardver nem csak a processzort jelenti. A proci valóban a most elérhető legjobb Apple proci, viszont a kijelző, az akku, a kamera, a megjelenés mind mind évekkel ezelőtti szintet képvisel.
A minőségben meg már rég felzárkózott a többi gyártó az Apple mellé a legnagyobbak (Samsung, Huawei) meg már le is hagyták.
Cpu se egetrengető, de 12MP-es fő kamera, 3GB ram, 1810mAh-s aksi...
Ezt még az én 70000ft-os ócskavasom is felülmúlja...
https://m.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_8_pro-ampp-9812.php
A hardver nem csak a processzort jelenti.
A proci valóban a most elérhető legjobb Apple proci, viszont a kijelző, az akku, a kamera, a megjelenés mind mind évekkel ezelőtti szintet képvisel.
A minőségben meg már rég felzárkózott a többi gyártó az Apple mellé a legnagyobbak (Samsung, Huawei) meg már le is hagyták.
Az a baj, hogy pont azt a képességget hozod peldànak, amit senki nem vesz észre a napi hasznàlatban.
Jelenleg egy SD 765 lapka is bőségesen elég mindenre.
Az exynos 990 valóban nem sikerült túl jól, de még így is bőven képes mindenre maxon. Illetve az s20 ultra "picivel" több hasznos plusszal rendelkezik, mint egy a tesztekben jól szereplő processzor. Ettől még a 480000Ft rohadtul sok pénz és akinek van esze nem fizet ennyit egy telefonért.
Az a baj az ilyen klasszikus "speed tesztekkel", hogy az eredményt nagyban befolyásolja, hogy milyen alkalmazàsokat válogatnak be a tesztbe.Például a videó exportàlàs kifejezetten az Apple malmára hajtja a vizet, mert az almás processzorok nagyon jók ebben. Csak hát éppen a kérdés az, hogy 1000 userbol hányan használnak a telefonjukon videó exportàló szoftvert?
Jàtékokat sokkal többen használnak. Abban is jobb az Apple a tesztben, bár azt az egy-két másodpercnyi plusz betöltési időt szerintem mindenki bevàllalnà cserébe azért, hogy egy rendes méretű kijelzőn tudjon játszani.
Ez a szoftveres mélységélesség kb. teló képernyőn élvezhető. Ultragáz, ahogy a valósághoz képest néz ki. Persze, a ha plebsnek ez kell...
Mégis mi más jelent? Az a lelke mindennek, egyben meghatározza hogy mennyire időtálló maga a telefon.
Rendben van, csak épp a trend és az elvárások nem erre mennek.Ez max a megjelenésre igaz. Én legalábbis jobban örültem volna, ha vagy a régi 5 széria, vagy akár ebben a méretben, de faltól falig van a kijelző. Egyébként nincs vele baj, a telefon jól néz ki, igényes anyagokból készült, a fizikai gomb van akinek hiányzik, és nincs olyan baromság mint a Samsungokon hogy egyszerűen a telefont fogó kezed inputját érzékeli, mert annyira kimentek vele a széléig. Egyébként pedig teljesen jó a kijelző, a felbontása bőven elég, ha valaki akarja, nézheti persze nagyítóval a különbséget de a napi használatban nem tűnik fel. Cserébe a színhűsége és a fényere az egyik legjobb.
Hát hogyne. 10 éve hallgatom minden évben ezt a rizsát.
Ne már. Azt hogy a telefon villámgyorsan működik, reccenés nélkül fut, pillanat alatt tölti be a weblapot amit olvasok, és akár 5 év múlva is simán fog vinni az akkori OS-t (amit ugye a droiddal szemben még mindig meg fogsz kapni), nem veszem észre a napi használatban? Akkor mégis mit fogok észre venni a napi használatban?
Most még. Persze az hogy elégséges (a legtöbb mai proci elégséges) felveti a kérdést hogy miért ne választanál olyat, ami nem csak kielégítő, hanem egyszerűen baromi gyors és bőséges teljesítménytartaléka marad a követező évekre is.
