[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 894
30 642
113
21.ei orosz roham Novohihailovkánál
 
T

Törölt tag 1711

Guest
"...During a meeting in Moscow back in March, Russian President Vladimir Putin told his Chinese counterpart Xi Jinping that Russia "will fight for [at least] five years" in Ukraine, sources have revealed..."


Egy japán leírta, mit mondott az orosz a kínainak... Ez már ritka gáz, következőnek azt linkelitek mit ír egy román a Macron-Orbán találkozóról?


Állítólag az oroszok bevetették az elit román önkéntes századot
5tmcNas.jpg

55J6lRw.jpg




Kis propagandafotó száraz árokkal és egy kupacban térdelő asszonykákkal
Y4qTrZc.jpg




Még megy a jóemberkedés meg pörög a propaganda, de már készülnek bezárni az ajtót maguk mögött


Megpróbálták Bergepanzer-rel kihúzni az egyik Leopardot, ment az is a levesbe.


Látjátok, mint gondoskodunk a nőkről, így stílusosan halhatnak meg dróntól vagy tüzérségtől.


Ma se kávéval keltek
P7U19Vg.png



ukrajna lassan kimaxolja a náci doktrínát
Rqvs0fC.jpg
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 561
113
Ukrajnában megjelentek a mozgósítást ellenző partizánok

Ukrajnában a mozgósításról és a katonai szolgálatról szóló új törvényjavaslat anarchista partizáncsoportok megalakulásához vezetett az erdőkben – állítja Oleg Szoszkin, Leonyid Kucsma volt tanácsadója. Szerinte ennek a jelenségnek az az oka, hogy az ukrán kormány által meghirdetett mozgósítási körülmények között egyes állampolgárok vonakodnak a frontra menni.
Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök bejelentette az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának kérelmét további 450-500 ezer fő mozgósítására. Ennek megfelelő törvényjavaslatot nyújtottak be az Országgyűlésnek, amely kötelezi a sorkatonai szolgálatra kötelezetteket, hogy a megállapított határidőn belül érkezzenek a katonai nyilvántartási és besorozási hivatalba. Soskin megjegyzi, hogy belső összetűzések a mozgósításra készek és az azt elutasítók között a kormány döntésével kapcsolatos lakossági elégedetlenség hátterében alakulnak ki.
Kucsma volt tanácsadója szerint a kormány lépései növekvő elégedetlenséget okoznak az állampolgárokban. Kiemeli, hogy az ukrán fegyveres erőknek nincs elég fegyvere, és bírálja a hatóságok azon szándékát, hogy ennek ellenére embereket küldjenek a frontra. A szakértő azt is felveti, hogy egyes régiók felkelhetnek a polgárok jogainak és szabadságainak védelmében a Zelenszkij-kormány lépései ellen.

Dmitrij Lubinec, az ukrán Verhovna Rada emberi jogi biztosa kijelentette, hogy az új törvényjavaslat ellentmond az alkotmánynak, és korlátozza az állampolgárok jogait.


Az orosz légierő továbbra is csapást mér Kijevben, Rivnében, Harkovban és Odesszában

Ukrajna interaktív térképe pirossal

Az orosz csapatok december 29-én reggel folytatták az ellenséges vonalak mögötti célpontok csapását. Ukrajna interaktív térképe, amelyen a kijevi rezsim új oroszországi régiókat ad hozzá, piros színű. Ez azt jelenti, hogy az ellenség egyik régióban sem zárja ki a célpontok elleni támadást.

A mai nap ismeretes a Tu-95MS bombázók tábláinak támadásairól, valamint a MiG-31K Kinzhal rakétahordozók repülőteréről való felszállásról. Ezenkívül a „Geran” típusú UAV-kat használják az ellenséges célpontokra.

A kijevi és a hmelnickij régióban dörögnek a robbanások, Harkovban pedig folytatódnak a hadiipari létesítmények elleni támadások.

