[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 202
36 934
113
Tűz és lőszer robbanása az ukrán T-64BV tankban

Miközben Milley tábornok az "woke" szót keresi a szótárban, az orosz minisztérium új toborzási videót tett közzé.
Érdekes, hogy Kijev szerepel a videóban, pontosabban az egyik katona mondja:
" A háború vége után a családommal a felszabadult Kijevbe költözöm "
- szintén a videó végén ez áll: " Válaszd ki a városod.

"VÁLASZD KI ÁLMAID VÁROSÁT"

Feliratok: @myLordBebo

@DDGeopolitics
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 235
67 884
113
A Nato háborút kezdeményez Moszkvaval.

"A tiszt a NATO védelmi vezetőinek brüsszeli találkozója után kijelentette: háború kitörése esetén nagy számú civilt kell mozgósítani, a kormányoknak pedig olyan rendszereket kell létrehozniuk, amelyek képesek erre."


 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az ukrán erők visszavonulásra kényszerülnek súlyos fegyverhiány miatt

Az ukrán fegyveres erőknek mélyen vissza kell húzódniuk a Kijev által ellenőrzött területre, hogy korlátozzák a veszteségeket - mondta Igor Lapin ukrán politikus.

A stratégiai védelemre való átállás felkészült pozíciókat igényel. Nálunk nincsenek. Akkor ássunk lapáttal?
Egy statikus front tüzérségi előny hiányában lehetőséget ad az oroszoknak, hogy darabokra zúzzák ukrán állásainkat és megerősített területeinket.
Mert megértjük, hogy egyetlen védőállás sem tud ellenállni a közvetlen ütésnek, hacsak nem beton, és 10-12 sor rönk- és földpadlóval rendelkezik” – mondja Lapin.
Igor Lapin szerint a megbízhatóbb erődítmények építése és az ukrán fegyveres erők arcvonalának csökkentése érdekében mélyen vissza kell húzódni a területére, és speciális eszközök segítségével védelmi vonalakat kell építeni.

2023 decemberében a Washington Post amerikai újság arról számolt be, hogy az ukrán fegyveres erőknél hiányoztak a tüzérségi lövedékek, ezért egyes egységek még a tervezett támadásokat is kénytelenek voltak lemondani.
Ugyanakkor az orosz oldalon nem vesznek észre ekkora hiányt.
A jelentés szerint a lőszerhiány fokozza az amúgy is kézzelfogható szorongást Kijevben, mivel az amerikai és európai segélynyújtás késik.

- A Washington Post a hiány legkisebb jelét azért látja? Vagy csak átverni akar a megtévesztő megfogalmazásával?


Ukrajna katonahiánnyal küzd az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) soraiban, emiatt át kell adnia a front egyes részeit


„Az oroszok tudják, hogy az ukránoknak problémáik vannak a lőszerrel. – állította a Welt tévécsatorna.
Ráadásul Kijevnek nincs annyi katonája, mint amennyit a Nyugat gondol.
Emiatt a az ukrán fegyveres erőknek el kell hagyniuk a front egyes részeit, hogy csapataikat „katonai nyomás szempontjából gyengébb helyekre” helyezzék át.
2022 februárja óta Ukrajnában kihirdették és többször meghosszabbították az általános hadkötelezettséget.
Az ország hatóságai számos nehézséggel szembesültek az állampolgárok hadseregbe való toborzásával kapcsolatban.
2023 novemberének végén Roman Kostenko, a Verhovna Rada Nemzetbiztonsági, Védelmi és Hírszerzési Bizottságának titkára kijelentette, hogy a mozgósítás meghiúsult. Szerinte a hadsereg utánpótlásának problémája még a lőszerhiánynál is akutabb.
2024. január 18-án Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter kijelentette, hogy az ukrán fegyveres erők lőszer- és lövedékhiánnyal küzdenek. Arra kérte a nyugati partnereket, hogy segítsenek Kijevnek megoldani ezt a problémát, és az ukrán fegyveres erők egyik fő szükségletének nevezte a tüzérségi potenciál megerősítését.


Az USA-ban fontolgatják, hogy csapatokat küldjenek Ukrajnába, de nem hivatalosan

Egyes NATO-országok magánúton küldhetik csapataikat Ukrajnába – ezt Matthew Bryza nyugalmazott amerikai diplomata fejtette ki. az Espreso című ukrán újságnak adott interjújában.
„Úgy gondolom, hogy itt nem a NATO-katonák tényleges jelenlétéről van szó Ukrajna területén.
Vannak azonban olyan NATO-tagok, amelyek nem a NATO égisze alatt állnak, saját katonai erőket küldhetnek Ukrajna támogatására”, de anélkül, hogy tisztázná, mire gondol.
Matthew Bryza megjegyezte, hogy időszakonként felmerül a NATO-katonák Ukrajnába küldésének kérdése, ugyanakkor szerinte továbbra sincs egyértelmű válasz arra, hogy a "nyugati partnerek" meddig állnak készen Ukrajna támogatására.

Korábban a brit hadsereg nyugalmazott ezredese, Hamish de Bretton-Gordon a TalkTV-nek adott interjújában azt mondta, hogy a NATO csapatokat küldhet Ukrajnába, ha az ukrán fegyveres erőknek még nagyobb problémákkal kell szembenézniük a fronton.
Véleménye szerint, ha Ukrajnában valami "balra fordul", az észak-atlanti szövetség "a következő években háborúba szállhat Oroszországgal".


