[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag 1711

Guest
Ukránok továbbra is tartják a hídfőt a Dnyeper bal partján


Új kopíum
VmEeOCC.png
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
849
4 714
93
Csak nehogy 25 telén is ugyanerről beszéljünk majd.
Mostanában a következőket kapja meg a szomszédunk: 100 db ifv bulgároktól, 50 cv90 svédből, 2-3 század leo2a4 holland és belga pénzből, egy század leo2a4 németektől. Meg még a resztli.
Sőt szerintem 24 ben kapnak ezek f15 öt is, csak hogy Putyin jól aludjon.

Aztán mikor január végén lecsöndesül az izraeli helyzet, onnantól jön majd a lassan szokássá váló adományozás a jövő nyári offenzívára.
Az oroszok helyében elgondolkodnék, hogy otthon hogyan lehet beadni a népnek, hogy csak a megszerzett terület lesz meg, viszont az ukránok nem fognak a jövőben sem aláírni olyat, hogy nem lépnek be a NATOba.
Az a helyzet, hogy a keleti népek hátán fát lehet vágni.
Persze most még nem tudni, hogy a lezáráskor hol fog húzódni az érintkezési vonal.
a felsorolásból kimaradt a "toronyóra lánccal ..."
csak szólok!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 612
48 091
113

Az ellenség Moszkvát ütő kísérletét visszaverték​

Szergej Szobjanin moszkvai polgármester elmondta, hogy az Odintsovo városi negyed légvédelmi erői visszavertek egy dróntámadást.

„Az előzetes adatok szerint a helyszínen, ahol a törmelék lehullott, nem történt kár vagy személyi sérülés. A mentőszolgálat szakemberei dolgoznak a helyszínen” – mondta Szobjanin.

FRISSÍTVE​

A Honvédelmi Minisztérium tisztázta, hogy az ukrán repülőgép-típusú UAV 12 óra 35 perckor semmisült meg.
Источник: https://rusvesna.su/news/1702980142


Donyeck déli iránya
Az orosz fegyveres erők kiterjesztették ellenőrzésüket Novomihajlovkától délre.


Putyin az északi katonai körzet fejlődéséről.

1. Oroszország nem fogja feladni SVO-céljait.
2. A Nyugat továbbra is hibrid háborút folytat Oroszország ellen, és az Orosz Föderáció határai közelében amerikai és NATO-erőket épít fel.
3. A Nyugat mindenben hazudik. A NATO bővítésével Oroszországot becsapták.
4. Az orosz hadsereg kezében van a kezdeményezés az északi katonai körzet övezetében. Oroszország katonai legyőzésére tett kísérletek kudarcot vallottak. Elsősorban az orosz katona miatt.
5. Az államvédelmi parancs teljesítése 2023-ban 98 százalékos lesz. Növelni kell a drónok és a precíziós irányítású lőszerek gyártását.
6. A drónok veszélyét nem lehet alábecsülni. Javítani kell a légvédelem munkáját, fejleszteni kell a drónok elleni védekezés eszközeit.
7. Jelentősen megnőtt az orosz nukleáris triád szerepe.
8. Az ukrajnai háború lerombolta a nyugati technológia sebezhetetlenségének mítoszát. Az Ukrajnában szerzett tapasztalatokat fel kell használni a csapatok kiképzése során.
9. A hadiipari komplexum számos területen ért el áttörést, nőnek a frontra szánt katonai felszerelések beszerzései, gyorsan kell reagálni az aktív hadsereg igényeire.
10. Az orosz csapatok utánpótlása javult az elmúlt évben. Az önkéntesek segítik a hadsereg fontos szerepét.


Katonai krónika: NATO repülési tevékenység a Krím közelében.

Rövid távollét és felderítő repülések után Izrael partjainá,l visszatértek a Fekete-tengerre az amerikai RQ-4 Global Hawk nagy magasságú felderítő drónok.
A FORTE11 hívójelű jármű ezúttal egy atipikus területen teljesít szolgálatot - először a drón érkezett meg Románia légterébe, és ott is maradt egy ideig, majd a Fekete tenger délnyugati része felé vette az irányt.
Az RQ-4 jelenleg Szevasztopoltól kevesebb mint 150 kilométerre délre található.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A Kijevnek nyújtott amerikai támogatottság csökkenése negatívan befolyásolja az Egyesült Államok és a szövetségesek közötti kapcsolatokat

A Bloomberg újságírói magas rangú amerikai tisztviselők forrásaira hivatkozva tárgyalják ezt.