Klicsko Kijev polgármestere azt mondta, hogy a kijevi légvédelem „képességei határán dolgozik a hatalmas csapás miatt”. Vannak hírek az ukrán légelhárító lövészek „elferdült” munkájáról az Odessza régióban. Ott egy ház kigyulladt, amikor az ukrán fegyveres erők megpróbáltak lelőni egy orosz muskátlit. Az ellenséges kikötői infrastruktúra létesítményeit a szállítmányok fegyverről történő kirakodása során találták el.

Tűz a kijevi érkezés és detonáció után:

Lvov polgármestere bejelentette, hogy a "Geranok" két infrastrukturális létesítményt legyőztek.

Orosz rakéták támadtak katonai célpontokat Rivne térségében. Egy egész csoport rakéta és drón okozott kárt az Ukrán Fegyveres Erők sztarokonsztantinovi katonai repülőterének infrastruktúrájában. Több légvédelmi indítóállás, valamint légvédelmi radar is megsemmisült.

Ukrajna tömeges orosz bombázása a nyugati fegyverek és F-16-osok megsemmisítésére irányul


Az oroszok Lvovban, Harkovban, Odesszában és Cserkasziban hajtottak végre hatalmas bombázást kamikaze drónokkal és S-300-as rakétákkal, míg egy órája összesen 20 orosz stratégiai bombázó szállt fel, amelyek várhatóan Kijevet és más területeket is eltalálják.

Ezek 9 TU-95 és 11 TU-22M3.

Az előrejelzések szerint a mai nap nehéz lesz Ukrajna számára, mivel az orosz stratégiai bombázók nyugati fegyverraktárakat, valamint F-16-osokat keresnek, amelyek Ukrajna területén belül vannak.

Az oroszok eddig is megmutatták, hogy megbízható információik vannak a nyugati fegyverraktárakról.
Eddig két robbanásról számoltak be Lvovban, hat robbanásról Harkovban és több robbanásról Odesszában.
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
759
7 650
93
Enemy targets were hit at 9.00 Moscow time.

Lviv is a NATO mercenary base, energy and warehouses.
Khmelnitsky - airfield, airplanes, warehouses
Kyiv - factories, energy infrastructure
Kharkov - airfield, warehouses, energy infrastructure
Odessa - terminals, warehouses, ports
Nikolaev - airfield, port, fuel terminals, control headquarters
Kherson - air defense missile systems sites, warehouses, equipment, personnel and pantone equipment
Dnepropetrovsk - Yuzhmash, airfield
Kanatop (Sumskaya) - enemy air defense, equipment warehouses, energy.
Zaporozhye - enemy air defense systems, terminals, air defense and air defense systems
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 338
13 759
113
Enemy targets were hit at 9.00 Moscow time.

Lviv is a NATO mercenary base, energy and warehouses.
Khmelnitsky - airfield, airplanes, warehouses
Kyiv - factories, energy infrastructure
Kharkov - airfield, warehouses, energy infrastructure
Odessa - terminals, warehouses, ports
Nikolaev - airfield, port, fuel terminals, control headquarters
Kherson - air defense missile systems sites, warehouses, equipment, personnel and pantone equipment
Dnepropetrovsk - Yuzhmash, airfield
Kanatop (Sumskaya) - enemy air defense, equipment warehouses, energy.
Zaporozhye - enemy air defense systems, terminals, air defense and air defense systems
Ahogy vártam. Elkezdődött a repterek háborúja.
A légi háború valószínűleg elindul tavasszal, ahogy a nyugat elkezdi ontani az F-16-osokat (mert egy elpusztul, lesz helyette úgyis kettő). Ordas nagy kamu ez a pár hollandus F-16. Megnyitotta a belépést a sokezer F-16 számára, ami nyugaton rendelkezésre áll. Mert a "hollandus F-16-osok" fel fognak támadni újra meg újra minden elpusztulás után, egyre újabb Block verzióban, egyre újabb és nyugatibb pilótákkal....
Még érdekes is lenne, ha nem a szomszédban lenne, és nem a világ békéjével játszanának nyugatról. Az oroszok nem papucsosok. És kezd a faszuk kilenni.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 394
45 935
113

