[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 119
13 552
113

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 925
7 635
113

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Iráni újságíró: Oroszország szembeszállt a NATO-val Donbass lakóinak védelmében, és kétmilliárd muszlim nem tesz semmit a palesztinokért


Miután az ukrán fegyveres erők csapást mértek Belgorod központjára, az orosz fegyveres erők csapásokat mértek az ellenséges célpontokra Harkov, Csernigov és Nikolaev régiókban.


Az orosz csapatok a Belgorod középső része elleni ukrán támadást követően a kijevi rezsim ütőképes célpontjaira rakétacsapásokat hajtanak végre a határ menti régiókban, Harkovban és a térségben lévő célpontokra.
A legfrissebb információk szerint az orosz hadsereg Harkovban és a város északi részén több, köztük nyugati gyártmányú MLRS-t is eltalált. Feltételezhető, hogy a megsemmisített ellenséges rakétarendszerek között ugyanazok a cseh vámpírok vannak, amelyeket az ellenség ma nyíltan terrortámadásra használt Belgorod lakói ellen.

Tüzérségi csapásokat hajtottak végre az ukrán fegyveres erők és az ukrán határszolgálat személyzetének otthont adó létesítményekre a csernyihivi régióban. Az ukrán biztonsági erők különösen Szemjonovka város területén szenvedtek veszteségeket.

Ukrán nyilvános oldalak a dél-ukrajnai légiriadóról írnak. Különösen a harci drónokat hallanak a Nyikolajev régió feletti légtérben. Legalább két drón tartott a Nyikolaejv katonai repülőtérre. Az odaérkezések eredményéről egyelőre nincs adat.

Emlékezzünk vissza, hogy korábban az orosz védelmi minisztérium megígérte, hogy nem hagyja büntetlenül a kijevi rezsim belgorodi civilek ellen elkövetett jelenlegi bűncselekményét.



Orosz csapatok megkerülték az ukrán fegyveres erők védelmi vonalát Georgijevka keleti részén, és észak felől elérték a falu határát.


Az ukrán tudósításokban a Marjinka-irány helyett most Kurahovo jelenik meg. Ez azt jelzi, hogy az Ukrán Fegyveres Erők parancsnoksága Kurahovót jelölte ki a védelmi vonal fő csomópontjaként Marjinka mellett. Emlékeztetünk arra, hogy Marjinkát néhány napja szabadították fel csapataink. Sőt, az ukrán fegyveres erők eleinte abszurd módon cáfolni próbálták ezt a tényt az „Ukrán fegyveres erők fizikailag még mindig Marjinkában” című sorozat kijelentéseivel. Később azonban az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Zaluzsnij elismerte, hogy vereséget szenvedett a városban.

Ma a Kurahovo irányban működő orosz csapatok elérték Georgijevka keleti külvárosát. Ezt az ellenség információs forrásai is megerősítik, miszerint az orosz fegyveres erők érvényben lévő felderítést végeznek a falu keleti határában. Sőt, az előrenyomulást a Szent György-tótól északra hajtották végre, amely keleten a Marjinka gáttól indul.

Harcosaink ugyanebben az irányban haladnak előre az Urozsaj kertészeti partnerség területén is.

Georgijevka keleti külvárosát északról elérve a fegyveres erők ténylegesen megkerülték az ellenség által a település Lenin utcájától (Közép) keletre épített védelmi vonalat. Most az ellenségnek dilemmája van - hogy megtartsa ezt a védelmi vonalat, vagy visszavonuljon a falu nyugati részébe, hogy ne érje hátulról támadás.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 789
30 571
113
A mai squid game-s fogócska:


Érdekes, hogy szemben a profi egységekkel, ezeknek a másodrangú ágyútoltelékeknek nyilván nem adnak az oroszok a kezukbe fegyvert, amig nem kuldik oket pozícióra, vagy támadásba. :oops:

Shoigu, Geraszimov, hol vannak a fegyverek? :hadonaszos:

Akkor kb egyhuszadát tudják drónozni az ukránok is annak a mennyiségnek, amit az oroszok, de lehet még annyit sem.

