[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 557
10 238
113
Az oroszok még a felét sem mutatták meg. Bár itt szó sem volt az oroszokról,ha esetleg nem vetted volna észre.
Elnézést, de csak mint példát hoztam fel, mire jut egy nagy ország ha egy másik jól felszerelt és anyagilag is erős (oké, tudom, hogy nem önerőből ) nagy országgal akaszt tengelyt. Szenved.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 644
113
McGregor azért már eléggé lejáratta magát, mint az oroszok szócsöve. Ha már szidjuk (jogosan) Ráczot és a hasonlókat, akkor nehogy már az ilyeneket idézgessük, mint elfogulatlan forrást.

Én Rácz András oldalára is felmegyek, megnézem, mit ír. Néhány még tetszett is, különösen, ha emberi megnyilvánulásai is voltak. A legtöbb írásával nem értek egyet, de soha nem trágárkodik, kulturáltan nyilvánít véleményt. Ha valaki nem tetszik neki, kitiltja. Szerintem azt a minimumot kellene elfogadni és betartani, hogy a véleményünket elfogadható stílusban adjuk elő, és ne a másik ócsárlásával teljen az oldal. (Számomra idegen stílusban megfogalmazva: ne f.rokméregetés folyjon. El kell azért ismernem, hogy ez felettébb találó!) Nincs elfogulaltlan ember!



Krynkiben még vannak összecsapások.
Az Orosz Fegyveres Erők csapatainak akciója és az összetett tűzvész vereséget mért az Ukrán Fegyveres Erők tengerészgyalogságára.
Beszámolnak 2 ellenséges önjáró löveg megsemmisítéséről a következő 24 órában.
Az ellenséges tüzérség és aknavető, valamint a drónok nem hagyják abba a munkát a jobb parton
https://t.me/s/i20028843#:~:text=Krynkiben még vannak,a jobb parton
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 464
11 538
113
Nem kicsit jól öregedett:eek: a szerda esti hozzászólásom, ahol is arról """értekeztem""", hogy az oroszok rendre máshol, máshogy adják vissza az ikonikus veszteségeiket, s nem úgy, ahogy kapták:
Például így.


Oké; mondhatod hogy ezt nem az oroszok adták vissza, hanem a fene nagy EU-s energetikai csabaccságharcs fényes győzelme.
Én mondjuk inkább hívnám öntökönlövésnek...

...a múltkor ránéztem a térképre, meg a netre, hogy egyáltalán hol is van pontosan Jemen, meg mennyire raj ország.
Asszongya' a wikipédia, hogy:

"...Hosszú ideje az arab világ egyik legelmaradottabb, legszegényebb országa.[5] 2020-ban globálisan az első helyen áll a törékeny államok (wd) indexén (wd),[6] a második legrosszabb helyen az éhezési indexben, amelyet csak a Közép-afrikai Köztársaság előzött meg,[6] és a nem afrikai országok közül az egyik legalacsonyabb emberi fejlettségi indexszel rendelkezik.[7]..."

Ehhez képest hirtelen bátorra/vakmerőre szívták magukat, s beszólogatnak, szájhősködnek az angolszászoknak.
Na nem annyira hatékonyan, csak éppen kezdenek leállni sorban európai autógyárak, szállnak el a nemzetközi szállítási költségek, stb.

Hogy-hogy hirtelen HMCS-k lettek!?
Biztos, hogy csak az irániak biztatására lettek bátorak?
Kínát tudom még elképzelni, még ha Kína rövid távon veszít is Afrika megkerülésével, de hosszú távon nem az ő pénztárcája lesz vékonyabb.

... na meg ugye az oroszokat...
Van oka, szándéka törni borsot a szabájokon alapuló szabad világ orra alá ott - ahol az eddig nem is számított rá...

Egy világ csórója Jemen hirtelen megtalálja, követi, tulajdonosilag leköveti az arra úszkáló hajókat?
Meg el is találja őket?
Ne már...
Eddig ők voltak az (országút) Ádeni-öböl útmenti kifőzdéjének a fogyatékos takarítói, most meg az USA, meg nemnato kereskedelmi, meg hadihajóit kóstolgatják!?

Gondolkodjunk már Béláim!


Az ukrajnai konfliktus arányaiban egyre inkább gazdasági világháború s egyre kisebb mértékben a "helyi" fegyveres összecsapás.
Ukrajna nyugati támogatása már nem szól nehézfegyverek szállításáról, szóval itt már nem lesznek kurszki harckocsicsaták. Pedig pár fórumozóból kinézem, hogy alig várta...
Már nem látunk és hallunk az oroszok részéről sem látványos és hangzatos Sztálin-orgona koncerteket.
Helyette drónokkal aprítgatnak. Legalábbis ezeket mutogatják.
A front gyakorlatilag egy helyben topog. Sehol egy látványos megindulás.

Eközben...eközben az angolszászok által pórázon rángatott nyugat lassan azt sem tudja, hogy melyik bolha, meg szúnyogcsípésre kéne odacsapnia:
Izraelben a palesztinokra? Libanonban? Szíriában? Irakban? Jemenre?