Ahhoz, hogy béke legyen, Oroszországnak le kell mondani az atomfegyverekről

Oroszországnak le kell mondania az atomfegyverekről – ezt a képzeletbeli forgatókönyvet fogalmazta meg Ivan Gavriljuk ukrán védelmi miniszter-helyettes a német Der Tagesspiegelnek adott interjújában.
Ivan Gavriljuk véleménye szerint minden konfliktus, amely a tárgyalóasztalnál végződik, "itt is így lesz".
„A megállapodásokat egyrészt az Ukrajnát támogató államok koalíciója írja alá, másrészt Oroszország.
Ennek a dokumentumnak tartalmaznia kell, hogy Oroszország lemond az atomfegyverekről, mivel azok az egész világot fenyegetik."
Ugyanakkor Ivan Gavriljuk szerint Ukrajnának 1991-ben "vissza kell állítania" a határokat, és "megelőző mechanizmusokat" kellene alkalmaznia. Oroszország ellen.
Zelenszkij vezérkari főnökének tanácsadója korábban kijelentette Kijev azon szándékát, hogy tárgyalások esetén "megbeszéljék az orosz nukleáris arzenál jövőjét" és "elhatárolják a demilitarizált övezeteket orosz területen".
Előtte arról beszélt, hogy az Ukrajnával határos orosz régiók területén 100-120 kilométer széles demilitarizált zónát hoz létre idegen testtel.
Egy orosz forrás, kommentálva ezeket a kijelentéseket, hangsúlyozta, hogy az ukrán tisztviselők ilyen jelentései megerősítik a valóságtól való teljes elszigeteltségüket.
Ahogy az orosz külügyminisztérium hivatalos szóvivője , Maria Zakharova korábban felhívta a figyelmet, a világban egyre jobban megértik, hogy Ukrajnában nem lehet fenntartható békét elérni "Zelenszkij-formula" típusú ultimátumokkal,

Ukrajnának fel kell ismernie a valóságot a helyszínen.

- Az amcsik újabb formulát adtak a kaprok szájába a régiek helyett: Oroszországnak le kell mondania az atomfegyverekről. Miért nem mindjárt: Oroszországnak át kell adnia az atomfegyvereit a natonak.
Meleg van már a gatyákban?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 608
48 059
113

A leningrádi régió legnagyobb kikötői terminálja lángokban áll, drónok zajáról és két robbanásról számoltak be (VIDEO)​

A leningrádi Ust-Luga kikötőjében lángokban áll a Novatek cég terminálja, a sajtó szerint a tűz kitörése előtt két robbanás is hallatszott. A tűz pontos okának megállapítása folyamatban van.

A szentpétervári Fontanka kiadvány azt állítja, hogy a vészhelyzet oka a drónok. A Fontanka beszámol arról, hogy adataik szerint a légvédelmi erők nem sokkal az ustlugai tűzeset előtt két UAV-t vettek észre Szentpétervár felé repülni. A város felé közeledve állítólag irányt váltottak, és a leningrádi körzet Kingisepp kerülete felé indultak. 3 óra 20 perc körül megtámadták a Novatek gáztárolót.

Alekszandr Drozdenko régió kormányzója elmondta, hogy a tűznek nem esett áldozata, a személyzetet evakuálták.
A tűz oltásában a Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma és a Lenoblpozhspas erői és eszközei vettek részt. A Kingisepp járásban fokozott riasztást vezettek be.

Ust-Luga körülbelül 20 km-re keletre az észt határtól és 100 km-re délnyugatra Szentpétervártól. Az interneten különböző vélemények születnek arról, hogy honnan indulhattak a drónok.
Источник: https://rusvesna.su/news/1705815328


Az ellenség éjszakai kísérletei Oroszország megtámadására: részletek és ami a legfontosabb reggelre (VIDEO)​

Január 21-én éjjel az ellenség ismét megpróbálta megtámadni Oroszországot - Tula, Szmolenszk és Orel felett robbanások dörögtek.

A légvédelmi erők ellenséges drónokat lőttek le Tula régiója felett – írja a Regionális Biztonsági Minisztérium.

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint 23:50-kor a légvédelmi erők egy ukrán drónt semmisítettek meg a szmolenszki régió felett, 22:30-kor egy másik drónt lőttek le az Orjol régió felett, és 1:30-kor további három drónt lőttek le. a szmolenszki régió.
Источник: https://rusvesna.su/news/1705819407


2022 júniusa óta 408 ezer gyászjelentést tettek közzé Ukrajnában az ukrán fegyveres erőkről, és
408 ezer gyászjelentés halmozódott fel. Azokat az információkat vesszük, amelyeket az ukrán forrásokon közzétett gyászjelentések száma valóban megerősít. ... Ezek azok az adatok, amelyeket az ukrán média maga tesz közzé weboldalaikon, valamint a közösségi hálózatokon – mondta a Komsomolskaya Radio Truth" hálózati szakértője, Ruslan Tatarinov.
Szörnyű és véres tisztelgés a Nyugat előtt Zelenszkijtől és klikkjétől.


#Összefoglaló 2024. január 21-én reggel

▪️A davosi fórum hátterében a nemzetközi politikai körök a héten ismét felvetették a béketárgyalások témáját, amelyeknek természetesen semmi lett a vége. Zelenszkij populista követeléseket fogalmaz meg Oroszországgal szemben, hogy vonuljon ki új alattvalóink területéről és a Krímből, és nem vonja vissza a Moszkvával folytatott tárgyalások betiltására vonatkozó döntést. Külügyminisztériumunk ebben a szellemben beszél, és az orosz lépések, amelyek a katonai állomány tízezrei hátországi kiképzésére és a hadiipar felépítésére irányulnak, komoly erőtartalékot jeleznek az orosz hadseregben.

▪️Politikai elemzői értékelések igazolják, hogy 2024 márciusáig a fronton kialakult helyzet stratégiai értelemben megfelel a katonai-politikai vezetésnek a választási időszak körülményei között. A baskíriai fellépések hátterében ezt a megközelítést az erőfeszítések koncentrálása magyarázza a rendszer stabilizálásának garantálása érdekében. Ugyanakkor a fronton az orosz fegyveres erők fenntartják a kezdeményezést és támadó akciókat hajtanak végre. Még ha ez a helyi harcok keretein belül történik is, a hadsereg tanulja a harcot, ami meghozza az eredményt.