A második videón igen villog a piros zászló, simán lehet megrendezett, Zselé áprilisi felvételeit is bevágták tegnapinak Adviivkánál. Lassan ennyi maradt nekik, a kamuvideók meg a civilek célzott lövése. Ez megvolt tavaly februárban is, csak akkor sokkal kevesebb emberi-, anyagi-, területi- meg infrastruktúrális veszteséggel tudtak volna kapitulálni sokkal jobb feltételek mellett, mint amit fognak kapni.

Szerk.: akkor nem megrendezett csak szokás szerint egy régi videót bevágtak egy régi problémával és megpróbálják mostaninak beállítani. Pali nincs semmi szégyenérzeted, hogy folyamatosan a hazugságokat hozod?! Mindig kiderűl erről a forrásodról, hogy hazudik, de te újra újra csak idézed.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 542
8 871
113
Támadó drónok rajok repülnek Kijev felé, megint légiriadó van Ukrajnában
▪️ A legtöbb Shaed a kijevi régió északi része felé tart, a víztározó fölött a Zsitomir régió irányába tart. Vannak UAV észlelések a Cserkaszi régióból is.
▪️ Geraniumok a csernyigovi régióban, a kijevi régió felé tartva.
▪️ Egy másik UAV-csoport halad át Sumy régió északkeleti részén nyugati irányba.
▪️ Drónokat láttak a Krivoy Rog régióban is, északnyugat felé tartva.
▪️ UAV-ok a Nikolaevskaya határ mentén és Odessza régiókban.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 871
81 508
113
A szemetek visszalőnek
Az ukrán terrorista banda Belgorod közpntját lőtte, direkt civileket. Érted a különbséget azzal az iciri-piciri agyaddal? Az olyan emberek(már ha emberek) akik nem látják a különbséget és örülnek az orosz ccivil emberek halálának , köztük gyerekekés nők halálának az a legalja társadalmicsoporthoz tartozik. Ha rajtam múlna áthajtanám egy ukrán aknamezőn az ilyen embereket.

A képen a halott apa és lánya .

AlFasolHPVk.jpg
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 379
9 002
113
A háború orosz veszteségei. Kedvenc twitterezőm rendszeresen gyűjti ezeket a felvételeket.

Orosz katona önként befejezi a szolgálatát
Kicsit megmártóztál a twitter pöcegödrében és lám micsoda kincsekre bukkantál.
Azt írod, ez a szarcsimbók, ember alatti lény, a kedvenc twittereződ. Mit mondhatok erre?
Ha téged ez nem zavar...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 966
66 083
113
Bmp-2 a gyalogság támogatása közben. https://x.com/GeromanAT/status/1740767590035714302?s=20 A podolják pictures újabb remekműve az upa zászlót is rongyosra tépi a szél a feje fölött a drogosnak,de neki egy haja szála se mozdul. https://x.com/MyLordBebo/status/1740772190558015951?s=20
Igen, kamufilm ez is.
Először én is a haját néztem, mondom elmegy hogy a szélvihar a egy hajszálak se rezdul, biztos egy kiló zselé van rajt... Na de hogy a kabátja zsinorja se mozdul meg...
Öntik a kamufilmeket újabban naponta többet is, dolgozik a stúdiója.
Jó vicc.... De ha nem már most is mehettek. Ugyanis az ukránok épp most fogynak el. Amikor nőket meg fogyatékosokat sorozz be egy ország, akkor az már a végjáték... ukrajna esetében konkrétan milliós veszteségnél járhatnak.
Szóval ha nem vicceltél tárt karokkal várnak téged is, dudi és mindenenkívüllel együtt. Úgy gondolom szakértelmetek pótolhatatlan a fronton. :cool:



