[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Krisztina Sz. főtörzsőrmester, a Roszgvargyija kinológusa a Zaporozsje területén lát el feladatokat. Baj nevű szolgálati kutyájával együtt robbanó tárgyakat és lőszerraktárakat keres.

Nemrég az ő tandemjüknek köszönhetően találtak meg egy rejtekhelyet hét gránátvetővel, négy 120 mm-es aknával, 66 gránáttal és több mint 3500 különböző kaliberű lőszerrel. A minap pedig egy másik rejtekhelyet találtak RPG lövedékekkel és 400 gramm TNT-vel.

Krisztina és Baj először vett részt a SWO-ban. A lány elmondása szerint kíváncsi volt, hogy a négylábú segítő hogyan mutat majd az új szolgálati körülmények között.


KAPORISZTÁN KÉT ARCA


Hatalmas szakadék a jómódú réteg és az alsóbb rétegek között.

Nehezednek a dolgok Kijevben – A polgárok tömegesen rohannak nyilvános helyekre

Ismét úgy tűnik, hogy Ukrajna nagy egyenlőtlenségek országa.
Nagy a szakadék a jómódú réteg és az alsóbb rétegek között.

A kijevi polgárok a nyilvános leveskonyhákba özönlenek enni, mivel élelmiszerhiány van, és most kemény a tél is.

A polgárok sorban állnak, hogy megkapják az adagjukat a káposztakonzervből, amelyet az utcán adnak ki, hogy segítsenek nekik fenntartani magukat télen.
Mégis kénytelenek katonai szükségletekre adakozni.

Más polgártársaik ugyanakkor a Kárpátok téli üdülőhelyeire rohannak a karácsonyi ünnepeket eltölteni.



Vannak, akik harcolnak és meghalnak, mások pedig Kárpátalján nyaralnak! (videó)

Abban az időben, amikor ukránok ezrei halnak meg a háborús frontokon, a felső gazdasági rétegek nem is változtatnak életmódjukon, és a kárpátaljai Bukovelbe rohannak téli vakációra.
Az autók "sorai" Bukovel üdülőhelyéhez szó szerint több kilométeresek.

Nyilvánvaló, hogy az emberi erőforrások néhány "tározójához" a toborzók nem nyúlhatnak.
Az utak tele vannak drága autókkal, akikhez Zelensky katonai komisszárjainak szigorúan tilos hozzányúlni.

A nemzet a haldoklókra és a nyerészkedőkre oszlik.

Magát minősíti, akinek még ez is vicces, mert neki ez a természetes.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 133
28 794
113
Johnatan McCormick készített egy hanganyagot a Slovak Radio International-nek. Viszont ők nem adták le, mert túl ellentmondásos meg oroszbarát. Az alábbi YT csatorna átvette.
Megszólalnak benne:
Ruszlán Kocaba nyugat-ukrán újságíró, aki megjárta (még 2022 előtt) a frontot, mindkét oldalt, békeaktivista lett, ezért börtönbe került, az Amnesty közbenjárásával kiszabadult, és most Brooklynban él.
Alexander Duleba, Szlovákia első számú Oroszország-szakértője* és
Nikolai Petro a Rhode Island University-ről


