[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 235
67 884
113
Ajánlott olvasmány.

Ez is.
 

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
713
3 096
93
Újabb orosz tank pukkant el !

Ez egy elhagyott hk lehet. Búvónyílások nyitva - télen?? - illetve a felülről készült felvételen tisztán látszik - pl. a 3. másodpercnél -, hogy van mellette egy járműnyom, ami kikerüli az eredeti menetirányából kifordulva megállt harckocsit. Én egyébként a "V", "O" vagy "Z" jelzést sem látom rajta, vagy azt már nem használják az oroszok?
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ez egy elhagyott hk lehet. Búvónyílások nyitva - télen?? - illetve a felülről készült felvételen tisztán látszik - pl. a 3. másodpercnél -, hogy van mellette egy járműnyom, ami kikerüli az eredeti menetirányából kifordulva megállt harckocsit. Én egyébként a "V", "O" vagy "Z" jelzést sem látom rajta, vagy azt már nem használják az oroszok?
+Buktak már le ukránok pár százszor, hogy saját roncsukat próbálták eladni orosznak, még egy Szuhojt is beástak egyszer :cool:
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 759
9 113
113
Magyarország, Csehország, és Lengyelország egy része Trianon előtt osztrák tartományok voltak, Románia meg osztrák függőségben levő periféria, nem pedig orosz függőségben tartottak. A II. világháborúban meg a németekkel elszaladt a ló, és német győzelem esetén még Magyarországot is beolvasztották volna Reichskommissariat-ként.
A Habsburg uralkodók meg voltak koronázva Magyar Királyként is. Azaz de jure létezett Magyar Királyság.
Addig az orosz imperializmus miben nyilvánult meg?
Grúzia. Moldova. Ukrajna. A baltiak is csak a NATO-nak köszönhetik hogy biztonságban vannak.
Mi a bajod a közép-ázsiai, szibériai, távol-keleti terjeszkedésükkel, és eshetőlegesen az amerikai kolonizációjukkal ?
Nekem az mindegy.
Azzal tisztában vagy, hogy a mai Ukrajnán az oroszok, a tatárok, a litvánok, a lengyelek, a svédek, a törökök, és az osztrákok osztozkodtak egyformán, és az ukránok meg sehol nem voltak ? Ilyenkor kit illet meg ?
Az ukránok ott vannak már nagyon régóta. Kb a szláv őshaza is a mai Ukrajna vagy Belarusz területén lehetett. A Kijevi Rusz központja is itt volt. Az ukránok ennek a szláv népességnek a leszármazottai.
És a konkrétumokat nézve, ott az orosz politika hangadóit kell vizsgálni, illetve a megtörtént dolgokat.

1.) Oroszországban is vannak szélsőséges nacionalisták, elborult hülye faszok, de azok

- vagy börtönben ülnek, mint Igor Girkin,

- vagy gondoskodnak máshogy róluk, nem Daria Duginát akarták felrobbantani, hanem a faterját, csak hiba ment a számításba.

- És Zsirinovszkij meg egy udvari bolond volt.


Akármennyire vehemens hangnemben üzengettek mindenkinek, még a világnak is, abban volt és van önkontrolljuk, hogy az Odessza - Kalinyingrád tengelyen túl nincsenek követeléseik.
Ha az meg lenne nekik, akkor meg Lengyelországot és Finnországot éreznék fenyegetésnek.
Sőt olyant is mondott pont maga Zsirinovszkij, hogy nekik Nyugat-Ukrajna nyűg lenne, ők megelégednének, ha Zsitomir után néhány km-re érne véget Oroszország, és azután már nekik teljesen mindegy, hogy ott ukránkodnak, vagy Lengyelországé, vagy Magyarországé az adott terület.
Szerintem nekik kéne egész Ukrajna. A kárpátok az első természetes akadály.
2.) 2000 - 2014 között miért nem támadta meg Putyin Ukrajnát? Akkor is hatalmon volt, sőt Ukrajna sokkal sebezhetőbb volt, mert még nem jelentek meg náluk a nyugati "tanácsadók", és nem készítették fel őket részlegesen. A kétezres évek elején simán agresszorkodhatott volna, ha ez lett volna a cél.