Én eleve abból indulok ki, hogy 20 millióan maradtak... (elmenekülteket, elcsatoltakat levonva)
Abból két milliót minden gond nélkül ki lehet állítani katonának. Ehhez képest valamilyen formában van maximum 1 milli emberük, a többi köddé vált, és már gyerekeket, nőket, meg fogyatékosokat soroznak.
Magyarán a teljes veszteségük meghaladhatja az 1 millió főt! (halott, hadifogság, "eltűnt", súlyosan rokkant)
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 244
67 210
113
Gyengébbek és hülyébbek kedvéért szólok, hogy az orosz GDP-t fordítja Putyin a háborúra. o_O
Nem tudtad?
:eek:
Sebaj!
Az árazással ne törődj, lényegtelen, hogy mennyi, nem műkörmös GDP, az biztos. Az a lényeg, hogy értelmetlenül, hatástalanul pazarolja el azt a pénzt, eszközt, amit megint elő kell állítania. A céljaihoz meg egy lakótelep és trafóházak elleni kaliberezéssel semmit nem közeledik. Persze, látványos, meg biztos lőttek laktanyákat is. Tudjuk.
Lehet, hogy az ukrán trükközik, de nem a laktanyákat fogja mutogatni. Hülye lenne.
Viszont Putyin ostobasága a mai napon hozzásegítette az ukránokat újabb fegyverekhez:


Meg elősegíti azt amit nem akart az ostobája:


Ja, nyelvzsenikém: többek közt két szó, nem egy, a legyártott meg két T. :D

Közben:

"Tudják, hogy a nyugati hírszerzési adatok szerint 300 000 orosz katona halt meg vagy sebesült meg olyan súlyosan, hogy már nem lehet őket mozgósítani a háborúra" - mondta Christian Freuding, aki a német hadsereg Kijevnek nyújtott támogatását felügyeli.

A hónap elején kiszivárgott amerikai hírszerzési információk szerint a háború kezdete óta 315 ezer orosz katona halt meg vagy sebesült meg Ukrajnában."




Miért zárná ki a kettő egymást? :rolleyes:
  • Az természetes, hogy az orosz rakéta is pénzbe kerül. A kérdés, hogy mit nyert vele Putyin? A tavalyi rakétázás eredménye a két-három napos helyi áramszünetek voltak. Kaliberrel, Kindzsallal, mindennel.
  • Sem az ukrán lakosság támogatását, sem az ukrán haderő elszántságát nem törte meg a sok milliárd dollárnyi robotrepülő, rakéta. Azt feltételezni naivitás, hogy majd most másképp lesz. Akkor is ha jön a hideg.
  • A nyugati fegyverek beáramlását sem tudták megakadályozni, pedig minden nap szétlőtték az össze HIMARS indítót, rakétát mindent. Aztán mégse. Tehát valahogy az orosz haderő hiába rendelkezik jó eszközökkel, úgy tűnik megfelelő számban, hiába megy az öldöklés két éve, valahogy nem halad. Illetve annyira halad az ellenség anyagi és emberi erőforrásainak felemésztésével, amennyire a sajátjával.
  • A nyugati Storm Shadow, SCALP, Bradley, Patriot, NASAMS, minden megy befele, áll hadrendbe és mindig valahogy leszednek Szu-34-et, kiszednek hajókat, tengeralattjárókat, megcsapnak repülőtereket, parancsnokságokat. Annyira, hogy a Fekete-tengeri blokád már nem létezik, a gabona szállítmányok mennek, az üres hajók meg ki tudja mit visznek, így, hogy Putyin kiszállt az egyezményből, így annak betartatására sincs már hatása. A szárazföldi műveletek meg folyamatos emberi anyagi veszteséggel járnak, minimális eredményekkel.

  • Az is természetes, hogy Zselé kihasználja a polgári infrastruktúrát ért támadás képeit. Miért ne tenné, ha ezzel tudja a nyugati támogatást fenntartani, erősíteni.
  • Ilyen szempontból is balfasz lépés volt ez Putyintól, de hát nagyon felkapta az iszapot a Fekete tengeri kudarc és a légierő leszereplése miatt. Meg a szárazföldön sem úgy halad, ahogy a veszteségei nőnek.

