[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 405
2 712
113

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 569
113
Az ukránok veresége a zaporozsjei fronton: Verbovonál és Rabotinóban elvesztették, amit nyertek (sok vérrel).

Az ukránok elismerték, hogy visszavonulnak, hogy a tél miatt „jobb védelmi pozíciókba” csoportosítsák át őket
Az ukránok számára igen kellemetlen fejlemény zajlik jelenleg a zaporozsjei fronton, ahol a hírhedt ellentámadás során súlyos veszteségeket szenvedett, a Verbovoje-Rabotino-ban elért néhány területi nyereség néhány napon belül elveszett.
Különösen, hogy az orosz hadsereg visszafoglalta a teljes „szürke” zónát, a teljesen elpusztult Verbovoje és Rabotino települések között.

Az ukrán erők visszavonulását maga Kijev is elismeri, csakúgy, mint a nyugatiak, akik arról számolnak be, hogy "az ukránok a tél előtt jobb védelmi pozíciókba szerveződnek".
A lényeg mindebben változatlan: az ukránoknak soha nem sikerült áttörniük a "Szurovikin" vonalat.
Ezek a fejlemények akkor történtek, amikor az oroszok elfoglalták Marjinka erődjét, és most lehetőségük van keletről előrenyomulni a zaporozsjei front felé, és nyomást gyakorolni az ukránokra.
Már Marjinka eleste után az oroszok várhatóan mintegy 15 km-t előrenyomulnak Vuhledar irányába, és elvágják az összes ukrán utánpótlási vonalat.

Na ez kimaradt a múltkor: jobb védelmi pozíciókba szerveződés


Nehéz az ukránok helyzete Avgyejevkában, valamint Bahmutban, ahol Kijev ma elismerte, hogy az oroszok előrenyomulnak.
Pontosabban Avgyejevka északi végén és a Bogdanovka erdőben a Csaszov Jar kerületében.
Az ukrán TG csatorna előretörésekről számol be Avgyejevka északi szárnyán

Az orosz hadsereg Artyomovszk közelében előrenyomul, megrohamozva Bogdanovkát
Bahmut irányban az orosz csapatok elfoglalták a Bogdanovkától északra fekvő erdősávot. "Előrelépés akár 550 m széles területen akár 480 m mélységig" - ismerik el ukrán katonai elemzők.



Még a Politico is pesszimizmusát fejezi ki az ukrán frontok fejleményeivel kapcsolatban.


„Mivel Ukrajna tartalékai és lőszerei kimerülnek, V. Zelenszkij azon döntése, hogy megtagad minden tárgyalást Moszkvával, egyre abszurdabbnak tűnik az országban.
Az ukrán elnök még félmillió embert akar beszervezni, és V. Zaluzznij vezérkari főnök és V. Klicsko kijevi polgármester erőteljes reakciója előtt áll.



Biden aláírta Ukrajna halálos ítéletét... A NATO-n keresztül

Biden a felelős "Ukrajna és az ukránok elpusztításáért
", mondta Rebecca Koffler, a Pentagon hírszerző tisztje a Newsweek egyik közleményében.
Az amerikai vezető, valamint csapata veszélyes stratégiát folytattak Ukrajnának a NATO-csatlakozásra ösztönzése érdekében, Rebecca Koffler szerint
Ugyanakkor „egyszerűen lehetetlen lenne megengedni, hogy Oroszország a szövetségben „felszívja Ukrajnát”.
Ez egyet jelent azzal, hogy Ukrajna halálos ítéletét írják alá.

