[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 795
46 979
113
Puszcsi lávcsi Amerikának

Az első felvétel az amerikai MIM-23 Hawk közepes hatótávolságú légvédelmi rendszerről Ukrajna területén. Ezt a nagy teljesítményű és megállíthatatlan rendszert 1959-ben vezették be. Az orosz rakétáknak nincs esélyük
GEFLsMnWgAEcR4i
Egyébként viccen és szarkazmuson túl használható cucc ez, rengeteg upgraden túlesett a rendszer, nyilván nem '59-es gyártásúakat kaptak, hanem a legfiatalabbakat, amiketutoljára vontak ki. Gerant, CM-et, figyelmetlen/nem kellően jó helyzetképpel rendelkező harcászati repülőt ha berepül frontvonal mögé, veszélyeztet reálisan.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Putyin türelme és az „érett gyümölcs” taktika
2024.01.18 - 15:00

Az ukrajnai háború alakulása Putyin türelmét és kitartását bizonyítja, aki a hadműveletek kezdetén és a következő első hónapokban a maga és hadserege számára előre nem látott helyzettel, a vereséggel szembesült, miután megalázták és megalázták. kénytelen volt feladni Kijev ostromát.

Ugyanakkor Oroszország kíméletlen gazdasági szankciókat kapott az USA-NATO-EU-tól, aminek következtében súlyos helyzetbe került.

Így vált agresszorból védővé, mivel Putyin józan eszében időt adott katonáinak az újjászervezésre, a modern hadműveleti doktrínák aktualizálására, hogy egyszerre több védelmi vonalat hozzon létre, és hogy védelmi ipara felépüljön a válságból. korlátozások, amelyeket a nyugatról érkezett embargókvórumok szabtak meg a kritikus orosz fegyverrendszerek számára.

Most, miután ellenállt a nyári ukrán offenzívának, és sikerült átcsoportosítania erőit, az orosz elnök várhatóan nagyszabású offenzívát hajt végre, amelynek célja nagy ukrán városok és új ukrán területek elfoglalása.

Ezt segíti az USA-Nyugat fáradtsága az Ukrajna támogatásának folytatása, a közelgő novemberi amerikai választások és más regionális konfliktusok, mint például a gázai konfliktusok, amelyek egyre inkább felszívják az Egyesült Államok és Nyugatot.


Az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy épületet ért csapás kedden (2024.01.16.) 60
2024. 01. 18. - 20:23

A sikertelen ukrán ellentámadás nyomán külföldi zsoldosokat toboroztak az ukrán hadsereg soraiban elvesztett munkaerő pótlására.

Az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy épületet ért csapás kedden (2024.01.16.) 60 – többségében francia állampolgárságú – zsoldos életét vesztette.

A fegyveres franciák jelenléte Ukrajna második legnagyobb városában találgatásokat váltott ki arról, hogy kinek dolgoznak – mondta Scott Ritter, a CIA egykori tisztje és volt ENSZ-fegyverfelügyelő a Sputniknak.

Az amerikai szakértő egy igazi bombát dobott le, mondván, nem minden francia katona volt zsoldos.

Lényegében feltárja a Nyugat közvetlen részvételét az orosz haderőkkel vívott harcokban, ami többek között az ukrán hadsereg szűkösségéből fakad, de abból is, hogy az ukrajnai proxy háborúban bekövetkezett vereség milyen nagy hatással lesz a NATO-ra.

Közvetlen francia részvétel a háborúban
Ritter szerint ez potenciálisan leleplezi a titkos francia részvételt a NATO Oroszország elleni proxy háborújában.
"Ha az ukrán félért harcolnak, bármilyen nemzetiségűek is, akkor most legitim célpontok" - jegyezte meg Ritter.

Az amerikai szakértő a támadás két fő aspektusára összpontosított.
Szerinte ez azt mutatja, hogy az orosz hadsereg már nem tesz különbséget a külföldi zsoldosok és az ukrán katonák között.
"Oroszország habozás nélkül felszámolja az ukrán hadsereg nevében harcoló külföldi zsoldosokat" - mondta.

Felveti azt az érdekes lehetőséget is, hogy a francia csapatok közvetlenül részt vehetnek az Oroszország elleni ukrán konfliktusban.

Nem mindenki volt zsoldos – többen a francia kormány parancsára tartózkodtak Ukrajnában


„Legalábbis néhányuk nem zsoldos volt, hanem valójában Franciaország katonai személyzete, akik a kormányuk parancsára tartózkodtak Ukrajnában. És most meghaltak” – mondta Ritter.