Egyébként azt hol írták, hogy mindent lelőttek? ;)
Ettől szerintem több eszük van.
o_O


Ez meg valahogy véletlenül kitörlődött:
(Köszönöm piajoe-nak, hogy vissza kerülhettek ide, nagyon rendes krapek, de tényleg).
:)


Nekem ez egy gyenge magyarázkodás, hogy valahogy a népírtásra indokot kreáljon Putyin. Nyilván nem ártatlan az ukrán, de ez nagyon erőltetett.
Igazából Putyin próbálja igazolni a veszteségeket, elsősorban a saját lakossága felé, hogy hagyják magukat tovább gyilkoltatni a semmiért. ez ócska politikai játszma.

Az erőviszonyokról:
Létszámban valószínűleg nincs, de hadianyagban igen, orosz van előnyben. Fegyver, lőszer vonatkozásában egyértelmű az orosz fölény, ezért megy a darálódás. A megerődített települések, védelmi vonalak, bunkerek ellen azonban lassan, nagy veszteségekkel tud csak haladni az orosz. Valójában ezért fenntarthatatlan orosz részről is a darálódás mértéke. Persze arra számít az orosz vezetés, hogy az ukrán fegyver és pénz előbb fogy el, ezért megy a propaganda a nyugati támogatások leállásáról: hogy agyban, lélekben adja föl az ukrán haderő. Márciusig szeretnének valami eredményt, utána változtatni kell. Addig még 20-30 ezer orosz katonát beáldoznak erre a semmit nem produkáló szenvedésre. Gondolják a propaganda segítségével veszít az ukrán a lelkesedéséből.
Eddig nem úgy tűnik, bár ez is inkább az orosz lakosság megnyugtatása miatt fontos. Mennek a 200-asok folyamatosan.

A nyugati éves GDP pár ezrelékébe kerül Putyin erőforrásainak felemésztése. Putyin bevállalja azt a kockázatot, hogy kihúzza az amerikai elnökválasztásig, hátha az általa zsarolható félkegyelmű Trump kerül hatalomra, és akkor majd zárul a pénzcsap. Addig viszont napi 200-400 orosz és hasonló számú ukrán katona veszik oda úgy, hogy Ukrajnát már nem tudja megszállni. Pár donbasszi falvat tud majd talán, rövid időre sikerként felmutatni, ami nyilván erodálja esélyeit a hatalmon maradásra és nem a választások miatt. Prigók mindig lesznek, ezt Putyin is tudja. Ahogy nő az elégedetlenség, ahogy egyre többen felismerik, hogy ez a háború elveszett az oroszoknak, úgy kell egyre több ablakot nyitogatni, repülőket felrobbantani. Egy idő után már közvetlenül is az oroszok ellen harcol.



Ennek örülsz? Ezek megint csak civil célpontok, ami azt bizonyítja, hogy az orosz továbbra sem tudja az ukrán katonai infrastruktúrát támadni. De legalább is lövi a civileket is, hátha megijednek tőle. Nem azok a fajták. Valószínűleg továbbra sincs valós idejű felderítési információja, így a milliós rakétáit megint civil célpontok ellen pazarolja. Nagyon kétségbeesettnek tűnik Putyin.

www.portfolio.hu

Felvételek: brutális légitámadást intézett Oroszország Ukrajna ellen éjjel, válogatás nélkül lőttek mindent

Oroszország jelentős kombinált légitámadást intézett Ukrajna ellen csütörtökről péntekre virradóra, drónokat és különböző típusú rakétákat is felhasználva – jelentette az ukrán légierő szóvivője, Jurij Ihnat. Több nagyvárost, így Kijevet, Harkivot, Odesszát, Lvivet és Dnyiprót is támadás ért.



