[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
652
2 250
93
A háború orosz veszteségei. Kedvenc twitterezőm rendszeresen gyűjti ezeket a felvételeket.

Orosz katona önként befejezi a szolgálatát
És az önként befejezinél, miből lehet tudni hogy ez orosz katona volt? Mert egyébként, az ukránok meg az oroszok (a katonák ) úgy néznek ki, mint ha ikertestvérek lennének. (mármint, távolról) Csak a különböző színű szigetelőszalag különbözteti meg őket!!!
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 017
1 635
113
Kellemetlen újévi „ajándékkal” szolgált az Ukrán Állami Határőrség azon hadköteles korú férfiak számára, akik eddig kedvezményt élvezhettek, és átléphették az államhatárt.
Egybehangzó sajtóbeszámolók szerint 2023. december 29-e óta már nem utazhatnak ki szabadon a felmentést élvezők sem. A határőrség munkatársai tegnap este óta visszafordítják azokat is, akik eddig szabadon közlekedhettek, például a háromgyermekes családapákat, a rokkantakat, vagy az állami Sljah-rendszerben szereplő önkénteseket.
Helyszíni beszámolók szerint azt követelik tőlük, hogy keressék fel a hadkiegészítő irodát, ahol katonai nyilvántartásba kell vétetniük magukat.
Egyik olvasónktól kaptuk az információt, hogy az ungvári toborzóirodánál egyelőre nem érdemes próbálkozni, ugyanis január 4-ig nem dolgoznak a hadkiegészítőben.

Elmenttek szabira a hadkiegészítősök vagy mi van itten?
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 464
11 538
113
Az orosz védelmi minisztérium pénteken megerősítette , hogy az elmúlt héten 50 csoportos csapást és hatalmas légi csapást mért Ukrajnában számos katonai célpont ellen, beleértve a védelmi ipari telephelyeket és raktárakat, amely Kijev állítása szerint a legnagyobb ilyen jellegű támadás volt az elmúlt héten. speciális művelet eddig. Ez akkor következett be, amikor a frontvonalak nagyrészt megfagytak, a nyugati támogatottság megcsappant, és a vezető média, mint a New York Times, aktívan vitatkozik arról, hogy a béketárgyalások végre valamikor hamarosan folytatódjanak-e.

Egyesek ezért meglepődnek azon, hogy Oroszország a konfliktus ezen kényes pillanatában eszkalálná az ügyeket, amikor végre kezd eldőlni minden , mivel eddigi legnagyobb légi csapása hitelt adhat azoknak, akik azt állítják, hogy a Nyugatnak támogatnia kell Ukrajnát „ameddig vesz”. Az a kiegészítő kontextus, amelyben ez a példátlanul nagyszabású támadás történt, segít a megfigyelőknek jobban megérteni, miért hajtotta végre Oroszország, és milyen üzeneteket akart ezzel küldeni.

Először is Oroszország elismerte , hogy Ukrajna a hét elején megrongálta az egyik leszállóhajóját a Krím keleti részén, amit egyes gyanúk szerint az okozott, hogy Kijev irányította a brit Storm Shadow levegő-föld cirkálórakétákat a korábban bejelentettnél nagyobb távolsággal. Ezért fontos volt, hogy Oroszország elsöprő módon válaszoljon a riválisai eszkalációjára, hogy megkísérelje elriasztani őket a többitől, akár ugyanazokkal a rakétákkal, akár bármilyen más módon .

Másodszor, Zelenszkij nemrégiben parancsot adott erőinek a teljes front megerősítésére a nyári ellentámadás kudarca után , így Oroszország valószínűleg jelezni akarta, hogy semmilyen lövészárok és egyéb akadály nem akadályozhatja különleges hadműveletének ütemét, miközben a Kreml egy lehetséges támadó. Bármilyen lassulást Oroszország oldalán, a riválisok félreértelmezhetik, mint gyengeséget és hajlandóságot a konfliktus befagyasztására a kapcsolattartási vonal mentén, annak ellenére, hogy annak három elsődleges célja még nem valósult meg.