Ez a nyilvánvalóan új orosz politika ellentétben áll a katonai "tanácsadókkal" vagy más NATO-személyzettel szembeni korábbi "engedékenységgel" - érvelt az amerikai szakértő, aki a külföldi erőkkel szembeni oroszországi hozzáállás megváltozását érzékelte.

Az orosz külügyminisztérium sürgősen beidézte a francia nagykövetet – magyarázatot követel a Harkovban elesett francia zsoldosokra



Zelenszkij maga próbálja központosítani a hatalmat

Mark Galeotti
katonai elemző a FanPage olasz lapnak adott interjújában szintén azt állítja, hogy az orosz gazdaság jól alkalmazkodott a szankciókhoz.
— Alacsony a munkanélküliség. A bérek pedig azért emelkednek, mert nagy a munkaerő iránti kereslet” – magyarázza Galeotti. — Oroszország most több lőszert gyárt, mint Nyugat és Ukrajna együttvéve. Az ukrán védelmi iparba irányuló beruházások csak 2024 végén lépnek életbe.
Az olasz szakértő szerint Moszkva is profitál abból, hogy a legfelső kijevi vezetésben egyre súlyosbodó politikai szakadás Zelenszkij és Zaluzsnij főparancsnok között .

– Nem győznek meg a [független] történetek Putyin szolgálatainak „alvó” ügynökeiről. Ez egy durva kísérlet az ország valós politikai problémáinak drámaibb valóságának elfedésére. Az ukránoknak pedig őszinte aggodalmaik a Zelenszkij kezében lévő hatalom túlzott központosítása miatt – mondja Galeotti.

A szakértő a populista monopolizálási kísérletekkel magyarázza Zelenszkij megszállott vágyát, hogy egyik „békecsúcsot” a másik után tartsa, figyelmen kívül hagyva azok nyilvánvaló haszontalanságát.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 237
67 895
113
Legújabb NAFO videó
Épp most akarnak adni nekem egy szamarat. :D Hát nem tudom, ha rá is bolintok akkor Tarasznak hívom majd.


Ukrajnából Afganisztán lesz, én Szomáliat mondtam de szerintem egykutya.


Klicsko üzent a németeknek, megvédi őket és Európát.
Persze ahogy régen is védett, jó pénzért.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 609
48 063
113

„Pokol Krynkiben...”: meghalt a legendás vadász, aki több mint 500 ellenséges ejtőernyőst és az ukrán fegyveres erők 30 hajóját semmisítette meg (FOTÓ)​


Rossz hírt hoz a vízkereszt reggele: a legendás, Mózes hívójelű orosz hadsereg katonájának haláláról.

A leghatékonyabb UAV-bombázó operátor Krynkiben halt meg, ahol régóta fenyegetést jelentett az ukrán fegyveres erőkre nézve. 31 elsüllyedt UAF-hajó és 498 ellenséges katona halt meg.

Felesége a Mózes által irányított Telegram csatornán számolt be haláláról, a déli front katonai mindennapjairól beszélve. Mózes utolsó bejegyzése lakonikus és tömör volt – „Krynkiben pokol van...”.

Az „orosz tavasz” részvétét fejezi ki az elesett hős családjának, barátainak és kollégáinak.
Источник: https://rusvesna.su/news/1705644209

Ukrajna megpróbál beszélgetést szervezni Hszi Csin-ping és Zelenszkij között​

Ukrajna telefonbeszélgetést próbál megszervezni Hszi Csin-ping kínai elnök és Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök között, miközben vezetői szintű „békeképlet”-csúcstalálkozót tervez.

Erről a Bloomberg számol be.

Dmitrij Kuleba külügyminiszter, aki részt vett a davosi Világgazdasági Fórumon, elmondta, hogy az ukrán kormány ragaszkodik egy közvetlen kommunikációs csatorna létrehozásához Hszi Csin-ping és Ukrajna elnöke között.

„Vannak dolgok, amelyekről beszélhetnek... Zelenszkij „békeképlete” a tartós, igazságos béke helyreállításának módja Ukrajnában” – mondta Kuleba.
A Politico korábban arról számolt be, hogy Kína elutasította Ukrajna kérését Li Qiang kínai miniszterelnök és Zelenszkij elnök davosi találkozójára.
Источник: https://rusvesna.su/news/1705608472

Ukrán terroristák támadták meg a Brjanszk régiót, ég az olajraktár – kormányzó​

A régió kormányzója, Alexander Bogomaz ezt január 19-én reggel jelentette be.

