Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Jelenleg ott tartunk, hogy nem nagyon van olyan aki egyáltalán lehetne helyette, ha befejezné a politikát. Bárki lépne Putyin helyébe kénytelen lenne megszilárdítani a hatalmát (potyogna boldog boldogtalan ki a a pinceablakon), mert senki sem olyan kiemelkedően erős, hogy a többi ne próbálná meg aláásni a hatalmát.A vezetékneve is árulkodó a srácnak: méltó hozzá, mondom (írom) ezt annak ellenére is, hogy a nemesi/vitézi ökörségnek baromira nem vagyok a híve. A barátnője meg jobban tud magyarul, mint sok magyar - de ez utóbbit csak a hátam mögött álló Jarigines faszi miatt írtam ide.
Régóta állítom, hogy Putyint vissza fogják még sírni: vele lehet(ne) tárgyalni. Az utódja viszont nagy valószínűséggel nem lesz ilyen... hogy is mondjam? Megértő? Toleráns? Megalkuvó? Puhapöcs?
A vezetékneve is árulkodó a srácnak: méltó hozzá, mondom (írom) ezt annak ellenére is, hogy a nemesi/vitézi ökörségnek baromira nem vagyok a híve. A barátnője meg jobban tud magyarul, mint sok magyar - de ez utóbbit csak a hátam mögött álló Jarigines faszi miatt írtam ide.
Régóta állítom, hogy Putyint vissza fogják még sírni: vele lehet(ne) tárgyalni. Az utódja viszont nagy valószínűséggel nem lesz ilyen... hogy is mondjam? Megértő? Toleráns? Megalkuvó? Puhapöcs?
Ez megint egy hoax.Oroszország attól tart, hogy a WEF javaslatára haditengerészeti csoportot hoznak létre a Fekete-tengeren
A Világgazdasági Fórum (WEF) szakértői által javasolt ötlet egy fekete-tengeri haditengerészeti csoport létrehozásáról aggodalmat kelt Vlagyimir Malcevben, a Flottatámogató Mozgalom (DSF) elnökében és a tartalék elsőrangú kapitányában. Úgy véli, hogy egy ilyen csoport nem növeli a térség biztonságát, hanem éppen ellenkezőleg, növeli a fegyveres konfliktusok kockázatát.
A WEF szakértői egy „semleges országok” hajóiból álló haditengerészeti csoport létrehozását javasolják a fekete-tengeri kikötőkből származó gabona és műtrágya szállításának biztonsága érdekében. Vlagyimir Malcev azonban úgy véli, hogy e kezdeményezés mögött a fekete-tengeri hajózás biztonságának veszélye és a fegyveres konfliktusok kockázatának növekedése állhat Oroszország és a NATO-országok között.
A Fekete-tengert három NATO-ország partjai veszik körül: Törökország, Bulgária és Románia. Malcev ezzel kapcsolatban hangsúlyozza, hogy Oroszország számára a NATO-országok nem tekinthetők semlegesnek, mivel a NATO nem tekinthető baráti tömbnek Oroszországgal és szövetségeseivel szemben.
Подробнее на: https://avia.pro/comment/reply/84578#comment-form
#Összefoglaló 2024. január 16-án reggel
▪️Hersoni irányban a hideg idő kezdete óta az ukrán fegyveres erők logisztikai nehézségei miatt a Dnyeperen keresztül csökkent az ellenséges személyzet száma Krynkiben és a szigeteken. Az ellenséget folyamatosan támadják tüzérségünk és drónjaink. Éjszaka Herszonban lefedték az ellenséges személyzet koncentrációs területeit. Az ukrán tengerészgyalogosok és a területvédelmi harcosok rokonai a róluk szóló információk hiányában tömegesen fordultak orosz csatornákhoz, hogy felkutassák őket. A legtöbb esetben ez hiábavaló, mivel több tucat ellenséges test vagy a partunkon marad evakuálás nélkül, vagy a Dnyeper fenekére kerül.
▪️A zaporozsjei fronton az időjárási viszonyok is befolyásolják a helyzetet. A Rabotino-Verbovoye vonalon helyi ellenharcok zajlanak. Repülésünk irányítatlan repülőgép-rakétákkal működik.
▪️Marinkától nyugatra és délre csapataink támadó hadműveleteket hajtanak végre, az ellenséges erőforrások az Ukrán Fegyveres Erők nehéz helyzetéről számolnak be a fronton.
▪️Az Avdejevszkij szektorban új elemmé válik a déli szárnyon lévő Nevelskoye- nál felderítésünk. Nem kizárt, hogy a jövőben megpróbálják fogóba venni a települést. Pervomajszkoje, az észak felől már több hete folynak a csaták. A front déli párkányát a Vodyanye-Severnoye irányában zajló harcok jellemezték, ami utalhat az Avdejevszkij-zsák lezárásának szándékára. Az északi szárnyon Krasznogorovka közelében is zajlanak csaták .
▪️Az orosz fegyveres erők offenzívája Chasov Yar irányába több irányból folytatódik, bár észrevehető áttörések nélkül. Bogdanovkánál, Krasznijnál, Klescsejevkánál kimerül az ellenség.