Az S20 és az összes eddigi S széria amit eddig láttam, látványosan tud akadni képkezelésnél, vagy neki áll töltögetni. A saját max felbontását (aminek egyébként a világon semmi gyakorlati haszna nincs) nem tudja röcögés nélkül futtatni.
Nézd, lehet magyarázni a teszteredményeket, de a helyzet az, hogy akármilyen gyakorlati tesztet nézünk, a szifonok mindig gyorsabbak, röccenésmentesen futnak, a képek pedig jók. A kicsit is odafigyelő átlagusert meg ez függetlenül attól, hogy a droid specsheeten büszkén hirdetik hogy szág giga ramot meg 50 magos processzort 25 500 megapixeles kamarával. Egyébként pont a Samsung volt az, aki a szintetikus teszteknél csalni próbált, és arra optimalizálta a rendszert, hogy a teszteken jól teljesítsen. Kicsit dízelbotrány jelleggel.
És a valóságban.. Redmi 8 vs 5 évvel korábbi (2015) A9 procival szerelt régi iPhone SE, annál valamivel még mindig gyengébb.
Wow, egy drága telefon alig valamivel gyorsabb, mint egy budget phone.
+Pro-m van, nem sima Note 8, játékra kellett az új telefon, de így is mintha a fogamat húzták volna, hogy ilyen sok pénzt adjak egy telefonért.
Nekem ezzel semmi bajom meg nem is fikázom, kiváló ár értek arányú telefon, csak attól megyek a falnak ha valaki azt akarja bizonygatni, hogy nem csak olcsó(bb), de még jobb is. Ilyen sajnos nem nagyon van, a kínaiak is úgy tudtak csinálni, hogy masszív állami szubvenció van rajta, és még bukni is hajlandóak rajta, csak hogy betörjenek a piacra. De az is biztos hogy sem frissítésed, sem support nem lesz hosszú távon, és úgy már az olcsó lesz a drága.
Ahogy egy PC-nél sem csak a processzor a hardver.
Rendben van, csak épp a trend és az elvárások nem erre mennek.
Azért ma már egy majd' 200k forintos telefon kijelzőjén hagy tudjak már egy Youtube videót Full HD-ban megnézni.
Ezért az árért lehet ilyet is kapni:
LINK
Az edge képernyők szélén a korábbi években fordult elő sokszor a téves érintés. Az S20 ennek megfelelően már jóval kevésbé hajlított a szélein. De például a Huawei ezt szoftveresen képes volt megoldani.Ezek mind kb. 4 évvel ez előtti problémák.
De továbbra sem a Galaxy S20-al kell összehasonlítani az SE 2020-at, hanem például a fentebb linkelt Oneplus 7T-vel vagy az árban szintén hasonló Galaxy S10 Lite-al.
Mára már egy átlagos középkategóriás FULL HD felbontású OLED(nem LCD!!!!) paneles androidos telefon is simán, akadás mentesen működik. Sőt!
Nyárra már a középkategóriában is elfog terjedni a legalább 90HZ képfrissítés, amivel még simább lesz a megjelenítés. Az Apple valószínűleg az idén sem fogja emelni a képfrissítést az új készülékein.
5 év múlva is viszi majd az akkori IOS-t? Lehet, bár nem egy iphone-os ismerősöm van, akik a pár éves modelljükre nem merik felfrissíteni a legújabb IOS-t mert attól félnek, hogy belassul a telójuk. Ezt nem én találtam ki, ezt ők az iphone tulajok mondják!
Rengeteg speed tesztet néztem végig az utóbbi években. Jól látható, hogy a mindenkori Apple csúcs mobilok előnye évről évre csökkent, s mára csak úgy tud speed tesztben megverni egy iphone egy androidos csúcs mobilt, ha belerakják a videó exportáló szoftvert a tesztbe.