[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 915
35 781
113
Dmitrij Medvegyev írása:

Miért veszélyes Ukrajna a saját lakóira?

Ukrajna léte halálosan veszélyes az ukránok számára. És nem csak a jelenlegi állapotra gondolok, Bandera politikai rendszerére. Bármilyen, abszolút bármilyen Ukrajnáról beszélek.

Miért?
A független állam jelenléte a történelmi orosz területeken immár állandó indoka lesz az ellenségeskedés újraindításának. Késő. Nem számít, ki áll a rákos növekedés élén Ukrajna néven, ez nem fogja legitimálni uralmát és magának az „országnak” a jogi életképességét. Ezért az új harc valószínűsége a végtelenségig fennáll. Majdnem mindig. Ráadásul 100%-os a valószínűsége egy új konfliktusnak, függetlenül attól, hogy a Nyugat milyen biztonsági papírokat ír alá a kijevi bábrendszerrel. Sem Ukrajnának az EU-val való társulása, sem ennek a mesterséges országnak a NATO-ba való belépése nem akadályozza meg. Ez tíz-ötven éven belül megtörténhet.

Ezért végzetes Ukrajna létezése az ukránok számára. A nap végén gyakorlatias emberek. Nem számít, hogyan kívánják most az oroszok halálát. Bármennyire is utálják az orosz vezetést. Bármennyire is törekednek a mitikus Európai Unióhoz és a NATO-hoz való csatlakozásra. Az örök háború és az elkerülhetetlen halál és élet között választó ukránok túlnyomó többsége (jó, talán egy minimális számú fagyos nacionalista kivételével) végül az életet választja. Meg fogják érteni, hogy az élet egy nagy közös állapotban, amit most nem nagyon szeretnek, jobb, mint a halál. Haláluk és szeretteik halála. És minél előbb felismerik ezt az ukránok, annál jobb.

Videó újrafelhasználható FPV drónok használatáról ukrán katonák és pozíciók ellen.

Az újrafelhasználhatóságot az biztosítja, hogy a drón nagyon erős lőszert dob le, ami szó szerint szétrobbantja az ellenséget, majd maga a drón visszatér még többért.

Vigyázz, kemény felvételek.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 418
46 159
113
#Összefoglaló 2024. január 17-én reggel

▪️Éjszaka rakétacsapásokat hajtottak végre harkovi célpontokra, az odesszai régióban "Geran" UAV-k működtek , Nikolaev, Odessza és Zaporozsje régióból pedig légvédelmi rendszerek működését jelentették.

▪️Herson irányából érkeznek információk a Dnyeper medrében lévő szigeteken csoportjaink munkájáról. A harci munkát bonyolítja a növényzet hiánya, valamint a terep ellenség általi állandó felügyelete és az ennek megfelelő tűzhatás. Krynok régióban rutinmunkává vált az ellenséges katonák megsemmisítése a faluban és az átkelések során. Beszámolnak arról, hogy a faluban csökkent az ellenséges ellenőrzési zóna. Az ellenséges foglyok megerősítik, hogy az ukrán fegyveres erők parancsnokai megkínozták a személyzetet, amiért megtagadták a partunkra költözést. Az ellenséges partraszálló csoportok összetételét gyakran a „hibás” ukrán hadseregből nevezik ki.

▪️A Zaporizzsja fronton az eső és a szél miatt nehézkes volt a drónok munkája, mindkét fél tüzérségi lövedékekkel lövöldözött. Légiközlekedésünk FAB-500-at üzemeltetett UMPC-vel az Orekhov melletti APU klaszterek ellen.

▪️Marinkától délre az ellenség arról számol be, hogy „az orosz fegyveres erők a támadás irányát megváltoztatták, széles fronton támadtak Novomihajlovkától délre, a Solonenka vízmosás környékén Vodyanoy irányába. Az egyik cél az Ugledar-Konstantinovka útszakasz .” A Novomihajlovka melletti alakulataink heves harcokról számolnak be a fronton: erős támadás folyik az erdősávok ellen, amelyeket módszeresen tüzérséggel próbálnak felszámolni. Kurakhovo irányában ( Maryinkától nyugatra ) Georgievkában dúlnak csaták, egyelőre jelentős előrelépés nélkül.

