[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
883
5 002
93
Agresszor az aki megtámad egy másik országot ENSZ felhatalmazás nélkül.
már csak az a kérdés mit is nevezünk "támadás"-nak.
mert szvsz az is egyfajta "támadás", ha arra törekszenek, hogy mindenáron támaszpontokat telepítsenek a határomra.
márpedig a "tisztelt" NATO tagságnak csak ezen jár az agya.

szóval szvsz csínyán ezekkel a kijelentésekkel. maradjon az csak szerinted.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 532
20 672
113
Agresszor az aki megtámad egy másik országot ENSZ felhatalmazás nélkül.
Ez mekkora öngól! Akkor a jenki barátaid nagyon agresszorok, mert sem Irak, sem Afganisztán, sem Líbia, sem Szíria esetében nem volt előzetes ENSZ felhatalmazás... Csak hamis "tömegpusztító fegyverek" jelentés, amiről kiderült, hogy netto hazudozás. Vagy ha a jenkik csinálják az nem agresszió?
Egyébként egyszer már leírtam, hogy a történelemben minden határ háborúk során alakult ki, és ez a "határok megváltoztathatatlansága" szlogen a pillanatnyi győztesek területi konzerválását hivatott kőbe vésni. Miért is kellene ezt elfogadni? Miért kellene az angolszászok által kijelölt határokat szentnek tekinteni, mikor az csak addig sérthetetlen, amíg nem maguk az angolszászok sértik meg...
Süket duma ez. A határok ott vannak/lesznek ahol az aktuálisan erősebb meghúzza, és addig lesznek ott , amíg nem lesz egy erősebb, aki máshol húzza meg. Ez így volt mindig és a történelem szükségszerűen nem engedi máshogy lenni.
Hidd el, ha pl. a lengyelek lennének olyan erősek simán visszakövetelnének bizonyos német területeket, de pl. Kalinyingrádot is. Akarat lenne, csak nincs meg hozzá a vas. Ahogy mi is szívesen vennénk az ezeréves határ visszaállítását, de amíg ilyen puhap.cs a hadseregünk és a NATO-tól vár mindent, addig pont csak vágyálom marad a revízió. De persze a románok , szlovákok, szerbek szerint a mostani állapotot kell konzerválni, mert most ők a "győztesek". Mindig felmerül bennem a kérdés, hogy a határok sérthetetlensége miért az éppen aktuális határra vonatkozik? Miért nem egy korábbi elosztásra? Ja, mert a legutóbbi konfliktusban a "győztesek" itt húzták meg? Azt sem tartom teljesen ésszerűnek, hogy az adott területen levő többségi nemzetiségek szerint legyen az elosztás, hiszen az etnikai összetétel pár évtized alatt drasztikusan megváltoztatható (lásd pl. az Őrvidék Ausztriában, ahol már jószerivel alig lézeng tősgyökeres magyar, de sajnos a Partiumban és a Délvidéken is erősen változott a nemzetiségek aránya...) Nem, a történelem arra tanít, hogy egy terület ahhoz tartozik, aki elfoglalja és meg tudja tartani, és addig tartozik hozzá, amíg megvan az ereje a megvédésére. Ennyi. Ezt nem kell itt mindenféle "egyezményekkel" cifrázni, mert az egyezmények éppen a jó nyugati szokás szerint csak addig betartatandók, amíg az ő érdekeiket szolgálják. Minden más esetben lehet eleve hazudni (lásd Minszk1, Minszk2).
Szólag szerintem értelmezd újra, hogy mikor ki is az agresszor... :D
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 367
12 837
113
Akkor vegyük lajstromba és vizsgáljuk meg az összes 1945 utáni háborút, legalitás szempontjából ?

És azzal tisztában vagy-e, hogy az ENSZ Közgyűlésének a határozatai nem bírnak jogi kötőerővel, és a Biztonsági Tanács érdemi, és hathatósnak indult működését meg a sorozatos vétózással meg lehet akasztani ?