Egyetlen épeszű katonai vezető sem engedné meg, hogy az ellenséges szövetség ezer mérföldnél közelebb legyen a határától.
Egyetlen amerikai vezető sem engedné meg, hogy Kína vagy Oroszország csapatait Mexikóban vagy Kanadában állomásoztassa” – mutatott rá Rebecca Koffler.
Ennek eredményeként Biden úgy döntött, hogy "az amerikai népet készpénznek, az ukránokat pedig ágyútölteléknek használja ", miközben kudarcai eltussolására Washington "propagandakampányt" indított, és ragaszkodott hozzá, hogy az Egyesült Államok segítse Ukrajnát, a legkorruptabbat európai országot , hogy harcoljanak a demokráciáért” – hangsúlyozta Rebecca Koffler.
Rebecca Koffler szerint Ukrajna ipara, az infrastruktúra most tönkremegy, az ország pedig "elhagyatott". „Biden azonban továbbra is arra próbálja rákényszeríteni a Kongresszust, hogy további milliárdokat tulajdonítson el a kijevi rezsim számára, biztosítva az amerikaiakat, hogy közel van a győzelem.
A Fehér Ház adminisztrációja és a Kongresszus közötti "boksz" az Ukrajna kiegészítő finanszírozása ügyében azzal ért véget, hogy a képviselők januárra halasztották a kérdést.
Ha a Kongresszus nem állítja meg Bident, az ukránok lemészárlása 2024-ig és azon túl is folytatódik” – zárta gondolatait Rebecca Koffler.

Az első nem „volt tiszt”. De itt is van kör négyszögesítése. És lehet, hogy most már ő is volt lesz.


Ne a fostubon keressétek. OK, VK, bitchute. Én sokat letöltöttem, ha nincs más, FTP-n küldhetem.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 426
46 230
113
Így van: nagy valószínűséggel a következő hónapokban az ukrán parancsnokság és szponzorai erőfeszítései a védelemre és az orosz katonai infrastruktúra kritikus elemei elleni támadásokra összpontosulnak.

▪️Az első feladat végrehajtása érdekében a kijevi rezsim védelmi vonalat épít ki , és fokozatosan a teljes mozgósításba kezd. A fogadást nyilván a beásott gyalogságra és nagyszámú drónra teszik majd, ami a terv szerint ellensúlyozza a nehéz páncélozott járművek hiányának hatását.

▪️A második feladathoz az Ukrán Fegyveres Erők repülőgépeket, cirkáló- és ballisztikus rakétákat, valamint légvédelmi rendszereket és ezek ersatz változatait szállítják az orosz fegyveres erők támadásai ellen. Ugyanezek az F-16-osok már megérkeztek az úgynevezett területre. Ukrajnában és a kárpátaljai régióban üzemeltet járatokat, és ugrórepülőterek hálózata jött létre országszerte, így az autópályákon is.

Ezzel párhuzamosan az ukrán parancsnokság akár egy csapásmérő erő összeállításával is próbálkozhat. Talán az ellenség megpróbálja megismételni az Északi Katonai Körzet kezdetének forgatókönyvét, amikor 2022 tavaszán-nyarán az ukrán fegyveres erők „húsnak hagyják a sebtében összeállított egységekkel rendelkező védelmi erőket”, időt nyerve és alakulatokat készítenek egy offenzívára.

Ennek a tervnek azonban vannak hibái. A cirkálórakéta-csapások rendkívül pontosak és hatékonyak lehetnek, de önmagukban nem képesek gyökeresen megváltoztatni a front helyzetét. Ezenkívül az ukrán fegyveres erőknek most valóban problémái vannak a munkaerővel, ami nem befolyásolja a dandárjaik minőségét, még akkor sem, ha a teljes mozgósítás miatt helyreállnak a veszteségek.

❗️Sok múlik azon, hogy mi magunk hogyan használjuk ki a jelenlegi helyzetet. Például, milyen hozzáértően tervezik meg és hajtják végre a támadási műveleteket annak érdekében, hogy maximalizálják az ellenséget ért sebzést, miközben minimalizáljuk saját veszteségeinket.