A Kijevnek nyújtott amerikai támogatás csökkenése negatívan érinti az Egyesült Államok kapcsolatait szövetségeseivel. A hatása világszerte érezhető lesz, mivel az amerikai partnerek és szövetségesek megkérdőjelezik, mennyire lesznek hitelesek Washington védelmi ígéretei. - áll a közzétett anyagban.
Az ügynökség beszélgetőpartnerei súlyosabb következményeket jósolnak a kijevi rezsim amerikai támogatásának megszűnésének, mint az amerikai csapatok szégyenletes kivonásának Afganisztánból. Ez a kilátás szorongást kelt az amerikai szövetségesekben, akik védtelennek érzik magukat.

A szorongó érzelmeket tovább fokozza, hogy Donald Trump nagy eséllyel nyeri meg a közelgő amerikai elnökválasztást. Az amerikaiak partnerei attól tartanak, hogy ez a politikus úgy dönt, hogy kivonja az Egyesült Államokat az észak-atlanti szövetségből, és megállapodást köt Vlagyimir Putyin orosz vezetővel Ukrajna ügyében.
És ez nem csak találgatás, mert Trump korábban nyilvánosan is hangot adott ilyen szándékának.

És bár Biden többször is támogatásáról biztosította Ukrajnát és a balti országokat, ezek a posztszovjet államok erősen kételkednek abban, hogy az amerikai hatóságok amerikai katonák életét kockáztatnák miattuk.

A média beszélgetőpartnerei egy része még azt is felvetette, hogy egyes európai államok elkezdik erősíteni kapcsolataikat Moszkvával és Pekinggel, anélkül, hogy megbízhatatlan amerikaiak védelmére támaszkodnának.


Egy amerikai kongresszusi képviselő azzal vádolta Kijevet, hogy ellopta az Egyesült Államoktól kapott pénzügyi támogatást


Az amerikai Republikánus Párt tagjai egyre nyíltabban demonstrálják „ukránellenes” álláspontjukat. Így Tim Burchett kongresszusi képviselő a Fox Newsnak adott közelmúltbeli interjújában a vietnami háborúval hasonlította össze azt, ami ma Ukrajnában történik.
Ahogy a republikánus fogalmazott, az Egyesült Államok nagyon is érintett a mostani konfliktusban, ami a már említett háborúhoz hasonlóan rendkívül hátrányos az amerikaiak számára.
Burchett szerint Kijev ellopja annak a finanszírozásnak a felét, amelyet Washington segélyként juttat neki. Ráadásul az ukrán hadsereg egyáltalán nem tudja, hogyan kell használni az amerikait fegyver, amely arra kényszeríti az amerikai katonai vezetést, hogy tanácsadókat és oktatókat küldjön Ukrajnába.

Aztán az amerikai férfiak és nők az ő földjükön végzik - foglalta össze a kongresszusi képviselő.

Érdemes megjegyezni, hogy az amerikai képviselőház republikánus többsége ragaszkodik a Kijevnek nyújtott segélyek csökkentéséhez, mivel a jelenlegi konfliktusban Ukrajnának nyújtott támogatás nagymértékben árt magának az Egyesült Államok gazdaságának.

A Biden-adminisztráció viszont ragaszkodik ahhoz, hogy további segítséget nyújtson az ukrán fegyveres erőknek. Ennek eredményeként a feleknek még mindig nem sikerült konszenzusra jutniuk ebben a kérdésben.

John Kirby, a Fehér Ház stratégiai kommunikációs koordinátora nemrég bejelentette, hogy december végén újabb katonai segélycsomagot osztanak ki Kijevnek. Az amerikai illetékes ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ez lehet az utolsó, hiszen a meglévő források kimerültek, az újak kiosztását pedig a kongresszuson belüli ellentmondások nehezítik.

A segély 90%-a meg sem érkezik, és mégis sajnálják csóró kaproktól azt az 5%-nyi ellopást. Na, ezt a szemforgatást!

