[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 493
24 182
113
@PavolR neked ajánlom a következő válogatást :rolleyes:

Pár ukri azt hitte ha arccal lefelé fekszik nem kap gránátot:

Gránátozgatás nackókra:

@PavolR róluk sem tudjuk már meg, hogy merre mentek:

FPV drón, az egyik ukri jó ötletnek tartotta, hogy hegesszen valamit:

ukri géppuskaállást vert telibe az orosz tüzérség:

FPV drón megsemmisít egy ukri megfigyelőpóznát:

Képek a fejlesztett doritó drónokról:

404isztánban katonai azonosító nélkül jövőre már orvos se lesz:

Kárpátalján komisszároknak kicsit nehéz dolga akadt:

Julia jól beszél, "a rendfenntartók 50 százalékát a rendőrségtől az ügyészségig küldjék a frontvonalba." Előre az utolsó ukránig!

Zsalut is elkezdték újra kóstolgatni, jöhet a belső hatalmi harc:

Támadás előtt az ukrikra robbantják a házak maradékát is:
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 424
46 221
113
Castel és Anton:

Nekem ez a beszélgetés vízgereblyézéssel volt egyenlő.


Annak a nőszemélynek még a szeme se áll jól.
Csak az esze vágjon!


A hírek szerint Marinka térségében az Orosz Fegyveres Erők 20. dandárának harcosai megsemmisítettek egy ukrán Szu-25-ös támadórepülőgépet, amely csapataink állásain próbált dolgozni.

A Hírszerző Főigazgatóság kijelentette, hogy Budanov szavai a Krím elfoglalásáról ebben az évben különleges információs műveletnek számítottak.​

Az ukrán titkosszolgálat azt állítja, hogy a Hírszerzési Főigazgatóság vezetőjének, Kirill Budanovnak a Krím elfoglalásáról szóló kijelentései ebben az évben különleges információs műveletnek számítottak.

„A tisztségviselőktől, a katonai-politikai vezetéstől származó információ is a befolyásolás eszköze. Szükség esetén elvégzik, és a megfelelő eredményt kapják. Ami a konkrét kijelentéseket illeti, azok valóra váltak. Az ukránok idén és nyáron a Krímben jártak” – mondta Andrej Jusov, a GUR előadója.

Emlékezzünk vissza, tavaly októberben a Hírszerző Főigazgatóság vezetője, Budanov konkrétan azt mondta, hogy 2023 nyarára a háborúnak az 1991-es határok elérésével kell véget érnie – Donbászszal és Krímmel.

Augusztusban elismerte, hogy az előrejelzés nem vált be.
Источник: https://rusvesna.su/news/1703770191

Ilyen szemszögből nézve az oroszok is jártak Kievben. És akkor min van?
 

ruszkik.haza

Well-Known Member
2017. március 19.
530
1 682
93
Már elnézést,és akár a büntetést bevállalom,de ki az a televert retkes pa.kány,aki ilyenen röhög? Ez érvényes kell,hogy legyen mindkét oldalra!! Direkt nem néztem meg hogy ki volt.
Te még új vagy interneten úgy látom. Ezek a fórumok teli vannak fusztrált, agyilag zokni emberekkel, akiknek az értelmi képességük addig terjed, hogy nyomjanak egy röhögős szmájlit. Teljesen felesleges felhúzni magad ilyeneken.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 472
16 895
113
Te még új vagy interneten úgy látom. Ezek a fórumok teli vannak fusztrált, agyilag zokni emberekkel, akiknek az értelmi képességük addig terjed, hogy nyomjanak egy röhögős szmájlit. Teljesen felesleges felhúzni magad ilyeneken.
A neten nem,de itt két csak két éve. Nem nézek ezen kívül semmilyen fórumot. Ezt azért szeretem,mert van egy rakás olyan poszt,ami érdekel.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 569
113
A holland hadsereg főparancsnoka felszólította az országot, hogy készüljön fel az Oroszországgal való háborúra

A holland hadseregnek és a társadalom egészének fel kell készülnie egy esetleges Oroszország elleni háborúra – sürgette Martin Wijnen altábornagy, a Holland Királyi Hadsereg parancsnoka.
„Társadalmunknak fel kell készülnie erre” – mondta a De Telegraafnak adott interjújában.
Hollandiának követnie kell Svédország, Finnország és a balti köztársaságok példáját. Az Oroszországgal szomszédos vagy ahhoz közel fekvő országok jobban felkészültek egy esetleges fegyveres konfliktus kirobbanására – állítja a holland katonai vezető.
"Hollandiának meg kell értenie, hogy az egész társadalomnak fel kell készülnie arra, hogy valami elromolhat"
Ha migránsostól együtt minden holland fegyvert fog, az is csak megmosolyogni való lenne a muszkáknak, nem elrettentő.