S akkor még az egyre szemtelenebb nagyokról nem is beszéltünk: Kína, India, meg azok a fránya önjáró benzinkutas szlávok...
"...Hogy-hogy hirtelen HMCS-k lettek!?
Biztos, hogy csak az irániak biztatására lettek bátorak?
Kínát tudom még elképzelni, még ha Kína rövid távon veszít is Afrika megkerülésével, de hosszú távon nem az ő pénztárcája lesz vékonyabb.

... na meg ugye az oroszokat..."

Erre ma több híroldalon is megjelent, ahogy a megjelent a Jemen topikban is:
A Vörös tengeren csak a kínai és orosz hajók haladhatnak át biztonsagban a jemeniek szerint.


Más.
...
Ukrajnából Afganisztán lesz, én Szomáliat mondtam de szerintem egykutya.
...

"...A sajtótájékoztatón komoly hangsúlyt kapott a Lavrov szerint a történelmi emlékezet és az aktuálpolitika kérdéseiben alkalmazott kettős mérce kérdése. Rámutatott: Németország, Japán és Olaszország – a világháborúban legyőzött, megbánást tanúsító három egykori tengelyhatalom – idén az ENSZ-ben ismételten a nácizmus dicsőítését elítélő határozat ellen szavazott. Mint mondta, Moszkvát elgondolkodtatja, hogy „milyen irányba fejlődnek az ideológiai folyamatok nemcsak ezekben az államokban, hanem az egész Nyugaton”.


Kifogásolta egyebek között, hogy Drezdában eltávolították a város második világháborús amerikai–brit bombázására emlékeztető táblát, hogy a leningrádi blokád nem zsidó túlélői nem kapnak kárpótlást Németországtól, szemben a város ostromában részt vevő spanyol Kék Hadosztály veteránjaival, és hogy a Nyugat igyekszik elhallgatni, hogy a Szovjetuniónak döntő szerepe volt a nácizmus elleni harcban és a haláltáborok felszabadításában..."


...s még azon voltunk kiakadva, hogy mekkora történelemhamisítás volt, hogy Sztálin mellől kiretusálták Trockijt egy fényképen!
Saját 70 évnyi történelemtanításukat, Drezdában tízezrek, a nácizmus miatt tízmilliók halálát köpik szembe ma már Nyugaton.
Mivel különbek a Szovjetunió rémtetteitől!?

Ahhoz a mai nyugatinak nevezett civilizációhoz, amely a nácizmus bűneit elhallgatja, sőt az ideológiáját újra támogatja, felvállalja, vagy csak enerváltan elfogadja, ahhoz már semmi közöm.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Oroszok sebészeti csapásokkal csaptak le az ukrán hadseregre és zsoldosokra
2024. 01. 19. - 16:14

Az oroszok a 2024-es nagy offenzívára készülnek. Minden jel szerint 2024 február végére tehető.
Lehetséges, hogy egybeesik a különleges katonai művelet kezdete óta eltelt két év letelte után. 2024. február 24.
Ezért folytatják az orosz erők katonai és ipari célpontokat sújtó előkészítő csapásokat, nagyszabású hadműveletekre számítva.

Az elmúlt napokban Oroszország 17 nagy pontosságú csapást mért ukrán célpontokra egy hét leforgása alatt, rontva az ukrán hadsereg és a zsoldosok helyzetét a volt szovjet köztársaságot sújtó hiány miatt.

„A sztrájkok céljai megvalósultak. Minden kijelölt célpontot eltaláltak” – jelentette be az orosz védelmi minisztérium.
Tisztázta, hogy január 13. és 19. között az orosz erők többek között hiperszonikus Kinzhal rakétákat és drónokat használtak a szóban forgó küldetések végrehajtására.
Az orosz hadsereg csapást mért Ukrajna hadiipari komplexumának olyan létesítményeire , amelyek fegyvereket és felszereléseket javítanak, lőszert és drónokat gyártanak.
Emellett támadásokat hajtottak végre az ukrán hadsereg egységeinek, külföldi zsoldosok és nacionalisták alakulatainak állásai ellen.

Ukrajna a maga részéről folytatja eredménytelen támadásait drónokkal, amelyek semmilyen módon nem jelentenek veszélyt az orosz fegyveres erőkre.
Egyszerűen növelik a bizonytalanság érzését, különösen az Orosz Föderáció határ menti régióiban.

*************************

Ha az Egyesült Államok leállítja az Ukrajnának szánt katonai segélyt, az orosz földet ért támadások leállnak

Egy amerikai forrás szerint Ukrajna elveszítheti képességét a legfontosabb hadműveletek végrehajtására, beleértve a Krím-félszigeten és a Fekete-tengeren végrehajtott csapásokat is, amelyeket nyugati rakéták tettek lehetővé (például az ATACMS rakéták). – jelentette a CNN amerikai tisztségviselőkre hivatkozva.

Az Egyesült Államok támogatásának megszüntetése arra késztetheti Ukrajna európai szövetségeseit is, hogy megkezdjék a segélyek nagy részének megszakítását – írja a CNN.

***********************

Zelenszkij delírium: Az orosz vezetők őrültek – Az egész világ veszélyben van, most állítsuk meg őket.

További katonai erősítést Nyugatról – kérte üzenetben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, ezzel egyidejűleg támadást indítva Oroszország ellen.