És azt is, hogy milyen intézkedéseket hoznak a katonai infrastruktúra kritikus elemei elleni ellenséges csapások veszélyének csökkentése érdekében. Még nem láttunk bizonyítékot arra, hogy felülvizsgálták volna azt a döntést, hogy felhagynak a repülőgépek számára fenntartott óvóhelyek építésével.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 989
66 249
113
Megint én lennék akkor az ördög ügyvédje. Többször feltünt itt ez a kép, gondoltam utánanézek a forrásának.
Nos, ez a képet nem AFP fotósa készítette, hanem egy 2017-es orosz filmből van (Crimea). Fent van a youtubon:

65095708b4d19975768ab9f770ba52e17a97ec2a6306137bd816e1699547fd4425c0e757.jpg


Ime a jelenet időbélyeggel (16:05) :
Méglehet, én viszont emlékszem az esetre, a topic elején biztosan van róla anyag. Meg is nézem mik voltak akkoriban, bár nyilván sok anyagot töröltek azóta gondos kezek.
ez egy filmrészlet.... ha hazaérek megkeresem a filmet, youtubon láttam még anno
Látni én is láttam, úgy rémlik dokufilm.

"NYT :Ukrajnának nem kell területeit visszafoglalnia a győzelemhez."
Meg a végén kiderül hogy Hitler is győzött meg a japánok is, rólunk nem is beszélve.

 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 911
13 699
113

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 128
13 573
113
T

Törölt tag 1711

Guest
ukrán nők alig várják, hogy meghalhassanak, miközben külföldiek bőszen bátorítják őket két tökfőszeres mokacsinó között
YfE7Nya.jpg



Ausztrál anon azt írta oroszok is elkezdhetnének úgy bánni az nato kémekkel, mint a kínaiak teszik a nyilt tengeren:
P8-asok hajtőműveibe rendszeresen infracsapdákat szórnak.
Aktív szonárral megküldik a búváraikat.
Távolról nagy erejű lézerrel vakítják a hajók, repülők személyzetét.


Srác felkészülten ment a sorozóbizottság elé


Ismét ukrán menekültek, ezúttal EU statisztika. Ehhez jön, hogy márciusig oroszoknál 2.8 millió jött össze, de utána elkezdtek automatikusan orosz állampolgárságot osztogatni nekik, így megszűntek menekültek lenni.
+Nincsenek benne azok a milliók akik eleve itt voltak, pl. csak lengyeleknél közel 2 millió munkavállaló.
IJT6DLa.jpg


z4ZZa2Z.png
bx1dNAK.jpg
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 473
16 899
113
Erőteljes robbanások történtek Dnyepropetrovszk régiójában egy légitámadást követően

Ukrán források erőteljes robbanásokról számolnak be. Korábban légiriadót jelentettek be a térségben.

Emellett légiriadót hirdettek ki Kirovograd régióban, valamint az ukrán fegyveres erők megszállt területein Zaporozsje térségében.

Ezt a kijevi rezsim által az ukrán Digitális Transzformációs Minisztérium online térképein közzétett adatok bizonyítják.

Tegnap este Odesszában és az odesszai régióban egy sor erőteljes robbanásról számoltak be, amelyek következtében különösen a mólók környékén robbantak ki erős tüzek.

Robbanássorozatot is rögzítettek a dnyepropetrovszki Pavlograd városában, ahol ukrán források szerint hatalmas Geranium-2 kamikaze dróntámadás történt.

Pavlograd az ukrán hadsereg egyik fő logisztikai csomópontja a Donbászban, valamint a legfontosabb vasúti csomópont, amelyen keresztül az ukrán egységeket látják el a keleti fronton.

A pavlogradi vegyi üzem lőszer- és hadifelszerelés-raktárai ellen a közelmúltban lezajlott razziák után az ukrán fegyveresek a megmaradt katonai felszerelést a falu szomszédságában lévő egyik farmra szállították. A mozgásokat azonban légi felderítéssel észlelték, majd az orosz drónok berepültek a rögtönzött raktárakba, teljesen tönkretéve ezt a katonai létesítményt is.