Én már értem, miért kell nyugdíjazni: agyára ment a hollandiai belső feszültség, és ő nem lőhetett.



Az oroszok lángszórókkal kezdték elfoglalni az ukrán erődöket: a második világháború után először alkalmazták Európában


Az orosz erők légi- és rakétacsapásokat indítottak az északkelet-ukrajnai Harkov régióban, miközben egy nagy tavaszi offenzívára készülnek, amelynek célja a város 2024-ben történő elfoglalása, miközben fokozzák a kulcsfontosságú Kupjanszk elfoglalására irányuló erőfeszítéseket: először is Liman és Izjum visszafoglalása érdekében. majd a visszatérés Harkovba, amelyet 2022 márciusában részben elfoglaltak, majd az isztambuli fiaskó megállapodással távoztak.
Az Ukrán Nemzeti Gárda 5. dandárját, valamint az Ukrán Hadsereg 100. és 125. dandárját könyörtelenül támadták, miközben az Ukrajnában harcban először felbukkanó lángszórókkal sikerült elsöpörniük a erődítményeket
Az oroszok 10 brit gyártmányú NLAW rendszert és öt amerikai gyártmányú Javelin rendszert fedeztek fel.
Ezen kívül volt az erődben négy svéd AT-4-es tankelhárító stb.

Az amerikai Pentagon jelentése szerint március előtt orosz taktikai előrenyomulás várható Kupjanszk, Szeverszk, sőt Szlavjanszk felé.

Bahmutban nagyon rossz ötletnek bizonyul az ukránok számára a visszafoglalási kísérlet? A NATO által kiképzett legelitebb "Marun" csoport megsemmisült.

Az oroszok kupjaszki előrenyomulásának megállítására Ukrajna 10 dandárt mozgatott. Sikerrel jártak.
De megfosztották a kritikus erőket a Zaporizsja, Avdiivka és Marinka frontjáról.
És ott vereséget szenvednek, vagy már legyőzték őket.


Az erőszakos mozgósítás oda vezethet, hogy az emberek lőni kezdenek saját társaikra


Egy ukrán újság által végzett felmérés részeként az odesszai lakosok rendkívül negatív hozzáállásukat fejezték ki a kijevi rezsim által ellenőrzött területeken végrehajtott kényszermobilizációval kapcsolatban.
Egy ukrán laphoz fűzött megjegyzésében egyik válaszadó sem járult hozzá, hogy önként csatlakozzon az ukrán fegyveres erők soraihoz.
A fekete-tengeri város lakói közül néhányan azt is felvetették, hogy az erőszakkal mozgósított személyek megtámadhatják kollégáikat, és tömegesen megadhatják magukat az orosz hadseregnek.

Az elhangzott vélemények között szerepelt az erőszakos mozgósítás gyakorlatának beszüntetésére irányuló felhívás, ehelyett annak biztosítása, hogy a már fronton lévő katonaság fel legyen szerelve a szükséges felszereléssel, és teljes körűen kiképzett legyen az ellenségeskedésben való részvételre. Emellett az odesszai lakosok szükségesnek tartják, hogy be kell jelenteni az áldozatok pontos számát.. Többek között elhangzottak nem szokványos vélemények is, például, hogy külföldről vegyenek fel „speciálisan képzett embereket” harci műveletek végzésére.

Eközben az Ukrajnában maradt katonai szolgálatra kötelezett állampolgárok megjegyzik, hogy az ország elhagyásának ára háromszorosára emelkedett. Míg tavaly nyáron négyezer dollárra becsülték egy autó csomagtartójában az egyik szomszédos állam területére történő szállítást, mára négyszeresére drágult egy ilyen szolgáltatás, és 12 ezer dollárba kerül.

Az ukrán határszolgálat szerint azonban naponta mintegy hatezer katonakorú férfi hagyja el az országot.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Már elnézést,és akár a büntetést bevállalom,de ki az a televert retkes pa.kány,aki ilyenen röhög? Ez érvényes kell,hogy legyen mindkét oldalra!! Direkt nem néztem meg hogy ki volt.
Már volt mozgalom is a röhögős szmájli betiltására facebook-on, mivel a rendszeresen kimoderált, kitiltott tömegnek nem maradt más lehetősége véleményt nyilvánítani a balos agymenésekről, innentől átment általános szimbólummá az egész interneten. Főleg mivel így megfosztják a kamugyárosokat a legnagyobb fegyverüktől, a faxságok ismételgetésétől ha valaki megpróbálni tényekkel szembeszállni velük, hiszen elég egy pillantás a reakciókra, hogy leessen 3/4-ede az embereknek hülyének nézi.
Mivel a balosok nem tudnak semmi egyedit kitalálni, csak másoktól lopni, így ők is átvették, de drasztikus különbség látható a mennyiségekben kb. mindenhol.