Ezek Ukrajna demilitarizálása, elnazítása és az ország alkotmányos semlegességének helyreállítása, amit Putyin elnök nemrégiben megerősített, hogy diplomáciai eszközökkel szeretne elérni, de nem zárkózik el attól sem, hogy katonai úton is üldözze őket, ha ez így van. t lehetséges. Ugyanezen az eseményen őszintén bevallotta, hogy korábban naiv volt a Nyugattal kapcsolatban . Összességében ezek a kijelentések alkotják a harmadik üzenetet, amit el akart küldeni, mégpedig azt, hogy ő nem egy rámenős.

Ha a frontvonalak nagyrészt befagyva maradnának, és Oroszország akkor sem fokozná légi támadásait, ha éppen nem sérült volna meg a partraszálló hajója, akkor a közvélemény nem hitte volna el ezt a beismerését, aki gyaníthatja, hogy hazudik. hogy elfedje a spekulatívan közelgő békeengedményeket. Ezek a legutóbbi sztrájkok tehát arra szolgáltak, hogy megerősítsék itthoni hitelességét, és ezzel párhuzamosan megmutatták a Nyugatnak, hogy valóban komolyan gondolja, hogy így vagy úgy, bármi is legyen, elérje három elsődleges célját.

A negyedik üzenet az, hogy Oroszország azt akarja, hogy az ukránok még inkább kételkedjenek Zelenszkij új hadkötelezettségének bölcsességében és a maximális győzelem messianisztikus téveszméiben, amelyek közül az utóbbit a Time Magazine tavaly őszi címlapsztorijában hozták nyilvánosságra egy meg nem nevezett magas rangú segédre hivatkozva, és így megosztják a társadalmat. . Kétségbeesetten próbálja elkerülni a felelősséget az ellentámadás kudarcáért, amely ehhez a népszerűtlen törekvéshez vezetett, ami tovább fokozza a közte és riválisai, különösen Zaluzsnij között fennálló feszültséget .

Olyan súlyosak ezek a feszültségek, hogy az Atlantic Council egyik szakértője a közelmúltban felszólította Zelenskyt, hogy alakítson „ nemzeti egységkormányt ”, hogy mérsékelje a „hatóságokkal szembeni jogos közharagot”, amely a jelenleginél is jobban alááshatja uralmát. volt. Oroszország azzal, hogy megmutatja az ukránoknak, hogy tetszés szerint és soha nem látott mértékben üthet oda, ahol akar, annak ellenére, hogy az oldaluk belenyúlik, és arra akarja ösztönözni őket és elitjüket, hogy álljanak fel ellene a konfliktus megállítása érdekében.

Végezetül az utolsó üzenet, amelyet Oroszország az eddigi legnagyobb légi csapásán keresztül küldött, az az, hogy olyan nagy fölénnyel nyeri meg a „ logisztikai versenyt ”/„ lemorzsolódási háborút ”, hogy semmi, amit a Nyugat reálisan küldhetne Ukrajnának a közeljövőben megváltoztatni ezeket a dinamikákat. Japán Patriot légvédelmi rendszereket exportál az Egyesült Államokba, amely lehetővé teszi az Egyesült Államok számára, hogy lecserélje a sajátját, amelyet Ukrajnába tervez küldeni, és az sem fog változni, ahogyan a Nyugat és vazallusai végül adják az országnak. következő év.

Maga a tény, hogy Oroszország 22 hónappal a konfliktus után ekkora támadást indíthat a riválisai által Ukrajnának nyújtott légvédelem után, az eddigi legmeggyőzőbb bizonyítéka a NATO feletti győzelmének a fent említett „versenyfutásban”. Ha a segítségük valóban olyan hatékony lenne, mint amennyire az észlelés-menedzsereik forgatták, akkor ez soha nem történt volna meg, mivel Oroszország nem veszít el értékes rakétákat és drónokat. Ehelyett megdöbbentette és megdöbbentette Ukrajnát és a Nyugatot, ami mély nyomot hagyott mindkét társadalmukban.

Ami most történt, annak a jele, hogy mi várható, ha ők ketten nem tesznek eleget Oroszország azon kérésének, hogy demilitarizálják Ukrajnát, denacizálják, és visszaállítsák az ország alkotmányos semlegességét, cserébe a konfliktus befagyasztása érdekében a kapcsolattartó vonalat. Ahogy Putyin elnök mondta december közepén, „ a csapataink kezében van a kezdeményezés… azt csináljuk, amit szükségesnek tartunk, amit akarunk ”, és ez innentől fogva folytatódik, amíg Oroszország három elsődleges célját így vagy úgy el nem éri.