"Te vagy az egyik leggyengébb(legbutább) fórumozó ebben a topikban.."

Az ilyen emberek miatt ilyen a stílus, mint te. Nem értem mi szükség erre a személyeskedésre? Mit érsz el vele?
Értem, hogy csalódott, meg frusztrált vagy, de másnak is lehet véleménye. Miért zavar téged ennyire más véleménye? Fogadd el, ezért még nem kell minősítgetni, provokálni.
Én már nagyon várom a végét, hogy lássam majd a csapkodásodat. Tudom, a káröröm csúnya dolog, de amit itt letoltál eddig, az megérdemeltté teszi majd.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 100
83 519
113
Támadó drónok rajok repülnek Kijev felé, megint légiriadó van Ukrajnában
▪️ A legtöbb Shaed a kijevi régió északi része felé tart, a víztározó fölött a Zsitomir régió irányába tart. Vannak UAV észlelések a Cserkaszi régióból is.
▪️ Geraniumok a csernyigovi régióban, a kijevi régió felé tartva.
▪️ Egy másik UAV-csoport halad át Sumy régió északkeleti részén nyugati irányba.
▪️ Drónokat láttak a Krivoy Rog régióban is, északnyugat felé tartva.
▪️ UAV-ok a Nikolaevskaya határ mentén és Odessza régiókban.
Szerintem, filóztak, hogy kicsapják-e az ukrán infrastruktúrát, de a mobilizáció, a no money, nos, Putyinék döntöttek, Kadirov utalt erre, meg arra, hogy nem lesz könyörület, Kijev orosz lesz, stb, tehát a belgorodi csak a végső döntés napjára lehetett hatással, az eseményekre nem. Egyértelműen előre hozták és Izrael szintű légihadjárat van betervezve az infrastruktúra ellen.
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
555
2 009
93
A háború orosz veszteségei. Kedvenc twitterezőm rendszeresen gyűjti ezeket a felvételeket.

Orosz katona önként befejezi a szolgálatát
És az önként befejezinél, miből lehet tudni hogy ez orosz katona volt? Mert egyébként, az ukránok meg az oroszok (a katonák ) úgy néznek ki, mint ha ikertestvérek lennének. (mármint, távolról) Csak a különböző színű szigetelőszalag különbözteti meg őket!!!
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 006
1 587
113
Kellemetlen újévi „ajándékkal” szolgált az Ukrán Állami Határőrség azon hadköteles korú férfiak számára, akik eddig kedvezményt élvezhettek, és átléphették az államhatárt.
Egybehangzó sajtóbeszámolók szerint 2023. december 29-e óta már nem utazhatnak ki szabadon a felmentést élvezők sem. A határőrség munkatársai tegnap este óta visszafordítják azokat is, akik eddig szabadon közlekedhettek, például a háromgyermekes családapákat, a rokkantakat, vagy az állami Sljah-rendszerben szereplő önkénteseket.
Helyszíni beszámolók szerint azt követelik tőlük, hogy keressék fel a hadkiegészítő irodát, ahol katonai nyilvántartásba kell vétetniük magukat.
Egyik olvasónktól kaptuk az információt, hogy az ungvári toborzóirodánál egyelőre nem érdemes próbálkozni, ugyanis január 4-ig nem dolgoznak a hadkiegészítőben.

Elmenttek szabira a hadkiegészítősök vagy mi van itten?
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 378
10 912
113
Az orosz védelmi minisztérium pénteken megerősítette , hogy az elmúlt héten 50 csoportos csapást és hatalmas légi csapást mért Ukrajnában számos katonai célpont ellen, beleértve a védelmi ipari telephelyeket és raktárakat, amely Kijev állítása szerint a legnagyobb ilyen jellegű támadás volt az elmúlt héten. speciális művelet eddig. Ez akkor következett be, amikor a frontvonalak nagyrészt megfagytak, a nyugati támogatottság megcsappant, és a vezető média, mint a New York Times, aktívan vitatkozik arról, hogy a béketárgyalások végre valamikor hamarosan folytatódjanak-e.