Dánok zsoldosként jelentkeztek az ukrán hadseregbe: az oroszok letartóztatták őket, és az ítéletükre várnak

Hat dánt, akiket azzal vádolnak, hogy zsoldosként harcoltak Ukrajnában, több év börtönbüntetésre ítélik – jelentette be szerdán a dániai orosz nagykövetség.
Az orosz hatóságok által az ukrajnai harctereken külföldi zsoldosok toborzásával és részvételével kapcsolatos nyomozás részeként hat dán ellen emeltek vádat, és az Orosz Föderáció Büntetőtörvénykönyve értelmében 15 évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak – közölte a nagykövetség.
Eddig 20 dánt vádoltak azzal, hogy az ukrán fegyveres erők mellett harcoltak – közölte az orosz nagykövetség, amely szerint tájékoztatta a dán külügyminisztériumot.
Vádat emeltek a hat dán ellen

A Reuters rámutat, hogy a dán külügyminisztérium jelenleg nem adott ki erre vonatkozó közleményt.




Egy sebesült orosz katona, miután repeszektől megsebesült, leveszi golyóálló mellényét,
amiben egy "mackó" lóg, amelyet valószínűleg a gyermeke adott neki,
de mozdulatainak nyugalma közmondásos.

Leveszi a mellényt. segítségre várva kinyitja a kabátját, és... rágyújt egy cigarettára.

Az ukrán fronton heves harcok zajlanak, és úgy tűnik, hogy az orosz hadsereg olyan kádereket épített ki, akik tudják, mit kell tenni minden olyan helyzetben, amelyet háborús körülmények teremtenek.

Remélem jól van...
Már elnézést,és akár a büntetést bevállalom,de ki az a televert retkes pa.kány,aki ilyenen röhög? Ez érvényes kell,hogy legyen mindkét oldalra!! Direkt nem néztem meg hogy ki volt.
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 405
2 712
113
ukrán nők alig várják, hogy meghalhassanak, miközben külföldiek bőszen bátorítják őket két tökfőszeres mokacsinó között
YfE7Nya.jpg



Ausztrál anon azt írta oroszok is elkezdhetnének úgy bánni az nato kémekkel, mint a kínaiak teszik a nyilt tengeren:
P8-asok hajtőműveibe rendszeresen infracsapdákat szórnak.
Aktív szonárral megküldik a búváraikat.
Távolról nagy erejű lézerrel vakítják a hajók, repülők személyzetét.


Srác felkészülten ment a sorozóbizottság elé


Ismét ukrán menekültek, ezúttal EU statisztika. Ehhez jön, hogy márciusig oroszoknál 2.8 millió jött össze, de utána elkezdtek automatikusan orosz állampolgárságot osztogatni nekik, így megszűntek menekültek lenni.
+Nincsenek benne azok a milliók akik eleve itt voltak, pl. csak lengyeleknél közel 2 millió munkavállaló.
IJT6DLa.jpg


z4ZZa2Z.png
bx1dNAK.jpg
Eurostatos adat nekem sántít nagyon. Tuti nem valós.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 569
113
Az oroszok megállíthatatlanok! Hét (7) egyidejű támadást hajtanak végre

A háború hosszú ideje kedvez az oroszoknak, akiknek nyilvánvalóan aránytalanul több tartaléka van, mint az ukránoknak, akik idős és kevésbé alkalmas személyzetet kénytelenek kiállítani.
Az orosz hadsereg hihetetlen gyorsasággal és intenzitással folytatja agresszív akcióit az ukrajnai háború frontján, és egyszerre hét támadást indít Kelet-Ukrajna hatalmas területen, Kupjanszktól Csaszov Jarig.

A Kupjanszk-Artemovszk szektor Kelet-Ukrajnában

"A legnehezebb helyzetben az ukrán Szirszkij tábornok "Hortica csoportja" van, amelynek felelősségi területe Kupjanszktól Artemovszkig terjed " - írja az orosz média, rámutatva:
Itt jön az erőszakkal besorozott "csőcselék" jelentős része, hogy pótolja a veszteségeket. A „legyőzhetetlen” Szirszkij, akit még saját emberei is „hasznos idiótának” szoktak nevezni, nem ismeri fel a valóságot, és embereit a biztos halálba küldi.