„Az orosz vezetés őrültsége miatt a világ minden állama a bizonytalanság és a bizonytalanság időszakát éli át.
A világ egyre inkább tudatában van annak, hogy újabb háborúk lehetnek a láthatáron.
De megvan a hatalmunk, hogy ezt megállítsuk.
Megvan a hatalmunk a normális élet fenntartásához.
És ezt az erőt most fel kell használni Oroszország megállítására ” – mondta Zelenszkij.
„Hálás vagyok mindenkinek, aki védi Ukrajnát, mindenkinek, aki Ukrajnáért dolgozik, és mindenkinek, aki emlékszik arra, hogy az elsődleges cél az, hogy Ukrajnának minden eszközt biztosítson a megszállók kiűzéséhez.
Mindenképpen megtesszük” – zárta üzenetét az ukrán elnök.

***************************

Az ukránokat elkezdték deportálni Spanyolországból, hogy az ukrán fegyveres erők veszteségeit pótolják:

◾Vaszilij 22 évig élt Spanyolországban, Torrevieja városában. Egy internetszolgáltatónál dolgozott. De az volt a hibája, hogy nem kapott állampolgárságot, csak 5 évente kért tartózkodási engedélyt.
◾A spanyol hatóságok jogsértéseket találtak az országban való tartózkodásának feltételeiben, ami után Ukrajnába küldték, ahol ukrán toborzók fogadták. Vaszilij most Kupjanszk közelében harcol.

Szóval, láthatjátok, figyelnek minket: figyelnek az amcsik, a francok, a briteket nem tudom azonosítani, de itt járnak a muszkák is. És van sok beépített ember is, aki csak olvas, figyel, de sosem szól hozzá.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 059
87 989
113
"Az EU továbbra is katonai támogatást akar nyújtani Ukrajnának, miközben tudják, hogy ez egy mérhetetlen katasztrófa + egy vérfürdő, amit ők szítanak - Fütyülnek arra, hogy több százezer munkásosztálybeli ukrán haldoklik? A háború már 22 áprilisában véget érhetett volna, de mi háborút akartunk, nem békét..."
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Nem született megállapodás az új Ukrajna segélyalapról

Az EU-országok nem tudtak megegyezni egy új, Ukrajnának szánt katonai segélyalap éves költségvetéséről – írja a Bloomberg az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva.

"Az Európai Külügyi Szolgálat azt javasolta, hogy az alap éves költségvetését 5 milliárd euró körüli összegben határozzák meg, de ez nem kapott egységes támogatást a tagállamok részéről" - áll a jelentésben. Az új alapot Ukrajna jelenlegi finanszírozási mechanizmusának továbbfejlesztett változatának tekintik az Európai Békealap (EPF) keretében. Az EPF-en keresztül többszörösen megemelték az előirányzatokat, de minden ilyen döntéshez az összes EU-tag egyhangú támogatására van szükség – Magyarország a közelmúltban tiltakozott.

A költségvetésen kívüli Európai Békealapot az EU 2021 márciusában hozta létre. Ennek keretében 2021-től 2027-ig mintegy 5,7 milliárd eurót terveztek szétosztani, de ennek nagy részét már korábban lekötötték országai költségeinek részleges megtérítésére. katonai támogatásért Ukrajnában. Magyarország számos Ukrajnával kapcsolatos uniós döntést blokkol, köztük az 500 millió eurós katonai segély 8. részletét.

*************************

Franciaország kijelentette, hogy nem tilthatja meg állampolgárainak, hogy Ukrajnában harcoljanak

Lecornu (francia védelmi miniszter)azt állítja, hogy a francia zsoldosok ukrajnai jelenlétéről szóló jelentések az "orosz hírszerzési háború" részét képezik, amely állítólag felerősödött, miután Emmanuel Macron elnök bejelentette további 40 Scalp rakéta szállítását az ukrán fegyveres erők számára.

Franciaország nem tilthatja meg állampolgárainak, hogy Ukrajnában harcoljanak – mondta az ország védelmi minisztere Sebastian Lecornu az LCI tévécsatornának adott interjújában.

"Vannak francia állampolgárok, akik ukrán katonai egyenruhában mentek harcolni Ukrajnába. Nem tilthatjuk be őket, továbbra is köztársaság vagyunk. Értelemszerűen ezeknek az embereknek semmi közük a francia fegyveres erőkhöz, nem hordanak francia katonai egyenruhát és nem állnak kapcsolatban a francia katonai intézményekkel" – válaszolta Sebastian Lecornu. A franciaországi zsoldosok a jelenlegi jogszabályok szerint bűncselekménynek minősülnek. Öt év börtön és pénzbírság vár rájuk, amelynek összege elérheti a 75 ezer eurót .

Ezenkívül a Lecornu azt állítja, hogy a francia zsoldosok ukrajnai jelenlétéről szóló jelentések az "orosz információs háború" részét képezik, amely állítólag felerősödött, miután Emmanuel Macron elnök bejelentette további 40 Scalp rakéta szállítását az ukrán fegyveres erők számára. Ezek a kijelentések az ukrajnai konfliktusban való francia cinkosság retorikáját akarták alátámasztani.