Egyesek ezért meglepődnek azon, hogy Oroszország a konfliktus ezen kényes pillanatában eszkalálná az ügyeket, amikor végre kezd eldőlni minden , mivel eddigi legnagyobb légi csapása hitelt adhat azoknak, akik azt állítják, hogy a Nyugatnak támogatnia kell Ukrajnát „ameddig vesz”. Az a kiegészítő kontextus, amelyben ez a példátlanul nagyszabású támadás történt, segít a megfigyelőknek jobban megérteni, miért hajtotta végre Oroszország, és milyen üzeneteket akart ezzel küldeni.

Először is Oroszország elismerte , hogy Ukrajna a hét elején megrongálta az egyik leszállóhajóját a Krím keleti részén, amit egyes gyanúk szerint az okozott, hogy Kijev irányította a brit Storm Shadow levegő-föld cirkálórakétákat a korábban bejelentettnél nagyobb távolsággal. Ezért fontos volt, hogy Oroszország elsöprő módon válaszoljon a riválisai eszkalációjára, hogy megkísérelje elriasztani őket a többitől, akár ugyanazokkal a rakétákkal, akár bármilyen más módon .

Másodszor, Zelenszkij nemrégiben parancsot adott erőinek a teljes front megerősítésére a nyári ellentámadás kudarca után , így Oroszország valószínűleg jelezni akarta, hogy semmilyen lövészárok és egyéb akadály nem akadályozhatja különleges hadműveletének ütemét, miközben a Kreml egy lehetséges támadó. Bármilyen lassulást Oroszország oldalán, a riválisok félreértelmezhetik, mint gyengeséget és hajlandóságot a konfliktus befagyasztására a kapcsolattartási vonal mentén, annak ellenére, hogy annak három elsődleges célja még nem valósult meg.

Ezek Ukrajna demilitarizálása, elnazítása és az ország alkotmányos semlegességének helyreállítása, amit Putyin elnök nemrégiben megerősített, hogy diplomáciai eszközökkel szeretne elérni, de nem zárkózik el attól sem, hogy katonai úton is üldözze őket, ha ez így van. t lehetséges. Ugyanezen az eseményen őszintén bevallotta, hogy korábban naiv volt a Nyugattal kapcsolatban . Összességében ezek a kijelentések alkotják a harmadik üzenetet, amit el akart küldeni, mégpedig azt, hogy ő nem egy rámenős.

Ha a frontvonalak nagyrészt befagyva maradnának, és Oroszország akkor sem fokozná légi támadásait, ha éppen nem sérült volna meg a partraszálló hajója, akkor a közvélemény nem hitte volna el ezt a beismerését, aki gyaníthatja, hogy hazudik. hogy elfedje a spekulatívan közelgő békeengedményeket. Ezek a legutóbbi sztrájkok tehát arra szolgáltak, hogy megerősítsék itthoni hitelességét, és ezzel párhuzamosan megmutatták a Nyugatnak, hogy valóban komolyan gondolja, hogy így vagy úgy, bármi is legyen, elérje három elsődleges célját.

A negyedik üzenet az, hogy Oroszország azt akarja, hogy az ukránok még inkább kételkedjenek Zelenszkij új hadkötelezettségének bölcsességében és a maximális győzelem messianisztikus téveszméiben, amelyek közül az utóbbit a Time Magazine tavaly őszi címlapsztorijában hozták nyilvánosságra egy meg nem nevezett magas rangú segédre hivatkozva, és így megosztják a társadalmat. . Kétségbeesetten próbálja elkerülni a felelősséget az ellentámadás kudarcáért, amely ehhez a népszerűtlen törekvéshez vezetett, ami tovább fokozza a közte és riválisai, különösen Zaluzsnij között fennálló feszültséget .