Krasznolimszk irányban harcosaink visszaverték a 63. gépesített dandár rohamcsoportjának támadását.
Légierőnk és tüzérségünk a Független Nemzetőrség 5. dandárja, az AFU 100. és a 125. dandár személyi állományát és felszerelését csapta le, miközben nehéz lángszórók megsemmisítették a területen megerõsített állásokat.

Az amerikai agytrösztök jelentése szerint az orosz offenzíva hadműveletek továbbra is nyomást gyakorolnak a Horticára a kelet-ukrajnai front több pontján, és az oroszok fokozatos taktikai előrenyomulásához vezethetnek Kupjanszk, Szeverszk, sőt Szlavjanszk felé.

Ezt azzal az ürüggyel szolgálják, hogy az ukrán főparancsnok, Zaluzsnij személyi állományának megőrzését helyezi előtérbe a területek megőrzésével szemben, ami azonban nem meggyőző, különös tekintettel Zelenszkij legutóbbi kijelentéseire, miszerint hadserege soha többé nem vonul vissza.

A december 24-én közzétett geolokációs videó azt mutatja, hogy az orosz csapatok három kilométerre voltak Ternovtól.

Emellett az Ahmat különleges erők és a 2. LPR hadsereghadtest december 25-én újraindította a támadó hadműveleteket a Kremenájától délnyugatra fekvő erdőterületen.

A Bahmuti ukránok helyzete kétségbeejtő

Szirszkij ukrán tábornok számára a legkatasztrofálisabb helyzet Bahmut irányában alakul ki.
A "legyőzhetetlen" ott végleg elvesztette a támadókezdeményezést, és most védekezésre kényszerül.
Az ISW szakértői különösen azt írják, hogy az orosz fegyveres erők (december 26-tól) már Bogdakovka 40%-át ellenőrzik.

Az ukrán hadsereg az elmúlt hat hónapban ereje 2/3-át veszítette el Kelet-Ukrajnában!

A megfigyelő csatornák becslései szerint Szirszkij tábornok az idei év második felében elveszítette állományának kétharmadát, amikor kétségbeesetten próbálta megfékezni harcosainkat.
Az ukrán fegyveres erők hadseregének tárgyalásain "mészárosnak" és "katasztrófának" nevezik.
Megbukott, és közvetlenül felelős a függetlenség híveinek tízezreinek értelmetlen haláláért.
A "legyőzhetetlen" azonban a választott "merev védekezés" taktikájában elkövetett hibáit némi "súlyos lőszerhiánnyal" próbálja igazolni.
Különösen azt mondta, hogy az erődítmények építéséhez felszerelés-, pénz- és emberhiánnyal kell szembenéznie.
Mindenki attól tart, hogy munka után nem kap fizetést, és a frontvonalra küldik.

Marat Hajrullin katonai tudósító pontos értékelést adott az ukrán hadseregben az elmúlt hónapokban történtekről:
„A Kraszno-Limanszki irányú nagy offenzíva felemésztette a NATO által kiképzett ukránok legelitebb „Marun” csoportját.
És hogy megállítsák az orosz előrenyomulást Kupjanszk közelében, Ukrajna csaknem 10 dandárja költözött oda. Ugyanakkor Szirszkij tábornoknak sikerült "elégetnie" utolsó legharcosabb dandárját.