Szerinted a Szvoboda, a Jobb Szektor, a Fekete Sereg (Csornij Korpusz), és a nap végéig sorolhatnám a társaikat, összefoglaló néven az ukrán szélsőjobb az meg hogyan született ?



a) Önmagától sarjadt ki a földből

b) CIA / MI6 pénzelte

c) az is Putyin műve
d): a + b
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 840
30 987
113
Elkerülte a figyelmed, hogy most sem a NATO ment Oroszországba, hanem az oroszok mentek Ukrajnába.
A NATO Ukrajnába ment, amikor megpuccsolta a demokratikusan megválasztott elnököt, de ezt valamiért szereted elfelejteni. Az Oroszországba menetel onnan történt volna, csak ugy-e ott mát léptek az oroszok is.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ha az adatok stimmelnel, akkor érdekes a szituáció.

"A háború első szűk két évében az EU-s országok vállalták a legnagyobb áldozatot: együtt és külön-külön összesen 133 milliárd euró támogatásra kötelezték el magukat, míg az Egyesült Államok 71 milliárdra, az összes többi támogató (Nagy-Britannia, Norvégia, Japán, Kanada, Ausztrália, stb.) pedig együttesen 37 milliárdra. "

Itt is többször téma volt, hogy nem kevés védelmi pénzt fizetünk az ukránoknak az olaj átengedéséért, meg ugye az áramot is elég drágán adják.


Ajándék Abrams-nek ne nézd a stabilizátorát. A Föld legjobb harckocsija...


Danzig 25% ukrán... Volt 2 éve.
4HO4p6X.jpg



Nocomment
mkHXSOd.png



VDV Zsaporozsje front


Whateva, fáradt vagyok fordítani
EU has had a 30% drop in SWIFT transactions. Thats a 30% drop in international trade.
Baltic Dry Index pricing for large cargo ships went through a weird spike then crashed 30%.
Air freight shipments had crashed in the last 3 months.
Oil prices peaked at $96 a barrel on 26th September then started dropping hard, bottoming on 6th October, Happening Day, at $84. Someone was informed in advance.
Prices then did th typical war scare spike to $92 before crashing again and are now running in the $75 to $77 range.
Thats Brent Crude btw, oil that is accessable to the EU without going through Suez. It should be pulling a premium price.
I think there is a depression in the offing. Gaza & Houthis are the excuse.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 471
7 313
113
Szerinted mexikóban hány orosz támaszpont építéséig jutnának, mielőtt az USA földbe taposnál
hálistennek a történelem pontosan megadja a választ a kérdésre, nem kell sokat találgatni
grenada lerohanásának a fejezetét kell felcsapni
ott egy olyan repülőtér építésének megkezdése verte ki a biztosítékot amin leszállhattak volna az orosz repülőgépek amiken hozhattak volna valamit - példának okáért fegyvert - egy esetleg felépítendő támaszponthoz
grenada ugyanis aggasztóan közel esik az usa határaihoz, mindössze 2400 kilométer
ezt érdemes összevetni a kharkov-moszkva távolsággal és levonni a következtetéseket
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A volt lengyel kormány akadályozta az Északi Áramlaton történt szabotázs vizsgálatát

A Mateusz Morawiecki vezette előző lengyel kormány különféle akadályokat gördített az Északi Áramlat szabotázsának objektív vizsgálata elé 2022 őszén. A The Wall Street Journal amerikai kiadása ír erről.
Az amerikai média szerint a lengyel vezetés nem kívánt együttműködni más felekkel az eset nemzetközi vizsgálatában. Az ország kormánya nem adott tájékoztatást, és megpróbálta elrejteni a legfontosabb bizonyítékokat a lehetséges szabotőrök lengyel területen történő mozgásáról.
A szabotázs felderítésében részt vevő európai nyomozók most arra számítanak, hogy Donald Tusk kormánya – tekintettel az európai integráció felé tett irányvonalára – kedvezőbb lesz a nyomozásban, és segíteni tudja a nyomozást az incidens összes körülményének tisztázásában.
Emlékezzünk vissza, hogy egy bizonyos ponton a nyugati médiában széles körben elterjedt az ukrán különleges szolgálatok, különösen az ukrán katonai hírszerzésnek az Északi Áramlat-incidensben való részvételének egy változata. Így olyan publikációk jelentek meg a médiában, hogy a jachtot, amelyen ukrán szabotőrök utazhattak, az egyik Lengyelországban bejegyzett cégtől bérelték, de két ukrán állampolgár tulajdonában van.
Ugyanakkor számos független újságíró, akik közül a leghíresebb Seymour Hersh, nem Ukrajnát, hanem az Egyesült Államokat gyanúsította szabotázs végrehajtásával. Hersh hangsúlyozta, hogy a gázvezetékek felrobbantására vonatkozó parancsot maga Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke adta ki, és a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója, Jake Sullivan közvetlenül koordinálta a szabotázst.