A neten kismillió képet lehet látni az orosz harckocsi, páncélos, és repülőtemetőkről, amiknek az a tanulsága, hogy ahogy lehetett, szétlopták az Orosz Hadsereget, és lepusztult az egész, az ilyennel mennyire akartak háborúzni ?

Vajon véletlen, hogy 2014-ben jutott az eszébe ?
Akkorra dőlt el hogy Ukrajna nyugatosodni akar. Addig az orosz befolyás/befolyásolás ezt meg tudta gátolni.
3.) Most ott tartunk, hogy az oroszok 2 év alatt nem tudtak tovább jutni mint ahová eljutottak az első hónap után. De persze rettegjünk attól, hogy megtáltosodnak és hirtelen elfoglalják az egész Ukrajnát, majd nekimennek a NATO-nak, és meg sem állnak Lisszabonig.

Van egy olyan megfigyelésem, hogy Oroszország nem bír a szerencsétlen kis Ukrajnával, sőt visszanyal a fagyi, de közben rettegnek attól, hogy orosz tankok masíroznak majd Porto-ban. Mire jó ez a hozzáállás ?
Szerintem a legrosszabbra kell készülni. Európának meg rohadtul össze kéne szednie magát, mert a lengyeleket leszámítva kb mindenki jól elkényelmesedett.

Én a mostani háborúra is azt mondtam hogy őrültség volna, ezért putyin biztosan csak zsarolni akar a hadgyakorlattal. Nem jött be. Mármint két év után tényleg látszik hogy őrültség volt, de putyin meglépte.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az orosz hadsereg lecsapott az ukrán fegyveres erők üzemanyagbázisára és három lőszerraktárára

Honvédelmi Minisztérium: Az orosz fegyveres erők 24 órán belül megsemmisítettek az ukrán fegyveres erők üzemanyagbázisát és három lőszerraktárát
Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma a minisztérium hivatalos Telegram csatornáján közzétett jelentésében arról számolt be, hogy az orosz hadsereg megtámadta a külföldi zsoldosok ideiglenes bevetési pontját és három ukrán lőszerraktárt.
Az orosz hadügyminisztérium közleménye szerint az elmúlt 24 órában az Orosz Fegyveres Erők egységei megsemmisítették az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) haditechnikai eszközeinek üzemanyagbázisát, valamint a 23. gépesített dandár három lőszerraktárát, és a P-18 és a " Nebo"-SV légicélok észlelésére és követésére szolgáló radarállomásokat."

A minisztérium emellett hozzátette, hogy az orosz katonák eltalálták a külföldi zsoldosok ideiglenes bevetési pontját, az ukrán hadsereg 103 tüzérségi egység tüzelőállásait, valamint munkaerőt és katonai felszerelést csaptak le a különleges katonai műveletek (SVO) 119 területén.



Harkovban megtámadták az ukrán fegyveres erők ügyesen álcázott épületeit: több tucat halott
A cél a nyugati katonai szakemberek helyszíne volt

Szerda este az orosz csapatok folytatták az ukrán fegyveres erők létesítményei elleni támadást. Úgy tűnik, a hangsúly a határ menti területeken van, ahonnan az ukrán fegyveres erők ágyúzzák Belgorodot és a többi régiónkat.
Így Harkovban a civil objektumoknak álcázott nacionalista zászlóaljak telephelyeit, valamint az ukrán katonai nyilvántartási és sorozási hivatalok alkalmazottaira csaptak le.
Az előzetes adatok szerint több mint száz „nyugati biztonsági erőt” semmisítettek meg.

Oroszország és Ukrajna határterületei az elmúlt két hétben az aktív ellenségeskedés övezetévé változtak. Egyik elsődleges feladatunk a Belgorodot Harkovból támadó rakéta- és tüzérségi csapatok megsemmisítése volt.

Így az ukrán fegyveres erők január 17-én reggel újabb kísérletet tettek Belgorod megtámadására. A cseh RM-70 Vampire rakétarendszer négy lövedéke megsemmisült. A vámpírokat Harkov régióból lőttek. Felderítésünk egy kilövőt követett, és rakétáinkat rá célozta. „A megmaradt (járművek) parkolójának és a rakéták raktárának a felkutatása folyamatban van, majd ezeket is megsemmisítik” – írta szerdán a katonai Telegram csatorna.