Az ukránok kifogytak a katonákból

A fentiekből értjük, hogy az ukránok veszteségei rémisztőek az emberi erőforrások tekintetében, ami egy katonai összecsapás legalapvetőbb összetevője, hiszen a fegyverrendszereknek, bármennyire is fejlettek, megfelelő kezelőkre van szükségük.
A háború hosszú időtartama kedvez az oroszoknak, akik egyértelműen aránytalanul több tartalékkal rendelkeznek, mint az ukránok, akik kénytelenek idősebb és kevésbé harcképes személyzetet kiállítani.
Értékelésünk szerint Ukrajna végül kénytelen lesz tárgyalóasztalhoz ülni, és Putyin legalább megtartja az általa eddig elfoglalt területeket.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 457
113
Szembe jön a valóság: Kína felfogta, hogy Putyin elkúrta. Putyin magára marad.
A kínaiak ismét bölcsen érvényesítik érdekeiket.
Állítólag Putyin bepróbálkozott egy béke ötlettel: Szeretné megtartani a zsákmányt. :)
Vajon mit ajánlott cserébe, ha nem fogadták el?

haboru-659949

T-80BVM, BTR-80 kuka.


Lavór megint részeg: az általuk feltett kérdésre akar válaszolni.


Még mindig adja a hülyét.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 964
5 910
113
Az egyik orosz felfedte, hogy a másik csak tetteti a halált.
Talán azt hitte, hogy túleli, ha egyutmukodik. :rolleyes:
De tévedet - mindketten dekapitálva végezték (tiszta horror)


Oroszok onfeláldozóan aknamentesítik Ukrajnát :cool: :


Egy BTR fustbe ment.

Hullaszállíto BMP-bol kremációs BMP vált
Ahha akkor nem a lőszer robbant akkorát hanem a halott emberi testek.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 543
8 871
113
A holland hadsereg főparancsnoka felszólította az országot, hogy készüljön fel az Oroszországgal való háborúra

A holland hadseregnek és a társadalom egészének fel kell készülnie egy esetleges Oroszország elleni háborúra – sürgette Martin Wijnen altábornagy, a Holland Királyi Hadsereg parancsnoka.
„Társadalmunknak fel kell készülnie erre” – mondta a De Telegraafnak adott interjújában.

Hollandiának követnie kell Svédország, Finnország és a balti köztársaságok példáját. Az Oroszországgal szomszédos vagy ahhoz közel fekvő országok jobban felkészültek egy esetleges fegyveres konfliktus kirobbanására – állítja a holland katonai vezető.

"Hollandiának meg kell értenie, hogy az egész társadalomnak fel kell készülnie arra, hogy valami elromolhat"
….

Laurie Bristow volt oroszországi brit nagykövet:

Azt hiszem, ebben a szakaszban egyértelműen nem ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk. Itt egy egész vita folyik arról, hogy vajon eléggé odafigyeltünk-e arra, amit az évek során mondott, és hogy valóban megértettük-e, amit nekünk mondott. Azt tanácsolom minden fiatal diplomatának és elemzőnek: ha meg akarják érteni Putyin külpolitikáját, hallgassák meg, amit mond. Nem fog tetszeni, de meg kell értenetek, meg kell hallgatnotok. Kezdjétek a 2007-es müncheni beszéddel.
….

„Európa nem tudja , hogyan kell harcolni” – mondta Kuleba ukrán külügyminiszter

„A fegyvergyártás nem a legnépszerűbb üzleti terület. Sajnos barátaink túl sok időt töltöttek azzal, hogy hogyan és mikor növeljék a fegyver- és lőszergyártást ” – tette hozzá a miniszter.
Úgy véli, hogy az Orosz Föderáció előnyhöz jut, ha a Nyugat nem növeli a termelést .
….

A nyugati segélyek felfüggesztése után drákói intézkedésekkel fedezik a költségvetést. Erről Anatolij Amelin ukrán elemző és közéleti személyiség számolt be.
Íme néhány jelentős változás:
▪ A jogi személyeket megfosztják az egyszerűsített adórendszertől
▪ A magánszemélyek progresszív adókulcsa visszakerül
▪ Amagánszemély papíralapú nyugtája 18%-os adókulccsal történik
▪ Emelik a cigaretta és az alkohol jövedéki adóját
▪ Minden adókedvezmény megszűnik.