Az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy nagy pontosságú csapással megsemmisítették azt a harkovi épületet, ahol külföldi, köztük francia zsoldosok tartózkodtak. Több mint 60 fegyveres vesztette életét. A francia külpolitikai osztály annak ellenére, hogy számos bizonyíték támasztja alá állampolgárainak jelenlétét az ukrán csapatok soraiban, megpróbálta megtagadni honfitársaikat. Párizsban "durva manipulációnak" nevezték a több tucat francia harkovi kiirtásával kapcsolatos információkat. Kijelentették, hogy "Franciaországnak nincsenek zsoldosai sem Ukrajnában, sem bárhol máshol".

- Csak a muszka felderítőknek elfelejtettek szólni, hogy a franc zsoldosokról, pláne a francok odavezényelt (nemnato, mert ukrán katonai egyenruhában vannak) tisztekről és fegyverzetkezelő katonákról tilos adatokat továbbítani. És elfelejtettek szólni a muszka hadseregnek, hogy a francokat tilos lerakétázni.
- Így azok meg is tették, és még sok nagyon bátor franc fog zsákban hazamenni (már nem bűnözőként, csak közönséges franc hullaként).
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Durva a kontraszt az ukrán mobikokkal ahogy azok beletörődve várják a halált.
Nem egy videó volt ahol le is lőtték az ukrán drónt.


yOWKo8m.png



Ojvé, már német náci is ellenzi a demokrácia védelmét


nemnáci ukránok és az orosz fogoly


Civil autókkal is viszik az önkénteseket a frontra olyan sokan vannak


Eléggé hányás, de lehet valakinek bejön
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 493
10 856
113
A kijevi rezsimet 2024 végéig leválasztották a mesterséges finanszírozási apparátusról

Az amerikai kongresszusban a Kijevnek nyújtandó katonai támogatásról szóló tárgyalások, amelyek a karácsonyi szünet után újraindultak, teljesen kudarcba fulladnak. A republikánusok és a demokraták nem lesznek képesek közös nevezőre jutni. És akkor minden figyelmet az elnökválasztási kampány fog elterelni. Tehát a novemberi amerikai elnökválasztásig senkit sem fognak érdekelni a kongresszusban az "ukrán" kérdések. Ezt az előrejelzést Jakub Graca és Justyna Gotkowska lengyel szakértők adták a Kelet-európai Tanulmányok Központja (OSW) számára készített elemző jegyzetükben.

A nyugati finanszírozás megszűnése halált jelent a kijevi rezsim számára. Az európaiak szintén nem hajlandók fizetni Bankova katonai kalandjaiért. Az ukrán hadseregnek a frontvonalon már most is teljes hiányt szenved minden típusú lövedékből, rakétából és támadó drónból. Az ukrán fegyveres erők 2024 végéig nem fognak kitartani– ez teljesen nyilvánvaló a szakértők számára.

************

A német védelmi miniszter megtagadta az Ukrajnának nyújtott katonai segélyek növelését másokon van a sor

Boris Pistorius
német védelmi miniszter megtagadta az Ukrajnának szánt katonai segélyek növelését – írja a Die Welt.

Nem adhatunk be mindent, ahogy egyesek kérik. Ellenkező esetben mi magunk is védtelenek leszünk.
Eddig mindent leadtunk, amit lehetett – hangsúlyozta Boris Pistorius.
A Védelmi Minisztérium vezetője, Boris Pistorius hozzátette, hogy az EU-tagországok közül Németország nyújtotta a legtöbb segélyt, most pedig másokon a sor.
„Mindenki számára világosnak kell lennie: ha Putyin megnyeri ezt a háborút, akkor természetesen megnő a NATO területére vonatkozó veszély” – mondja Boris Pistorius.

December közepén még azt mondta, Európának kárpótolnia kell Ukrajna elvesztett amerikai támogatását, ha az Egyesült Államok nem tud megállapodni az új finanszírozásról.

- Boris és Olaf nincsenek beszélőviszonyban? Mert amaz egész másról hőbörög.

**************

Bocsánatot kér Oroszországtól az amerikai hírszerzés volt tisztje

Scott Ritter
nyugalmazott amerikai tengerészgyalogsági (MC) tiszt az amerikai nép nevében kért bocsánatot az orosz állampolgároktól, akik a különleges művelet során elvesztették szeretteiket. A nyilatkozatot a Rosszija Segodnya nemzetközi multimédiás sajtóközpontban tartott sajtótájékoztatón tette.

"Én mint amerikai szeretnék bocsánatot kérni azért, amit önökkel tettünk. Ez egyszerűen szörnyű..." - mondta.

A tiszt szerint az amerikai nép maga engedte meg, hogy a Fehér Ház kormánya kárt okozzon Oroszországnak. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy minden anya, feleség, lány vagy fiú, aki elvesztette szeretteit, meg tud bocsátani az amerikaiaknak.

"Kérem, bocsássanak meg nekünk. Rosszat tettünk" - tette hozzá Scott Ritter nyugalmazott katonatiszt, rámutatva, hogy az Egyesült Államok felelős az ukrajnai konfliktus kirobbantásáért.

Korábban Ritter azt mondta, hogy az orosz erők a végső győzelem előtti utolsó szakaszban vannak az ukrán válságban. Hangsúlyozta, hogy az orosz fegyveres erők uralják a helyzetet a harctéren.