Január 17-én az orosz csapatok megtorló csapásokat indítottak katonai célpontokra Ukrajna városaiban. A nyílt forrásokból származó adatok alapján az ellenség Harkovban szenvedte el a legnagyobb károkat. Az egyik rakéta szó szerint kettévágott egy épületet, amelyet lakatlannak tekintettek. Amint azt számos információforrás operatív forrásokra hivatkozva írta, az épületben nacionalisták zászlóalja állomásozott. A szomszédos házban ukrán katonai regisztrációs és besorozási tisztek voltak - a területi toborzóközpont - TCC alkalmazottai. A gépjárművek parkolását az udvarban szervezték meg.



A helyi hatóságok szerint összesen 19 objektum sérült meg a harkovi rakétatámadás következtében.

Az előzetes adatok szerint száz nemzeti zászlóaljas, valamint katonai nyilvántartásba vevő és sorozó tiszt vesztette életét. A helyi hatóságok azt állítják, hogy az épület üres volt, miközben a mentők egész éjjel szállították az áldozatokat a helyszínről. Kora reggel a harkovi Ashera magánklinikára szállítottak, ahol 2022 óta nem kezeltek senkit, hiszen ott volt az Ukrán Fegyveres Erők egyik dandárja. A közelben volt egy katonai kereskedelmi épület, amelyben az Ukrán Fegyveres Erők logisztikai raktárát alakították ki.

Egy másik álcázott katonai létesítmény a Harkovi Műszaki Egyetem épülete. Mint kiderült, külföldi zsoldosok éltek ott.

Az Ukrán Fegyveres Erők parancsnoksága Harkovba helyezte át több dandár és nemzeti zászlóalj főhadiszállását, és külföldi szakembereket is telepített a városba. Körülbelül egy hete az ukrán parancsnokok már elveszítették azokat a külföldi mérnököket, akik azért érkeztek Ukrajnába, hogy erődítményeket építsenek az új védelmi vonalon. Most itt az új érkezés. És úgy tűnik, hogy az ukrán fegyveres erők veszteségei Harkovban csak növekedni fognak.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 087
24 526
113
hmm .. már látom magam előtt amikor a miniszterelnök a menstruációról beszél egy nőknek szóló,és ezzel foglalkozó konferencián.
egy fajsúlytalan kis ország köztársasági elnöke,de ettől még nem kell lemennie mainstream kutyába, meg szólhatna valaki Katikának,hogy ez nem úgy működik,hogy Ukrajna letesz egy béketervet és akkor az úgy van .. ha nem ért valamihez (mert ehhez végképp nem ért) akkor lehet nem kellene megnyilatkoznia ilyen ügyekben (lásd első mondatom) ,illetve jó lenne ha végre egyeztetne akkor Orbánnal.hogy kettejük közül melyik és mit hazudok,mivel Orbán azt kommunikálja hogy nem kell támogatni Ukrajnát,és blokkol mindent,Novák meg ezzel szemben teljesen mást mond.

még havan a leírtakban elég sok olyan dolog amivel magam is egyetértek.

(vágom én,hogy mi történik,csak nem mindegy ,hogy melyik, mikor és mit hazudik .. egyeztethetnének elötte,mert így nagyon neveteségessé válnak. )
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 458
7 267
113
egy fajsúlytalan kis ország köztársasági elnöke,de ettől még nem kell lemennie mainstream kutyába
de, ezért kapja a fizetését
hogy nyugat felé beszéljen
onnan nézve egy köztársasági elnök az komoly pozíció fontos hogy mit mond
ahogy a kakadu azért kapja a fizetését hogy kelet felé is beszéljen
onnan nézve egy külügyminiszter képvisel egy országot, fontos hogy mit is mond
a magyar külpolitikára jelenleg a kompország kifejezés a jellemző, kell minden irányba valaki aki azt mondja amit arrafelé mondani kell
a tolvaj révész meg terelgeti ott középen ide-oda a kompot a karmelitából
vannak idők amikor az a fontosabb hogy mennyi lop az a révész meg hogy irathatja a pereputtya nevére a hajót a kikötőt és a folyót is is, de mostanság fontosabb hogy a komp eljusson az egyik partról a másikra a másikról az egyikre és újra és újra
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 379
63 134
113
Ahogy Oroszország 14-től az ukrán polgárháborúhoz. :)
Támogatja.
De nem vesz részt a konfliktusban.
Ezért köszönte meg a támogatását...
Ezen mit nem értesz?