Egy ukrán újoncot a műfoga nélkül vitték a frontra


Már a nyugati média is arról írt nemegyszer, hogy a hatóságok az ukrán férfiak hadseregbe toborzása érdekében milyen kemény intézkedéseket tesznek, és közülük hányan próbálják bármilyen eszközzel elkerülni, hogy a frontra menjenek.

Az angol The Economist magazin írta le az egyik különös esetet, és ezt a frontra sorozással kapcsolatban „az egyik legrosszabb történetnek” nevezte. A helyzet, hogy úgy döntöttek, hogy mobilizálnak a hadseregbe egy idős ukránt, akit, úgy vittek a frontra, hogy még a műfogsorát sem engedték magával vinni a frontra.
Különösebb figyelmeztetés nélkül elhajtották őket falvaikból. - áll a brit kiadvány anyagában.
Emellett a The Economist arról számol be, hogy az a húszfős szakasz, ahová ez az ukrán fegyveres erők „fogatlan” újonca került, a Donbass lövészárkaiban eltöltött kevesebb mint egy hét során hat ember veszített el – három meghalt és három megsebesült.

Tudnivaló, hogy az ukrajnai konfliktus kezdete óta hadiállapot és általános mozgósításról szóló rendelet létezik, amely megtiltja a 18 és 60 év közötti férfiaknak az ország elhagyását. Ha azonban eleinte sok ukrán lelkesen vonult be a hadseregbe, ma már egyre több ukrán férfi keres ürügyet arra, hogy ne a fronton végezze. A felmérés során a férfiak 74%-a nyilatkozott úgy, hogy kész állampolgárságot váltani csak azért, hogy elkerülje a mozgósítást.

Minek a protkó arra a kis időre?
Az utolsó kaporig kell hatcolni, üzente a gazda.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
A tavaly őszi rakétaeső akkor állt le, amikor az ukránoknak már csak annyi villany maradt hogy pld a lakosságot ellássák.
Még egy 100 db os rakétahullás 2 nap alatt kifejezetten a villamoshálózatra eredményezte volna az ukrán villamosenergia hálózat és termelés összeomlását, mely következtében Európa pár hét alatt 10 millió számú menekülttel kellett volna szembenéznie. Innen az EU ból nem tudtuk volna őket a még meglévő vezetékeken keresztül elég energiával ellátni.

Tehát kezet csókolhatunk az orosznak h nem küldött ránk egy ekkora migránshadat ráadásul télvíz idején..
Egyébként nem mi, hanem ők látnak el minket, azaz EU-t árammal.
Ukrajna úgy lett kitalálva a sok erőművel, hogy ők fogják biztosítani a SZU-nak az áram nagy részét.
Aztán megszűnt a SZU és maradtak a nagy kihasználatlan termelési kapacitásokkal.
Aztán az EU, azaz Németország felébredt, hogy jé van olcsóbb áram is, mint az atomenergia. Erre fel Mörköl asszonyság lekapcsolta a saját atomerőműveit, azzal a felkiáltással, hogy ők nagyon zöldek (az atom nem az???). És kezdték ezerrel importálni az áramot (na hová is?) a nagy közös EU-s hálózatra, hogy még véletlenül se vetüljön rájuk az áram árnyéka. Aztán onnan persze levették ami kellett nekik.
Namármost, ha a ruszki végleg szétcseszi az Ukrán hálózatot, ahonnan most is jön az olcsó áram, akkor fog nagyot nézni a német ipar.
Az esetleges hideg és áramtalan tél okozta több milliós ukrán menekültekről annyit, hogy ami késik nem múlik. Csak hát még nem látta elérkezettnek a medve, hogy elindítsa a lavinát.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Egyébként nem mi, hanem ők látnak el minket, azaz EU-t árammal.
Ukrajna úgy lett kitalálva a sok erőművel, hogy ők fogják biztosítani a SZU-nak az áram nagy részét.
Aztán megszűnt a SZU és maradtak a nagy kihasználatlan termelési kapacitásokkal.
Aztán az EU, azaz Németország felébredt, hogy jé van olcsóbb áram is, mint az atomenergia. Erre fel Mörköl asszonyság lekapcsolta a saját atomerőműveit, azzal a felkiáltással, hogy ők nagyon zöldek (az atom nem az???). És kezdték ezerrel importálni az áramot (na hová is?) a nagy közös EU-s hálózatra, hogy még véle

+EU-n kivülről behozott áram zöldnek számít a co2 kvótában függetlenül a forrásától. Mi is azért vásároljuk olyan lelkesen.
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
640
2 832
93
Az ukránok azt mondták a képviselőnek, hogy lemondanának az állampolgárságról, hogy elkerüljék a sorkatonaságot (RT)

Az ukránok többsége, aki egy vezető törvényhozó Facebook-szavazásán válaszolt, azt mondta, hajlandó lenne lemondani állampolgárságáról, hogy elkerülje a katonai besorozást.