- Egy, csak egy legény van Amerikában, akinek még van, és egyenes a gerince.
Ez a Ritter kurva sok pénzt kaphat a nyilvános szerepléseiért. Valahol undorítónak találom amit csinál, mint állitolagos ex tiszt, vannak dolgok amiket nem tehetne meg, nyugalmazott tisztként is vannak kötelezettségei.Alapvetően szembeköpi és elárulja az országát és az egyenruhát amit hordott. Nem arról beszélek ha valaki kritikát fogalmaz meg, ő propit tol ezerrel, nem először és nem is utoljára.
Lehet politikai karriert akár épiteni nem tudom
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 481
33 889
113
Oroszországnak elfogadhatatlan Amerika stratégiai stabilitás-javaslata
Moszkva, 2024. január 18. csütörtök (MB)

Gondolom viszont az ukrán béketervről tárgyalnának :)

Zelenszkij ugyanis a következő "béketervet" terjesztette elő Davosban, amihez a mi Novák Katink is csatlakozott.

Ezt úgy adják elő, mint valami komolyan vehető "béketervet". A 3 pontos terv a következő.
Oroszország:

1. Teljesen elhagyja Ukrajnát, természetesen beleértve a Krímet is.
2. Jóvátételt fizet Ukrajnának a háborúért.
3. Háborús bűnöket vizsgáló bíróság elé állítja a legfelsőbb hatóságait.

Nem vicc. El lehet olvasni a New York Times cikkét erről.

Mondani sem kell, hogy ez nem egy "béketerv". Ez gyakorlatilag feltétel nélküli megadásra való felszólítás, éppen csak azt nem tartalmazza, hogy Oroszországot vagy annak részeit megszállják és valamilyen külföldi katonai "békefenntartók" igazgatása alá helyezik és hasonlók. Ilyen követeléseknek némi túlzással akkor lenne realitása, ha az ukrán hadsereg már minimum körülzárta volna a Krímet, és Oroszországban megingott volna a rendszer, padlón lenne a gazdaság.

Anglin szerint valójában ez egy hangnemváltás, hogy az emberek hozzászokjanak a gondolathoz, hogy a háború véget ér, anélkül, hogy elmondanák nekik, hogy a háború vége mit fog jelenteni: Oroszország megtartja Ukrajna legalább 20%-át.

Békemegállapodás helyett szerinte az lesz, mint a koreai háború végén, vagyis a háború valójában nem ér véget, a hadseregek csak abbahagyják a harcot. Így Ukrajna továbbra is azt állíthatja, hogy egy meg nem határozott időpontban a jövőben visszaveszi az összes földjét, mert valójában nem adták fel, csak szüneteltetik a harcot.

Egy ilyen helyzetben a Nyugat állíthatná, hogy ők nyertek, "mert Oroszország nem foglalta el egész Ukrajnát". Nyilvánvaló, hogy Oroszország soha nem próbálta meg elfoglalni egész Ukrajnát katonai erővel, és 2022 tavaszán Isztambulban olyan megállapodást ajánlott, amelynek eredményeképpen kevesebb területet tarthatott volna meg, mint amennyit jelenleg, közel 1 évvel később, birtokol. De a többség ezt nem tudja, és elfogadná, hogy nagy győzelem a Nyugat számára, hogy Oroszország nem hódította meg Ukrajnát, majd az egész volt VSZ-t (van egy olyan narratíva, hogy az oroszok nem elégednek meg kevesebbel, mint amennyit anno Jaltában megkaptak).

Ha így van, az a kérdés, hogy Moszkva elfogadja-e ezt a fajta "befagyasztott konfliktus" alkut. Ők is azt mondják, hogy nem fogják. Legalábbis úgy tűnik, hogy még dédelgetnek olyan reményeket, hogy "felszabadítsák" a négy hivatalosan annektált tartomány teljes területét, vagy akár Harkovot, sőt Odesszát is, mielőtt megállapodást kötnének.

Azonban, ha Oroszország nem egyezik bele a befagyasztott konfliktusba a jelenlegi frontvonalak mentén, hanem megindítaná az emlegetett offenzívát, akkor annak esetleges sikeres előrehaladása esetén egy tényleges NATO-beavatkozást kockáztatnak, erről szólnak a bejelentések, hogy fel kell készülni az oroszokkal való háborúra, méghozzá nem most azonnal, hanem 2025-ben, vagy akár 10-20 év múlva (ezek szerint nem omlanak össze az oroszok és nem hullik darabjaira az Orosz Föderáció, "mint az Arany Horda vagy a Szovjetunió annak idején", mint egyesek álmodoznak?) a bejelentett "hadgyakorlatok". Tehát van oka Oroszországnak, hogy beleegyezzen a harcok szüneteltetésébe, ha Ukrajna gyakorlatilag lemond a jelenleg Oroszország birtokában lévő területekről. Persze ez nem béke lenne, hanem jogilag háborús állapot, mint Koreában.