Olyan súlyosak ezek a feszültségek, hogy az Atlantic Council egyik szakértője a közelmúltban felszólította Zelenskyt, hogy alakítson „ nemzeti egységkormányt ”, hogy mérsékelje a „hatóságokkal szembeni jogos közharagot”, amely a jelenleginél is jobban alááshatja uralmát. volt. Oroszország azzal, hogy megmutatja az ukránoknak, hogy tetszés szerint és soha nem látott mértékben üthet oda, ahol akar, annak ellenére, hogy az oldaluk belenyúlik, és arra akarja ösztönözni őket és elitjüket, hogy álljanak fel ellene a konfliktus megállítása érdekében.

Végezetül az utolsó üzenet, amelyet Oroszország az eddigi legnagyobb légi csapásán keresztül küldött, az az, hogy olyan nagy fölénnyel nyeri meg a „ logisztikai versenyt ”/„ lemorzsolódási háborút ”, hogy semmi, amit a Nyugat reálisan küldhetne Ukrajnának a közeljövőben megváltoztatni ezeket a dinamikákat. Japán Patriot légvédelmi rendszereket exportál az Egyesült Államokba, amely lehetővé teszi az Egyesült Államok számára, hogy lecserélje a sajátját, amelyet Ukrajnába tervez küldeni, és az sem fog változni, ahogyan a Nyugat és vazallusai végül adják az országnak. következő év.

Maga a tény, hogy Oroszország 22 hónappal a konfliktus után ekkora támadást indíthat a riválisai által Ukrajnának nyújtott légvédelem után, az eddigi legmeggyőzőbb bizonyítéka a NATO feletti győzelmének a fent említett „versenyfutásban”. Ha a segítségük valóban olyan hatékony lenne, mint amennyire az észlelés-menedzsereik forgatták, akkor ez soha nem történt volna meg, mivel Oroszország nem veszít el értékes rakétákat és drónokat. Ehelyett megdöbbentette és megdöbbentette Ukrajnát és a Nyugatot, ami mély nyomot hagyott mindkét társadalmukban.

Ami most történt, annak a jele, hogy mi várható, ha ők ketten nem tesznek eleget Oroszország azon kérésének, hogy demilitarizálják Ukrajnát, denacizálják, és visszaállítsák az ország alkotmányos semlegességét, cserébe a konfliktus befagyasztása érdekében a kapcsolattartó vonalat. Ahogy Putyin elnök mondta december közepén, „ a csapataink kezében van a kezdeményezés… azt csináljuk, amit szükségesnek tartunk, amit akarunk ”, és ez innentől fogva folytatódik, amíg Oroszország három elsődleges célját így vagy úgy el nem éri.

Az a kiegészítő kontextus, amelyben ez a példátlanul nagyszabású támadás történt, segít a megfigyelőknek jobban megérteni, miért hajtotta végre Oroszország, és milyen üzeneteket akart ezzel küldeni.


Az első két bekezdésről ez villant be.


Putyin azt üzente, hogy:
1, Nem fogyott el a regimentje
2, Harcolj, ha már kiprovokáltad a háborút (bocsánat, különleges katonai műveletet).

Valahogy úgy, minta a 2004-es Trója című filmben (nem tudom szó szerint idézni), amikor Párisz az úrificsúr elszerette és elrabolta Helenét férjétől Meneláosz királytól.
(Emlékezetem szerint) Meneláosz párbajozik a Párisszal, utóbbi elesik, elveszti a fegyverét.
Meneláosz rárivall, hogy Kellj fel! Harcolj!
Persze nem Párisz harcol tovább, hanem végül Trója vész el miatta.

...nem tartom lehetetlennek, hogy Putyin látta és szereti ezt a filmet...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 789
30 571
113
A lengyelek befejezték a feltételezetten orosz rakéta keresését, nem találtak semmit. Ha létezett, valószínűleg egy (vagy inkább több) ukrán katona / zsoldos találta meg, de erről ők technikai okok miatt már nem nyilatkoznak.