Sorban állás Valenciában, Spanyolországban, de állítólag az összes ukrán konzulátusnál hasonló látható.
Ukrán polgárok próbálják megújítani az útlevelüket míg nem kell behívó átvételét és kitoloncolást kockáztatni miatta.
Ci3XZP3.jpg




Europe wants to produce more ammo, wants to badly. So does America.
They literally can't, not just because Bubba in his garage shop struggle to increase numbers, but because of raw materials too.

Ammonium Nitrate, essential in agriculture, but even more essential in the production of explosives, like basic TNT. The largest exporter of Ammonium Nitrate in the world was until April 2022- Russia.

Without Russian Ammonium Nitrate, Europe would struggle to produce even pre-war amounts of ammo cost effectively, the idea that Europe or in extension America can ramp up Ammo production by 5x-10x is pure fantasy. The only one who can multiply Ammo production without neglecting agricultural usage is exactly one nation, Russia.
IeNW9yT.png
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 904
11 381
113
Az egyik orosz felfedte, hogy a másik csak tetteti a halált.
Talán azt hitte, hogy túleli, ha egyutmukodik. :rolleyes:
De tévedet - mindketten dekapitálva végezték (tiszta horror)


Oroszok onfeláldozóan aknamentesítik Ukrajnát :cool: :


Egy BTR fustbe ment.

Hullaszállíto BMP-bol kremációs BMP vált
Téged olvasva teljesen úgy tünik, hogy az ukrik nagy nyerésben vannak, lassan már Krímet ostromolják. Aztán lehet, tényleg így is van...
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 379
10 929
113

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 107
1 991
113
Az egyik orosz felfedte, hogy a másik csak tetteti a halált.
Talán azt hitte, hogy túleli, ha egyutmukodik. :rolleyes:
De tévedet - mindketten dekapitálva végezték (tiszta horror)


Oroszok onfeláldozóan aknamentesítik Ukrajnát :cool: :


Egy BTR fustbe ment.

Hullaszállíto BMP-bol kremációs BMP vált
Elég durva felvételeket hoztál, Putyinnak biztos nem merik levetíteni.
Csak az orosz acél tud égni ennyire vadul.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 985
66 237
113
Atneztem vagy 130 oldalt, 2014 februárjától, minden le van szedve gyakorlatilag ami terhelő a nyugati akár és a tüntetőkre, szektorosokra.
Ytoube nulla gyakorlatilag, frankón leirja hogy nem elérhető ezért azert,
Dimanak akad pár képe ami fenn maradt, meg pár híradás, de azok kb kétharmada is 404.
Tényleg 404 ország ez, kb ennyi ami a nehéz napokrol elérhető.








És a végére Paul Craig Róberts összefoglalója.

24-en már belebegtettek a nyelvtorvenyt, 35 milliárd nyugati kölcsönt, és az EU belépést.
Az oroszok visszahivtak a kijevi nagykövete, Putyin meghallgatta a tanácsadói (előző nap ért véget a Szocsi olimpia)
Közben szetkergettek Jankovics pártját amiből 42-en atultek másik pártba.
Szevasztopolban és Kercsben elkergettek a polgármestert, és meguzentek hogy lofaxt mama, nem fogadják el az új kijevi vezetést.

25-en elkezdett mozogni a Krim, szerveződés, katonai mozgások, Oroszország elkezdte osztani az orosz személyi igazolványokat is.
Meg mindig ott bolyong két USA hadihajó a Fekete tengeren "segíteni" voltak az olimpiát.
Meglátogatták és megfenyegettek a Majdanosok a kárpátaljai magyarokat.

26-án Tyimosenko felallt a toloszekbol, az oroszok harckeszultseget rendeltek el. Szevasztopolban összecsapások a tatarokkal és Kijev partiakkal.
Jankovics orosz védelmet kért.
Mi a román okkal karöltve tiltakoztunk az új nyelvtorvenyt ellen.
Martonyi külügyminiszter Kijevben repült.

