[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Egyre tobb videó jelenik meg oroszok ongyilkosságairól:


Modjuk ilyen reménytelenul egyoldalú akciók után nem is csoda:

Na pál szerintem ennek a dimitri oldalnak a "höséről"a bakmuti kianyianról emlékszünk itt mindig frissen beretválva egy boszorkány nevű némberrel.hogy minden jó fasza,de azóta nem is lehet látni őket.Csak.hogy adjunk képet ennek a lumpen hokimadár társaságnak akik ezért komoly pénzeket kapnak . https://x.com/IFR2022/status/1739964982304080057?s=20
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 285
13 999
113
Nincs más amivel kompenzálhatnád a tegnapi bombázás okozta frusztrációdat?
Abban az esetben Bryanskból vagy Bilhoroddból hoznák hír, nem de? :rolleyes:

Belgorodot rakétázták az ukránok.
A kozeli Shebekinoból és Urazovoból is vannak hírek robbanásokról.

Valamint tobb orosz város felett drónok

Tavaly Mariupolnál is toltátok fel az ilyen videókat a hülye oroszokról. Mi is lett a vége?
Azóta azért valamelyest fordult a kocka, hiszen abban biztosan egyetértunk, hogy akkoriában még nem olyan számban adták meg magukat az oroszok mint mostanában. ;)

Oroszok kifustolése és fogjulejtése:


Szinte az utolsó emberig harcoltak az oroszok - az viszont megadta magát:

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 860
86 891
113
Qurva 24.hu szutyok. Nem, barmok, ez nem ruszki rakéta, ez barmok ukrán szemétkedés, pont az a fajta, ami miatt az ukránok kaptak egy Különleges Műveletet és már 1 milla halott és sebesült ukrán van.

Mennyi az esélye, hogy PONT oda csapódik be egy meghibásodott orosz rakéta, ahol gyerekek sétálnak és pont egy fát állnak körül? NULLA b+! Ez ugyanaz a szutyok szemétkedés, mint amikor ukrán náciék Donyeckben a buszt és a piacot kapják telibe, hogy civileket öljenek.

Ez nem meghibásodott ukrán légvédelmi rakéta, ami tegnap telibekapta a panelt, nem, ez sima gyilkossági kisérlet, sajnos, sikerrel.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 611
48 082
113

Putyin gratulált Magyarország, Szerbia és Törökország vezetőinek a közelgő újévhez​

Vlagyimir Putyin az európai országok közül csak a magyar miniszterelnöknek, valamint Szerbia és Törökország elnökének gratulált az újév alkalmából.
...


Orosz védelmi minisztérium ::

Ma a kijevi rezsim válogatás nélküli kombinált csapást kísérelt meg Belgorod városa ellen tiltott kazettás lőszerrel töltött két Vilkha rakétával, valamint cseh gyártmányú Vampire MLRS rakétákkal.

A légvédelmi rendszerek elfogták az Alder rakétákat és a legtöbb Vampire MLRS rakétát.

A lelőtt Vilkha rakéták több rakétája és rakétarésze is elérte Belgorod városát.

Ennek következtében eddig 12 felnőtt és két gyermek halt meg, 108-an pedig megsérültek.

Abban az esetben, ha a Vilkha rakéták kazettás lőszerrel közvetlenül találják el a várost, a következmények mérhetetlenül súlyosabbak lennének.

A kijevi rezsim, amely elkövette ezt a bűncselekményt, igyekszik elterelni a figyelmet a fronton elszenvedett vereségekről, és minket is hasonló tettekre provokál.

Hangsúlyozzuk, hogy az orosz fegyveres erők csak katonai létesítményeken és azokhoz közvetlenül kapcsolódó infrastruktúrán dolgoznak.

Továbbra is ezt fogjuk tenni. Ez a bűn nem marad büntetlenül."
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 095
2 912
113
Jó vicc.... De ha nem már most is mehettek. Ugyanis az ukránok épp most fogynak el. Amikor nőket meg fogyatékosokat sorozz be egy ország, akkor az már a végjáték... ukrajna esetében konkrétan milliós veszteségnél járhatnak.
Szóval ha nem vicceltél tárt karokkal várnak téged is, dudi és mindenenkívüllel együtt. Úgy gondolom szakértelmetek pótolhatatlan a fronton. :cool:



Én eleve abból indulok ki, hogy 20 millióan maradtak... (elmenekülteket, elcsatoltakat levonva)
Abból két milliót minden gond nélkül ki lehet állítani katonának. Ehhez képest valamilyen formában van maximum 1 milli emberük, a többi köddé vált, és már gyerekeket, nőket, meg fogyatékosokat soroznak.
Magyarán a teljes veszteségük meghaladhatja az 1 millió főt! (halott, hadifogság, "eltűnt", súlyosan rokkant)

Erre a gyerekek, fogyatékosok van forrás ? Én még ott járok mennyivel emelkedett a levelezőn egyetemisták száma, akiket nem visznek ki a frontra. Feltételezem azokat előbb vinnék mint a kerekesszékesek/ovisok-at.
 