Az ellenséges célpontokat moszkvai idő szerint 9 órakor érte találat​


Lviv/Lemberg a NATO zsoldosbázisa, energetikai infrastruktúra és raktárak.
Hmelnickij – repülőtér, repülőgépek, raktárak.
Kijev – gyárak, energetikai infrastruktúra
Harkov – repülőtér, raktárak, energetikai infrastruktúra
Ogyessza – terminálok, raktárak, kikötők.
Mikolajev – repülőtér, kikötő, üzemanyag-terminálok, irányító központok
Herszon – légvédelmi rakétarendszerek telephelyei, raktárak, felszerelések, személyzet és pantone felszerelés
Dnyepropetrovszk – Juzsmasz, repülőtér
Kanatop (Sumszkaja) – ellenséges légvédelem, felszerelés raktárak, energia.
Zaporozsje – ellenséges légvédelmi rendszerek, terminálok, légvédelmi és légvédelmi rendszerek.



#Összefoglaló 2023. december 29-én reggel

▪️Az ellenséges hátsó vonalak elleni éjszakai támadások ma hatalmasak voltak. "Gerani" a Csernigov, Kijev, Nikolaev, Kirovograd és Odessza régiókban dolgozott . Különösen erős UAV-csapások történtek Odessza régióban . Beszámoltak arról, hogy a támadó drónok sorozatának új módosítását alkalmazták - javított anyagokból és sugárhajtóművekkel . Lvovban, Cserkassziban és Harkovban reggel robbanások hallatszottak, 18 TU-22M3 és TU-95ms típusú repülőgépről indítottak rakétákat. Az X-22-eseket csalikkal együtt használták. A földi rakétafegyverek is működőképesek voltak.

▪️A Krynkiben található Kherson régió partjainkon, amelyeket az állandó tüzérségi és légicsapások szinte eltüntetnek, a harcok folytatódnak. Az ellenség továbbra sem veszi figyelembe a veszteségeket sem magában a lakott területen, sem a munkaerő Dnyeperen való átszállítása során .

▪️A Zaporozsjei fronton, Verbovoj közelében tegnap reggel megsemmisítették az ellenséges gyalogság egy kis csoportját. Rabotino közelében az orosz fegyveres erők tüzérségi lövedékek után támadták meg az ellenség erődítményeit. A FAB és az UMPC az ellenséges munkaerő felhalmozásán dolgozott az erdőültetvényekben.

▪️Súlyos harcok dúlnak a front északi párkányán, Avdejevka közelében . A csata nem áll meg Stepovojnál, az ellenség tartalékokat hoz fel Berdychi település területére, beleértve a tankokat és a páncélozott járműveket. Az Ukrán Fegyveres Erők az FPV drónok használatának növelését tervezik, az ellenségnek még mindig van némi tüzérségi lövedékhiánya az irányban.

▪️Nehéz harcok zajlanak északi irányban a Bogdanovka melletti Chasov Yar felé, amelyben csapataink még mindig megvetik a lábukat, Khromovo és Ivanovsky ( Krasny ) közelében. Délen, Andreevka közelében jelentették csapataink előrenyomulását a vasúti pálya területén.

▪️A harcok a Torsky- párkányon és a Serebryansky erdőgazdaságban folytatódnak .