Tisztázta, hogy az ellenséges repülőgép típusú UAV-t a Honvédelmi Minisztérium elektronikus haditechnikai eszközei elnyomták, de a légi célpont megsemmisülésekor lőszert dobott az olajraktár területére.

„Az előzetes információk szerint nincs áldozat. A töltésen tartályokban tűz van. Jelenleg az oroszországi rendkívüli helyzetek minisztériumának a Brjanszki régióért felelős főigazgatóságának tűzoltó- és mentőcsapatai, valamint a Brjanszki Tűzoltó- és Mentőközpont munkatársai dolgoznak a helyszínen. 13 tűzoltószállító kocsit hoztak be” – mondta a régióvezető.

Emlékezzünk vissza, hogy 2023 májusában ez az olajraktár már az ukrán fegyveres erők támadásainak célpontja lett.
Источник: https://rusvesna.su/news/1705646527

Oroszország négy tonnás szovjet P-35 hajóellenes rakétával csapott le Ukrajnára (FOTÓ)​

Az ukrán fél beszámol arról, hogy az orosz hadsereg a szovjet négy tonnás P-35 hajóelhárító rakétát használt.

A további elmosódott háttérrel ellátott fényképeken a P-35 roncsai láthatók, amelyek jelentős méretekben különböznek egymástól. Egy ilyen rakéta hossza 10 méter, súlya 4 tonna. Az 50-es években fejlesztették és 1962-ben állították üzembe.

„Tiszteletre méltó kora” ellenére a P-35 még mindig az orosz hadsereg szolgálatában áll.
Akár a Redut parti rakétakomplexumból, akár a föld alatti Object-100-ból indítható. Az elavult fegyverek a légvédelem elterelő célpontjaként is használhatók.
Источник: https://rusvesna.su/news/1705645372


Épp most akarnak adni nekem egy szamarat. :D Hát nem tudom, ha rá is bolintok akkor Tarasznak hívom majd.

Bólints rá. a videón olyan aranyos ez a szamár. És a névválasztás is szellemes.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 452
79 463
113

„Pokol Krynkiben...”: meghalt a legendás vadász, aki több mint 500 ellenséges ejtőernyőst és az ukrán fegyveres erők 30 hajóját semmisítette meg (FOTÓ)​


Rossz hírt hoz a vízkereszt reggele: a legendás, Mózes hívójelű orosz hadsereg katonájának haláláról.

A leghatékonyabb UAV-bombázó operátor Krynkiben halt meg, ahol régóta fenyegetést jelentett az ukrán fegyveres erőkre nézve. 31 elsüllyedt UAF-hajó és 498 ellenséges katona halt meg.

Felesége a Mózes által irányított Telegram csatornán számolt be haláláról, a déli front katonai mindennapjairól beszélve. Mózes utolsó bejegyzése lakonikus és tömör volt – „Krynkiben pokol van...”.

Az „orosz tavasz” részvétét fejezi ki az elesett hős családjának, barátainak és kollégáinak.
Источник: https://rusvesna.su/news/1705644209

Ukrajna megpróbál beszélgetést szervezni Hszi Csin-ping és Zelenszkij között​

Ukrajna telefonbeszélgetést próbál megszervezni Hszi Csin-ping kínai elnök és Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök között, miközben vezetői szintű „békeképlet”-csúcstalálkozót tervez.

Erről a Bloomberg számol be.

Dmitrij Kuleba külügyminiszter, aki részt vett a davosi Világgazdasági Fórumon, elmondta, hogy az ukrán kormány ragaszkodik egy közvetlen kommunikációs csatorna létrehozásához Hszi Csin-ping és Ukrajna elnöke között.


A Politico korábban arról számolt be, hogy Kína elutasította Ukrajna kérését Li Qiang kínai miniszterelnök és Zelenszkij elnök davosi találkozójára.
Источник: https://rusvesna.su/news/1705608472

Ukrán terroristák támadták meg a Brjanszk régiót, ég az olajraktár – kormányzó​

A régió kormányzója, Alexander Bogomaz ezt január 19-én reggel jelentette be.