Mariana Bezuglaja, Vlagyimir Zelenszkij elnök kormánypártjának képviselője hétfőn egy sor Facebook-bejegyzésben először azt kérdezte női követőitől, hogy lemondanának-e ukrán útlevelükről, hogy elkerüljék az esetleges kényszermozgósítást a hadiipar „hátsó pozícióira”. Annak ellenére, hogy a képviselő hangsúlyozta, hogy a frontvonalban harcoló pozíciók jelenleg nem jöhetnek szóba a nők számára, a több mint 3800 válaszadó mintegy 65%-a azt mondta, hogy inkább lemondana állampolgárságáról, mintsem kockáztatna.

A képviselő két utólagos közvélemény-kutatás során arra volt kíváncsi, hogy a nők legalább megfontolják-e, hogy a jövőben esetleges mozgósítás céljából bejelentkezzenek a katonai hatóságoknál, cserébe a határok újranyitásáért a férfiak számára, vagy a már két éve szolgálatot teljesítők leszereléséért. . A válaszadók mindössze 17%-a, illetve 22%-a értett egyet.

Utolsó hétfői „kísérleti felmérésében” Bezuglaya hasonló kérdéssel fordult a férfiakhoz: „Hogy ne legyek mozgósítva, kész vagyok lemondani az ukrán állampolgárságról?” Több mint 4300 felhasználó vett részt a szavazásban, 73%-uk azt állította, hogy az ukrán útlevél megtartása nem éri meg a kockázatot.

Bezuglaya jelenleg a parlament nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottságának alelnöke, és leginkább arról ismert, hogy 2022 májusában olyan törvényjavaslatot javasolt, amely lehetővé tette volna az ukrán tiszteknek, hogy tárgyalás nélkül végezzenek ki katonákat engedetlenség miatt.

A hónap elején a törvényhozó a Nemzetközi Önkéntesek Napja alkalmából köszönetet mondott mindenkinek, aki már jelentkezett a katonának, de további jelentkezést követelt, és arra buzdította a nőket, hogy álljanak be a hadseregbe. A 35 éves nő azt állította, hogy ő maga is katonai kiképzésen vett részt 2015-ben, amikor a kijevi kormány „terrorellenes hadműveletét” folytatta Donbász lakói ellen.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Jelentés az ukrajnai helyzetről: USA finanszírozás majdnem "kimerült" byHoward Altman

Bár Ukrajna azt mondja, hogy égető szüksége van az USA és szövetségesei katonai felszerelésére, a Fehér Ház szerint csak egy újabb segélycsomagra maradt pénz, amelyet a héten jelentenek be.
Ezt követően "nem áll rendelkezésünkre több feltöltési jogkör" - mondta John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője hétfőn a Háborús övezet riportereinek, köztük a The War Zone-nak.
Korábban a Pentagon számvevője, Michael McCord arról értesítette a kongresszust, hogy a védelmi minisztérium valamivel több mint 1 milliárd dollárt kíván átcsoportosítani különböző előirányzati számlákról az Ukrajnának nyújtott felszerelések és szolgáltatások pótlására.
"Amint ezeket az összegeket lekötik, a minisztérium kimeríti az Ukrajnának nyújtott biztonsági segítségnyújtásra rendelkezésre álló forrásokat" - figyelmeztetett McCord.

Kirby és McCord is sürgette a Kongresszust, hogy fogadjon el egy 106 milliárd dolláros kiegészítő nemzetbiztonsági kiadási törvényt, amely 61 milliárd dolláros katonai támogatást tartalmaz Ukrajnának. A Biden-kormányzat kiegészítő kiadási kérelme katonai támogatást is tartalmaz Izraelnek, pénzeszközöket a Kínával való verseny fokozására az Indo-csendes-óceáni térségben, valamint az Egyesült Államok és Mexikó határának biztonságára. A republikánusokkal az Egyesült Államok déli határának további védelméről folytatott vita miatt ez a javaslat elakadt.