Az a kiegészítő kontextus, amelyben ez a példátlanul nagyszabású támadás történt, segít a megfigyelőknek jobban megérteni, miért hajtotta végre Oroszország, és milyen üzeneteket akart ezzel küldeni.


Az első két bekezdésről ez villant be.


Putyin azt üzente, hogy:
1, Nem fogyott el a regimentje
2, Harcolj, ha már kiprovokáltad a háborút (bocsánat, különleges katonai műveletet).

Valahogy úgy, minta a 2004-es Trója című filmben (nem tudom szó szerint idézni), amikor Párisz az úrificsúr elszerette és elrabolta Helenét férjétől Meneláosz királytól.
(Emlékezetem szerint) Meneláosz párbajozik a Párisszal, utóbbi elesik, elveszti a fegyverét.
Meneláosz rárivall, hogy Kellj fel! Harcolj!
Persze nem Párisz harcol tovább, hanem végül Trója vész el miatta.

...nem tartom lehetetlennek, hogy Putyin látta és szereti ezt a filmet...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 838
30 982
113
A lengyelek befejezték a feltételezetten orosz rakéta keresését, nem találtak semmit. Ha létezett, valószínűleg egy (vagy inkább több) ukrán katona / zsoldos találta meg, de erről ők technikai okok miatt már nem nyilatkoznak.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 618
25 105
113
kijevet a faékagyú ukri művész szerint bombázták a nácik, vagy most az ukrik megpuccsolták bigZ-t?

Kitakarított ukri lövészárok:

polák-lengyel vegyesvágott zsoldosnőt találtak holtan kijevben:

Belgorodi terrortámadás, tiszta, hogy nem egy épület hanem direktben utca/tér volt a célpont:

Belgorod külterületi lakóház is kapott:

Belgorod térségből indított válaszcsapás Harkovra:
Harkov, zsoldos hotel:
"Az előzetes információk szerint a Harkov Palace szállodában többek között az Ukrán Fegyveres Erők tisztjei tartózkodtak. A szállodától nem messze az ukrán hadsereg katonai kórháza volt."

#nemnato amerikai tisztek is jártak Harkovban abban a szállodában amit kicsit helyreigazítottak:
"Keith Kellogg amerikai hadseregtábornok és Robert McCreary amerikai nemzetbiztonsági és hírszerzési szakértő ma Harkovba érkezett" - az ukrán média már korábban is büszkélkedett a hírrel.
A találkozóra a Függetlenség sugárút 2. szám alatti Harkov Palace Hotelben került sor.
Információink szerint az említett esemény nyomán csak "strómanok" - ázsiai és latin-amerikai országokból származó zsoldosok, a GUR és az SBU néhány tisztje - szálltak meg a szállodában.
Nem is olyan régen azonban egy újabb adag nagyon "nehéz zsoldos" érkezett oda, hogy részt vegyenek az AFU bizonyos műveletében Kupjanszk környékén, valamint az orosz határvidéken. Továbbá a helyi lakosok szerint az úgynevezett "Orosz Önkéntes Testület" GUR harcosait is meghívták a szállodába "konzultációra".

A SPÁRTA zlj, egyik katonája a "kertész" Oroszország hőse kitüntetést kapott:

kijevi raktárra és az ilyvói tankgyárra mért csapások:

Федір Шандор fedir shandor nevű ukri alkotott, akit igazi férfinak akar ábrázolni az is csak egy kamu szart rakott ki:
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 498
18 557
113
Bradley


Azért én nagyon óvatos lennék bármelyik oldal ilyen szintű lenézésével mert könnyen megégetheti magát az ember.

Különösen ha olyan cikkekre hivatkozunk mint a mellékelt portfólió is amely csak az egyik oldal véleményét mutatja de mindenféle forráskritika vagy legalább a másik oldal véleményének bemutatása nélkül.

Csak egy példa:


Itt gyakorlatilag fél nappal a legnagyobb orosz rakéta és dróntámadás előtt írja Be Anton hogy valószínűleg nincs elég rakétája az oroszoknak egy nagyobb csapásmérő sorozatra. Hát hamar megcáfolták ezt

Az olyan mondatok hogy mondjuk az energetikai infrastruktúra elleni támadások eredménye max pár napos aramhiányt okoztak, tételesen cáfolható mert az addig áram exportőr Ukrajna áram importőrré vált.