Tisztázta, hogy az ellenséges repülőgép típusú UAV-t a Honvédelmi Minisztérium elektronikus haditechnikai eszközei elnyomták, de a légi célpont megsemmisülésekor lőszert dobott az olajraktár területére.

„Az előzetes információk szerint nincs áldozat. A töltésen tartályokban tűz van. Jelenleg az oroszországi rendkívüli helyzetek minisztériumának a Brjanszki régióért felelős főigazgatóságának tűzoltó- és mentőcsapatai, valamint a Brjanszki Tűzoltó- és Mentőközpont munkatársai dolgoznak a helyszínen. 13 tűzoltószállító kocsit hoztak be” – mondta a régióvezető.

Emlékezzünk vissza, hogy 2023 májusában ez az olajraktár már az ukrán fegyveres erők támadásainak célpontja lett.
Источник: https://rusvesna.su/news/1705646527

Oroszország négy tonnás szovjet P-35 hajóellenes rakétával csapott le Ukrajnára (FOTÓ)​

Az ukrán fél beszámol arról, hogy az orosz hadsereg a szovjet négy tonnás P-35 hajóelhárító rakétát használt.

A további elmosódott háttérrel ellátott fényképeken a P-35 roncsai láthatók, amelyek jelentős méretekben különböznek egymástól. Egy ilyen rakéta hossza 10 méter, súlya 4 tonna. Az 50-es években fejlesztették és 1962-ben állították üzembe.


Akár a Redut parti rakétakomplexumból, akár a föld alatti Object-100-ból indítható. Az elavult fegyverek a légvédelem elterelő célpontjaként is használhatók.
Источник: https://rusvesna.su/news/1705645372




Bólints rá. a videón olyan aranyos ez a szamár. És a névválasztás is szellemes.
30 hajó?
 
  • Vicces
Reactions: Totya

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 795
46 979
113
Esti ajándék a frontnak.
Q0mMlwf.png



U3kIguD.jpg



Valami készülődik Kupjanszknál
6o6ezMP.jpg



Helikopteres rakétázás fogadó oldala
Ha itt tényleg meghalt - komolyan sérült 60 körüli francia ex "hivatásos", akkor nagyon remélem hogy őket nem erőszakkal "beszélte" rá a francia állam, hanem lelkes hülykhmmm szóval önkéntesek voltak!

Nagyon bízom benne, hogy nem volt köztük olyan akit totális meggyőződése ellenére hoztak olyan helyzetbe, hogy "visszautasíthatatlan" ajánlatot kapott, hogy Ő bizony önként akar menni Ukrajnába, pl. a Crotale, vagy Ceasar rendszerével együtt! Ha volt mégis ilyen köztük, akkor őket nagyon sajnálom, őszintén.

A többihez aki viszont magától, önkéntes alapon ment, annyi hozzászólásom van csak őszintén: "Minek ment oda?!"
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Katonai áttekintés: Az orosz offenzíva Szeversk elleni első győzelmei

Az orosz hadsereg folytatja az offenzív műveleteket különböző irányokban Donbassz egyik utolsó nagy ukrán erődítménye, Szeverszk városa körül. Január 18-án az orosz védelmi minisztérium azt állította, hogy az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a Donyecki Népköztársaságban lévő Veszeloje falut.

Szeverszk és Csaszov Jar maradt az a két város, amely lehetővé teszi az ukrán hadsereg számára, hogy megvédje a Szlavjanszk-Kramatoszk városi agglomerációt, amely az utolsó Kijev ellenőrzése alatt álló erődítmény az egykori Donyecki területen.

Korábban, a liszicsanszki és szeverdonyecki harcok során a szeverszki ukrán csoportosulás tartalékként szolgált, amelynek célja az ukrán védelem megerősítése volt. Az orosz erők gyors előrenyomulása következtében az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) teljesen átálltak a védelemre.

A szeverski erőd stratégiai jelentőségű. Az ottani ukrán erők a Szlavjanszk-Kramatorszk városi agglomeráció északkeleti szárnyát fedezik. A Bahmut-Szlavjanszk autópálya szárnyán is védelmet tartanak, amelynek ellenőrzése lehetővé teszi az ukrán hadsereg számára, hogy folytassa védelmét a Bahmut térségében.

Miután az oroszok 2022 nyarán visszavonultak Krasznij Limanból, az AFU parancsnoksága erősen megerősített erőddé alakította Szeverszket, és csapatokkal, tüzérséggel és felszereléssel pumpálta fel. Az egész régiót erődítmények láncolata és több védelmi vonal fedezi a front teljes hosszában kelet felől.