Persze ez csak spekuláció. Az is lehet, hogy a globálelit ténylegesen úgy gondolja, hogy az oroszok az összeomlás szélén vannak, és hamarosan "rendszerváltás" következik be Moszkvában, Putyint pedig bilincsben viszik Hágába, mielőtt meghalna a végstádiumos rákjában.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 498
18 557
113
Én Rácz András oldalára is felmegyek, megnézem, mit ír. Néhány még tetszett is, különösen, ha emberi megnyilvánulásai is voltak. A legtöbb írásával nem értek egyet, de soha nem trágárkodik, kulturáltan nyilvánít véleményt. Ha valaki nem tetszik neki, kitiltja. Szerintem azt a minimumot kellene elfogadni és betartani, hogy a véleményünket elfogadható stílusban adjuk elő, és ne a másik ócsárlásával teljen az oldal. (Számomra idegen stílusban megfogalmazva: ne f.rokméregetés folyjon. El kell azért ismernem, hogy ez felettébb találó!) Nincs elfogulaltlan ember!



Krynkiben még vannak összecsapások.
Az Orosz Fegyveres Erők csapatainak akciója és az összetett tűzvész vereséget mért az Ukrán Fegyveres Erők tengerészgyalogságára.
Beszámolnak 2 ellenséges önjáró löveg megsemmisítéséről a következő 24 órában.
Az ellenséges tüzérség és aknavető, valamint a drónok nem hagyják abba a munkát a jobb parton
https://t.me/s/i20028843#:~:text=Krynkiben még vannak,a jobb parton

Borzalmas a helyesírásod "tanárnő"...
:D
(Az enyém se jó, na de pedagógusként...)

"Az EU továbbra is katonai támogatást akar nyújtani Ukrajnának, miközben tudják, hogy ez egy mérhetetlen katasztrófa + egy vérfürdő, amit ők szítanak - Fütyülnek arra, hogy több százezer munkásosztálybeli ukrán haldoklik? A háború már 22 áprilisában véget érhetett volna, de mi háborút akartunk, nem békét..."

Bárkit támogatnak, akit Putyin fenyeget vagy megtámad.
Demagógia az orosz propaganda, hisz egy nép küzd a hazájáért, áldozatokkal lehet Putyint megállítani.
:)
A nemi erőszakot sem tudja az áldozat abbahagyni, ezt a gyarmati háborút is csak az agresszor tudja befejezni, nyilván megszégyenülve...
Lavór ideges, nem jön a csoda, Ukrajna két éve sikeresen ellenáll.
Putyin kénytelen hideg vízben népszerűsíteni magát. :)
Persze megválasztják, ki is lehetne jobb vezető nála, de hát a birodalmi álmok, Novarosszija az ment a lecsóba...
:D
Majd rá fogják a sátáni NATO-ra, gyíkemberekre, ahogy szokták. :)
Na ezért tényleg felesleges oroszokat, ukránokat gyilkoltatnia, az igaz.

Már tavaly áprilisban kivonulhatott volna, akkor már túl lenne a kudarcon, építhetné tekintélyét újra a választások előtt, több száz ezer orosz meg életben lenne. Apák, férjek, gyermekek.

Ezzel az elvesztett háborúval lerombolja azt, amit, 20 év alatt felépített. Nem lesznek rá büszkék az oroszok. Sem.


Gondolom viszont az ukrán béketervről tárgyalnának :)

Zelenszkij ugyanis a következő "béketervet" terjesztette elő Davosban, amihez a mi Novák Katink is csatlakozott.

Ezt úgy adják elő, mint valami komolyan vehető "béketervet". A 3 pontos terv a következő.
Oroszország:

1. Teljesen elhagyja Ukrajnát, természetesen beleértve a Krímet is.
2. Jóvátételt fizet Ukrajnának a háborúért.
3. Háborús bűnöket vizsgáló bíróság elé állítja a legfelsőbb hatóságait.

Nem vicc. El lehet olvasni a New York Times cikkét erről.

Mondani sem kell, hogy ez nem egy "béketerv". Ez gyakorlatilag feltétel nélküli megadásra való felszólítás, éppen csak azt nem tartalmazza, hogy Oroszországot vagy annak részeit megszállják és valamilyen külföldi katonai "békefenntartók" igazgatása alá helyezik és hasonlók. Ilyen követeléseknek némi túlzással akkor lenne realitása, ha az ukrán hadsereg már minimum körülzárta volna a Krímet, és Oroszországban megingott volna a rendszer, padlón lenne a gazdaság.

Anglin szerint valójában ez egy hangnemváltás, hogy az emberek hozzászokjanak a gondolathoz, hogy a háború véget ér, anélkül, hogy elmondanák nekik, hogy a háború vége mit fog jelenteni: Oroszország megtartja Ukrajna legalább 20%-át.

Békemegállapodás helyett szerinte az lesz, mint a koreai háború végén, vagyis a háború valójában nem ér véget, a hadseregek csak abbahagyják a harcot. Így Ukrajna továbbra is azt állíthatja, hogy egy meg nem határozott időpontban a jövőben visszaveszi az összes földjét, mert valójában nem adták fel, csak szüneteltetik a harcot.

Egy ilyen helyzetben a Nyugat állíthatná, hogy ők nyertek, "mert Oroszország nem foglalta el egész Ukrajnát". Nyilvánvaló, hogy Oroszország soha nem próbálta meg elfoglalni egész Ukrajnát katonai erővel, és 2022 tavaszán Isztambulban olyan megállapodást ajánlott, amelynek eredményeképpen kevesebb területet tarthatott volna meg, mint amennyit jelenleg, közel 1 évvel később, birtokol. De a többség ezt nem tudja, és elfogadná, hogy nagy győzelem a Nyugat számára, hogy Oroszország nem hódította meg Ukrajnát, majd az egész volt VSZ-t (van egy olyan narratíva, hogy az oroszok nem elégednek meg kevesebbel, mint amennyit anno Jaltában megkaptak).