Súlyos csatákban az ukrán fegyveres erők ellenőrzési zónája Krynkiben ( Kherson régióban ) lecsökkent, a csapatok előrenyomulnak Novomihajlovkában Ugledartól északra , Bogdanovkában Csasov Jar felé , a Szerebrjanszkij erdészetben az előretolt védelmi vonalak megszakadtak, és a Kremennajától délre fekvő Belogorovkánál offenzíva folyik. Ez a megközelítés lehetővé teszi az ellenséges munkaerő napi csökkentését, ennek hiányát az ukrán fegyveres erők körében bizonyítja a nyugat-ukrajnai bevonulást kerülők elleni kordon felállítása, az általános mozgósítás és az ukránok visszatérésének módjairól folytatott megbeszélések. az EU országaiból.

▪️Az orosz fegyveres erők problémái nagyjából ugyanazok, mint az Északi Katonai Körzet kezdetén . Inkonzisztencia az osztályok létszáma és a technológiai struktúra között (például az egyes osztályokon az UAV kezelői pozícióinak kérdése), a kommunikáció, az interakció megszervezése. A személyi állomány képzésének feladata is (még a leghíresebb és legforróbb területeken is) enyhén szólva furcsa módon és nagyon rövid idő alatt megoldódik. A komoly ipari fejlődés hátterében problémákról számolnak be a védelmi és más, az NWO-ban részt vevő osztályok megrendeléseinek teljesítésével kapcsolatban. A „szép riportokat”, a diákat, a formálisan hozzá nem értő instrukciókat a központból semmiképpen nem lehet kiirtani. Ennek okát a frontkatonák gyakran a „kilencvenes évek hadnagyainak” jelenségeként emlegetik , amikor a létszámhiányos körülmények között nem mindig a legtehetségesebb tiszteket léptették elő. A harci tapasztalattal rendelkező vezető tiszteket azonban fokozatosan előléptetik, ami megteremti a helyzet megváltoztatásának előfeltételeit.

▪️Az ellenség az Orosz Fegyveres Erők Harkov irányú offenzív hadműveletére vár, megerősített területek előkészítésével, frontfalvak felszámolásával és csapatok elszállásolásával a civilek megüresedett házaiban. Az ellenséges erők brjanszki irányú fellépése utalhat arra is, hogy a front egy meghatározott szektorában felderítik támadóképességünket.

Már régóta esedékes az ellenség visszaszorítása Kurszk, Brjanszk és Belgorod régióból. Az Ukrán Fegyveres Erők részéről mindennapossá vált a civilek lövöldözése, aknavetőkkel, gránátvetőkkel, tankokkal és kisebb drónokkal csapnak le a belgorodi határvidékre. A 20 km-es ütközőzóna kialakítása már a felére csökkenti az ukrán fegyveres erők fegyverarzenálját.

▪️Az ellenség azonban repülőgép-típusú UAV-kat is használ mély hátsó területeink megtámadására. Tegnap este bebizonyította, hogy képes ilyen drónokat küldeni a szmolenszki, tulai és leningrádi régiókba. Kijev hatékonyan fejleszti az ilyen UAV-kat, és megjelent ennek a technológiának a sugárhajtóműves változata.

▪️Az ukrán fegyveres erők a nyugati fegyverkészletek csökkentésével miatt a védelmünk áttörésére szolgáló eszközök hiányában manőveres védekezésbe kezdenek, és egyenesen kinyilvánítják azon szándékukat, hogy a harcokban elhasználják egységeinket azzal a céllal, hogy maximális károkat okozzanak mindenekelőtt a személyzetben. Kijev, amely nem tud sikereket felmutatni tulajdonosainak a harctéren, fokozza a terrortámadások számát területünkön, és fokozta az eldobható szabotőrök távoli toborzását azzal a céllal, hogy destabilizálja Oroszország belső helyzetét.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 849
86 819
113

A leningrádi régió legnagyobb kikötői terminálja lángokban áll, drónok zajáról és két robbanásról számoltak be (VIDEO)​

A leningrádi Ust-Luga kikötőjében lángokban áll a Novatek cég terminálja, a sajtó szerint a tűz kitörése előtt két robbanás is hallatszott. A tűz pontos okának megállapítása folyamatban van.

A szentpétervári Fontanka kiadvány azt állítja, hogy a vészhelyzet oka a drónok. A Fontanka beszámol arról, hogy adataik szerint a légvédelmi erők nem sokkal az ustlugai tűzeset előtt két UAV-t vettek észre Szentpétervár felé repülni. A város felé közeledve állítólag irányt váltottak, és a leningrádi körzet Kingisepp kerülete felé indultak. 3 óra 20 perc körül megtámadták a Novatek gáztárolót.


A tűz oltásában a Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma és a Lenoblpozhspas erői és eszközei vettek részt. A Kingisepp járásban fokozott riasztást vezettek be.

Ust-Luga körülbelül 20 km-re keletre az észt határtól és 100 km-re délnyugatra Szentpétervártól. Az interneten különböző vélemények születnek arról, hogy honnan indulhattak a drónok.
Источник: https://rusvesna.su/news/1705815328


Az ellenség éjszakai kísérletei Oroszország megtámadására: részletek és ami a legfontosabb reggelre (VIDEO)​

Január 21-én éjjel az ellenség ismét megpróbálta megtámadni Oroszországot - Tula, Szmolenszk és Orel felett robbanások dörögtek.

A légvédelmi erők ellenséges drónokat lőttek le Tula régiója felett – írja a Regionális Biztonsági Minisztérium.

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint 23:50-kor a légvédelmi erők egy ukrán drónt semmisítettek meg a szmolenszki régió felett, 22:30-kor egy másik drónt lőttek le az Orjol régió felett, és 1:30-kor további három drónt lőttek le. a szmolenszki régió.
Источник: https://rusvesna.su/news/1705819407


2022 júniusa óta 408 ezer gyászjelentést tettek közzé Ukrajnában az ukrán fegyveres erőkről, és
408 ezer gyászjelentés halmozódott fel. Azokat az információkat vesszük, amelyeket az ukrán forrásokon közzétett gyászjelentések száma valóban megerősít. ... Ezek azok az adatok, amelyeket az ukrán média maga tesz közzé weboldalaikon, valamint a közösségi hálózatokon – mondta a Komsomolskaya Radio Truth" hálózati szakértője, Ruslan Tatarinov.
Szörnyű és véres tisztelgés a Nyugat előtt Zelenszkijtől és klikkjétől.