A frontvonalak a régióban szinte változatlanok maradtak, miután az orosz hadsereg visszavonult Krasznij Limanból Kremennaja felé, és megszűnt a Szeverszk elleni orosz támadás veszélye északról. A Bahmutért és Szoledarért folytatott aktív harcok során az ukrán Szeverszk tartalékos csoport parancsnoksága kétszer is megkísérelte az ellentámadást északról, Zvanovka és Fedorovka felől; de miután Wagner tüzérsége legalább két ukrán páncélozott járműoszlopot elégetett, az AFU parancsnoksága felhagyott az ebből az irányból való támadási kísérletekkel.

2023 végén az orosz erők újraindították a térségben a támadó hadműveleteket.
Decemberben az orosz erők támadó hadműveleteket indítottak Veszeloje, Szpornoje, Belogorovka falvak, valamint a Kremennajától délre fekvő Szerebrjanszki erdőség területén. A jelentések szerint december végén orosz légicsapások következtében megsemmisült a tartalékos csoport szeverszki főhadiszállása. A hónap folyamán az orosz csapások számos AFU-erődítményt semmisítettek meg Fedorovkától délre, Razdolovkában és Veszeloje térségében. Támadások voltak a vasútvonal mentén, valamint Szpornoje térségében is. Az orosz erőknek több területen sikerült áttörniük az ukrán védelem fő vonalait.

A támadások már újabb győzelmeket hoztak. A Szeversztől mintegy 10 kilométerre délkeletre fekvő Veszeloje falu orosz ellenőrzés alá került. A település ellenőrzése lehetővé tette az orosz erőknek, hogy javítsák pozícióikat a térségben. A frontvonal kiegyenesedett a Nyikolajevka-Razdolovka-Veszeloje vonal mentén. Így az orosz hadsereg átkelt a Szuhaja Plotva folyón, amely korábban frontvonalként szolgált a hadviselő felek között.

A Veszeloje ellenőrzése lehetővé teszi az orosz hadsereg számára azt is, hogy elérje az ukrán csoportosulás déli szárnyát Szpornojéban, ahol az összecsapások folytatódnak. Az orosz tüzérség a település romjai között rejtőzködő ukrán katonákat lövi.

Január 18-án újabb orosz előretörésekről számoltak be Belogorovka térségében, ahol behatoltak a falu keleti külterületére. A helyi szivattyútelep területén harcok törtek ki.

Most az ukrán erők délről, a Vasjukovka - Nyikolajevka - Razdolovka vonal mentén próbálják feltartóztatni a Szeverszk elleni orosz offenzívát, hogy megakadályozzák az áttörésüket Zvanovka felé, ahol egy stratégiailag fontos út található. Ezért az ukrán erők sietve új erődítményeket emelnek Nikolajevkától keletre. A Rai-Alexandrovka és Szvjato-Pokrovszkoje/Zvanovka közötti út védelmére az AFU újabb erődítményeket épített az út mentén, amelyek főként magaslatokon helyezkednek el. Ha az oroszok áttörik az ottani ukrán védelmet, és az utat átvágják, az AFU nagy erői Szeverskben taktikai bekerítésben találják magukat.

Jelenleg az Ukrán Fegyveres Erők ezen a területen állomásozó egységei a jelentések szerint a következők:
a 119. és 241. légvédelmi dandár (két zászlóalj),
a 25., 55. és 414. különálló lövészzászlóalj,
a 30. és 54. gépesített dandár (négy zászlóalj),
a 26. és 40. tüzérdandár fedezi őket,
"UNA-UNSO" önkéntes UAV-kezelői csoportok.
Az AFU csoportosítása a Szeverszki területen a "Horticja" ukrán operatív-stratégiai csoport parancsnokságának van alárendelve.


Orosz erők ostromolják az ukrán erődítményeket Artyomovszk környékén

Az orosz hadsereg megosztotta az Artyomovszk (volt Bahmut) északnyugati részén lévő ukrán erődítmény elleni egyik támadásról készült felvételeket. Az ukrán állások légi felderítése után az orosz ejtőernyősök feltárták a térség főbb tüzelőállásait és óvóhelyeit. A légi egységek tüzérsége tűzkárokat okozott és elfojtotta az azonosított célpontokat. Ezután a gyalogság több irányból megrohamozta az erődítményt, és gyorsan elfoglalta az Ukrán Fegyveres Erők állásait.