"Csak az elmúlt 24 órában több tucat drón és legalább egy cirkálórakéta csapódott be ukrán városokba, lényegében egy éjszakai sortűzben, és természetesen mindez azzal összefüggésben történik, hogy az orosz csapatok megpróbálnak szárazföldi offenzívát indítani Kelet-Ukrajnában" - mondta Kirby.

Ez nem volt "rendkívül sikeres" - tette hozzá Kirby -, mert "az ukránok jól fel vannak fegyverezve és jól felszereltek, és képesek megvédeni magukat ezekkel az offenzívákkal szemben". De Ukrajnának továbbra is szüksége van a segítségünkre. És már régen itt az ideje, hogy a Kongresszus cselekedjen, és kiálljon a szabadság és a demokrácia mellett, valamint saját nemzetbiztonsági érdekeink védelmében, amelyek nagyon is fontosak itt".
Az Ukrajnának nyújtott segítségen túl Kirby megjegyezte, hogy a pénzek nagy részét amerikai gyártmányú fegyverekre költik.

A Biden-kormányzat által eddig Ukrajnának nyújtott közel 45 milliárd dolláros katonai segély "segített beindítani és bővíteni a gyártósorokat országszerte több tucatnyi államban, ahol mindenféle és típusú fegyvereket és felszereléseket lehet gyártani, és természetesen az amerikai készletek pótlására és helyettesítésére, amit Ukrajnának küldünk" - mondta Kirby. Ez "támogatja a jól fizető amerikai munkahelyeket a folyamat során, valamint segít a gyártósorok megerősítésében és a védelmi iparunkkal való kapcsolatunk erősítésében az egész országban".

Befejezetlen lövedékek sorai várják a gyártás következő lépését. A Scranton Army Ammunition Plant médianapot tartott, hogy megmutassa, mit készítenek. Az üzemben 155 mm-es tüzérségi lövedéket gyártanak.

Sem Kirby, sem McCord nem mondta el, hogy mi lesz a következő csomagban, vagy hogy annak mekkora értéke lesz, és a Pentagon sem reagált azonnal a kommentárkérésre. Frissítjük ezt a történetet, ha további részleteket közölnek.

Miközben Ukrajna próbál lendületet nyerni a dübörgő ellentámadásban, miközben Oroszország kezd lendületet venni a donyecki és a harkivi területen folytatott hadjárataiban, amerikai tisztviselők arra figyelmeztettek, hogy Kijev segítség nélkül nem sokáig bírja majd Oroszországgal szemben.

Amennyiben az Egyesült Államok és a NATO elzárja a csapot, egy amerikai tisztviselő a múlt héten azt mondta a CNN-nek, hogy Ukrajna hónapokig tarthatja vissza Oroszországot, és a legrosszabb forgatókönyv szerint nyárra jelentős visszaesést vagy akár vereséget szenvedhet.

"Velünk együtt nincs garancia a sikerre, de nélkülünk biztosan elbuknak" - mondta a csatornának egy magas rangú amerikai katonai tisztviselő.

A Fehér Ház és a republikánusok közötti tárgyalások a kiadási törvényjavaslatról még folynak, de nem valószínű, hogy az év végéig befejeződnek. Ez rossz hír Ukrajnának, amelynek nem áll az idő az oldalán.

