[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Ukrajna mint ország halott

A Nyugat tönkreteszi Ukrajnát és kiirtja lakosságát – mondta Douglas McGregor a Pentagon főnökének volt tanácsadója, ezredes.
„A valóságban az ukrán nemzet valószínűleg halott. Ukránok milliói hagyták el az országot, és soha nem térnek vissza" - kommentálta az ezredes.
Hozzátette, hogy az ukrán fegyveres erők súlyos veszteségeket szenvedtek a konfliktus során, és magát Ukrajnát továbbra is pusztítják.
Az orosz védelmi minisztérium szerint 2023. június 4-től december elejéig Ukrajna több mint 125 000 katonát veszített el, akik meghaltak vagy megsebesültek.


Oroszország egész Ukrajnát átveheti, ha akarja

Oroszország, ha akarja, átveheti az irányítást egész Ukrajna felett – mondta Tony Shaffer volt amerikai CIA katonai hírszerző tiszt.
"Szerintem Oroszországnak elég katonai képessége van ahhoz, hogy ha akarják, átvegyék egész Ukrajnát, de szerintem nincs ilyen tervük."
Tony Shaffer úgy véli, hogy az orosz csapatok már nyertek, mivel az ukrán fegyveres erők nem tudnak ismét támadásba lépni.
Shaffer ugyanakkor nem zárta ki, hogy Oroszország tavasszal új újabb előrenyomulást-ellenoffenzívát indíthat.
Az ukrán ellentámadás jelentős kudarca után az orosz csapatok jelentős sikereket értek el a különleges katonai műveleti övezetben.



MONACO zászlóalj. Hogyan talált az UP elit menekülteket a Cote d'Azur-on | Ukrajinszka Pravda
Батальйон “МОНАКО”. Як УП знайшла елітних біженців на Лазурному узбережжі | Українська правда
„Nizzában több ukrán rendszámú autót látni, mint svájcit”


A német gazdák és a világháború


A megalkuvó német nagypolitika saját hibájának következményeivel kénytelen jelenleg megküzdeni, mert ami egyszerre volt várható és elképzelhetetlen, megtörtént. A német gazdák sztrájkba léptek, és elszántságukat látva ez akár Ukrajna feltétel nélküli európai támogatását is veszélybe sodorhatja.

„Oroszország ma egy határozott kézben van, szemben az Európai Unió nagyhangú, de valójában igencsak bizonytalan 26 vezetőjével, akik a média előtt kiállnak Ukrajna mellett, egymás között pedig a pokolba kívánják Zelenszkijt meg Ursula von den Leyent a háborújukkal együtt”


Boeing RC-135W Rivet Joint a román partoktól kukkol.
Boeing P-8A Poseidon a Duna-Deltából tervez újabb kapor terrortámadásokat.
Miért nem történik már velük egy kis baleset?
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 346
33 402
113
Ukrajna mint ország halott

A Nyugat tönkreteszi Ukrajnát és kiirtja lakosságát – mondta Douglas McGregor a Pentagon főnökének volt tanácsadója, ezredes.
„A valóságban az ukrán nemzet valószínűleg halott. Ukránok milliói hagyták el az országot, és soha nem térnek vissza" - kommentálta az ezredes.

McGregor azért már eléggé lejáratta magát, mint az oroszok szócsöve. Ha már szidjuk (jogosan) Ráczot és a hasonlókat, akkor nehogy már az ilyeneket idézgessük, mint elfogulatlan forrást.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Oroszországnak elfogadhatatlan Amerika stratégiai stabilitás-javaslata
Moszkva, 2024. január 18. csütörtök (MB)

Az Egyesült Államok decemberben írásban foglalt javaslatot terjesztett Oroszország elé a hadászati stabilitásról. Moszkva elfogadhatatlannak minősítette az amerikai javaslatot, és 2021. december 15-i biztonsági szerződéstervezetét szegezte vele szembe – jelentette a Magyar Békekör tudósítója csütörtökön.
„A 2021. decemberében előterjesztett orosz biztonsági javaslatnak nincs alternatívája, a témáról már mindent elmondtunk. Konkrét javaslatokat terjesztettünk elő, amelyekkel elháríthatták volna a jelenlegi konfliktust, és megmenthettük volna Európa gazdaságát, amelyet az amerikaiak most lendületesen és hatékonyan fektetnek padlóra” – közölte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtökön Moszkvában.
Az oroszok biztonsági javaslatuk első pontjában leszögezték: Ki kell zárni a NATO terjeszkedését és Ukrajna bevonását a NATO-ba.