* csávókám nem hazudtolja meg szlovákságát a kisebbségekhez való hozzáállásban. Kicsit más megvilágításba helyezte volna a mondanivalóját, ha kitértnek rá, h ja, amúgy Szlovákiában él egy magyar kisebbség, és elég hasonlóan állnak hozzájuk, mint az ukrán kormány az oroszajkú kisebbséghez. Nyilván nem talál benne semmi kivetnivalót.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 001
16 236
113
Ezt Te sem gondolod komolyan. Van vállalkozásunk; nyilván jogtiszta szoftverrt kell venni. A helyi adó meg önkormányzati hatáskör. Inkább azt látom, h a komplett közigazgatásban elmaradt a rendszerváltás.
Nem a softwarek jogdíjára írtam .
Akkor minden CD DVD , SD kártya PEN Drive HDD után jogdíjat kellett fizetni. Amibe belefutottam, a mobiltelefonok memóriája után is kell jogdíjat fizetni, és hologramos matricát alkalmazni a termékre. Az importőr cég ezt nem tette meg, én szívtam meg vele. Nem kell csodálkozni azon, hogy itt magyarban miért drágábbak a telefonok, mint az EU többi országában.
Azóta a telefonok esetén változhatott a szabályzás, a külföldi kereskedőnek illetve telefon gyártónak kell ezt a jogdíjat befizetnie. A többi adathordozó esetében a környező országokban azért olcsóbbak ezek, mert ott nincs jogdíj vagy nem ilyen mértékű..
Ukrajnában sem találkoztam helyi jogdíj kivetésére ezen eszközöknél.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 703
16 988
113
Nem a softwarek jogdíjára írtam .
Akkor minden CD DVD , SD kártya PEN Drive HDD után jogdíjat kellett fizetni. Amibe belefutottam, a mobiltelefonok memóriája után is kell jogdíjat fizetni, és hologramos matricát alkalmazni a termékre. Az importőr cég ezt nem tette meg, én szívtam meg vele. Nem kell csodálkozni azon, hogy itt magyarban miért drágábbak a telefonok, mint az EU többi országában.
Azóta a telefonok esetén változhatott a szabályzás, a külföldi kereskedőnek illetve telefon gyártónak kell ezt a jogdíjat befizetnie. A többi adathordozó esetében a környező országokban azért olcsóbbak ezek, mert ott nincs jogdíj vagy nem ilyen mértékű..
Ukrajnában sem találkoztam helyi jogdíj kivetésére ezen eszközöknél.
Ezeket nem tudom; ebben igazad van/lehet. Talán Szombathelyi Tibor fogalmazta meg, h nem biztos, hogy összeesküvés van mindenben, hanem profit éhség. Ukrajna kapcsán az Eu ipar/mezőgazdaság zsákban fog futni, amíg az ukránoknak mindent lehet...már ha marad.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 612
48 086
113
A lehallgató készüléket Zaluzsnij főparancsnok személyi asszisztense, Konsztantyin Busuev irodájában is megtalálták .
Erről ukrán médiaforrások számolnak be.
Egyre érdekesebb a műsor ...

Ezt a cikket Rácz András oldalán az egyik kommentelő linkelte be. Számomra azt bizonyítja, hogy a Nyugat komolyan foglalkozik e háború lezárásának lehetőségével.
Hosszú cikk, a linken lehet elolvasni. Szerzői:
1) Jeremy Shapiro az Európai Külkapcsolatok Tanácsának kutatási igazgatója. Fókusza az Egyesült Államok külpolitikája és a transzatlanti kapcsolatok.
2) Samuel Charap a RAND Corporation vezető politológusa. Kutatási területe Oroszország és a volt szovjet államok külpolitikája; európai és eurázsiai regionális biztonság; és az Egyesült Államok-Oroszország elrettentése, stratégiai stabilitása és fegyverzet-ellenőrzése.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Ez a nő a testével akadályozza a katonai toborzókat abban, hogy elérjék a furgonban lévő 2 férfit, akik a korkülönbségek alapján valószínűleg az ő két fia.
A nők nagy csoportja gyűlt össze, bizonyítva a mozgósító egységeknek, hogy nincs törvényes joguk erőszakot alkalmazni.


Roszgvargyija kijárási tilalmat rendel el a Herszon régióban

A kijárási tilalom a régióban este 8 órától reggel 6 óráig van érvényben. Ez idő alatt tilos a bevásárló- és szórakozóhelyek működése, valamint korlátozott a polgárok és a gépjárművek mozgása az utcákon.
Az elmúlt hónapban több mint 200 kijárási tilalmat megszegő személyt vettek őrizetbe és adtak át a belügyminisztérium tisztviselőinek a Herszon régióban.