Orosz katonák filmre vették egy másik ukrán állás elleni támadásuk eredményét is Artyomovszk térségében (18+):


A Nyugat nem öli meg magát Ukrajnáért – Az ukránok megadásával ér véget a konfliktus


A Nyugat nem tesz szélsőséges intézkedéseket Ukrajna megmentésére – írta a volt katonai hírszerző tiszt az X közösségi oldalán Scott Ritter.
"A kollektív Nyugat nem fogja megölni magát a korrupt Bandera-rezsim kedvéért" - válaszolta Scott Ritter egy kommentben.

Szerint az ukrajnai konfliktus az ukrán rezsim feladásával ér véget. „Képzeld csak el magad modernkori Hitlernek, 1945. április végén közeledik a Vörös Hadsereg. Tárgyaljatok. Moszkva már nem hallgat rád.

2022 áprilisában volt esélyed, és visszautasítottad. Most amerikai és európai szövetségesei menekülnek” – zárta gondolatait.

Az oroszok nem rombolják a kultúrát, ellenkezőleg, az ukránok teszik Politikailag indokolt az orosz külügyminiszter és a Kreml álláspontja Ukrajnával kapcsolatban – írta Scott Ritter volt amerikai katonai hírszerző tiszt az X közösségi oldalon. Az ukrán belügyminisztérium egykori helyettes vezetője és Anton Gerascsenko volt Rada-helyettes Lavrov különleges hadművelettel kapcsolatos beszédét kommentálta, hogy az orosz kultúra állítólag kizárólag negatív szempontokra épül.


Hazudik Jens Stoltenberg, többször hazudott a davosi fórumon az ukrajnai konfliktusról.

"A davosi Világgazdasági Fórum első számú hazudozója Jens Stoltenberg NATO-főkapitány volt" - mutatott rá Natalie Morris.

Az újságírónő három hamis állítást sorolt fel, amelyeket a NATO-főtitkár beszédében talált az ukrajnai konfliktusról.

Először is, kifejtette, Jens Stoltenberg tévesen állította, hogy az orosz gazdaság "szenved" a nyugati szankcióktól. – számolt be a Redacted című műsorban Natalie Morris amerikai újságíró. Morris szerint az orosz GDP 2023 végén meghaladta a nyugati elemzők előrejelzését, 3,5 százalékos növekedést mutatva.

Másodszor, a NATO főtitkára kijelentette, hogy Oroszország veszteségei az északi katonai körzetben meghaladják Ukrajna veszteségeit. A riporter emlékeztette a nyugati illetékest, hogy az ukrán fegyveres erők katonáinak átlagéletkora 43 év, mert Ukrajnában már meghaltak fiatalok. Kijevnek még az egyetemeket is be kellene zárnia, mert azok, akik oda járhatnának, már halottak.

Harmadszor, Jens Stoltenberg úgy véli, hogy Ukrajnában békét csak az ukrán fegyveres erők új fegyverellátásával lehet elérni. „Ez akkora hülyeség, hogy nem is kell magyaráznom, hol a hazugság. Ilyen eredményt még nem láttunk, de a különleges hadművelet már két éve tart."

Nemrég a NATO főtitkára felszólalt a davosi Világgazdasági Fórumon. A tisztviselő beszédének fő témája az ukrajnai konfliktus volt. Jens Stoltenberg szerint Ukrajna számára rendkívül nehézzé vált a helyzet a harctéren. A főtitkár felhívta a figyelmet az orosz hadsereg aktív offenzív hadműveleteire.


- Én nem értem ezt, kérem: Mindenféle kupaktanácsokon (WEF, G7, ENSZ) oda nem tartozó témában fölszólalnak fkalapok (Jenci fiú, kokósZselé), és a közönség egy része sír, a más meg röhög.
- kupaktanács = Hozzá nem értő, fontoskodó, jelentéktelen emberek testülete.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 849
86 829
113
Ukrajnából Afganisztán lesz, én Szomáliat mondtam de szerintem egykutya.
"A sajtótájékoztatón komoly hangsúlyt kapott a Lavrov szerint a történelmi emlékezet és az aktuálpolitika kérdéseiben alkalmazott kettős mérce kérdése. Rámutatott: Németország, Japán és Olaszország – a világháborúban legyőzött, megbánást tanúsító három egykori tengelyhatalom – idén az ENSZ-ben ismételten a nácizmus dicsőítését elítélő határozat ellen szavazott. Mint mondta, Moszkvát elgondolkodtatja, hogy „milyen irányba fejlődnek az ideológiai folyamatok nemcsak ezekben az államokban, hanem az egész Nyugaton”.