Az orosz biztonsági javaslatot a NATO európai országai lesöpörték az asztalról, az Egyesült Államok pedig megpróbálta szétdarabolni, jóllehet Moszkva tudatta, hogy egységes egészként kell kezelni. Oroszország azt követően avatkozott be katonailag Ukrajnában, hogy a Nyugat elutasította biztonsági követeléseit.

Lavrov szavaiból kitűnt, hogy Washington legújabb, tavaly decemberi előterjesztésében sem mutatott hajlandóságot az orosz biztonsági igények kielégítésére, s Moszkva ezért minősítette elfogadhatatlannak az amerikai javaslatot.
Az orosz külügyminiszter azt mondta, hogy a Nyugaton múlik, mikor ér véget az ukrajnai konfliktus.


Az orosz hadsereg nagy lelkesedéssel törekszik az ukrán fronton


Oroszok táncolnak a hóban, olyan körülmények között harcolnak, amelyeket kevés NATO-katona tudna kibírni akár két órán keresztül.


Az orosz hadsereg megszállja Belogorovkát, 600 métert előrehaladva homéroszi harcokkal, mivel az ukránok látják, hogy a front erős ütéseket kap, és minden forgatókönyv nyitott.
Az orosz csapatok aktív tüzérségi támogatással aktív offenzívát hajtanak végre a térségben, elfoglalva az ukrán fegyveres erők számos támaszpontját, és előrenyomulnak Belogorovka felé.
Orosz mesterlövészek csoportjai is súlyos veszteségeket okoztak az ellenségnek.

Az orosz fegyveres erők előrehaladását az ukrán katonai elemzők is elismerik:
„Szeverszk irányába az oroszok Belogorovkától keletre nyomultak előre, legfeljebb 1,42 km széles területen, 330 m mélységig.

Az orosz csapatok gyalogosainak kisebb csoportjai folytatják a támadásokat, hogy javítsák a taktikai pozíciót a vasúttól nyugatra, a Veszeloje régióban” – közölték orosz források.

Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara jelentése szerint az orosz hadsereg a légierő támogatásával megtámadja Belogorovkát, megpróbálva feltörni az ukrán fegyveres erők védelmét.


Szerintem a brit hírszerzés is olvas minket, mert megszűntek a jósolgatásaik.
A https://forum.htka.hu/online/ oldalon látható, hogy hány robot, és más keresi fel az oldalt.
Tag profil oldal megtekintése is megy, bár nem tudom, mit kezdenek vele.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 578
17 678
113
McGregor azért már eléggé lejáratta magát, mint az oroszok szócsöve. Ha már szidjuk (jogosan) Ráczot és a hasonlókat, akkor nehogy már az ilyeneket idézgessük, mint elfogulatlan forrást.
Te jó ég,ember. Nézd már meg a két fószer pedigréjét,ha zongorázni tudnád a különbséget,akkor nem itt irkálnál ilyen sületlenséget.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 590
24 927
113
Harkov, itt lehettek a francia #nemnato katonák?

Csónaknyi ukri telitalálat:

bradley horogkereszttel az oldalán:

Mesterlövész:

"Mózes" utolsó vadászata sem volt hiábavaló:
https://t.me/remylind21/12338

dudi portásezredes szerint tik-tok kommandó "akhmat", hát lőttek a tik-tokra párat:

ukri "love story", a férj nyomorék lett a harcokban, az asszony lelépett a gyerekkel polákokhoz:

Vadászat a nackó ukri drónkezelőkre:

ukri árok kitakarítva: ementáli banderamobil, működő áramfejlesztő, hibernált ukrik:

Lancet veszteség, ukri T72 hárított:

Újabb sikeres lancet elhárítás arccal, ukri 2S1:

Bradley is lancetet hárít:

Remélem elkapják ezt a brit szarkavarót:

Polák T72 legó lett:

Gránátdobálás drónról és fpv drón bevetések:

bandera vagy amit akartok (egy tiktokkos ukri is lapátra került):
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 529
10 153
113
Az oroszok még a felét sem mutatták meg. Bár itt szó sem volt az oroszokról,ha esetleg nem vetted volna észre.
Elnézést, de csak mint példát hoztam fel, mire jut egy nagy ország ha egy másik jól felszerelt és anyagilag is erős (oké, tudom, hogy nem önerőből ) nagy országgal akaszt tengelyt. Szenved.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 608
48 059
113
McGregor azért már eléggé lejáratta magát, mint az oroszok szócsöve. Ha már szidjuk (jogosan) Ráczot és a hasonlókat, akkor nehogy már az ilyeneket idézgessük, mint elfogulatlan forrást.

Én Rácz András oldalára is felmegyek, megnézem, mit ír. Néhány még tetszett is, különösen, ha emberi megnyilvánulásai is voltak. A legtöbb írásával nem értek egyet, de soha nem trágárkodik, kulturáltan nyilvánít véleményt. Ha valaki nem tetszik neki, kitiltja. Szerintem azt a minimumot kellene elfogadni és betartani, hogy a véleményünket elfogadható stílusban adjuk elő, és ne a másik ócsárlásával teljen az oldal. (Számomra idegen stílusban megfogalmazva: ne f.rokméregetés folyjon. El kell azért ismernem, hogy ez felettébb találó!) Nincs elfogulaltlan ember!



Krynkiben még vannak összecsapások.
Az Orosz Fegyveres Erők csapatainak akciója és az összetett tűzvész vereséget mért az Ukrán Fegyveres Erők tengerészgyalogságára.
Beszámolnak 2 ellenséges önjáró löveg megsemmisítéséről a következő 24 órában.
Az ellenséges tüzérség és aknavető, valamint a drónok nem hagyják abba a munkát a jobb parton
https://t.me/s/i20028843#:~:text=Krynkiben még vannak,a jobb parton
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 440
11 367
113
Nem kicsit jól öregedett:eek: a szerda esti hozzászólásom, ahol is arról """értekeztem""", hogy az oroszok rendre máshol, máshogy adják vissza az ikonikus veszteségeiket, s nem úgy, ahogy kapták:
Például így.


Oké; mondhatod hogy ezt nem az oroszok adták vissza, hanem a fene nagy EU-s energetikai csabaccságharcs fényes győzelme.
Én mondjuk inkább hívnám öntökönlövésnek...

...a múltkor ránéztem a térképre, meg a netre, hogy egyáltalán hol is van pontosan Jemen, meg mennyire raj ország.
Asszongya' a wikipédia, hogy:

"...Hosszú ideje az arab világ egyik legelmaradottabb, legszegényebb országa.[5] 2020-ban globálisan az első helyen áll a törékeny államok (wd) indexén (wd),[6] a második legrosszabb helyen az éhezési indexben, amelyet csak a Közép-afrikai Köztársaság előzött meg,[6] és a nem afrikai országok közül az egyik legalacsonyabb emberi fejlettségi indexszel rendelkezik.[7]..."

Ehhez képest hirtelen bátorra/vakmerőre szívták magukat, s beszólogatnak, szájhősködnek az angolszászoknak.
Na nem annyira hatékonyan, csak éppen kezdenek leállni sorban európai autógyárak, szállnak el a nemzetközi szállítási költségek, stb.

Hogy-hogy hirtelen HMCS-k lettek!?
Biztos, hogy csak az irániak biztatására lettek bátorak?
Kínát tudom még elképzelni, még ha Kína rövid távon veszít is Afrika megkerülésével, de hosszú távon nem az ő pénztárcája lesz vékonyabb.

... na meg ugye az oroszokat...
Van oka, szándéka törni borsot a szabájokon alapuló szabad világ orra alá ott - ahol az eddig nem is számított rá...