Az orosz fegyveres erők előrenyomultak Opitnojétól északra és északnyugatra, valamint a novoavgyejevkai-tótól északra a Vodjanoje térségben


Az orosz hadsereg folytatja a harcot a front avgyejevkai szektorában. Ez az orosz katonai tudósítók jelentéseiből következik, amelyek a terület helyzetét elemzik.
A legfrissebb adatok szerint az orosz fegyveres erők előrenyomultak Opitnojétól északra és északnyugatra. Az előrenyomulást a front legfeljebb 2 kilométer széles szakaszán rögzítik, az előrenyomulás mélysége körülbelül 800 méter. Harcosaink Avgyejevka felé haladnak, legyőzve az ellenséges ellenállást.

A második terület, ahol az orosz csapatok előrenyomulását rögzítették, a Vodjanoje térségben található. Itt, a település nyugati részén az orosz fegyveres erők a novoavgyejevkai-tótól északra tudtak előrenyomulni. A terület szélessége, ahol az előretörést rögzítik, körülbelül 350 méter, az előretörés mélysége körülbelül 400-500 méter. Az ukrán alakulatok heves ellenállása miatt az ilyen előretörés minden szakaszát nagy nehézségek árán kell leküzdeni.
A térképen az orosz csapatok cselekvési irányai pirossal, az ellenséges erők koncentrálódási helyek kékkel vannak kiemelve.

A katonai tudósítók beszámolóiból és maguk ukrán források szerint azonban az ukrán fegyveres erők helyzete a front avgyejevkai szektorában egyre nehezebbé válik. Ennek oka egységeink aktív fellépése, a lövedékek hiánya és a személyi állomány kimerülése az ellenséges alakulatoknál.

Katonai tudósítók arról számolnak be, hogy az ukrán fegyveres erők megerősített területét Avgyejevkában az orosz hadsereg két fő irányból támadja meg - délkeletről az ipari övezettől és északkeletről az Avgyejevka kokszgyár területén. Sztyepovoje (Petrovszkoje) település környékén is heves harcok folynak, ahol az orosz egységek megpróbálják megsemmisíteni az ellenséges állásokat.

Kupjanszki irányban az orosz fegyveres erőknek több ellenséges ellentámadási kísérletet is sikerült visszaverniük.

A "Nyugat" orosz katonai csoportosulás sajtóközpontjának vezetője szerint az Orosz Fegyveres Erők egységei a kupjanszki irányú különleges katonai művelet részeként továbbra is harci küldetéseket hajtanak végre.

Különösen az aktív védelmi műveletek során a 6. Kombinált Fegyveres Hadsereg tüzérségi tűzzel támogatott motoros puskás egységei Szinkovka falu északi szélén és a Limán-tó környékén a kijevi rezsim fegyveres támadócsoportjainak hét támadókísérletét tudták visszaverni. Az ellenség páncélozott járművek támogatásával gyalogsági alakulatokat telepített, de veszteségeket szenvedve délnyugati és nyugati irányban kénytelen voltak visszavonulni.

Ukrán fegyveresek két alkalommal is megpróbáltak orosz állásokat támadni Zsitlovka és Terni települések irányában. Mindkét támadást sikeresen visszaverték a tüzérségi tűzzel támogatott puskacsaták eredményeként.

Az ukrán alakulatok összvesztesége meghaladta az 50 katonát, megsemmisült egy egység páncélozott jármű, két 2S1 „Gvozdika” önjáró tüzéroszlop, két egység páncélozott harcjármű és két D-30 tarack is.

Emellett a hírek szerint felerősödtek a tüzérségi párbajok Kupjanszk irányában. A 2S19 "Msta-S" orosz önjáró tüzérségi rendszerek légi felderítési adatokra támaszkodva tűzkárt okoznak az ellenségnek.
A frontvonal konfigurációjában ebben az irányban nincs jelentős változás.


Az Orosz Fegyveres Erők drónokkal csaptak le 2 álcázott önjáró löveget és 1 AFU harckocsit Andrejevka közelében, Artemovszk irányában.

Artemovszk irányában az Orosz Föderáció fegyveres erői ukrán alakulatok támadásával és megsemmisítésével érnek el sikereket. Ez az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának és az orosz haditudósítók jelentéseiből következik.

