Pofán verném azt hülye gyereket, aki kitalálta az egész win10-et és annak szájbavert okostelefon szerű kinézetét
Szerintem kevered a Win8-al. A Win8 volt tényleg okostelefon-szintű megoldásokkal tele. Jó nagy bukta is lett.
Az asszony gépén egyszer csak kitalálta a kedves a keves win 10, hogy ő most átméretezi a parancsikonok térközét és kész.
És persze sehol nem találom meg azt az ablakot ahol át lehetne írni azt, csak regeditben turkálást találtam.
CTRL + egérgörgő az asztalon, és az ikonok mérete, valamint távolsága is változik ennek megfelelően.
Komolyan mondom...
Az összes win esetén első dolgom volt 98-as kinézetre visszaállatni. Miért hiszi azt a sok csököttagyú barom, hogy ez a fostaliga okostelefon szerű kinézet jó? Meg mi a fasznak kell ASZTALI gépnél? Miért kell megváltoztatni azt, ami kurva jól működik és minden funkciót elrejteni?
Azért a Win98-as kinézet finoman szólva is ósdi és avitt. Én ezért szeretem a Linux-on azt, hogy olyan kinézetet és GUI motort használok, amilyet szeretnék. Rád van bízva.
Én a Win8 óta használom a Classic Shell-t (most már
Open Shell), hogy a Start menü használható legyen.
Ha a Desktopra kell valami, akkor ott a
Rainmeter, és kb. azt csinálsz a dektoppal, amit szeretnél...
És sajnos nekem is erre a fosra kell majd átállnom és még FIZETNEM is érte.
Kissé szemellenzős vagy.
Vannak gondjai a Win10-nek még mindig, például engem zavar, hogy van a Gépház, van a Vezérlőpult és van a Kezelés még mindig külön-külön. A francért nem lehet egy helyre rakni mindent? Az Edge folyamatos nyomatása is idegesítő.
De ezzel együtt összeségében pozitív az irány. A kötelező frissítésekre már van megoldás (Gépház -> Frissítések -> Frissítések szüneteltetése 7 napig), az általános használat terén pedig már sokkal jobban tetszik, mint a Win7. Jobb a driverkezelése, stabilabb az általános működése, több információt ad a Feladatkezelő és az Erőforrás-figyelő, stb.
Hogy meg kell venni? Ha jobban körbenézel, nagyon olcsón lehet legális kulcsot venni hozzá. Ennyit meg megér, sőt, már régen megérte.
A Windows Vista mikor jött ki? 2007-ben. Támogatása lejárt 2012-ben, utolsó nagy patch hozzá 2009-ben jött ki.
A Windows 7 mikor is jött ki? 2009-ben. Támogatása lejárt 2015-ben, az utolsó nagy patch hozzá 2011-ben jött ki.
Windows 8? 2012-ben jött ki, ha a 8.1-et is ide számoljuk, akkor a támogatása lejárt 2018-ban, az utolsó nagy patch 2014-ben érkezett hozzá.
Nézzük mit ad a Windows 10. 2015-ben jött ki, jelenleg fél évente jön egy nagyobb patch, és legalább 2024-ig támogatva lesz.
Az már biztos, hogy a Win10 a legtovább támogatott felhasználói Windows változat.
Hogy fizetned kell érte? Hát, nem kötelező, senki sem kényszerít a használatára - bőven van más operációs rendszer, amire válthatsz, egy részük teljesen ingyenes....