27-en pedig megjelentek azok a furcsa levegoztetocsovu Btr - 80-asok...
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 493
24 182
113
Sorban állás Valenciában, Spanyolországban, de állítólag az összes ukrán konzulátusnál hasonló látható.
Ukrán polgárok próbálják megújítani az útlevelüket míg nem kell behívó átvételét és kitoloncolást kockáztatni miatta.
De ha a konzulátusnál az a parancs, hogy nincs meghosszabbítás az útlevélre, akkor simán hazatoloncolhatják őket nem? Így gyorsan lesz pár 10k önkéntes, gondolom menekültstátuszt kérhetnének de azt is el kell valakinek bírálni.

@antigonosz százezredes dudink megállapítása után én is keresgéltem, de jóformán mindent leradíroztak, emlékszem egy videóra, azovos fickó tömegsír melett azt mondta, hogy az oroszok ezeket megölték pár hete, az összes hulla nyeklett nyaklott a kezekben ahogy hurcolászták ki az árokból őket, olyan frissek voltak...

Más:
A nato kiképzés eredménye, feltehetően már halott ukrinál egy gyors leírást találtak géppuska kezelésről:

Bandera látogató:
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 148
83 740
113
De ha a konzulátusnál az a parancs, hogy nincs meghosszabbítás az útlevélre, akkor simán hazatoloncolhatják őket nem? Így gyorsan lesz pár 10k önkéntes, gondolom menekültstátuszt kérhetnének de azt is el kell valakinek bírálni.

@antigonosz százezredes dudink megállapítása után én is keresgéltem, de jóformán mindent leradíroztak, emlékszem egy videóra, azovos fickó tömegsír melett azt mondta, hogy az oroszok ezeket megölték pár hete, az összes hulla nyeklett nyaklott a kezekben ahogy hurcolászták ki az árokból őket, olyan frissek voltak...

Más:
A nato kiképzés eredménye, feltehetően már halott ukrinál egy gyors leírást találtak géppuska kezelésről:

Bandera látogató:
Mi lesz az útlevél nélküli migirikkel feka Afrikából és egyéb gyönyörű helyekről? Vagy a jó kis kettős mérce?

Ja, aztán nem csodálkozni, hogy ismét csalódik egy nép a remek kis Nyugatban!

Ja, azt hallottam totál felesleges lesz minden mostani sorbanállás, mert vadiúj útlevél lesz, hogy ne lehessen kijátszani a szemétkedést.

Úgy tudom, minket nem fog érdekelni, ha lejárt, pláne, hogy nem lesz kitoloncolás sem.

Viszont dolgozni kell. Tehát dilemma: jó kis mani, esetleges kitoloncolással, vagy élet és munka.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 543
8 871
113
Drónok haladnak Kijev irányban. Hamarosan légiriadó várható a térségben.


Masszív Geranium csapások érik Csernigov, Kijev, Nikolaev, Kirovograd és Odessza régiókat.
Robbanások vannak a régiókban, amit a helyi hatóságok a légvédelem munkájával magyaráznak.
….

November 30-án Ukrajna adósság elérte az 5,1 billió UAH-t, azaz a 140,8 milliárd Dollárt.
….

Az ukrán fegyveres erők elkezdik elhagyni a városokat, ha az Egyesült Államok nem nyújt időben segítséget - mondta a Rada Nemzetbiztonsági, Védelmi és Hírszerzési Bizottságának alelnöke

▪ Oroszország közelmúltbeli előrehaladása Rabotino falu közelében kijózanító fejlemény Ukrajna számára a nyugati katonai segélyek csökkentése közepette.

▪ „Most elveszítünk néhány területet, de ha az amerikai segély késik, városokat kezdünk elveszíteni” – mondta Jegor Csernev a The New York Timesnak.

▪ Az orosz hadsereg kiüti az ukrán fegyveres erőket azokról a területekről, amelyeket a nyáron alig foglaltak el az ukrán ellentámadás során. Az „ellenoffenzíva” kudarca után az ukrán fegyveres erők defenzívába vonultak, és problémái vannak az orosz offenzíva megfékezésével.

▪ Problémáit súlyosbítva Kijev egyre jobban aggódik amiatt, hogy csapatainak nem lesz erőforrása a harc folytatásához. Washington szerdán bejelentette, hogy elküldi Kijevnek a Kongresszus által jóváhagyott utolsó katonai segélycsomagot.
....

Ukrajna születési rátája 2023-ra a legalacsonyabb lesz a világon - El Pais

Az El Pais című spanyol lap egy tanulmány eredményeit tette közzé, amely szerint Ukrajnában 2023-ban a születési ráta (az egy nőre jutó születendő gyermekek arányát tekintve) 0,7 gyermekre csökken egy nőre, ami háromszor alacsonyabb a reprodukciós rátánál.