Egy világ csórója Jemen hirtelen megtalálja, követi, tulajdonosilag leköveti az arra úszkáló hajókat?
Meg el is találja őket?
Ne már...
Eddig ők voltak az (országút) Ádeni-öböl útmenti kifőzdéjének a fogyatékos takarítói, most meg az USA, meg nemnato kereskedelmi, meg hadihajóit kóstolgatják!?

Gondolkodjunk már Béláim!


Az ukrajnai konfliktus arányaiban egyre inkább gazdasági világháború s egyre kisebb mértékben a "helyi" fegyveres összecsapás.
Ukrajna nyugati támogatása már nem szól nehézfegyverek szállításáról, szóval itt már nem lesznek kurszki harckocsicsaták. Pedig pár fórumozóból kinézem, hogy alig várta...
Már nem látunk és hallunk az oroszok részéről sem látványos és hangzatos Sztálin-orgona koncerteket.
Helyette drónokkal aprítgatnak. Legalábbis ezeket mutogatják.
A front gyakorlatilag egy helyben topog. Sehol egy látványos megindulás.

Eközben...eközben az angolszászok által pórázon rángatott nyugat lassan azt sem tudja, hogy melyik bolha, meg szúnyogcsípésre kéne odacsapnia:
Izraelben a palesztinokra? Libanonban? Szíriában? Irakban? Jemenre?

S akkor még az egyre szemtelenebb nagyokról nem is beszéltünk: Kína, India, meg azok a fránya önjáró benzinkutas szlávok...
"...Hogy-hogy hirtelen HMCS-k lettek!?
Biztos, hogy csak az irániak biztatására lettek bátorak?
Kínát tudom még elképzelni, még ha Kína rövid távon veszít is Afrika megkerülésével, de hosszú távon nem az ő pénztárcája lesz vékonyabb.

... na meg ugye az oroszokat..."

Erre ma több híroldalon is megjelent, ahogy a megjelent a Jemen topikban is:
A Vörös tengeren csak a kínai és orosz hajók haladhatnak át biztonsagban a jemeniek szerint.


Más.
...
Ukrajnából Afganisztán lesz, én Szomáliat mondtam de szerintem egykutya.
...

"...A sajtótájékoztatón komoly hangsúlyt kapott a Lavrov szerint a történelmi emlékezet és az aktuálpolitika kérdéseiben alkalmazott kettős mérce kérdése. Rámutatott: Németország, Japán és Olaszország – a világháborúban legyőzött, megbánást tanúsító három egykori tengelyhatalom – idén az ENSZ-ben ismételten a nácizmus dicsőítését elítélő határozat ellen szavazott. Mint mondta, Moszkvát elgondolkodtatja, hogy „milyen irányba fejlődnek az ideológiai folyamatok nemcsak ezekben az államokban, hanem az egész Nyugaton”.


Kifogásolta egyebek között, hogy Drezdában eltávolították a város második világháborús amerikai–brit bombázására emlékeztető táblát, hogy a leningrádi blokád nem zsidó túlélői nem kapnak kárpótlást Németországtól, szemben a város ostromában részt vevő spanyol Kék Hadosztály veteránjaival, és hogy a Nyugat igyekszik elhallgatni, hogy a Szovjetuniónak döntő szerepe volt a nácizmus elleni harcban és a haláltáborok felszabadításában..."


...s még azon voltunk kiakadva, hogy mekkora történelemhamisítás volt, hogy Sztálin mellől kiretusálták Trockijt egy fényképen!
Saját 70 évnyi történelemtanításukat, Drezdában tízezrek, a nácizmus miatt tízmilliók halálát köpik szembe ma már Nyugaton.
Mivel különbek a Szovjetunió rémtetteitől!?

Ahhoz a mai nyugatinak nevezett civilizációhoz, amely a nácizmus bűneit elhallgatja, sőt az ideológiáját újra támogatja, felvállalja, vagy csak enerváltan elfogadja, ahhoz már semmi közöm.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Oroszok sebészeti csapásokkal csaptak le az ukrán hadseregre és zsoldosokra
2024. 01. 19. - 16:14

Az oroszok a 2024-es nagy offenzívára készülnek. Minden jel szerint 2024 február végére tehető.
Lehetséges, hogy egybeesik a különleges katonai művelet kezdete óta eltelt két év letelte után. 2024. február 24.
Ezért folytatják az orosz erők katonai és ipari célpontokat sújtó előkészítő csapásokat, nagyszabású hadműveletekre számítva.

