Tévedés, a Debiannal még az 1990-es évek legvégén kezdtem. Igen, ott kb. mindenhez (is) kellett a terminal, ha akartad, ha nem. De pont emiatt nem is lettünk akkor nagy barátok. Én Amigáról váltottam PC-re, és a DOS egy agyrém volt az AmigaOS után, nehogy már pötyögni kelljen egy francos program elindításához.... De hát a Windows jött-látott-győzött.
A Linuxnál eljutottam arra a szintre, ami a mindennapokhoz kellett, aztán kellő távolságot tartottam tőle. Persze Windowsnál is ott tartunk, hogy a munkahelyen a gép elindításával már nyithatod a PowerShell-t is, ha valamihez komolyabban hozzá szeretnél nyúlni.
Ettől függetlenül itthon jobban szeretek ma már kész és használható dolgokba beülni. Az itthoni Linuxom fájlszerver és másodlagos gép (ne kelljen böngészéshez vagy szövegszerkesztéshez bekapcsolni a játékos gépet), és bár CentOS-el indítottam, rájöttem, hogy az meg túlzottan is szerverre van szánva ehhez, és már egy makrancosabb videó lejátszásához is mókolnom kell a terminálban. Szóval váltottam Linux Mintre úgy 4 éve, és bár itt is kell a terminál, de most így belegondolva kb. egy hónapja nyitottam meg utoljára, szóval ha az ilyen eseteket leszámítjuk, akkor már egész használható otthoni környözetben is. Csak játszani ne akarj rajta...