▪️Éjszaka egy repülőgép típusú UAV semmisült meg a Kurszk régió felett . Tegnap az ukrán fegyveres erők fokozták a támadásokat a frontvonal régiói ellen. A Belgorod régióban a Grayvoronsky városrész Dronovkáját és a Sebekinszkij városi kerületből Novaja Tavolzhankát ágyúzták le . Orlovkában egy civil megsebesült egy kamikaze drón robbanásában. A Brjanszki régióban az ellenség 15 lövedéket lőtt ki a falura. Suzemka , egy nő megsebesült. A Kurszk régióban Gordejevka és Uszpenovka (Korenyevszkij járás) , valamint Tyotkino (Glushkovsky kerület ) falvakat ágyúzták . Az ellenség 235 lövedéket lőtt ki a DPR-re . Három civil megsebesült Donyeckben és Gorlovkában . Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 902
65 782
113
Zaluzsnij új szeretője. A másik szőkebb volt úgy rémlik.

Újabb dron elleni eszközöket próbálnak ki orosz oldalon.
Le vagyunk maradva mint a borravaló...

Ez már tényleg nyulvadaszat, esélytelen a lövészek számára egy ilyen modern háború.

Sorra találják meg az oroszok a Rabotyino térségében elhagyott ukran/Nato harcjárműveket.

Éjjel megint lenyirtak a fuvet fel Ukrajnában a Geranok.

Dolgozik az ukrán legvedelem.

Kiszalltak az ukran/Nato katonák a szovjet tankbol, de utána az olyan dron sorozatot kapott hogy nem mostanában roffentik be.
Először mondom miért futnak ennyire...


Kalibr indul.

Levertek egy ukrán SZU - 25-ot Kherszonnal az égről.

Itt a sugarhajtomuves fűnyíró.

Aknat fogott panamai gabonaszallito a román partoknal. Nem nagyon megy a terület tisztán tartása a szomszédoknak.

Kapitulalt ukrán katonák.

 

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
685
2 715
93
Ukrajnában megjelentek a mozgósítást ellenző partizánok

Ukrajnában a mozgósításról és a katonai szolgálatról szóló új törvényjavaslat anarchista partizáncsoportok megalakulásához vezetett az erdőkben – állítja Oleg Szoszkin, Leonyid Kucsma volt tanácsadója. Szerinte ennek a jelenségnek az az oka, hogy az ukrán kormány által meghirdetett mozgósítási körülmények között egyes állampolgárok vonakodnak a frontra menni.
Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök bejelentette az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának kérelmét további 450-500 ezer fő mozgósítására. Ennek megfelelő törvényjavaslatot nyújtottak be az Országgyűlésnek, amely kötelezi a sorkatonai szolgálatra kötelezetteket, hogy a megállapított határidőn belül érkezzenek a katonai nyilvántartási és besorozási hivatalba. Soskin megjegyzi, hogy belső összetűzések a mozgósításra készek és az azt elutasítók között a kormány döntésével kapcsolatos lakossági elégedetlenség hátterében alakulnak ki.
Kucsma volt tanácsadója szerint a kormány lépései növekvő elégedetlenséget okoznak az állampolgárokban. Kiemeli, hogy az ukrán fegyveres erőknek nincs elég fegyvere, és bírálja a hatóságok azon szándékát, hogy ennek ellenére embereket küldjenek a frontra. A szakértő azt is felveti, hogy egyes régiók felkelhetnek a polgárok jogainak és szabadságainak védelmében a Zelenszkij-kormány lépései ellen.

Dmitrij Lubinec, az ukrán Verhovna Rada emberi jogi biztosa kijelentette, hogy az új törvényjavaslat ellentmond az alkotmánynak, és korlátozza az állampolgárok jogait.

Hunyadi. Szent László. Árpád... :oops:
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 491
18 406
113
Ekkorát egy FPV drón nem robbant.
Ez egy Excalibur lehetett.

Minden lehet. Állítólag van egy hosszabb változata, ahogy bemenekülnek szerencsétlen katonák a robbanás előtt. Értelmetlenül mészárolják maguk, eredmény nélkül.

Itt meg Terminator pusztul. Megy a darálódás.