A bolsevikok döntötték meg a cár hatalmát???
:D

Mekkora kamu gép vagy!
Történelem 1-es!
Ülj le!

Magyar helyesírás szintén....

A vallás csak két ll, nem három. A "magas szintü" tudás helyesen magas szintű....

Te milyen szintű tudással próbálsz kioktatni minket, ha még az orosz történelemről is csak hézagosak az ismereteid?
;)

Miért gondolod, hogy ezek után elhisszük, hogy a baltikumi vagy más térségbeli népeknek nincs joga eldönteni, hogy mihez csatlakozzanak?
:)
Miért ne garantálhatná a NATO a biztonságukat, ha egyszer ők úgy érzik, a NATO a jobb választás Putyin fenyegetésével szemben?



Putyin mártír?....
Nem segíti az ukránt a cirkáló, a partra szállító, az A50-es elvesztése?....
:)
Ne mond....
Komolytalan, ne haragudj.

Amiről az elején írsz, azt megtévesztésnek (deception) hívják. Információs műveletek keretében végzik, például fórumokon áldozatnak állítják be az agresszort.
Hátha valaki elhiszi...
;)
Az ugye megvan, hogy a történelemben minden agresszor arra hivatkozott, hogy ő az áldozat?
Például a nácik a zsidó ármány áldozataiként léptek fel, az amerikaiak pedig a Tonkini-öböl, meg úgy en bloc az internacionalista-kommunista terjeszkedés áldozatai voltak, mikor "védekezésül" megtámadták Vietnamot.
Vagy 9/11 miatt Afganisztánt, vagy a sosem volt tömegpusztító fegyverek és a nemzetközi terrorozmus vélt támogatása miatt Szaddam Irakják.

Nem kell a farizeuskodás.
Egy dolog számít, mégpedig, hogy ez egy magyar fórum és itt a magyar szuverén érdekek az elsők. Ezek pedig nem Ukrajna és nem a velük cinkos angolszászok vezette NATO erkölcstelen ármánykodásának az éltetése.
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 138
7 588
113
Azon gondolkozok,hogy ezeknek az "európai értékeknek"mi volt a megfelelője a 2 világháborúban.A gestapo a történelem szerint.Az oroszok írmagját is irtsák ki ki ennek a szemét bandának.Ez Vinyicában történt Ukrajna Lemberg utáni legnagyobb náci patkányfészke. https://x.com/Bony54849077/status/1747649336001880311?s=20
Nem lehet párhuzamokat vonni. A templom rombolás/átkonvertálást valamint mise betiltást pont a bolsevikok csinálták...s rohadtul utálom hogy ezek a banderista paraziták bármilyen mértékben is azonosulnak, vagy azonosítják őket a festő oldalával...Amúgy a művész úr propagandája tű pontosnak bizonyult ny-európával és az értékekkel kapcsolatban.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Amerika háborúja Oroszország ellen

Harald Kujat, a német fegyveres erők volt főfelügyelője egy interjúban kifejti, hogy az Egyesült Államok irányítja az ukrán hadsereg hadvezetését. Eszerint egy amerikai tábornok most Kijevben van, hogy ott stratégiaváltást kényszerítsen ki.



Az orosz hadsereg lerombolta a francia zsoldosoknak otthont adó épületet Harkovban


„Január 16-án este az orosz fegyveres erők nagy pontosságú csapást mértek a külföldi harcosok ideiglenes bevetési helyére Harkiv városában, ahol a katonaság többsége francia zsoldos volt. A csapás következtében az épület, amelyben a zsoldosok tartózkodtak, teljesen megsemmisült. Több mint 60 zsoldos meghalt, és legalább 20 megsebesült” – áll az orosz védelmi minisztérium közleményében.