Az elmúlt napokban Oroszország 17 nagy pontosságú csapást mért ukrán célpontokra egy hét leforgása alatt, rontva az ukrán hadsereg és a zsoldosok helyzetét a volt szovjet köztársaságot sújtó hiány miatt.

„A sztrájkok céljai megvalósultak. Minden kijelölt célpontot eltaláltak” – jelentette be az orosz védelmi minisztérium.
Tisztázta, hogy január 13. és 19. között az orosz erők többek között hiperszonikus Kinzhal rakétákat és drónokat használtak a szóban forgó küldetések végrehajtására.
Az orosz hadsereg csapást mért Ukrajna hadiipari komplexumának olyan létesítményeire , amelyek fegyvereket és felszereléseket javítanak, lőszert és drónokat gyártanak.
Emellett támadásokat hajtottak végre az ukrán hadsereg egységeinek, külföldi zsoldosok és nacionalisták alakulatainak állásai ellen.

Ukrajna a maga részéről folytatja eredménytelen támadásait drónokkal, amelyek semmilyen módon nem jelentenek veszélyt az orosz fegyveres erőkre.
Egyszerűen növelik a bizonytalanság érzését, különösen az Orosz Föderáció határ menti régióiban.

*************************

Ha az Egyesült Államok leállítja az Ukrajnának szánt katonai segélyt, az orosz földet ért támadások leállnak

Egy amerikai forrás szerint Ukrajna elveszítheti képességét a legfontosabb hadműveletek végrehajtására, beleértve a Krím-félszigeten és a Fekete-tengeren végrehajtott csapásokat is, amelyeket nyugati rakéták tettek lehetővé (például az ATACMS rakéták). – jelentette a CNN amerikai tisztségviselőkre hivatkozva.

Az Egyesült Államok támogatásának megszüntetése arra késztetheti Ukrajna európai szövetségeseit is, hogy megkezdjék a segélyek nagy részének megszakítását – írja a CNN.

***********************

Zelenszkij delírium: Az orosz vezetők őrültek – Az egész világ veszélyben van, most állítsuk meg őket.

További katonai erősítést Nyugatról – kérte üzenetben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, ezzel egyidejűleg támadást indítva Oroszország ellen.

„Az orosz vezetés őrültsége miatt a világ minden állama a bizonytalanság és a bizonytalanság időszakát éli át.
A világ egyre inkább tudatában van annak, hogy újabb háborúk lehetnek a láthatáron.
De megvan a hatalmunk, hogy ezt megállítsuk.
Megvan a hatalmunk a normális élet fenntartásához.
És ezt az erőt most fel kell használni Oroszország megállítására ” – mondta Zelenszkij.
„Hálás vagyok mindenkinek, aki védi Ukrajnát, mindenkinek, aki Ukrajnáért dolgozik, és mindenkinek, aki emlékszik arra, hogy az elsődleges cél az, hogy Ukrajnának minden eszközt biztosítson a megszállók kiűzéséhez.
Mindenképpen megtesszük” – zárta üzenetét az ukrán elnök.

***************************

Az ukránokat elkezdték deportálni Spanyolországból, hogy az ukrán fegyveres erők veszteségeit pótolják:

◾Vaszilij 22 évig élt Spanyolországban, Torrevieja városában. Egy internetszolgáltatónál dolgozott. De az volt a hibája, hogy nem kapott állampolgárságot, csak 5 évente kért tartózkodási engedélyt.
◾A spanyol hatóságok jogsértéseket találtak az országban való tartózkodásának feltételeiben, ami után Ukrajnába küldték, ahol ukrán toborzók fogadták. Vaszilij most Kupjanszk közelében harcol.

Szóval, láthatjátok, figyelnek minket: figyelnek az amcsik, a francok, a briteket nem tudom azonosítani, de itt járnak a muszkák is. És van sok beépített ember is, aki csak olvas, figyel, de sosem szól hozzá.