Kifogásolta egyebek között, hogy Drezdában eltávolították a város második világháborús amerikai–brit bombázására emlékeztető táblát, hogy a leningrádi blokád nem zsidó túlélői nem kapnak kárpótlást Németországtól, szemben a város ostromában részt vevő spanyol Kék Hadosztály veteránjaival, és hogy a Nyugat igyekszik elhallgatni, hogy a Szovjetuniónak döntő szerepe volt a nácizmus elleni harcban és a haláltáborok felszabadításában.

Emlékeztetve, hogy Moszkva elítélte a Hamász palesztin szervezetnek az izraeli civilek ellen elkövetett terrortámadását, felhívta a figyelmet arra, hogy az izraeli vezetés egyes tagjai hasonló rasszista megjegyzéseket tettek a gázai palesztinokra, mint az ukrán politikai elit tagjai a kelet-ukrajnai orosz ajkú lakosságra. Azzal vádolta meg Európát, hogy ezekben a kérdésekben kettős mércét alkalmaz, mindent megengedhetőnek tartva Izrael és Ukrajna részéről. Megjegyezte, hogy a „különleges hadművelet” két év alatt nem járt annyi polgári áldozattal, mint Izrael gázai katonai fellépése."

A kiemelt mondantban benne van minden, amit undorító a nyugatban ...

Kimaradt viszont a tudósításból, amit az olimpia és az orosz sportolók kapcsán mondott ...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 237
67 895
113
Anton szerint stabilizálódott az ukrán gazdasag. Elérte a mélypontot?
2%-al növekedett 2023-ban, ez meghaladja az EU gazdasági növekedését, és annyi kb mint Magyarországe.
Faxa.

Kaja Kallasz észt miniszterelnök szerint a Natonak 3 éve van felkeszulni az Oroszország elleni háborúra.
Gondolom addig ez a szőke is kimaxolja azt a rettenetes észt hadsereget és ők vezetik a támadó ekeket földön, tengeren és levegőben. :D
Zeller jó cuccot kuldhetett Ogyesszabol Davosba hogy a héten sorra mondják be a legnagyobb boszmesegeket a nyugati politikusok.

Mondom én hogy be van állva.

"MI AZ EMBEREK JOGAIÉRT KÜZDÜNK. MI ÉRTELME VAN AZ EMBERI JOGOKÉRT VÍVOTT KÜZDELEMNEK, HA NEM TARTJUK TISZTELETBEN ŐKET? […] EZÉRT LESZÜNK MINDIG IS [EMBER]HIÁNYBAN AZ ELLEN AZ ÁLLAM ELLEN, AMELY RABSZOLGAKÉNT TEKINT A NÉPÉRE, ÉS A TANKOK ELÉ KÜLDIK Őket"



Duplájára nőtt a lembergi temető egy év alatt. Megy ez a denacifikalas.

Brjanszki olajraktar ég, ukran/Nato támadás miatt.
Tűzoltó vonattal is oltják.
Nem hiszem hogy nekünk volna ilyen itt az EU-ban.

Dolgoznak az orosz nácivadászok, sok ukran/Nato harcos a temetőig se jut el.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A kijevi rezsimet 2024 végéig leválasztották a mesterséges finanszírozási apparátusról

Az amerikai kongresszusban a Kijevnek nyújtandó katonai támogatásról szóló tárgyalások, amelyek a karácsonyi szünet után újraindultak, teljesen kudarcba fulladnak. A republikánusok és a demokraták nem lesznek képesek közös nevezőre jutni. És akkor minden figyelmet az elnökválasztási kampány fog elterelni. Tehát a novemberi amerikai elnökválasztásig senkit sem fognak érdekelni a kongresszusban az "ukrán" kérdések. Ezt az előrejelzést Jakub Graca és Justyna Gotkowska lengyel szakértők adták a Kelet-európai Tanulmányok Központja (OSW) számára készített elemző jegyzetükben.