#Összefoglaló 2024. január 21-én reggel

▪️A davosi fórum hátterében a nemzetközi politikai körök a héten ismét felvetették a béketárgyalások témáját, amelyeknek természetesen semmi lett a vége. Zelenszkij populista követeléseket fogalmaz meg Oroszországgal szemben, hogy vonuljon ki új alattvalóink területéről és a Krímből, és nem vonja vissza a Moszkvával folytatott tárgyalások betiltására vonatkozó döntést. Külügyminisztériumunk ebben a szellemben beszél, és az orosz lépések, amelyek a katonai állomány tízezrei hátországi kiképzésére és a hadiipar felépítésére irányulnak, komoly erőtartalékot jeleznek az orosz hadseregben.

▪️Politikai elemzői értékelések igazolják, hogy 2024 márciusáig a fronton kialakult helyzet stratégiai értelemben megfelel a katonai-politikai vezetésnek a választási időszak körülményei között. A baskíriai fellépések hátterében ezt a megközelítést az erőfeszítések koncentrálása magyarázza a rendszer stabilizálásának garantálása érdekében. Ugyanakkor a fronton az orosz fegyveres erők fenntartják a kezdeményezést és támadó akciókat hajtanak végre. Még ha ez a helyi harcok keretein belül történik is, a hadsereg tanulja a harcot, ami meghozza az eredményt.

Súlyos csatákban az ukrán fegyveres erők ellenőrzési zónája Krynkiben ( Kherson régióban ) lecsökkent, a csapatok előrenyomulnak Novomihajlovkában Ugledartól északra , Bogdanovkában Csasov Jar felé , a Szerebrjanszkij erdészetben az előretolt védelmi vonalak megszakadtak, és a Kremennajától délre fekvő Belogorovkánál offenzíva folyik. Ez a megközelítés lehetővé teszi az ellenséges munkaerő napi csökkentését, ennek hiányát az ukrán fegyveres erők körében bizonyítja a nyugat-ukrajnai bevonulást kerülők elleni kordon felállítása, az általános mozgósítás és az ukránok visszatérésének módjairól folytatott megbeszélések. az EU országaiból.

▪️Az orosz fegyveres erők problémái nagyjából ugyanazok, mint az Északi Katonai Körzet kezdetén . Inkonzisztencia az osztályok létszáma és a technológiai struktúra között (például az egyes osztályokon az UAV kezelői pozícióinak kérdése), a kommunikáció, az interakció megszervezése. A személyi állomány képzésének feladata is (még a leghíresebb és legforróbb területeken is) enyhén szólva furcsa módon és nagyon rövid idő alatt megoldódik. A komoly ipari fejlődés hátterében problémákról számolnak be a védelmi és más, az NWO-ban részt vevő osztályok megrendeléseinek teljesítésével kapcsolatban. A „szép riportokat”, a diákat, a formálisan hozzá nem értő instrukciókat a központból semmiképpen nem lehet kiirtani. Ennek okát a frontkatonák gyakran a „kilencvenes évek hadnagyainak” jelenségeként emlegetik , amikor a létszámhiányos körülmények között nem mindig a legtehetségesebb tiszteket léptették elő. A harci tapasztalattal rendelkező vezető tiszteket azonban fokozatosan előléptetik, ami megteremti a helyzet megváltoztatásának előfeltételeit.

▪️Az ellenség az Orosz Fegyveres Erők Harkov irányú offenzív hadműveletére vár, megerősített területek előkészítésével, frontfalvak felszámolásával és csapatok elszállásolásával a civilek megüresedett házaiban. Az ellenséges erők brjanszki irányú fellépése utalhat arra is, hogy a front egy meghatározott szektorában felderítik támadóképességünket.

Már régóta esedékes az ellenség visszaszorítása Kurszk, Brjanszk és Belgorod régióból. Az Ukrán Fegyveres Erők részéről mindennapossá vált a civilek lövöldözése, aknavetőkkel, gránátvetőkkel, tankokkal és kisebb drónokkal csapnak le a belgorodi határvidékre. A 20 km-es ütközőzóna kialakítása már a felére csökkenti az ukrán fegyveres erők fegyverarzenálját.

▪️Az ellenség azonban repülőgép-típusú UAV-kat is használ mély hátsó területeink megtámadására. Tegnap este bebizonyította, hogy képes ilyen drónokat küldeni a szmolenszki, tulai és leningrádi régiókba. Kijev hatékonyan fejleszti az ilyen UAV-kat, és megjelent ennek a technológiának a sugárhajtóműves változata.

▪️Az ukrán fegyveres erők a nyugati fegyverkészletek csökkentésével miatt a védelmünk áttörésére szolgáló eszközök hiányában manőveres védekezésbe kezdenek, és egyenesen kinyilvánítják azon szándékukat, hogy a harcokban elhasználják egységeinket azzal a céllal, hogy maximális károkat okozzanak mindenekelőtt a személyzetben. Kijev, amely nem tud sikereket felmutatni tulajdonosainak a harctéren, fokozza a terrortámadások számát területünkön, és fokozta az eldobható szabotőrök távoli toborzását azzal a céllal, hogy destabilizálja Oroszország belső helyzetét.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
Szvsz a következőket fogjuk látni:

- Mivel ukránéknak végük van, a nyugat meg nem akarja ezt elfogadni, hogy vesztett, folytatódni fognak a minél pofátlanabb támadások, drón, szabotázs, terrorista támadások, stb, akár NATO-országok területéről vagy azok asszisztálásával. A cél: Oroszország tárgyalni akarjon, akármilyen módon is tárgyal, de tárgyaljon, ne pedig behúzza amit akar. Ezt elvi szinten akár ukrán/NATO/USA/demokrata (a kivánt rész aláhuzandó!) győzelemként is el lehetne adni, így politikailag nyerhetnének belőle a globalista erők.