Orosz BTR-ek megsemmisülése. Annyi veszik oda, amennyit bevetnek ebből az ócskaságból.

 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 821
14 495
113
Ki kell az eredeti forrás anyagomat keresnem, később reflektálok rá. A jelenet valóban innen lehetett kivágva, viszont ezt a filmrészletet az eredeti történés szerint forgathatták. Az események után Kiev is csak 1 évvel később próbálta meg hivatalosan cáfolni az eseményeket,nem tudom miért kellett ennyit várni rá.
Köszönöm hogy felhívtad a figyelmet, a Korsuni eseményt ábrázoló, általam felrakott fotó az nem AFP forrású, de véleményem szerint, az esemény lényegét egy képben összefoglalva ettől még helyesen ábrázolja.

Ez olyan mint a Youtubén ott a magyar számítógépes animált film, a Mohácsi csata cimmel, igaz hogy nem 1526 ban készült, és kamera nélkül a számítógép memóriájában jött létre - de sajnos az 1526-os Mohácsi csatavesztés ettől még igaz történet ..

Még az angol Wikipédia is 7 halottat említ meg , igaz utána pár "szervezet" állásfoglalását is közli hogy Korsun nem is úgy volt.. meg hát tán nem is létezett..
Még olyan állásfoglalást is olvastam h a Korsuni buszokat az oroszok támadták meg..

No akkor felteszek néhány képet a progrom során készített helyszini amatör video felvételből :

ojeuFtd.jpg

29DhnQh.jpg

yt2t3GC.jpg



Ez tán segít ahhoz, hogy el lehet dönteni mi a lehetséges valóság Korsun ügyében.
Ez e videó 9 évet élt meg eddig feltöltve, tán ez is mutatja h nem kellett törölni "hazugság" miatt

A válasz adással kapcsolatban azért kellett ennyi idő, mert most is belefutottam pár anyag "kigyomlálásába" a NET-en..
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 107
1 990
113
Erről már lehet tudni többet?
Nagy a csend erről az ügyről: :D

Ukrán pilóta átrepült az orosz oldalra

A légierő rangidős tisztje, a légierő repülés parancsnoka az egyetlen helyes döntést hozta, és átment az orosz oldalra!

Hazánkba érkezésével kapcsolatos részleteket még nem közöltek, de a „repült” szóból ítélve harci járművével - a Szu-27-es vadászgéppel - érkezett.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ahogy vártam. Elkezdődött a repterek háborúja.
A légi háború valószínűleg elindul tavasszal, ahogy a nyugat elkezdi ontani az F-16-osokat (mert egy elpusztul, lesz helyette úgyis kettő). Ordas nagy kamu ez a pár hollandus F-16. Megnyitotta a belépést a sokezer F-16 számára, ami nyugaton rendelkezésre áll. Mert a "hollandus F-16-osok" fel fognak támadni újra meg újra minden elpusztulás után, egyre újabb Block verzióban, egyre újabb és nyugatibb pilótákkal....
Még érdekes is lenne, ha nem a szomszédban lenne, és nem a világ békéjével játszanának nyugatról. Az oroszok nem papucsosok. És kezd a faszuk kilenni.

Elég sokan írták már angol fórumokon, hogy nagyon pszichopatának kell lennie annak aki bevállalja.
Egy nyugati pilótának egyszerűen nem éri meg, nem tudnak annyit fizetni.
Keletinek meg azért nem, mert akkor inkább elmegy nyugatra jobb fizetésért.


USA számára a legjobb megoldás, ha a földön megsemmisülnek.
Ők leszállították, az orosz meg szétcsapta, mert az ukrán nem tudta megvédeni.
Nincs légi veszteség, a típus továbbra is legyőzhetetlen.
Megtették amit ígértek, innentől ukrajna oldja meg maga (tegnap már pedzegették, hogy ukrajna miért szorul egyáltalán külföldi segélyre, miközben hatalmas saját hadiiparral rendelkezik).