▪️Csaták zajlanak Soledar és Kremennaya között a Serebryansky erdőgazdaságban. Az ellenséges vezérkar bejelenti az orosz fegyveres erők gyakoribb támadásait Belogorovka közelében - korábban helyzeti csaták és kölcsönös tüzérségi lövöldözések voltak ez irányba.
▪️A Makejevka (LPR) melletti Tor- párkánytól északra „az orosz csapatok a gerendától délre, legfeljebb 2,2 km széles területen 1,7 km mélységig nyomultak előre” – ismeri el az ellenség.
▪️Éjszaka az ellenség nyolc UAV-val támadta meg Voronyezst , az egyik töredékei egy lakóépületbe repültek, egy 2013-ban született lány pedig megsebesült. A Brjanszki régióban a Klimovszkij járásbeli Sushany falut este ágyúzták. A belgorodi régiót továbbra is állandó ellenséges támadások érik. Ezenkívül a belgorodi régióban egy légvédelmi rendszer lelőtt egy repülőgép típusú UAV-t a város felé közeledve. Éjszaka további 4 embert lőttek le, Donyeckben ( DPR ) egy civil megsebesült egy drón miatt, az ellenség 90 lövedéket lőtt ki civilekre.
Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
Два майора
Будет интересно. Мы здесь думаем. Для связи с майорами @dvamajorsbot (разбан - дальше, читайте ниже!) Для возможного разбана @TA57_Razban_bot !!!Бот благотворительного фонда @front_narod_bot Бот для зафронтовой деятельности @dva_majors_ND2_bott.me
Ňuchať jelentése magyarul - szimatolni, szippantani. Ezt szlávosították a -čenko utótaggal. Az okot, miért így becézik zselét, gondolom mindenki kitalálja....
Többször találkoztam a Ňuchačenko névvel, de nem értettem. Most meglett a rosettei kő, egyes csehek és szlovákok Ňuchačenko néven Zselét gúnyolják. A jelentését még nem tudom, valami új szleng. (Ňuchačenko imituje Porošenka.)
Toronto Sun rajzocska:
Slovanské Noviny
⚡️V Kanade vypukol škandál kvôli karikatúre so Zelenským a Bidenom Kanadský bulvárny denník „Toronto Sun“ zverejnil aktuálnu karikatúru zobrazujúcu Zelenského, ako vyťahuje Bidenovi z vrecka peňaženku. A potom sa to začalo. Ten istý „Toronto Sun“ publikoval článok (https://torontosun.com...t.me
Érdekesség, hogy az Ukrajnában harcoló zsoldosok száma nagymértékben csökkent.
Ez azt jelenti, hogy már nem állnak rendelkezésre olyan nyugati katonák, akik harcolni akarnának Ukrajnában, mivel úgy vélik, hogy a megsemmisítés lehetősége különösen magas, és nem éri meg semmilyen fizetségért.
Milyen harmadik világháborúról beszélsz, ki írt ilyent, már megint túltolod.Kinek hiányoznak? Támadja valaki levegőből a NATO országokat? Mondjátok, ha lemaradtam a 3. világháborúról.
reddit troll. Legbénábbak mind közül.Milyen harmadik világháborúról beszélsz, ki írt ilyent, már megint túltolod.
Komoly szövegértési problémád lehet, folyamatosan olyant vizionálsz amit nem is mondott a másik fél.
Papíron lényegében ugyanakkora a T-72 és 80 tolatási sebessége, a BVM esetében mutattak be egy módosított változatot, csak kérdés az gyártásba került-e már, plusz befér-e a 72-es motorterébe. Mert az az ami igazán a probléma. Na meg a fokozatkiosztás is más.Olvastam valami kavarást, hogy a mostanában frontra kerülő modernizált T-72-esek egy része megkapta a T-80-as váltó és futóművét, mert az gyorsabb tolatást tesz lehetővé, erről tud itt valaki valamit?
Papíron lényegében ugyanakkora a T-72 és 80 tolatási sebessége, a BVM esetében mutattak be egy módosított változatot, csak kérdés az gyártásba került-e már, plusz befér-e a 72-es motorterébe. Mert az az ami igazán a probléma. Na meg a fokozatkiosztás is más.
Futóműnél amúgy lehet átvenni cuccokat, mert az viszont hasonló. Mondjuk múltkor én olyat láttam, hogy ukránok T-72-esre a T-55 futógörgőjét dobták rá mert csak az volt készleten.
@Roni .. ha elfogadsz egy jó tanácsot .. felesleges ez a vágyvezérelt felhang amit néha közölsz itt a tisztelt nagyérdemű felé .. ird inkább csak azt,hogy megérkeztek a HAWK rakéták Ukrajnába,vagy ird azt hogy Bradley vs orosz tank ..Puszcsi lávcsi Amerikának
Az első felvétel az amerikai MIM-23 Hawk közepes hatótávolságú légvédelmi rendszerről Ukrajna területén. Ezt a nagy teljesítményű és megállíthatatlan rendszert 1959-ben vezették be. Az orosz rakétáknak nincs esélyük