Kritikus katonai és ipari infrastruktúrákat sújtottak – robbanások 108 területen
A Kinzsalok arattak!
2024. 08. 01. - 18:44

Oroszország mai rakétatámadása, amely több mint 2 órán át tartott, Ukrajna kritikus katonai és ipari infrastruktúráját érte.

A rakétacsapásat megerősítette az ukrán fegyveres erők vezetője, Valerij Zaluzsnij is, aki a Telegramon a katonai létesítményekben történt károkról beszélt.

"Megtámadták a polgári, ipari és katonai létfontosságú infrastruktúrákat" - írta Zaluzsnij, anélkül hogy további részleteket közölt volna a célpontokról.
Támadások 108 területen drónokkal, rakétákkal

Az orosz védelmi minisztérium erőteljes, masszív csapást jelentett be Ukrajnában katonai és ipari célpontokra, nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel, köztük a Kinzsal hiperszonikus rendszerrel.
A jelentés szerint az orosz haditengerészet és légierő is végrehajtott csapásokat.
"Ma reggel (8/1) hatalmas csapást mértek nagy pontosságú, nagy hatótávolságú légi és tengeri fegyverekkel, köztük a Kinzsal hiperszonikus rakétarendszerrel az ukrajna hadiipari komplexuma területén" - közölte az orosz védelemi minisztérium.
Emellett az orosz rakétaerők, tüzérség és támadó drónok 108 területen támadták meg az ukrán fegyveres erőket.
Ukrajnában a délelőtt folyamán légicsapás-riasztást jelentettek be, amely több mint két órán át tartott.
Robbanásokat rögzítettek az ország különböző városaiban, köztük Krivoj Rogban, Harkovban, Dnyepropetrovszkban és Hmelnickijben.


Hatalmas orosz támadás az Iskander-M-vel és a Kinzhallal Ukrajnában:

Ukrajna légvédelme összeomlott!

Az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai katonai és ipari létesítmények elleni csoportos támadásról beszélt.

"Ma reggel koordinált csapást mértek nagy hatótávolságú, nagy pontosságú tengeri és légi bázisú fegyverekkel, köztük a Kinzsal hiperszonikus rakétarendszerrel Ukrajna katonai-ipari komplexumának létesítményei ellen" - áll a jelentésben.

Ukrajna most először ismerte el, hogy az Oroszország által ma fellőtt 51 rakétából mindössze 18-at (35%) lőtt le.

Konkrétan az ukrán légvédelem lelőtt:
18/24 H-101 rakéta (75%)
0/8 H-22 rakéta (0%)
0/2 H-31P rakéta (0%)
0/6 Iskander-M rakéta (0%)
0/4 Kinzsal (0%)

Na ja, de a többit meg elhárította.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 994
12 057
113
a haborunak sosem volt romantikaja, de ez, ami most megy a dronokkal ez embertelen... b@z..m@g, b@z..m@g, b@z..m@g... sajnalom az osszes katonat, elenskij igy irtja a sajat nepet...


SzU - 27 pilota, volt...


Orosz T-55 a fronton, mint rovid hatotavu tuzerseg


szinte mar rutin, sebesultet kimenteni probalo csapat likvidalasa dronrol dobott granattal