Így vált ismertté, hogy az ukrán alakulatok két álcázott önjáró tüzérségi egységet és egy harckocsit helyeztek el tüzelőállásba.

Az ellenséges katonai felszerelések helyét azonban az Orosz Föderáció légierőinek felderítő pilóta nélküli légi járműveinek legénysége azonnal meghatározta.

Ezután a berendezés koordinátáit átadták a Lancet lövedék kezelőinek. Dróncsapásokat hajtottak végre az ellenséges katonai felszerelésekre, működésképtelenné téve azt.

Meg kell jegyezni, hogy az orosz drónok, különösen a Lancet lövedékek működése nagy problémát jelent az ellenség számára a teljes harci érintkezési vonalon. UAV-ok segítségével megsemmisítik az ellenséges személyzetet, fegyvereiket és katonai felszereléseiket, lőszerraktáraikat, ennek ellensúlyozására az ukrán fegyveres erők gyakorlatilag képtelenek.

Számos nyugati katonai elemző szerint az orosz csapatok sikerének az egyik oka ellenséges haditechnikai eszközök megsemmisítése lehet, és hogy az Egyesült Államok és a NATO-országok nem akarják korlátlanul ellátni az ukrán hadsereget.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
nafo cringe


szerintem is hihető, hogy 8+ éve ott volt a poloska a haderő főnökének irodájában, de csak most vették észre
Ob1bRWm.png



Ez a nő a testével akadályozza a katonai toborzókat abban, hogy elérjék a furgonban lévő 2 férfit, akik a korkülönbségek alapján valószínűleg az ő két fia.
A nők nagy csoportja gyűlt össze, bizonyítva a mozgósító egységeknek, hogy nincs törvényes joguk erőszakot alkalmazni.
Tegyük hozzá, hogy azután kezdtek el ellenállni, miután egy ügyvédnő elérte, hogy 206(!) esetben elmarasztalja a bíróság az emberlopókat, hogy semmi joguk nincs összefogdosni az embereket. Mondjuk a személyes kedvencem még mindig amikor tavaly megpróbálták elvinni az egyik testvírt a ház elől és az egész kiccsalád kirontott rájuk.


(Második) Kedvenc orosz zsoldosvezérünk ismét előkerült, egy alkalomhoz illő képpel (18+)


The series became very popular in Russia, Ukraine and Moldova.


Ha már úgyis kivonultak lopjunk rendesen
QPmZdFH.jpg




Akhmat szeme mindent lát


Lengyel nép ajándéka lenni bumm



Orosz katonák ukrán hadifoglyot etetnek. nafo szerint a videó hamisítvány


Már a kijiív independent is orosz propagandaoldal
JKAB06W.png
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Szpornoje körül

Az orosz azt mondja, gratulálok neked, hogy vége a háborúnak. Hazamehetsz, ne félj!
Megkéri, hogy oldja fel a telefonját

Oroszország elkezdte lézeres célmegjelölőkkel felszerelni harckocsijait.

A másik ok az, hogy Moszkva úgy döntött, hogy újraindítja a T-80-as sorozatgyártását, így a T-80-asra és a T-90-esre koncentrál, és nem tudja gyártani a legfejlettebb orosz harckocsit [legalábbis papíron] a T-14 Armata-t.


RealWar

ezeket a járműveket a Közel-Kelet sivatagjaira építették, ahol az USA néhány évtizedig uralkodni akart. Nem ukrán talajra


Az oroszok felsorakoztak Putyin mögött


Az oroszok kitartanak, az ukránok gyengülnek, az amerikaiak ingadoznak és a pénzüket féltik.
Az orosz és az ukrán társadalom többsége még kiáll a háború folytatása mellett, egyre növekszik azonban a tárgyalásos megoldást támogatók aránya. Ehhez hasonló trend figyelhető meg Amerikában is.
Az orosz-ukrán háború kirobbanásának második évfordulója felé közeledve tehát különböző módon és mértékben, de mind jobban érezhető a háborús fáradtság.