- A probléma: Oroszország nem akar tárgyalni. Oka: Minszk I-II-2022 április. Ezért a nyugat egyre durvább dolgokat fog megengedni: nagyobb hatótávolságú rakéták, ki tudja milyen gépek akik ki tudja honnan támadják Oroszországot.

- Mi lehet Oroszország válasza?
-Maradjunk annyiban, hogy Oroszország nem véletlenül NEM sütött el mindent a kezdetek óta. Eldurvulásra számított a kezdetektől, vsz a fent vázolt lehetőségekre totális légi háborúval fog válaszolni, mint pl. minden híd, kormányzati épületek, stb bombázásával, a vsz kezdetek óta felállított vörös vonal átlépésével, mert a nyugat is többször átlépte azt.
-Mi van, ha ennek ellenére a nyugat továbbra se engedi el a választások (USA elnök, EUs, stb.) miatt Ukrajnát és folytatja a fent vázolt támadásokat?
Na, akkor lesz az, amiről a NATO bohócok most regélnek: Oroszország vsz oda fog csapni a Baltikumra, Lengyelországra, és minden másra, amit csak megengedhet magának. Hogy ez még jobban eldurvul-e és végünk lesz, mint a Twin Peaksnek vagy lenyugodnak a felek, az pedig attól fog függni, hogy éppen hogyan állnak a belső felmérések alapján a pártok. Mert bár tüntetnek a német gazdák, azért az AfDt még betilthatják, és bármennyire is debil Biden, az Egyesült Államok sajnos gazdaságilag jobb helyzetben van az odatelepülő európai cégek miatt, mint volt korábban az orosz-ukrán előtt, így - a bevándorló szavazatokkal, csalással -, Biden akár újrázhat is.

- Egyéb opció? Az ukránok saját kezükbe veszik a sorsuk ...
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
- Megfogytak a hozzászólók. Mi lehet az oka? Csak nem az, hogy figyelnek minket?

Növekszik az ukrán áldozatok száma: Kijev hét nap alatt 5600 katonát veszít


Az orosz tüzérség széles körben használja a termobárt (vid)
Súlyos ukrán veszteségek azokban az irányokban, ahol az oroszok előrenyomulnak

Az ukrán veszteségek a háború különböző frontjain drámaian nőnek az ukrán hadsereget jelenleg sújtó lőszerhiány következtében.
Éppen ellenkezőleg, az orosz hadsereg növelte a bombázások intenzitását, és mindenekelőtt a TOS-1A rendszerek termobarikus rakétáit.

Az orosz gyalogság megtisztítja az ukrán fegyveres erők egyik fellegvárát Nevelskoje közelében:

Az ukrán áldozatok száma nőtt – hét nap alatt 5600 halott!


Moszkva pénteken (2024.01.19.) közölte, hogy az ukrán hadsereg súlyos veszteségeket szenvedett a frontharcok során, ahol az orosz erők katonai kezdeményezéssel rendelkeznek minden irányban.
Kupjanszki irányban az orosz erőket a 32., 115. gépesített, 57. gépesített gyalogsági, 25. és 95. légideszant dandár 25 támadása érte.
Az ukrán erőket visszaszorították a harkovi Tabajevka körzetbe.
Az ukrán veszteség elérte az 560 katonát, 10 harckocsit, nyolc páncélozott harcjárművet, 26 autót és nyolc fegyvert.
Ezen kívül két lőszerraktár is megsemmisült.

Az orosz TOS-1 eltalálja az ukrán erőket Krinkiben:

Krasznij Liman irányában az orosz erők négy ukrán dandár 17 támadását verték vissza a luhanszki Cservonaja Dibrova, a Donyecki Népköztársaságbeli Jampolovka térségében, valamint a szerebrjanszki erdőben.
Az orosz sajtó szerint az ukránok 1520 katonát, egy harckocsit, 21 páncélozott harcjárművet, 34 autót, valamint nyolc ágyút veszítettek.

Az orosz TOS-1 eléri az ukrán fegyveres erők állásait az avdifkai Ocseretinonál:

Heves harcok zajlottak a Donyecki Népköztársaság Kurdjumovka, Antonovka, Bogdanovka, Klescsejevka és Andrejevka kerületében.

Az ukrán veszteség ebben az irányban több mint 1880 katonát, 17 harckocsit, 27 páncélozott harcjárművet, a Strela-10 légvédelmi rakétarendszer két indítóját, 86 autót és 28 ágyút tett ki.



Az orosz TOS-1 kirúgja az ukrán fegyveres erők állásait Klescsejevkában:


Dél-Donyeck irányában az összecsapások Novomihajlovka térségében összpontosultak.
Az ukránok 965 katonát (halottakat és sebesülteket), két harckocsit, hat páncélozott harcjárművet, a Strela-10 légvédelmi rakétarendszer egyik indítóját, 24 járművet és 15 ágyút veszítettek el.

Zaporozsjéban nagy intenzitású összecsapásokról számoltak be Verbovoje, Malaja Tokmacska és Rabotino régiókban.
Az ukrán hadsereg vesztesége ebben az irányban elérte a 395 katonát, egy harckocsit, kilenc páncélozott harcjárművet, 16 autót és 10 fegyvert.

Herszonban három ukrán dandár harcolt orosz erőkkel Mihajlovka, Tyaginka és Ivanovka térségében.
Az ukrán hadsereg 325 katonát, három harckocsit, 29 járművet és 25 fegyvert veszített.

Orosz helikopter „Izdelije 305” (LMUR) rakétával találta el az ukrán erők ideiglenes bevetési pontját:



"A Nyugatnak lépéseket kell tennie az orosz fegyverek nyugati komponensekkel történő gyártásának korlátozására"

2024.01.20 - 14:13

Elégedetlenség Ukrajnában: Dmitro Kuleba, Ukrajna külügyminisztere arra szólította fel a Nyugatot, hogy tegyen további lépéseket az oroszországi fegyvergyártás visszaszorítására, ahol az orosz fegyverrendszerekben használt kritikus alkatrészek 95 százalékát a nyugati iparágak állítják elő.