Abban se nagyon hiszek hogy az oroszok S300 légvédelmi rakétákkal lőnének sima.lakóházakat 2 ok miatt:

- S-300 sokkal hatékonyabb ha repülő eszközök ellen használják őket, márpedig abból van bőven a jelek szerint. Az orosz légvédelmi rakéta készletek se végtelenek.igy ez igen nagy öngól lenne.

-Ha már mindenáron lakóhazakat akár szétlőni miért ne használja erre a célra a régi hajó elleni rakétáit. Abból is van bőven, és kevesebb ukrán hajó van mint ahány repülőgép így ezek használata biztosan kevésbé fájna.

Természetesen az orosz híreket sem kell elhinni mert szerintem ennyi Szu-24, -25, -27 meg mig-29 a világon nincs mit amennyit már eddig lelőttek.

Kicsit olyan Zsukov stílusú számolás mindkét oldalon. Ha valaki olvasta a visszaemlékezéseit minden nagyobb hadműveleti végén odaírta a német veszteségeket. Ha összadta őket az ember csodálkozott hogy ki harcolt még 44 második felében mert már nem lehetett volna német katona meg tank. Aztán valami furcsa véletlen folytán csak voltak valakik az Ardennekben meg a Sárréten de Seelöw körül is lőttek valakik valamivel.

Összefoglalva: jelenleg az OSINT adatok olyan szinten vannak torzítva hogy jelenleg ezekből senki nem tudja hogy melyik oldal hogy áll. Nem tudjuk a veszteségeket és a tartalékokat sem.
Gyakorlatilag a szakértők is csak a ködöt szurkálják.

Kar ezért személyeskedő vitákat generálni.

Nagyrészt egyetértek veled, annyi, hogy Antont nem olvasok, senkit nem nézek le.

A személyeskedést sosem én kezdem, minden esetben tükröt tartok egy személyeskedőnek. Köszönöm, ha segítesz küzdeni, az ilyen stílus ellen. ;)
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
804
8 004
93
Hogy ne csak a gyilokpornóra recs**zó aberráltak uralják a topikot..
Íme Oroszország hőse.

Az elvakult oroszgyűlölőknek meg szerintem valaki elmagyarázhatná hogy mi az eltérés katonai célpontra végrehajtott vsapás (este mikor senki nem kóricál az utcákon) és napközben kazettás töltettel civileket célzó támadás között.... Remélem lesz vérdíj kitűzve rájuk, illetve. Aminimum az lenne hogy életük végéig egy szibériai munkatáborban dolgozzanak...
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 924
16 959
113

Beindult a nyugati mainstream félelemkeltése ezerrel. Fél évvel ezelőtt ez elképzelhetetlen lett volna.​

„Putyin uralma alá vonná Ukrajna javát – a maradékot meg odadobná Magyarországnak, Lengyelországnak és Romániának”​


2023. december 30. 17:19

A Kreml nem csak néhány terület meghódításában érdekelt, Putyin a hatalom hosszú távú megszilárdítása érdekében Oroszországot szisztematikusan katonai állammá alakítja át. A Nyugat pedig hamarosan drágán megfizethet a vakságáért – írja a Neue Zürcher Zeitung.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 044
15 023
113
A lengyelek befejezték a feltételezetten orosz rakéta keresését, nem találtak semmit. Ha létezett, valószínűleg egy (vagy inkább több) ukrán katona / zsoldos találta meg, de erről ők technikai okok miatt már nem nyilatkoznak.
Mert rossz helyen keresték... Roswell-ben zuhant le....
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Jeffrey Sachs: Ez már a végjáték Ukrajna számára - Videó

Ukrajna jelenleg egy mészárláson megy keresztül. Oroszország uralja teljesen a harcteret. Láttuk, hogy az USA hogyan akadályozta meg a Kijev és Moszkva közötti békekötést. Vérfürdő és katasztrófa lett


A Belgorod elleni ukrán támadás megtorlásaként Oroszország tömeges bombázásába kezdett.