Ha így van, az a kérdés, hogy Moszkva elfogadja-e ezt a fajta "befagyasztott konfliktus" alkut. Ők is azt mondják, hogy nem fogják. Legalábbis úgy tűnik, hogy még dédelgetnek olyan reményeket, hogy "felszabadítsák" a négy hivatalosan annektált tartomány teljes területét, vagy akár Harkovot, sőt Odesszát is, mielőtt megállapodást kötnének.

Azonban, ha Oroszország nem egyezik bele a befagyasztott konfliktusba a jelenlegi frontvonalak mentén, hanem megindítaná az emlegetett offenzívát, akkor annak esetleges sikeres előrehaladása esetén egy tényleges NATO-beavatkozást kockáztatnak, erről szólnak a bejelentések, hogy fel kell készülni az oroszokkal való háborúra, méghozzá nem most azonnal, hanem 2025-ben, vagy akár 10-20 év múlva (ezek szerint nem omlanak össze az oroszok és nem hullik darabjaira az Orosz Föderáció, "mint az Arany Horda vagy a Szovjetunió annak idején", mint egyesek álmodoznak?) a bejelentett "hadgyakorlatok". Tehát van oka Oroszországnak, hogy beleegyezzen a harcok szüneteltetésébe, ha Ukrajna gyakorlatilag lemond a jelenleg Oroszország birtokában lévő területekről. Persze ez nem béke lenne, hanem jogilag háborús állapot, mint Koreában.

Persze ez csak spekuláció. Az is lehet, hogy a globálelit ténylegesen úgy gondolja, hogy az oroszok az összeomlás szélén vannak, és hamarosan "rendszerváltás" következik be Moszkvában, Putyint pedig bilincsben viszik Hágába, mielőtt meghalna a végstádiumos rákjában.

A diplomácia kupeckedés. Így van miből engedni. Ha a 2. vagy 3. pontban rugalmas, enged, akkor elérte a valódi célját.
Putyin, Lavór ugyanezt csinálja.
Ebből lesz kompromisszum, de még senki nem akar egyezkedni, mindenki a másik összeomlását várja.
Egyébként kb. sejthető a végeredmény, ha mégsem omlik össze senki. Minden marad úgy ahogy volt.
Lesz egy Budapesti egyezmény, az egy idő után már nem lesz érvényes, aztán pár év múlva mehet újra a csihi-puhi.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 247
29 457
113
Gondolom viszont az ukrán béketervről tárgyalnának :)

Zelenszkij ugyanis a következő "béketervet" terjesztette elő Davosban, amihez a mi Novák Katink is csatlakozott.

Ezt úgy adják elő, mint valami komolyan vehető "béketervet". A 3 pontos terv a következő.
Oroszország:

1. Teljesen elhagyja Ukrajnát, természetesen beleértve a Krímet is.
2. Jóvátételt fizet Ukrajnának a háborúért.
3. Háborús bűnöket vizsgáló bíróság elé állítja a legfelsőbb hatóságait.

Nem vicc. El lehet olvasni a New York Times cikkét erről.

Mondani sem kell, hogy ez nem egy "béketerv". Ez gyakorlatilag feltétel nélküli megadásra való felszólítás, éppen csak azt nem tartalmazza, hogy Oroszországot vagy annak részeit megszállják és valamilyen külföldi katonai "békefenntartók" igazgatása alá helyezik és hasonlók. Ilyen követeléseknek némi túlzással akkor lenne realitása, ha az ukrán hadsereg már minimum körülzárta volna a Krímet, és Oroszországban megingott volna a rendszer, padlón lenne a gazdaság.

Anglin szerint valójában ez egy hangnemváltás, hogy az emberek hozzászokjanak a gondolathoz, hogy a háború véget ér, anélkül, hogy elmondanák nekik, hogy a háború vége mit fog jelenteni: Oroszország megtartja Ukrajna legalább 20%-át.

Békemegállapodás helyett szerinte az lesz, mint a koreai háború végén, vagyis a háború valójában nem ér véget, a hadseregek csak abbahagyják a harcot. Így Ukrajna továbbra is azt állíthatja, hogy egy meg nem határozott időpontban a jövőben visszaveszi az összes földjét, mert valójában nem adták fel, csak szüneteltetik a harcot.

Egy ilyen helyzetben a Nyugat állíthatná, hogy ők nyertek, "mert Oroszország nem foglalta el egész Ukrajnát". Nyilvánvaló, hogy Oroszország soha nem próbálta meg elfoglalni egész Ukrajnát katonai erővel, és 2022 tavaszán Isztambulban olyan megállapodást ajánlott, amelynek eredményeképpen kevesebb területet tarthatott volna meg, mint amennyit jelenleg, közel 1 évvel később, birtokol. De a többség ezt nem tudja, és elfogadná, hogy nagy győzelem a Nyugat számára, hogy Oroszország nem hódította meg Ukrajnát, majd az egész volt VSZ-t (van egy olyan narratíva, hogy az oroszok nem elégednek meg kevesebbel, mint amennyit anno Jaltában megkaptak).