  • Tetszik
Reactions: PPP

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 392
8 599
113
Erre a gyerekek, fogyatékosok van forrás ? Én még ott járok mennyivel emelkedett a levelezőn egyetemisták száma, akiket nem visznek ki a frontra. Feltételezem azokat előbb vinnék mint a kerekesszékesek/ovisok-at.
Ha visszaolvasod az elmúlt 10-20 oldalt, még a törvénymódosításról is volt azt hiszem betéve hír, de itt a videó a down kóros gyerekkel... De aki vak akar lenni annak mutathatsz bármit.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 524
20 465
113
Erre a gyerekek, fogyatékosok van forrás ? Én még ott járok mennyivel emelkedett a levelezőn egyetemisták száma, akiket nem visznek ki a frontra. Feltételezem azokat előbb vinnék mint a kerekesszékesek/ovisok-at.
Hát, ha a down-szindrómás ukrán nem elég bizonyíték, akkor semmi. Normál esetben a sereg közelébe nem kerülhetne szerencsétlen, nem az árokba...

Abban az esetben Bryanskból vagy Bilhoroddból hoznák hír, nem de? :rolleyes:

A kozeli Shebekinoból és Urazovoból is vannak hírek robbanásokról.
Hát hajrá, lássuk ki bírja tovább... :D A civilek gyilkolászásán kívül milyen konkrét eredménye volt ennek a belgorodi próbálkozásnak? A következő válasz lehet, hogy nem csak katonai célpontora megy és télen a szükséges infrastruktúra nélkül a náci is fázik Palkó! :D
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 683
14 391
113
Itt én vagyok az aki következetesen elítél minden agressziót és ti vagytok azok akiknek van jó agresszió és rossz agresszió.

A Brit Kormány hivatalos kommunikációjának egyik állandó szófordulata, jelzős szószerkezete az illegális invázió.

Mikor lesz legális / törvényes egy invázió / megszállás / bekebelezés ?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Mészárlás Donyeckben – 24 óra alatt 350 katonát veszítettek az ukránok az oroszokkal vívott harcokban

Igazi vérfürdő az ukrán fegyveres erők számára a donyecki régióban.
24 órán belül 350 katonát veszítettek az orosz hadsereggel vívott csatákban, ahogy Tass szombaton (2023.12.30.) katonai forrásokra hivatkozva közölte.
Az orosz ügynökség szerint Ukrajna vesztesége 350 katona meghalt és megsebesült, két páncélozott jármű és hat teherautó. Egy M777-es tüzérségi rendszer és egy amerikai gyártmányú Paladin önjáró tarack is megsemmisült.
Az ukránok 160 ezer katonát veszítettek az ellentámadás 2023. június 4-i kezdete óta, és 393 ezret a hadművelet 2022. február 24-i kezdete óta.

*****************************************************

A december 29-i ukrajnai rakétatámadások elhárítása:

Valerij Zaluzsnyij tábornok ukrán főparancsnok arról számolt be, hogy az orosz erőkdecember 29-én a hajnali órákban indították el először a 36 db Shahed drónt északi, délkeleti és nyugati irányból.
Zaluzsnyij arról számolt be, hogy az orosz stratégiai repülőgépek és bombázók később legalább 90 db Kh-101, Kh-555 és Kh-55 cirkáló rakétát és 8 db Kh-22 és Kh-32 rakétát lőttek ki.

Az ukrán vezérkar jelentése szerint az orosz erők összesen 160 rakétát lőttek ki Ukrajnába, az ukrán erők pedig 27 Shahedt és 88 Kh-101, Kh-555 és Kh-55 rakétát lőttek le.

Más források azonban azt állítják, hogy az összesen 120 rakéta közül 70 volt, tehát csak 50 rakéta talált célpontot és pusztított.

Harkovban az Ukroboronprom részeként működő Malysev Közlekedésmérnöki Üzemet (KZTM), (amely többek között harckocsikat, harckocsimotorokat és gyalogsági harcjárműveket gyárt és javít az ukrán fegyveres erők igényeire) hárította el az orosz rakétát. Harkivban összesen 15 csapást hárítottak el (nagy robbanásokkal).

Kijevben az Artyom Corporation (levegő-levegő irányított rakétákat, repülőgép-irányított rakéták előkészítésére és karbantartására szolgáló automatizált komplexumokat, ATGM-eket, valamint repülési műszereket és berendezéseket gyárt) (nagy robbanásokkal) elhárította az orosz rakétákat.