A RuAF stratégiai bombázói átfogó támadásra készülnek

December 30-án este több orosz csapás érte Harkovot és a térséget;
Orosz csapások a sztarokonstantinov repülőtérre;
Az orosz csapások lerombolták az ukrán hadsereg által használt épületeket Hersonban és más célpontokat a térségben;
orosz csapások értek célpontokat Odessza térségében;
orosz csapások értek célpontokat Szumi térségében;
orosz csapások értek célpontokat Csernyihiv térségében;
Zaporozsjéből orosz csapásokat jelentettek;
Az orosz csapások Dnyipropetrovszkban célokat értek el;

December 30-án este újabb hangos robbanások dördültek Belgorod közelében. A helyi hatóságok megnyugtatták a lakosságot, és elmondták, hogy az orosz erők rakétacsapásokat mértek az ukrajnai katonai célpontokra.

Legalább hat orosz csapást mértek a Harkov városára.
  • Három AFU üzemanyagraktár.
  • Osznova vasútállomás;
  • Levada vasútállomás;
  • A legfrissebb információk szerint az orosz hadsereg Harkovban és a város északi részén több, köztük nyugati gyártmányú MLRS-t is eltalált. Feltételezhető, hogy a megsemmisített ellenséges rakétarendszerek között ugyanazok a cseh vámpírok vannak, amelyeket az ellenség ma használt nyíltan terrortámadásra Belgorod lakói ellen.

Orosz rakéta talált el egy nyugati zsoldosbázist Harkovban, ami az oroszok szerint több mint 30 halálos áldozatot követelt.
A jelentések szerint az orosz erők rakétatámadásokkal érték el Ukrajna második legnagyobb városának, Harkovnak a központját, a jól ismert Harkiv Palace szállodát, amit külföldi zsoldosok és ukrán tisztek elhelyezésére használnak, hogy kipihenjék a keleti fronton vívott harcokat.
Az ukránok 8 sérültről beszélnek, de a pusztítás mértéke, amint azt a képek is mutatják, óriási, és nehéz elhinni a mindössze 8 sérültet.

Az biztos, hogy a következő 48 óra egyáltalán nem lesz békés Ukrajna lakói számára..

December 30-án éjjel az Orosz Fegyveres Erők megtámadták az Ukrán Fegyveres Erők Herszonban található főhadiszállását és a sztarokonsztantinovi repülőtéren lévő evakuációs csoportokat.

Herszon
ban egy személyzeti szálláson csaptak le. Területén, amint ismertté vált, a Dnyeper bal partján fekvő Krinkiben az úgynevezett hídfőállás megvalósításának katonai tervezését hajtották végre

A sztarokonsztantinovi repülőtér területén folyó tevékenységből ítélve az ukrán hadsereg az előző napon végrehajtott csapások után megpróbálta megkezdeni a bevetés után felhasználni kívánt berendezések maradványainak kiszállítását a létesítmény területéről. amerikai gyártmányú F-16-os vadászgépek a repülőtéren. Ennek eredményeként megsemmisült két teherautó és legalább 10 ukrán katona, akik az úgynevezett evakuációs csoportok részeként részt vettek a be- és kirakodási műveletekben.

Az orosz tüzérségi lövedékek megsemmisítették az ukrán állásokat a határ menti csernyihivi régióban, Szemenovka térségében, ahol az ukrán fegyveres erők és az ukrán határőrség veszteséget szenvedett.

A helyi jelentések szerint az Odessza külvárosában található Skolnij repülőteret orosz drónok csapásai érték.

Újabb orosz drónokat észleltek a Mikolajiv katonai repülőtér felé.

A legfrissebb hírek szerint orosz drónok tucatjai tartanak a főváros Kijev felé.


Az orosz felderítők az éjszakai harcok során legyőzték egy angolul beszélő NATO-zsoldosok egységét, amely megpróbálta megtámadni állásainkat. A külföldi harcosok között legalább egy ukrán is volt.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
És az önként befejezinél, miből lehet tudni hogy ez orosz katona volt? Mert egyébként, az ukránok meg az oroszok (a katonák ) úgy néznek ki, mint ha ikertestvérek lennének. (mármint, távolról) Csak a különböző színű szigetelőszalag különbözteti meg őket!!!

Ezek az öngyilkos/elégedetlen orosz katonás videók tömegével készültek kijevben, hogy a dicsőséges tavaszi hadjárat után rombolják vele a morált.