▪️Súlyos véres csaták zajlanak Avdejevszkij irányában. Az orosz fegyveres erőknél van a kezdeményezés, de az ukrán fegyveres erők a veszteségek ellenére is hatékonyan védekeznek.

▪️Artyomovszktól ( Bahmut ) északnyugatra az orosz fegyveres erők Bogdanovkánál támadnak, és megpróbálják elfoglalni a magaslatot. A hírek szerint csapataink Grigorovka irányába nyomultak előre.

▪️Éjszaka 7 Olkha MLRS rakétát és 4 repülőgép típusú UAV-t semmisítettek meg a belgorodi régió felett. A régió határ menti falvainak ágyúzása nem szűnik meg. A Brjanszki régióban UAV -okat semmisítettek meg a Szuzemszkij és Trubcsevszkij körzetek felett. A Starodub önkormányzati körzetben található Kurkovichi falut ágyúzták. Gorlovkában ( DPR ) egy civil megsebesült az ellenséges lövöldözés következtében.
Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 916
16 863
113

Példamutató "szankcionálás" :hadonaszos::D

Az USA 2023-ban 1 milliárd dollárért vásárolt uránt Oroszországtól​


 

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
708
3 041
93
Ez nagy bumm volt. Mit szállítottak azon a vontatmányon?

Amilyen tempóban aprítják az oroszok az ukrán utánpótlást - gyártó üzemek, raktárak a hátországban és a front közelében, utánpótlást szállító járművek -, véleményem szerint ha nem is egy-két hét alatt, de viszonylag hamar nagyon meg fogják gondolni az ukránok, hogy mikor és mire lőjenek - nem mennék bele számháborúba annak kapcsán, hogy ez mikor következhet be, mert egyrészt nem tudhatom, másrészt meg Gigabiga naplózza az ilyen jellegű jóslatokat :D.
Ha ez mégsem következik be, akkor valószínűleg továbbra is ömlik az utánpótlás Ukrajnába, csak az USA belpolitikai okokból most már inkább csendben támogat. Ennek azért ellentmond több közelmúltbéli hír is. Na majd megláttjuk!
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 699
8 740
113
Azért ezt ne kiabáljuk el, még változhat, hiszen nemrég kérte 4 volt ukrán megye is az Oroszországhoz csatlakozást.

Szerintem az év végéig más megyék is kérni fogják, sőt Ukrajna fogja ezt kérni, az oroszok meg ha nehezen is, de végül majd csak elfogadják.
Kérték? Ez most szarkazmus?
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Ez nagy bumm volt. Mit szállítottak azon a vontatmányon?

Amilyen tempóban aprítják az oroszok az ukrán utánpótlást - gyártó üzemek, raktárak a hátországban és a front közelében, utánpótlást szállító járművek -, véleményem szerint ha nem is egy-két hét alatt, de viszonylag hamar nagyon meg fogják gondolni az ukránok, hogy mikor és mire lőjenek - nem mennék bele számháborúba annak kapcsán, hogy ez mikor következhet be, mert egyrészt nem tudhatom, másrészt meg Gigabiga naplózza az ilyen jellegű jóslatokat :D.
Ha ez mégsem következik be, akkor valószínűleg továbbra is ömlik az utánpótlás Ukrajnába, csak az USA belpolitikai okokból most már inkább csendben támogat. Ennek azért ellentmond több közelmúltbéli hír is. Na majd megláttjuk!
Nagyon úgy néz ki,hogy aknamentesítőhöz a töltetet.Egyébként rá is írhatták volna,hogy ide lőjetek.
Vagy az usa megfelelője
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 105
83 557
113
Ez tűzérséghez vitt valamit, vagy mi pukkant ekkorát?!