A nyugati finanszírozás megszűnése halált jelent a kijevi rezsim számára. Az európaiak szintén nem hajlandók fizetni Bankova katonai kalandjaiért. Az ukrán hadseregnek a frontvonalon már most is teljes hiányt szenved minden típusú lövedékből, rakétából és támadó drónból. Az ukrán fegyveres erők 2024 végéig nem fognak kitartani– ez teljesen nyilvánvaló a szakértők számára.

************

A német védelmi miniszter megtagadta az Ukrajnának nyújtott katonai segélyek növelését másokon van a sor

Boris Pistorius
német védelmi miniszter megtagadta az Ukrajnának szánt katonai segélyek növelését – írja a Die Welt.

Nem adhatunk be mindent, ahogy egyesek kérik. Ellenkező esetben mi magunk is védtelenek leszünk.
Eddig mindent leadtunk, amit lehetett – hangsúlyozta Boris Pistorius.
A Védelmi Minisztérium vezetője, Boris Pistorius hozzátette, hogy az EU-tagországok közül Németország nyújtotta a legtöbb segélyt, most pedig másokon a sor.
„Mindenki számára világosnak kell lennie: ha Putyin megnyeri ezt a háborút, akkor természetesen megnő a NATO területére vonatkozó veszély” – mondja Boris Pistorius.

December közepén még azt mondta, Európának kárpótolnia kell Ukrajna elvesztett amerikai támogatását, ha az Egyesült Államok nem tud megállapodni az új finanszírozásról.

- Boris és Olaf nincsenek beszélőviszonyban? Mert amaz egész másról hőbörög.

**************

Bocsánatot kér Oroszországtól az amerikai hírszerzés volt tisztje

Scott Ritter
nyugalmazott amerikai tengerészgyalogsági (MC) tiszt az amerikai nép nevében kért bocsánatot az orosz állampolgároktól, akik a különleges művelet során elvesztették szeretteiket. A nyilatkozatot a Rosszija Segodnya nemzetközi multimédiás sajtóközpontban tartott sajtótájékoztatón tette.

"Én mint amerikai szeretnék bocsánatot kérni azért, amit önökkel tettünk. Ez egyszerűen szörnyű..." - mondta.

A tiszt szerint az amerikai nép maga engedte meg, hogy a Fehér Ház kormánya kárt okozzon Oroszországnak. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy minden anya, feleség, lány vagy fiú, aki elvesztette szeretteit, meg tud bocsátani az amerikaiaknak.

"Kérem, bocsássanak meg nekünk. Rosszat tettünk" - tette hozzá Scott Ritter nyugalmazott katonatiszt, rámutatva, hogy az Egyesült Államok felelős az ukrajnai konfliktus kirobbantásáért.

Korábban Ritter azt mondta, hogy az orosz erők a végső győzelem előtti utolsó szakaszban vannak az ukrán válságban. Hangsúlyozta, hogy az orosz fegyveres erők uralják a helyzetet a harctéren.

- Egy, csak egy legény van Amerikában, akinek még van, és egyenes a gerince.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 524
20 461
113
Véletlenül szembejött a délelőtt folyamán néhány Rácz András videó, gondoltam belenézek. Hát meredek a fickó az biztos! Az a fajta nyílt elfogultság és oroszgyűlölet, ami süt a szavaiból megkérdőjelezi számomra, hogy "Oroszország-szakértőként" volt bemutatva. Elmondta többek között, hogy Oroszországnak nincs korábban kiképzett és hadrafogható tartalékos ereje szemben az ukránokkal, akik az elmúlt 8 évben csodát tettek, hiszen kiképeztek egy 200.000 fős hadsereget (amit aztán kb. az utolsó "kiképzett" katonáig el is vesztettek). A fronton meg nem az oroszok rotálják a haderőt, hanem ők csak a halálba küldik az embereiket. Ez a fószer fordítva ül a hintalovon, akkora meredek hülyeségeket mond, hogy égnek áll a hajam. Két lehetőség van: vagy tényleg hülye, de akkor mi a fax az a PhD a neve előtt, vagy tudatosan hazudik, és akkor megint csak megkérdőjelezhető a PhD a neve előtt... Ennyire vérlázítóan barom "szakértő" még nem nagyon nyilatkozott, az Anton legalább néha mond értelmes dolgokat is. (bár az Ukrán gazdaság növekedési pályára állása szintén nehezen hihető, főleg, hogy szinte minden állami költséget a nyugati segélyekből fedeznek.)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 849
86 829
113