Mivel a hadjárat úgy sikerült ahogy ezért a fiókban maradtak, de most megnyomták a nagy piros gombot, mindennek mennie kell.
Mintha az internetre hányt hazugságok bármit befolyásolnának.


Demoralizált orosz katona


Down kóros katona után itt az egykori favágó

Harkovban az "ártatlan civilek" között legalább egy "nyugalmazott" amerikai tábornok volt
Ryjvh7q.png




ukrán büntetőosztag munka közben, egyszerűen lemészárolták a menekülő mobikokat, végén azért ők is kaptak egy gránátot


Miközben az észt államfő fenyegetőzik és hőbörög a védelmi miniszter: Ezt elkurtuk. Nem kicsit, nagyon.
PFclrOv.png




m03SazC.jpg
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 644
113

A belgorodi helyzet: legfrissebb hírek (VIDEO)​

Az Ukrán Fegyveres Erők tegnapi belvárosi támadása utáni belgorodi helyzetről szóló legfrissebb hírek december 31-én reggel a következők:

- egy másik sebesült éjszaka halt meg a kórházban - közölte Vjacseszlav Gladkov, a régió vezetője;

— a halottak száma 22-re nőtt, 109-en megsérültek, közülük 25-en súlyosan, szövetségi klinikákra készülnek;

„30 lakóház, 381 lakás, több magánház és sok autó sérült meg. A helyreállítási munkálatok ma is folytatódnak. A nap első felében mindenképpen tartunk egy székházi értekezletet, mesélek a megszületett döntésekről” – tette hozzá a területi kormányzó.

— Demidov polgármester hozzátette, hogy 51 autó sérült meg, és a központi parkolókból egy őrzött, speciális parkolóba szállították őket;

— az áldozatoknak felajánlották, hogy ideiglenes befogadó központokba menjenek, de mindenki úgy döntött, hogy otthon marad;
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1704000635

Az ellenség megerősíti csapatainak kivonását a Rabotinsky-párkány délkeleti részén. A front továbbra is elszorul Verbovojtól, ahová az ellenség annyira szeretett volna, de nem jutott el.

Hogyan kapcsolódik a német IRIS-T légvédelmi rendszer megsemmisítése a Herson régióban az ukrán fegyveres erők Krynkiben végrehajtott partraszállásával: a Katonai Krónika elemzése

Mi történt?


December 29-én egy videó jelent meg a német IRIS-T közepes hatótávolságú légvédelmi rendszer TRML-4D radarjának Kherson irányában történő legyőzéséről. Az objektív vezérlőfelvételen két kilövő is látható. Négy nappal a videó megjelenése előtt az orosz védelmi minisztérium ugyanennyi hordozórakéta megsemmisülését jelentette.

Figyelemre méltó, hogy egy ilyen típusú légvédelmi rakétarendszernek nem ez az első veresége: augusztusban az IRIS-T komplexum legalább két kilövője megsemmisült ugyanabban az irányban, miután a Lancet lőszerrel támadt.

A vereség nem messze N. Krinichanka falu, Kherson régió. Ettől a helytől Krynkiig, ahol az ukrán fegyveres erők partraszállását hajtják végre, mindössze 32 km. Valójában a komplexumot harci képességei határáig használják, 40 km-es maximális lőtávolsággal.

Miért pont ott és most?

Több lehetőség is lehetséges.

Az első, legnyilvánvalóbb a Krynok térségében található műveleti zóna lefedése. Ennek a verziónak azonban ellentmond az IRIS-T komplexum idő előtti telepítése. Hiszen az ukrán fegyveres erők egységei már három hónapja szenvednek veszteségeket a térségben. Értelmes volt, hogy a hadművelet elején lefedjék a csapatokat, nem pedig közelebb a végéhez és az ukrán fegyveres erők vereségéhez ezen a területen.

Második lehetőség. Az IRIS-T bevetésére azért van szükség, hogy fedezzék az Ukrán Fegyveres Erők Krynok térségében a műveletben részt vevő egységeinek visszavonulását és/vagy az egységek rotációját. Ezt támasztja alá a komplexum elhelyezkedésének földrajzi elhelyezkedése az ukrán fegyveres erők taktikai védelmében. A Krinichanka térségében található komplexum például lefedheti az Ukrán Fegyveres Erők Tyaginkától északra tartó útvonalait, amelyeket a Katonai Krónika korábban leírt.