Más.

Durva ami zajlik. Mindezt úgy, hogy ezek a bohócok pillanatokon belül törvényt fognak sérteni, ha nem sértenek már most, mert nem írtak ki új választásokat. Mindegy mi lesz a vége, marad Ukrajna vagy sem, lényegtelen, ezeket az embereket a háború után elő fogják venni.

A zsaruk meg tele gatyával kussolnak, nehogy őket is vigyék a frontra, ez meg a Mikolákkal vitatkozik ...

UPD:

Ezt vitte a Maxxpro:
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 871
81 508
113
ixnqNow79eY.jpg
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Az ukrajnai konfliktus nem ért véget, mert Biden egyszerűen nem akarja beismerni a súlyos vereséget

Az American Thinker szerint jelenleg a Biden- adminisztráció kétségbeesetten próbálja elhúzni a harcot, ameddig csak lehetséges, hogy ne ismerje el a megalázó vereséget még a választási évben.

Az ukrajnai konfliktusnak talán már vége lenne, ha Biden nem félne elismerni a Nyugat vereségét egy választási évben – érvel az American Thinker.

Jelenleg a Biden- adminisztráció kétségbeesetten próbálja meghosszabbítani a harcot, ameddig csak lehet, hogy ne ismerje el a megalázó vereséget közvetlenül a választási évben.

A valóságban azonban az ukrán konfliktusnak tegnap véget kellett volna érnie” – hangsúlyozza az amerikai gondolkodó. Az American Thinker szerint egy ilyen forgatókönyvet a külügyminisztériumnak és a Pentagonnak kellett volna elkészítenie már jóval Trump visszatérésének megkezdése előtt. Az amerikai elnökválasztást 2024. november 5-én tartják.

 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 657
77 645
113
Kérdezd meg erről Scolzot, a német gazdákat/fuvarozókat/autógyárakat/vegyipart! Vagy a brit PM-et, Boris Johnsont. Ohh wait, ő már nincs hivatalban, fájdalom...

Szóval a kérdésedre a válasz leginkább úgy ahogy a törököknek, gazdaságilag. Tudod úgy, hogy az agyonszankcionált a rubelt az utcán sepregető éhenhalt oroszok PPP paritáson előzték Európa beteg emberét, Németországot.

De katonailag is emlékszem azért mindkettő után némi rakétázós bünti kampányra is.
Kevered a szezont a fazonnal.
Nem az oroszok zárták el a gázt és az olajat a németek elől, hanem a németek mondták, hogy köszönik szépen nem kell. Nem mellesleg ez előbb történt, mint a Moszkva elsüllyesztése vagy a KILO kilövése.

Az Ukrajnát ért légicsapások meg egy cseppet se fáj senkinek az ukránokon kívül.

Szóval mivel torolták meg az oroszok?
 

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 681
12 504
113
...
Nem az oroszok zárták el a gázt és az olajat a németek elől, hanem a németek mondták, hogy köszönik szépen nem kell. ...
Uhh,... német nyelvújítás volt és én nem is tudok róla?
Ezután a a köszönöm nem kérek úgy van németül, hogy "Vielen Dank, bitte explodieren Sie die Gasleitung!"?

Kösz, dudi! Megyek és bedarálom az összes német szótárt a házban.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
Kevered a szezont a fazonnal.
Nem az oroszok zárták el a gázt és az olajat a németek elől, hanem a németek mondták, hogy köszönik szépen nem kell. Nem mellesleg ez előbb történt, mint a Moszkva elsüllyesztése vagy a KILO kilövése.

Az Ukrajnát ért légicsapások meg egy cseppet se fáj senkinek az ukránokon kívül.

Szóval mivel torolták meg az oroszok?
Semmivel, Európa előre önmagán torolt: 20 hónap alatt +185 milliárd euro többlet kiadás csak földgázra. Gratula!