A harkovi palota bombázása
2023. december végén az orosz fegyveres erők csapást mértek Harkovban az ukrán döntéshozó központokra és katonai létesítményekre válaszul az oroszországi Belgorod városa elleni ukrán támadásra.

Különösen az egykori Harkov Palace Hotelre mértek csapást aznap, ahol az ukrán hírszerzés és a hadsereg tisztviselői tartózkodtak, akár 200 külföldi zsoldossal együtt.

A zsoldosok állítólag részt vettek az orosz határ menti területeken végrehajtott razziákban.

Az orosz hadsereg egy másik nagy pontosságú rakétatámadást is indított a városban lévő ukrán hírszerzés épülete ellen, amely a különleges szolgálat tisztviselőivel, külföldi zsoldosokkal és egységharcosokkal végzett, akik szabotázstámadásokat készítettek elő orosz területen.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 608
48 059
113

A német parlament nem támogatta a Taurus rakéták Ukrajnának történő szállításáról szóló határozattervezetet​

A Deutsche Welle szerint 666 képviselő közül 178-an szavaztak igennel, 485-en nemmel, hárman pedig tartózkodtak.

A német Taurus cirkálórakéták Ukrajnának való átadását követelő határozattervezetet a CDU/CSU frakció ellenzéki képviselői terjesztették elő.

Korábban a kormány azt is kijelentette, hogy Németország még nem áll készen arra, hogy Taurus nagy hatótávolságú rakétákat szállítson Ukrajnának.
Источник: https://rusvesna.su/news/1705514729


Bulgária még nem adta át a beígért használt páncélozott járműtételt Ukrajnának, mivel harmadik félt keres finanszírozási forrásként a szállításukhoz.
A technológia bolgár, de a sebesség észt.


Kína elutasította Ukrajna kérését Li Qiang kínai miniszterelnök és Zelenszkij davosi találkozójára - Politico
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 759
9 113
113
Amerika háborúja Oroszország ellen

Harald Kujat, a német fegyveres erők volt főfelügyelője egy interjúban kifejti, hogy az Egyesült Államok irányítja az ukrán hadsereg hadvezetését. Eszerint egy amerikai tábornok most Kijevben van, hogy ott stratégiaváltást kényszerítsen ki.



Az orosz hadsereg lerombolta a francia zsoldosoknak otthont adó épületet Harkovban


„Január 16-án este az orosz fegyveres erők nagy pontosságú csapást mértek a külföldi harcosok ideiglenes bevetési helyére Harkiv városában, ahol a katonaság többsége francia zsoldos volt. A csapás következtében az épület, amelyben a zsoldosok tartózkodtak, teljesen megsemmisült. Több mint 60 zsoldos meghalt, és legalább 20 megsebesült” – áll az orosz védelmi minisztérium közleményében.

A harkovi palota bombázása
2023. december végén az orosz fegyveres erők csapást mértek Harkovban az ukrán döntéshozó központokra és katonai létesítményekre válaszul az oroszországi Belgorod városa elleni ukrán támadásra.

Különösen az egykori Harkov Palace Hotelre mértek csapást aznap, ahol az ukrán hírszerzés és a hadsereg tisztviselői tartózkodtak, akár 200 külföldi zsoldossal együtt.

A zsoldosok állítólag részt vettek az orosz határ menti területeken végrehajtott razziákban.

Az orosz hadsereg egy másik nagy pontosságú rakétatámadást is indított a városban lévő ukrán hírszerzés épülete ellen, amely a különleges szolgálat tisztviselőivel, külföldi zsoldosokkal és egységharcosokkal végzett, akik szabotázstámadásokat készítettek elő orosz területen.
Amerika háborúzik Oroszország ellen úgy hogy Oroszország katonái vannak egy harmadik országban? Érdekes.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
jön a segítség !


Nyugatról jön még 50 db scalp rakéta is !

Az ukrán ellentámadás elsöprő lesz

000_33BP7EK.jpg


Az orosz technika meggyalázása !


Himars vs uragan !
https://www.youtube.com/watch?v=A5qBt8rsvyo