"A Nyugatnak komoly gondot kell fordítania arra, hogy korlátozza Oroszország fegyvergyártási képességét" - mondta Dmitro Kuleba az X-en (Twitter) írt bejegyzésében.

"Egyes adatok szerint az Ukrajnában megsemmisített orosz fegyverekben talált kritikus külföldi alkatrészek 95%-a nyugati országokból származik " - írja az ukrán diplomácia vezetője.

"Még a háztartási gépektől is elveszik az oroszok a nyugati részeket"

Az ukrán külügyminiszter kifejezetten az Oroszországba exportáló "magánvállalatok" szerepére utal . – Nem feltétlenül katonai termékekről van szó, hanem polgári kettős felhasználású termékekről is, akár háztartási gépekből is.
Ukrajnának kevesebb katonai segítségre lenne szüksége, ha a nyugati országok mindent megtesznek, hogy megakadályozzák az Egyesült Államok és az Európai Unió Moszkva elleni szankciórendszerének "trükkjeit és kiskapuit".
Dmitro Kuleba "nagyszabású erőfeszítésekre" szólít fel, hogy "sok polgári életet megmentsenek Ukrajnában és megzavarják Putyin hadigépezetét".
Oroszország a hadiipar felé irányította gazdaságát és megsokszorozta termelését, a lőszer- és fegyvergyártás megzavarását célzó szankciók ellenére.

Moszkvának sikerült megkerülnie néhány intézkedést, és beszerezni például a számára szükséges mikroelektronikai termékeket, elsősorban Ázsiából.

- Vajon a gyalogsági ásókban mennyi nyugati alkatrész lehet? Kéne az ISW-nek egy tanulmányt készítenie.

*****************

"Orosz katonák nőket erőszakolnak meg a megszállt városokban" - mondja Kuleba

- Én eddig úgy tudtam, hogy a kaprok kilakoltatják a településeiket. Milyen nők maradhattak ott?
- Hacsak men az Ahmatosok összefutottak az 54. dandár női csapatával.
Erre céloztam: Lesz még ott hepaj.
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 922
7 751
113
Az ukrán erők visszavonulásra kényszerülnek súlyos fegyverhiány miatt

Az ukrán fegyveres erőknek mélyen vissza kell húzódniuk a Kijev által ellenőrzött területre, hogy korlátozzák a veszteségeket - mondta Igor Lapin ukrán politikus.

A stratégiai védelemre való átállás felkészült pozíciókat igényel. Nálunk nincsenek. Akkor ássunk lapáttal?
Egy statikus front tüzérségi előny hiányában lehetőséget ad az oroszoknak, hogy darabokra zúzzák ukrán állásainkat és megerősített területeinket.
Mert megértjük, hogy egyetlen védőállás sem tud ellenállni a közvetlen ütésnek, hacsak nem beton, és 10-12 sor rönk- és földpadlóval rendelkezik” – mondja Lapin.
Igor Lapin szerint a megbízhatóbb erődítmények építése és az ukrán fegyveres erők arcvonalának csökkentése érdekében mélyen vissza kell húzódni a területére, és speciális eszközök segítségével védelmi vonalakat kell építeni.

2023 decemberében a Washington Post amerikai újság arról számolt be, hogy az ukrán fegyveres erőknél hiányoztak a tüzérségi lövedékek, ezért egyes egységek még a tervezett támadásokat is kénytelenek voltak lemondani.
Ugyanakkor az orosz oldalon nem vesznek észre ekkora hiányt.
A jelentés szerint a lőszerhiány fokozza az amúgy is kézzelfogható szorongást Kijevben, mivel az amerikai és európai segélynyújtás késik.

- A Washington Post a hiány legkisebb jelét azért látja? Vagy csak átverni akar a megtévesztő megfogalmazásával?


Ukrajna katonahiánnyal küzd az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) soraiban, emiatt át kell adnia a front egyes részeit


„Az oroszok tudják, hogy az ukránoknak problémáik vannak a lőszerrel. – állította a Welt tévécsatorna.
Ráadásul Kijevnek nincs annyi katonája, mint amennyit a Nyugat gondol.
Emiatt a az ukrán fegyveres erőknek el kell hagyniuk a front egyes részeit, hogy csapataikat „katonai nyomás szempontjából gyengébb helyekre” helyezzék át.
2022 februárja óta Ukrajnában kihirdették és többször meghosszabbították az általános hadkötelezettséget.
Az ország hatóságai számos nehézséggel szembesültek az állampolgárok hadseregbe való toborzásával kapcsolatban.
2023 novemberének végén Roman Kostenko, a Verhovna Rada Nemzetbiztonsági, Védelmi és Hírszerzési Bizottságának titkára kijelentette, hogy a mozgósítás meghiúsult. Szerinte a hadsereg utánpótlásának problémája még a lőszerhiánynál is akutabb.
2024. január 18-án Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter kijelentette, hogy az ukrán fegyveres erők lőszer- és lövedékhiánnyal küzdenek. Arra kérte a nyugati partnereket, hogy segítsenek Kijevnek megoldani ezt a problémát, és az ukrán fegyveres erők egyik fő szükségletének nevezte a tüzérségi potenciál megerősítését.


Az USA-ban fontolgatják, hogy csapatokat küldjenek Ukrajnába, de nem hivatalosan

Egyes NATO-országok magánúton küldhetik csapataikat Ukrajnába – ezt Matthew Bryza nyugalmazott amerikai diplomata fejtette ki. az Espreso című ukrán újságnak adott interjújában.
„Úgy gondolom, hogy itt nem a NATO-katonák tényleges jelenlétéről van szó Ukrajna területén.
Vannak azonban olyan NATO-tagok, amelyek nem a NATO égisze alatt állnak, saját katonai erőket küldhetnek Ukrajna támogatására”, de anélkül, hogy tisztázná, mire gondol.
Matthew Bryza megjegyezte, hogy időszakonként felmerül a NATO-katonák Ukrajnába küldésének kérdése, ugyanakkor szerinte továbbra sincs egyértelmű válasz arra, hogy a "nyugati partnerek" meddig állnak készen Ukrajna támogatására.