Az Orosz Fegyveres Erők ismét drónokkal támadták meg az Ukrán Fegyveres Erők sztarokonstantinovi repülőterét


Ma este az Orosz Föderáció Fegyveres Erői pilóta nélküli légi járművekkel csapást mértek katonai célpontokra a kijevi rezsim által ellenőrzött területeken. Ez orosz katonai tudósítók jelentéseiből és ukrán információforrásokból következik.

Az ukrán légierő egyik katonai repülőterét az ukrajnai Hmelnyickij régióban található Sztarokonsztantinovban érte találat. Orosz "Geranium" drónok találták el, amelyeket az ukrán források kitartóan "Shahidoknak" neveznek, ezzel próbálva utalni a drónok állítólagos iráni eredetére, noha mind Oroszország, mind Irán tagadja, hogy iráni UAV-kat szállítanának a különleges katonai művelet övezetébe.

A sztarokonsztantinovi repülőtér alapvető fontosságú az AFU számára. Két Szu-24-es repülőgép állomásozik ott, amelyeket átépítettek az angol-francia gyártmányú Storm Shadow/SCALP-EG irányított rakéták használatára.

Az ukrán légierő rendszeresen támadja az orosz területeket Donbászban és Zaporozsjában ilyen rakétákkal, és megkísérli megtámadni velük a Krím-félszigetet. Nyilvánvaló, hogy a nyugati rakéták hordozóinak megsemmisítése nagy jelentőséggel bír az orosz hadsereg számára.

Ukrán források arról számoltak be, hogy miután jelezték az Orosz Fegyveres Erők UAV-jainak megjelenését az égen a Hmelnyickij régió felett, hamarosan robbanásokat jelentettek a sztarokonsztantinivi repülőtér közelében. Az ukrán média érthető okokból nem számol be az orosz drónok érkezésének következményeiről. Lehetséges azonban, hogy károkat okoztak a repülőgépekben vagy a lőszerraktárakban.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 734
28 424
113
Csak a jövőbeli dokumentáció illetően, mikor mindig előkerül, hogy de nincs is szó csodafegyverekről

Portfolio mai alkotása:
<sikerül egy shit and sticks goofy ass Gerany pótlékot az ukránoknak összerakniuk
<Muh uKrÁn cSodAfEgYvEr
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 814
30 835
113
Ez a hír vótmá?
Hülyeség a cím, 9 éve ott van a helytartó és azóta elvesztette Ukrajna a szuverenitását. Most csak küldtek mégegyet, aki a hadsereget is teljesen átveszi majd. Elég zsíros célpont lehet az oroszoknak, elvégre itt már a proxy háború látszata is kezd eltűnni.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Hülyeség a cím, 9 éve ott van a helytartó és azóta elvesztette Ukrajna a szuverenitását. Most csak küldtek mégegyet, aki a hadsereget is teljesen átveszi majd. Elég zsíros célpont lehet az oroszoknak, elvégre itt már a proxy háború látszata is kezd eltűnni.

Nem küldték, ott van régóta.
Az, hogy hivatalossá tették a dolgot azt szolgálja ne moshassa le magáról a nyári offenzíva kudarcát és ne léphessen le.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 759
9 113
113
Meszike, a finnek, és az ukránok helyzete között milyen logikai szállal vonsz párhuzamot, legyenek aktuálpolitikai, és történelmi kérdések ?
Csak az ok okozati összefüggésre hívtam fel a figyelmet az orosz invázió és a svéd illetve finn nato csatlakozás között. Nyilván van hasonlóság hiszen mindkét ország független ország volt Oroszország szomszédságában és ez mindkét ország számára az egyik legmeghatározóbb politikai kérdés volt. A balti tenger pedig lényegében nato beltenger lett és Kaliningrad pillanatok alatt elvágható lenne tengeren Szentpétervártól.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Két orosz katona foglyul ejtett egy ukrán csoportot Klescsejevka lövészárkánál

Jelenet, amikor az oroszok elfognak egy csoport ukrán katonát az Artemovszktól délre fekvő Klescsejevkában egy védelmi gödörben. Két bátor katona azonnal megközelítette az erődöt, ahol öt ukrán katona tartózkodott, és megadta magát a kritikus helyzet közepette a területen.