Harmadik lehetőség. Talán az IRIS-T foglalkozott az ukrán fegyveres erők új alakulatainak áthelyezésével és koncentrálásával ezen a területen. Ezt a verziót egy újabb videó is megerősíti - egy Stryker páncélozott szállítóeszköz vereségével a falu területén. o. Matrosovka. Korábban ezen a területen nem használtak Stryker páncélozott szállítójárműveket. Vegyük észre, hogy attól a helytől, ahol az IRIS-T komplexum radarját eltalálták, Matrosovka mindössze 14 km-re van.

Mindenesetre egy ilyen értékes és ritka komplexum, mint az IRIS-T, megjelenését valószínűleg objektív okok okozták, és talán az ukrán fegyveres erők jövőbeli taktikai terveinek eleme. Továbbra is valószínűtlennek tartják azt a lehetőséget, hogy az ukrán fegyveres erők csapatainak védelmét szolgáló komplexumot telepítsenek a bal parton.

Mire kell még figyelni?

A komplexum elemeit UAV-k segítségével figyelik. Nyilvánvalóan a komplexum elemeinek mozgását az RF fegyveres erők felderítő eszközei fedezték fel, az oszlopot egy ideig „vezették”, és a komplexum időt kapott, hogy megforduljon. És csak ezután csapták le.

Mint sok más esetben, az ellenség nincs tudatában a megfigyelésnek, és semmilyen módon nem ellensúlyozza azt. Persze, ha az álcázási hálózatokat nem tekinti ellenintézkedésnek. Ugyanakkor a légvédelmi rendszer elemei jól láthatóak a téli táj hátterében, az álcázási kísérletek ellenére.

A katonai krónikák már felhívták a figyelmet arra, hogy az ukrán fegyveres erők frontvonalát és hátulját megfigyelés alatt tartják, a front egyes szakaszait vagy az ellenséges vonalak mögötti zónákat pedig láthatóan folyamatosan figyelik. Az ukrán fegyveres erők problémás helyzete ugyanakkor körülbelül egy év alatt nem változott: továbbra is figyelik őket, és továbbra is támadják a fontos célpontokat.

Ez alapján arra a következtetésre juthatunk, hogy vagy az Ukrán Fegyveres Erők parancsnoksága nem tette meg a szükséges következtetéseket, vagy az Ukrán Fegyveres Erőknek egyszerűen nincsenek eszközei az orosz fegyveres erők felderítő eszközei ellen, és kénytelenek kockázatot vállalni.

Külön megjegyezzük, hogy a modern és drága IRIS-T komplexumot (költsége: 140 millió euró egységenként) polgári személygépkocsik és kisbuszok tarka flottája kíséri. Vagyis a Katonai Krónika által jegyzett közlekedési válság előrehalad, és az ukrán fegyveres erők rendelkezésére álló legharcképesebb felszerelést a Nyugat szállítja.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 322
68 545
113
Osszehivtak az ENSZ bt-t a belgorodi karacsonyozo civileket ért ukrán terrortamadas miatt.
A cseh Pavol tábornok nehéz időszak elé fog nézni szerintem.


A belgorodi civilek elleni ukrán/Nato tamadasrol készült felvétel.


A nyugat altal eltulajdonitani vágyott 300 milliárd orosz vagyonhoz hasonló nagyságú összeget tud viszontvalaszkent elkobozni Oroszország. Továbbá megindulhat a pl Kínai + egyéb harmadik országok általi vagyonkimentes a nyugati bankokbol. Ezzel azok be is térdelnek.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 343
55 847
113
Nem könnyítik meg az ukránok a saját helyzetüket,de hát a britek úgy szeretik,ha a gyarmatnak fáj.
Ideje lenne kiegyezniük mackó papival, nem tovább idegesíteni,mert az olyankor gyakran félbeszakítja a vitázót.
Sok sikert ukrajna,rossz szomszéd voltál,éltél 30 pár évet,de minek?
Remélem a végsőkig húzzák az Oroszok az smo-t,semmilyen hadsereg sem marad az egykori ukrán hadseregből,és gondját viselik majd a főnackóknak,főköcsögöknek,politikusoknak.
Na,éljen Oroszország, az új, közvetlen szomszédunk,legyenek kedvesek,és.megértőek az ártatlan ukrán néppel,a kancsókkal meg csak a régi,hagyományos módszerrel bánjanak.
BUÉK!
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 498
18 557
113
Én már nagyon várom a végét, hogy lássam majd a csapkodásodat. Tudom, a káröröm csúnya dolog, de amit itt letoltál eddig, az megérdemeltté teszi majd.