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 649
113
Ez mekkora öngól! Akkor a jenki barátaid nagyon agresszorok, mert sem Irak, sem Afganisztán, sem Líbia, sem Szíria esetében nem volt előzetes ENSZ felhatalmazás... Csak hamis "tömegpusztító fegyverek" jelentés, amiről kiderült, hogy netto hazudozás. Vagy ha a jenkik csinálják az nem agresszió?
Egyébként egyszer már leírtam, hogy a történelemben minden határ háborúk során alakult ki, és ez a "határok megváltoztathatatlansága" szlogen a pillanatnyi győztesek területi konzerválását hivatott kőbe vésni. Miért is kellene ezt elfogadni? Miért kellene az angolszászok által kijelölt határokat szentnek tekinteni, mikor az csak addig sérthetetlen, amíg nem maguk az angolszászok sértik meg...
Süket duma ez. A határok ott vannak/lesznek ahol az aktuálisan erősebb meghúzza, és addig lesznek ott , amíg nem lesz egy erősebb, aki máshol húzza meg. Ez így volt mindig és a történelem szükségszerűen nem engedi máshogy lenni.
Hidd el, ha pl. a lengyelek lennének olyan erősek simán visszakövetelnének bizonyos német területeket, de pl. Kalinyingrádot is. Akarat lenne, csak nincs meg hozzá a vas. Ahogy mi is szívesen vennénk az ezeréves határ visszaállítását, de amíg ilyen puhap.cs a hadseregünk és a NATO-tól vár mindent, addig pont csak vágyálom marad a revízió. De persze a románok , szlovákok, szerbek szerint a mostani állapotot kell konzerválni, mert most ők a "győztesek". Mindig felmerül bennem a kérdés, hogy a határok sérthetetlensége miért az éppen aktuális határra vonatkozik? Miért nem egy korábbi elosztásra? Ja, mert a legutóbbi konfliktusban a "győztesek" itt húzták meg? Azt sem tartom teljesen ésszerűnek, hogy az adott területen levő többségi nemzetiségek szerint legyen az elosztás, hiszen az etnikai összetétel pár évtized alatt drasztikusan megváltoztatható (lásd pl. az Őrvidék Ausztriában, ahol már jószerivel alig lézeng tősgyökeres magyar, de sajnos a Partiumban és a Délvidéken is erősen változott a nemzetiségek aránya...) Nem, a történelem arra tanít, hogy egy terület ahhoz tartozik, aki elfoglalja és meg tudja tartani, és addig tartozik hozzá, amíg megvan az ereje a megvédésére. Ennyi. Ezt nem kell itt mindenféle "egyezményekkel" cifrázni, mert az egyezmények éppen a jó nyugati szokás szerint csak addig betartatandók, amíg az ő érdekeiket szolgálják. Minden más esetben lehet eleve hazudni (lásd Minszk1, Minszk2).
Szólag szerintem értelmezd újra, hogy mikor ki is az agresszor... :D
Tökéletes. Minden szavaddal, minden írásjeleddel egyetértek!
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 349
9 132
113
Ismét az összeesküvés elméletek.
A propagandára jellemző a kitalált ellenségkép.
Mondasz valamit.
Hogyan is szól az össznyugati vegyeskórus?
Ukrajnát mindenképp támogatnunk kell, mert értünk harcol. Ha az oroszok nyernek, rárontanak Európára, lángba borítják és mindenkit kardélre hánynak.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 840
30 987
113
Ez az északi áramlat olyan mint a maláj gép, biztosan azok durrantottak akik nem szimpik.
Mivel Biden konkrétan előre bejelentette hogy tönkreteszik a vezetéket, így elég sötét az, aki azt hiszi, hogy az amcsik keze nincs benne. Ez nem szimpátia kérdése.
De ha nem szólta volna el magát a vén hülye, akkoris tiszta lenne, hogy nem az oroszok csinálták, mert nekik nem volt érdeke és másképp is leállíthatták volna a gázszállítást a vezetéken.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 044
15 031
113

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 052
16 683
113
Ez az északi áramlat olyan mint a maláj gép, biztosan azok durrantottak akik nem szimpik.
Érdekes , a maláj gépet ugyanúgy nem feszegették az utóbbi években, most most mély kuss van csővezeték ügyben is..
biztosan azok durrantottak akik nem szimpik.
Jah persze.. Most akkor soroljam vagy soroljuk, kik nem szimpik?
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 611
8 097
113
Ez az északi áramlat olyan mint a maláj gép, biztosan azok durrantottak akik nem szimpik.
Mindkét esetben tudható, hogy ki tette. Még az egyik téves azonosítás miatt történt, a másik a német orosz gazdasági kapcsolatok tönkretétele miatt történt. Sajnálom, ha tőlem kellet ezeket az információkat megtudnod.