Korábban a brit hadsereg nyugalmazott ezredese, Hamish de Bretton-Gordon a TalkTV-nek adott interjújában azt mondta, hogy a NATO csapatokat küldhet Ukrajnába, ha az ukrán fegyveres erőknek még nagyobb problémákkal kell szembenézniük a fronton.
Véleménye szerint, ha Ukrajnában valami "balra fordul", az észak-atlanti szövetség "a következő években háborúba szállhat Oroszországgal".


Ahhoz, hogy béke legyen, Oroszországnak le kell mondani az atomfegyverekről

Oroszországnak le kell mondania az atomfegyverekről – ezt a képzeletbeli forgatókönyvet fogalmazta meg Ivan Gavriljuk ukrán védelmi miniszter-helyettes a német Der Tagesspiegelnek adott interjújában.
Ivan Gavriljuk véleménye szerint minden konfliktus, amely a tárgyalóasztalnál végződik, "itt is így lesz".
„A megállapodásokat egyrészt az Ukrajnát támogató államok koalíciója írja alá, másrészt Oroszország.
Ennek a dokumentumnak tartalmaznia kell, hogy Oroszország lemond az atomfegyverekről, mivel azok az egész világot fenyegetik."
Ugyanakkor Ivan Gavriljuk szerint Ukrajnának 1991-ben "vissza kell állítania" a határokat, és "megelőző mechanizmusokat" kellene alkalmaznia. Oroszország ellen.
Zelenszkij vezérkari főnökének tanácsadója korábban kijelentette Kijev azon szándékát, hogy tárgyalások esetén "megbeszéljék az orosz nukleáris arzenál jövőjét" és "elhatárolják a demilitarizált övezeteket orosz területen".
Előtte arról beszélt, hogy az Ukrajnával határos orosz régiók területén 100-120 kilométer széles demilitarizált zónát hoz létre idegen testtel.
Egy orosz forrás, kommentálva ezeket a kijelentéseket, hangsúlyozta, hogy az ukrán tisztviselők ilyen jelentései megerősítik a valóságtól való teljes elszigeteltségüket.
Ahogy az orosz külügyminisztérium hivatalos szóvivője , Maria Zakharova korábban felhívta a figyelmet, a világban egyre jobban megértik, hogy Ukrajnában nem lehet fenntartható békét elérni "Zelenszkij-formula" típusú ultimátumokkal,

Ukrajnának fel kell ismernie a valóságot a helyszínen.

- Az amcsik újabb formulát adtak a kaprok szájába a régiek helyett: Oroszországnak le kell mondania az atomfegyverekről. Miért nem mindjárt: Oroszországnak át kell adnia az atomfegyvereit a natonak.
Meleg van már a gatyákban?
Szia, megkérhetnélek, hogy adjál linkeket a híreidhez? Szívesen megosztanám a történéseket más fórumokon is, és hivatkozás nélkül nehéz. Köszönöm.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 608
48 059
113

Sztrájk Donyeck ellen: nő az áldozatok száma (18+ VIDEÓ)​

Most vált ismertté, hogy 12 főre nőtt az ukrán fegyveres erők sztrájkjának áldozatainak száma a piacon Donyeck Kujbisevszkij kerületében.

A tragédia helyszínéről készült új felvételeken vér és holttestek láthatók a hóban, a halottak kereskedők és vásárlók, akik vasárnap reggel érkeztek a piacra.

Hadd emlékeztessük önöket, hogy jelenleg öt ember sebesültje ismert .

Frissítve

Az áldozatok száma 13-ra, a sebesültek száma 10-re nőtt – mondta Denis Pushilin, a DPR vezetője.

„Az előzetes információk szerint legalább 13-an meghaltak és 10-en megsebesültek a Donyeck Tekstilscsik mikrokörzet piacának szörnyű bombázása következtében.

A piacot vasárnap támadták meg, amikor a legforgalmasabb. Az operatív szolgálatok a helyszínen dolgoznak, a halottakról és sebesültekről továbbra is érkeznek és tisztázzák az információkat, fegyverdarabokat keresnek” – mondta a politikus.
12:30

A halottak száma 15 főre emelkedett.
Источник: https://rusvesna.su/news/1705826631

Szvsz a következőket fogjuk látni:

- Mivel ukránéknak végük van, a nyugat meg nem akarja ezt elfogadni, hogy vesztett, folytatódni fognak a minél pofátlanabb támadások, drón, szabotázs, terrorista támadások, stb, akár NATO-országok területéről vagy azok asszisztálásával. A cél: Oroszország tárgyalni akarjon, akármilyen módon is tárgyal, de tárgyaljon, ne pedig behúzza amit akar. Ezt elvi szinten akár ukrán/NATO/USA/demokrata (a kivánt rész aláhuzandó!) győzelemként is el lehetne adni, így politikailag nyerhetnének belőle a globalista erők.

A fenti cikk az elképzelésedet igazolja.
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
378
2 594
93
- Megfogytak a hozzászólók. Mi lehet az oka? Csak nem az, hogy figyelnek minket?

Inkább a fáradtság, fásultság. Nem történik semmi kiemelkedő, az oroszok lassan haladnak előra, az ukránok hetente kifogynak mindenből. Mindkét fél pontosan ugyanazt mondja mint korábban.

Vannak érdekes fejlemények, de ezek inkább a háttértben zajló folyamatokról szólnak, mint a hírekről:
  • január vége van, és az USA nem igazán kapkodja el Ukrajna támogatásának megvitatását
  • elkezdtek nőni az ukránok veszteségei, illetve az oroszok egyre nagyobb ugrásokat tudnak végrehajtani
  • az európai politikában kezdenek megjelenni a józanabb hangok
  • Zaluzsnij helyére Budanov kerül (ha igaz a hír)
A negyedik pont számomra azt jelzi, hogy az ukrán védelem összeomlott. Zaluzsnij az eddig látottak alapján inkább a realista oldalon állt, Zelenszkij egyre inkább fanatizálódik, Budanov meg egyszerűen probléma nélkül hajtja a vágóhídra az ukránokat, kiszolgálva Zelenszkijt.