Egy ukrán légvédelmi rakéta, amely az orosz rakéta mögött repült (majdnem elhárította), megsemmisítette a metró földi szakaszát."

Beszámolnak arról, hogy az ukrán légvédelem eltalált egy házat, és arról is, hogy egy ukrán légvédelmi rakéta egy elhaladó lakosokat szállító villamost talált el.

Rakétacsapásokat hárítottak el (nagy robbanásokkal) Podolban is (Kijev egyik kerülete) ahol köztudottan raktárak vannak katonai felszerelésekkel és lőszerekkel.

Azt mondják, hogy a Zaporozsje városától mintegy 20 kilométerre lévő volnyanszki olajraktár (nagy robbanásokkal) elhárította az orosz rakétákat.

Odesszában öt támadást erősítettek meg a városban és környékén lévő infrastruktúra és katonai létesítmények ellen.
Az egyik csapás Neftegavant érte, ahol a légvédelmi rendszer (nagy robbanásokkal) elhárította az orosz rakétát.
Három rakétacsapás érte a kikötőt, a légvédelmi személyzet és egy lőszerraktár (nagy robbanásokkal) elhárította az orosz rakétákat.

Kotovsky faluban, egy lőszerraktár (amelyet vasúton küldtek a frontra) volt az utolsó elhárítás (nagy robbanásokkal).

Lvivben és Lviv régióban rakétatámadásokat hárítottak el külföldi zsoldosok telephelyei a Javorovszkij gyakorlótér területén és magában Lviv városában.

Fölháborító mennyi civil sérült, halt a kapor légvédelem szakszerű védekezésétől. (lásd még alább)

******************************************************

Vaszilij Nebenzja az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén:

A kijevi rezsim katonai tervei teljes kudarcot szenvedtek, ezért ön és az ukránok nyugati védelmezői a közeljövőben a legrosszabb hírre számítsanak, függetlenül attól, hogy új katonai és gazdasági segélycsomagokat hagynak-e jóvá Zelenszkijnek és bandájának Washingtonban, vagy Brüsszelben, ez csak késlelteti rendszer agóniáját, de nem akadályozza meg”.

Az ukrán válság csatatéren történő megoldására irányuló szerencsejáték kudarcot vallott – mondta a diplomata, és teljességgel elérhetetlen célnak nevezte az Oroszország feletti katonai győzelmet.

Az állandó képviselő azt is hangsúlyozta, hogy Ukrajnának nincs és nem is lesz erőforrása ahhoz, hogy a harci kontaktvonalon fenntartsa a helyzetet, és ráadásul a konfliktusban fordulópontot érjen el a maga javára.

Mint Nebenzya rámutatott, a NATO-országokból érkező fenyegetéseket mindenképpen felszámolják – akár egy orosz különleges művelet keretében, akár politikai és diplomáciai eszközökkel.

Az ukrán hatóságok a nemzetközi jogot megsértve légvédelmi rendszereket helyeznek el lakóterületeken – mondta Nebenzja.

"Ha van valami megbeszélnivaló ma, az az ukrán légvédelmi rendszerekről szól, amelyek városokon belül lakónegyedekben helyezkednek el, és megsértik a nemzetközi humanitárius jogot" - mondta az orosz diplomata az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén.

"Egyszerűen nem lennének áldozatok a lakosok között, ha a légvédelmi rendszereket nem lakott területen belül helyeznék el" - hangsúlyozta az orosz diplomata.

Nebenzja azzal vádolta az ukrán hatóságokat, hogy ily módon emberi pajzsként használják a városlakókat.
 

paul64

Well-Known Member
2013. február 27.
281
1 342
93
Abban az esetben Bryanskból vagy Bilhoroddból hoznák hír, nem de? :rolleyes:


A kozeli Shebekinoból és Urazovoból is vannak hírek robbanásokról.

Valamint tobb orosz város felett drónok


Azóta azért valamelyest fordult a kocka, hiszen abban biztosan egyetértunk, hogy akkoriában még nem olyan számban adták meg magukat az oroszok mint mostanában. ;)

Oroszok kifustolése és fogjulejtése:


Szinte az utolsó emberig harcoltak az oroszok - az viszont megadta magát:

Te már kevered a ukránokat az oroszokkal? Vagy a vágyaid átírják a valóságot?
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
702
1 941
93
Mi van azokkal az erőszaktevőkkel és gyilkosokkal, akik fél év után mehettek bárhová?
Ha volt eszük, akkor a "javát" küldték legelőre, és gyakorlatilag nem nagyon volt gond azzal, hogy hányan szabadulnak fel év után. Akik szabadultak, azok meg hamarosan újra visszakerűlnek a börtönökbe. Nyilván lesz velük egy kis plusz munka, de ez még így is pozitív mérleg szerintem.