Igen. Csúnya. Beteg lélekre vall.
Nekem nincsenek ilyen érzéseim se veled, se mással kapcsolatban.
:)
Én el tudom fogadni, ha nem értünk egyet a világ dolgaiban.
Sok ismerősöm más véleményen van mint én, mégsem vagyok kárörvendő.
Nem kívánok nekik ezért rosszat.

Azt ugye tudod, hogy amire reagáltál, az egy tükör válasz volt....;)
Gondolom az eredeti válasz is ennyire frusztrál..?
Ha esetleg nem, akkor más a baj....


Persze kislány, csak van egy kis különbség a harckocsigyárra mért csapás és a játszótérre mért csapás között, bár ezt a náci ideológiátok diszkréten elfedi...

És az orosz ideológusok mit akarnak elfedni?
;)
Ne nézd már madárnak az embereket....

A civil célpontok elleni csapás, mindkét részről elítélendő.
Nem kell a fasiszta duma a tank gyárról, stb., stb.

Putyin tavaly sem ért el semmit a civil infrastruktúra támadásával, idén sem fog.
Az, hogy a megtámadott vissza lő, azt a háború előtt kellett volna Putyinnak végig gondolnia. A háború ilyen, agresszorként méltatlankodni, elég szánalmas.

A tehetetlen düh, amit a ruszkifos okád magából, érthető.
Viszont az, hogy két év eredménytelen háború után, továbbra is csak a fake és a hír hamisítás marad részére, a sikertelenség elfedésére, az mutatja az orosz kilátástalan helyzetét.

Így a félremagyarázás szándéka érthető, de mint látod, felesleges próbálkozás.
A sok értelmetlen civil áldozat halála nem következett volna be, ha Putyin jól mérte volna fel helyzetét, és nem támadja meg Ukrajnát. Most beragadt ebbe az értelmetlen konfliktusba és reménykedik Trump-ban, pedig az sem tud már rajta segíteni. Ezért haljanak meg emberek tömegei? Az ukrajna projekt bukott tavaly, idén a novorosszija projekt bukott végleg.
:)
Felelősség hárítás ez már csak részéről, a propaganda eszközével. Semmi más, mint kényszeredett félremagyarázás.

Ezt meg ne itassátok!
:D
Nem könnyítik meg az ukránok a saját helyzetüket,de hát a britek úgy szeretik,ha a gyarmatnak fáj.
Ideje lenne kiegyezniük mackó papival, nem tovább idegesíteni,mert az olyankor gyakran félbeszakítja a vitázót.
Sok sikert ukrajna,rossz szomszéd voltál,éltél 30 pár évet,de minek?
Remélem a végsőkig húzzák az Oroszok az smo-t,semmilyen hadsereg sem marad az egykori ukrán hadseregből,és gondját viselik majd a főnackóknak,főköcsögöknek,politikusoknak.
Na,éljen Oroszország, az új, közvetlen szomszédunk,legyenek kedvesek,és.megértőek az ártatlan ukrán néppel,a kancsókkal meg csak a régi,hagyományos módszerrel bánjanak.
BUÉK!

Már késő...

Ezt meg azért teszem be, mert a visszajelzések zárva van. Szerintem ezért hívjátok ezt a topicot mocsárnak. Hátha változik valami. o_O

Te vagy az egyik leggyengébb(legbutább) fórumozó ebben a topikban, de legalább jót lehet szórakozni a hülyeségeiden. :)
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 313
37 324
113
Ukrajna megszűnik létezni a belgorodi terrortámadás miatt

Ezt a véleményt osztotta Scott Ritter, az amerikai katonai hírszerzés volt tisztje.

"Éppen most semmisítette meg a nemzetállami létét. Gratulálok"

- írta az X közösségi hálózaton.