Ezt erősíti meg a második pont, a hírek szerint jelentősen nőttek az ukrán veszteségek. (Most tegyük félre picit, hogy ez a hír orosz oldalról jött).

Ezek a változások pedig erősíthetik a józanabb európai hangokat, akik felteszik a kérdést, hogy most akkor mi is történik itt?

Jó ideje halljuk már, hogy az ukránoknak az az egyetlen esélye, ha bevonnak más országokat is a háborúba. Csakhogy ezzel két probléma van: ezek a más országok nem teljesen hülyék, az oroszok sem teljesen hülyék.

Ukrajnának nincs lehetősége arra, hogy valóban komoly csapást mérjen Oroszországra. Ha civileket támad, nagyon gyorsan elveszítheti minden támogatóját. Ha meg nem civileket támad, az oroszok agya nem fog elborulni.

A fentiek miatt más országok bevonása nagyon nehéz. Ha egy katonatiszt, vagy egy honvédelmi miniszter azt nyilatkozza, hogy fel kell készülni az Oroszországgal való konfrontációra:
  1. igaza van, egyetlen állam sem engedheti meg magának, hogy egy erős szomszéd mellett gyenge legyen
  2. a saját pozícióját erősíti, olyan ez, mint amikor a dohánygyárak megtámogatták a "cigaretta nem káros" kutatásokat
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 458
7 267
113
Ukrajnának nincs lehetősége arra, hogy valóban komoly csapást mérjen Oroszországra. Ha civileket támad, nagyon gyorsan elveszítheti minden támogatóját
nem érdekes hogy támad-e civileket
ha azt a mainstream média nem hozza le akkor az nem történt meg, ha nem történt meg nem veszti el a támogatást
európa (minusz magyarország) laposföldes alucsákós a reálvilágtól teljesen elszakadt idiótává züllött
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 563
18 389
113
War Thunder ..., hát persze ...

Más.
"Ha Ukrajna nem kap amerikai segítséget, Oroszország néhány héten belül megnyerheti a háborút"
Wat Thunder meg a realizmus, hát persze :D
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 759
9 113
113
Inkább a fáradtság, fásultság. Nem történik semmi kiemelkedő, az oroszok lassan haladnak előra, az ukránok hetente kifogynak mindenből. Mindkét fél pontosan ugyanazt mondja mint korábban.

Vannak érdekes fejlemények, de ezek inkább a háttértben zajló folyamatokról szólnak, mint a hírekről:
  • január vége van, és az USA nem igazán kapkodja el Ukrajna támogatásának megvitatását
  • elkezdtek nőni az ukránok veszteségei, illetve az oroszok egyre nagyobb ugrásokat tudnak végrehajtani
  • az európai politikában kezdenek megjelenni a józanabb hangok
  • Zaluzsnij helyére Budanov kerül (ha igaz a hír)
A negyedik pont számomra azt jelzi, hogy az ukrán védelem összeomlott. Zaluzsnij az eddig látottak alapján inkább a realista oldalon állt, Zelenszkij egyre inkább fanatizálódik, Budanov meg egyszerűen probléma nélkül hajtja a vágóhídra az ukránokat, kiszolgálva Zelenszkijt.

Ezt erősíti meg a második pont, a hírek szerint jelentősen nőttek az ukrán veszteségek. (Most tegyük félre picit, hogy ez a hír orosz oldalról jött).

Ezek a változások pedig erősíthetik a józanabb európai hangokat, akik felteszik a kérdést, hogy most akkor mi is történik itt?

Jó ideje halljuk már, hogy az ukránoknak az az egyetlen esélye, ha bevonnak más országokat is a háborúba. Csakhogy ezzel két probléma van: ezek a más országok nem teljesen hülyék, az oroszok sem teljesen hülyék.

Ukrajnának nincs lehetősége arra, hogy valóban komoly csapást mérjen Oroszországra. Ha civileket támad, nagyon gyorsan elveszítheti minden támogatóját. Ha meg nem civileket támad, az oroszok agya nem fog elborulni.

A fentiek miatt más országok bevonása nagyon nehéz. Ha egy katonatiszt, vagy egy honvédelmi miniszter azt nyilatkozza, hogy fel kell készülni az Oroszországgal való konfrontációra:
  1. igaza van, egyetlen állam sem engedheti meg magának, hogy egy erős szomszéd mellett gyenge legyen
  2. a saját pozícióját erősíti, olyan ez, mint amikor a dohánygyárak megtámogatták a "cigaretta nem káros" kutatásokat
Abban milyen logika van hogy a korábbi ukrán támadáshoz képest pont most nőttek az ukrán veszteségek amikor védekeznek?
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 202
36 934
113
Teljes a káosz, a sajátjaink pusztítanak minket: egy ukrán blogger beszélt arról, hogy mi történik az ukrán fegyveres erőkben

Ukrajnában az utóbbi időben egyre gyakrabban kezdtek beszélni arról a káoszról, amely nemcsak az egész országban, hanem különösen az ukrán fegyveres erőkben is zajlik.

A minap pedig egy bizonyos blogger úgy döntött, hogy érdekes információkat oszt meg az ukrán hadseregben zajló korrupcióról, felháborodásról és horrorról:

1️⃣ A rendőrök az idézettet a járási osztályra szállítják, majd áthelyezik a TCK-ra (katonai nyilvántartási és besorozási hivatal). Az emberek egyszerűen eltűnnek a TCK-ban...
2️⃣ A parancsnokok 10 ezer hrivnyát követelnek egy sebesült katona lőállásból való evakuálásáért...
3️⃣ A parancsnokok kölcsönt vesznek fel halott ukrán katonák nevében. Egy idő után gyűjtők jönnek feleségükhöz, adósságokat jelentenek, és pénzt zsarolnak ki a szegény özvegyektől.

És ez nem az összes információ, amelyet a blogger megosztott a nyilvánossággal. Szavaiból ítélve az ukrán fegyveres erők fokozatosan valamiféle „ sötét zónává” alakulnak, ahol minden törvénytelenség és erőszak útján dől el.