Az orosz hadsereg kifejtette a Kupjanszk melletti Szinkovka elleni támadás okát nem keleti, hanem északi irányból.


A nap folyamán az orosz csapatok a Kupjanszktól északra fekvő Szinkovka település határain belül nyomultak előre. A Military Review egyik reggeli hírében december 18-án beszámolt arról, hogy ekkor az orosz fegyveres erők megvehették a lábukat a falu északi részén, és számos ukrán ellentámadást visszavertek.

A Szinkovka elleni támadás irányával kapcsolatban kérdések merültek fel, hogy miért az északi támadási vektort választották, "ha meg lehetett volna próbálni áttörni az AFU védelmét Kupjanszk közelében keletről, többek között Petropavlovka irányából érkező csapásokkal"

Az orosz hadsereg kommentálva ezeket a „kezdeményezéseket” azt mondja, hogy az ellenséget továbbra sem szabad úgy felfogni, hogy „semmit sem ért a katonai taktikából”.

A keleti irányt Kupjanszk közelében nagyrészt az ukrán fegyveres erők erősítették, elsősorban nagyszabású aknamezőkkel. Mind Szinkovka, mind Petropavlovka megközelítését különféle típusú aknákkal terítették be, beleértve a páncéltörőket is.

A Kupjanszktól északkeletre és keletre fekvő aknamezők hozzávetőleges térképe:

Ilyen helyzetben a szkeptikusok bármennyire gúnyolódhatnak azon, hogy nem először hallanak az orosz fegyveres erők bevonulásáról Szinkovkába, de észak felőli belépésnek rendkívül fontos szerepe van az, ami lehetővé teszi számunkra csapatokat, hogy megvegyék a lábukat a falu északi peremén anélkül, hogy négyzetkilométernyi aknamezőt kellene lerohanniuk az Olsana-Petropavlovka-Kupjanszk út közelében.

Ugyanakkor az ellenség védelmének keleti szárnyát folyamatosan kínozza az orosz tüzérség, és intézkedéseket tesznek az aknák távolról történő eltávolítására is - folyosókat hozva létre az aknamezőkön.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 249
55 336
113



Sebaj, az Oroszok nem korlátozzák a saját hadműveleteiket,remélem lógni fogtok mind,trógerek.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 612
48 086
113
Az Orosz Fegyveres Erők további 300 méterrel csökkentették az Ukrán Fegyveres Erők Krynkiben lévő hídfőjét. A legfontosabb azonban az, hogy szinte nincs biztonságos útvonal közvetlenül Krynkibe jutni hajóval.Egyre több dolgot kell átszállítani a szigeteken⚡️⚡️⚡️
Klescsejevka északi része az orosz fegyveres erők ellenőrzése alá került⚡️⚡️⚡️
Á.. Nincs nyugati nyomás!

Belgrád nem tud aludni ma este – nagyszabású tiltakozás kezdődött a szerb fővárosban. A tegnapi választások eredményeivel elégedetlenek megpróbálják megrohamozni a választási bizottság épületét. Kora ősszel a nyugatbarát ellenzék követelte, hogy tartsanak előrehozott parlamenti választásokat az országban. Most a Szerbia az Erőszak Ellen koalíció képviselői követelik eredményük megsemmisítését, mert nem tudták megszerezni a szükséges számú szavazatot. Vezetői éhségsztrájkot kezdtek, koordinátorai pedig felszólítják a polgárokat, hogy blokkolják a választási bizottság épületét.

❗️ Ugyanakkor az ellenzék már jóval a szavazás előtt többször is hangsúlyozta, hogy semmilyen szavazási eredménnyel nem lesznek megelégedve, a tiltakozások mindenképp elkezdődnek .

Nyilvánvalóan az előrehozott választásokra csak ürügyként volt szükség a megkísérelt erőszakmentes hatalomváltáshoz.