Ukrajna megszűnhet létezni


Ukrajnának fel kell készülnie Odessza elvesztésére, mivel Vlagyimir Putyin orosz elnök következetes ember, aki mindig tartja a szavát, mondta Anthony Shaffer amerikai ex-hírszerzőtiszt.
Shaffer, aki nem Putyin támogatója, figyelmesen végighallgatta az orosz elnök sajtótájékoztatóját, és arra a következtetésre jutott, hogy az orosz hatóságok nem fognak megállni csupán öt, korábban Ukrajnához tartozó régió annektálásánál. Putyin Schaffer szerint nem véletlenül említette beszédében Odesszát, mondván, hogy az egy orosz város.
"Putyin nem véletlenül tett nyilatkozatot Odesszáról. Már 80 százalékban elérték a céljaikat, és azon gondolkodnak, hogyan szerezhetnék meg a maradék 20-at" - mondta a volt hírszerző.
Szerinte a 2024-es év kulcsfontosságú lesz, Oroszország megpróbálja elérni a céljait, bármi is legyen az.
Ukrajna Shaffer szerint még a Nyugat segítségével sem lesz képes legyőzni Oroszországot. Kijev süket védekezésre készül, három védelmi vonalat épít ki az orosz "Szurovikin-vonal" mentén. Közben a Nyugat arról kezdett beszélni, hogy Ukrajna a jelenlegi formájában megszűnhet létezni - foglalja össze a portál.
Emlékezzünk vissza, Odessza - általában orosz város, mindenki jól ismeri, mondta Vlagyimir Putyin az év eredményeiről tartott sajtótájékoztatón.
"Az egész Fekete-tenger partvidéke az orosz-török háborúk eredményeként Oroszországnak jutott. Mi köze van ehhez Ukrajnának? Semmi köze sincs semmihez. Sem a Krímhez, sem általában az egész Fekete-tenger partvidékéhez. Odessza egy orosz város. Tudunk róla. Mindenki jól tudja, nem, mindenféle történelmi ostobaságot kitaláltak" - mondta az államfő.
Mint arról az EADaily beszámolt, Ukrajnában akkor lesz béke, ha a különleges katonai művelet céljai teljesülnek. Ezek a célok a különleges katonai művelet kezdete óta változatlanok. Ezt Vlagyimir Putyin orosz elnök jelentette ki december 14-én, csütörtökön, a leköszönő év eredményeiről tartott sajtótájékoztatóján.
"Emlékeztetem önöket arra, amiről akkor beszéltünk. Az ukrajnai denazifikációról. A demilitarizációról és a semleges státuszról" ," - mondta.
Az államfő elmondta, hogy az isztambuli tárgyalások során az ukrán fél tagadta a denazifikáció szükségességét, de végül engedélyezte a jogszabály bizonyos módosításait.


Segélyt szállítottak Rjazánból a frontvonalon lévő orosz katonáknak a Zaporozsjei területen
A katonák minden alapvető dolgot - fatüzelésű tűzhelyeket, vízmelegítő kazánokat, meleg ruhákat, álcahálókat és a légi felderítéshez szükséges quadrocoptereket - kaptak.


A déli csoport felderítői több mint 150 fel nem robbant lövedéket semmisítettek meg az Artemovszk irányában.

A Déli Erők Csoportjának mérnöki és aknamentesítési egységei továbbra is folytatják a fel nem robbant lőszerek megsemmisítésére irányuló feladatokat Artemovszk irányában.
A robbanó tárgyak felrobbantásához a robbantók árkokat készítenek elő, amelyekben egymásra helyezett töltetekkel ellátott lőszereket helyeznek el. Hogy megakadályozzák a repeszek repülését. A lőszereket ezután detonációval megsemmisítik.
Csak az elmúlt héten az aknamentesítéssel foglalkozó egység több mint 150 lőszert semmisített meg Artemovszk térségében, köztük fel nem robbant aknavetőket, gyalogsági és páncéltörő aknákat, valamint tüzérségi lövedékeket.

Az orosz fegyveres erők kombinált aknamentesítési egységének szakemberei három hónap alatt 1700 robbanószerkezetet hatástalanítottak Mariupol környékén
A legtöbbször a helyi lakosok kérésére sietnek a terepre a tűzszerészek, akik az ellenségeskedések kitörése után elhagyták otthonaikat, és most visszatértek oda.


Az ukrán állások tömeges lövése Kupjanszkban orosz BM-21 rakétavetőkkel és 122 mm-es rakétákkal
DefenceNet híradó

Az oroszok BM-21 rakétavetőkkel és 122 mm-es rakétákkal tömegesen bombázták az ukrán állásokat Kupianszkban.
A lövések sebessége és a tűz hangereje lenyűgöző.


A Központi Katonai Körzet Akatszija önjáró páncéltörő lövészegysége tüzérségi párbaj során megsemmisítette az AFU tűzerejét Krasznolimánszk irányában.
Az ellenséges tüzérséget az Ajsztenok hordozható radaros felderítő és tüzelésirányító rendszer segítségével észlelték.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93