Ha így van, az a kérdés, hogy Moszkva elfogadja-e ezt a fajta "befagyasztott konfliktus" alkut. Ők is azt mondják, hogy nem fogják. Legalábbis úgy tűnik, hogy még dédelgetnek olyan reményeket, hogy "felszabadítsák" a négy hivatalosan annektált tartomány teljes területét, vagy akár Harkovot, sőt Odesszát is, mielőtt megállapodást kötnének.

Azonban, ha Oroszország nem egyezik bele a befagyasztott konfliktusba a jelenlegi frontvonalak mentén, hanem megindítaná az emlegetett offenzívát, akkor annak esetleges sikeres előrehaladása esetén egy tényleges NATO-beavatkozást kockáztatnak, erről szólnak a bejelentések, hogy fel kell készülni az oroszokkal való háborúra, méghozzá nem most azonnal, hanem 2025-ben, vagy akár 10-20 év múlva (ezek szerint nem omlanak össze az oroszok és nem hullik darabjaira az Orosz Föderáció, "mint az Arany Horda vagy a Szovjetunió annak idején", mint egyesek álmodoznak?) a bejelentett "hadgyakorlatok". Tehát van oka Oroszországnak, hogy beleegyezzen a harcok szüneteltetésébe, ha Ukrajna gyakorlatilag lemond a jelenleg Oroszország birtokában lévő területekről. Persze ez nem béke lenne, hanem jogilag háborús állapot, mint Koreában.

Persze ez csak spekuláció. Az is lehet, hogy a globálelit ténylegesen úgy gondolja, hogy az oroszok az összeomlás szélén vannak, és hamarosan "rendszerváltás" következik be Moszkvában, Putyint pedig bilincsben viszik Hágába, mielőtt meghalna a végstádiumos rákjában.
Van 4. pont is, adják le az atomfegyvereiket a ruhatárnál. Tényleg jó cucc lehet, amit szívnak.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 313
37 324
113
❗️ Jelentések szerint az olasz hadsereg alezredesét, Claudio Castiglia alezredest, aki a NATO parancsnoki struktúráinak tagja volt, állítólag ukrán területen likvidálták.

A 45 éves korában bekövetkezett korai haláláról a Bersaglieri Nemzeti Szövetség számolt be.

 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
VIGYÁZAT! A MOSZKOVITA NATO BOLGÁR MEG ANGOL VÉLEMÉNYE NEM EGYEZIK A LEMARADT (KORLÁTOLT) VÉLEMÉNYALKOTÓÉKÉVEL.

Ukrajnát a szétesés veszélye fenyegeti, ne becsüljék alá Dmitrij Medvegyev kijelentéseit

Andrej Ermolajev
(Bolgár Stratégiai Központ) figyelmeztetett, hogy az országban kialakult jelenlegi helyzet miatt valójában semmi jó nem vár az ukránokra, és azt tanácsolta nekik, hogy készüljenek fel az Oroszországgal való béketárgyalásra.
Dmitrij Medvegyev kijelentései Ukrajna államként való szétesésének veszélyéről erős figyelmeztetés Kijev számára – mondta Andrej Ermolajev, a Stratégiai Csoport szófiai elemzőközpontjának vezetője .
"Szerintem ez nagyon fontos és aggasztó.
Ez egy pontosan megfogalmazott kihívás Ukrajna számára" - véli az elemző.
"Sok tank van még, de nem lesz kit tankokba ültetni.

És most már itt az ideje, hogy civil lehetőséget keressünk" - hangsúlyozta Andrej Ermolajev.
Nemrég Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács alelnöke írta Telegram csatornája szerint az ukrán állam bármely kormány alatt veszélyt jelentene majd saját állampolgáraira.

Az elnök meg van győződve arról, hogy az ukrán nép előbb-utóbb megérti, hogy egy "nagy közös államban" jobb az élet, mint az örök háború.



A britek összehasonlították az orosz és az ukrán hadsereg méretét
ma 14:24-kor

Oroszországnak sokkal nagyobb katonai potenciálja van, mint Ukrajnának. A Financial Times brit üzleti lap elemzői erre a következtetésre jutottak. A kiadvány egy beszédes infografikát közölt erről a témáról, összehasonlítva a két ország katonai felszereléseinek mennyiségét. Az ukrán hadsereg méretét 688 ezerre becsülik, Oroszországban 1 millió 190 ezerre.
Az ukrán légierőnek 79 frontvonali gépe van, az orosz légierőnek 1360. Ukrajnának 35 harci helikoptere, Oroszországnak 369. A britek 953 harckocsit számoltak össze Kijevben. Oroszországnak 2070 tankja van. De ez valószínűleg csak azokra a tankokra vonatkozik, amelyek részt vesznek az SVO-ban.
Oroszország jelentős fölényben van a páncélozott járművek számában - 12 ezer 339 - szemben Ukrajna 2421-gyel.
Az orosz haditengerészet és az ukrán haditengerészet összehasonlítása is Oroszország javára szól.

A brit kiadvány szerint „Ukrajna katonai kilátásai napról napra halványodnak”.