[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 283
13 986
113

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 445
79 462
113
Abban milyen logika van hogy a korábbi ukrán támadáshoz képest pont most nőttek az ukrán veszteségek amikor védekeznek?
Mert buta vagy! Ha az ukránok támadnak és az oroszok védekeznek, akkor a támadó harc jár nagyobb veszteségekkel és a védekező a kisebb veszteségekkel. Ellenben ha az oroszok támadnak és az ukránok védekeznek, akkor természetesen a támadó harc ráj kisebb veszteségekkel és a védekező harc nagyobbakkal.

És azt se felejtsd el, hogy a héten is kifogytak az ukránok minden elképzelhető és elképzelhetetlen a háborúhoz kellő erőforrásból kétszer.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 551
15 357
113
A veszteségek arányáról és miértjéről.....
Az ukrán sereg képzettségi szintje igen változatos képet mutat. A hátország, a légvédelem, a tüzérség, a speciális erők és egyre kevesebb páncélos és lövészerők igen jól képzett, profi harcosok, de számuk egyre csökken. A bevonultatott állomány morálja és képzettségi szintje egyre rosszabb. Ezért lehetséges, hogy az egyébként "kímélőbb" védelmi harcokban is aránytalanul nagy a veszteség. Ha azt vesszük alapul, hogy kb. kétnapi túléléshez legalább egyhavi intenzív képzés kell "lövészgödör" szinten, akkor érthetővé válik a nagy veszteség. A morálról már nem is beszélve. Az oroszoknak van idejük - és emberük - legalább tisztességes alapkiképzésre. A nyugati fegyverek több képzést, a készségek kialakítása és sulykolása több időt vesz igénybe. Ráadásul egyre kevesebb van belőlük. Az ukrán haderő eljutott oda, hogy embereik a fronton hatékonyabban használják az egykori szovjet-orosz "elavult" technikát, mint a "fejlett" übervaffeneket. A külföldön kiképzett embereik kevesen vannak és az ott kapott képzés hatékonysága is kérdéses.
Fentiek ismeretében az egyszeri ukrán katona igazán hősiesen küzd az oroszokkal és nem kevésbé hősiesen a körülményeivel. Amiről feletteseik tehetnek. Ha és amennyiben ez tudatossá válik, a hadsereg "megfordul". Ezért kellett Zsaluzsnijt leváltani.... Mint anno, amikor kinevezték Himmlert 44-ben a németországi haderők parancsnokává... Biztonsági intézkedés, katonai katasztrófa...
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 985
12 782
113
Ki mit tippel, hibbant ujsagirok miket irnak ezekben a percekben? Szerintem holnap reggel arrol olvashatnuk hogy az 57 orosz dronbol 49-et leszedtek a tovabbi nyolc meg meghibasodott es becsapodott valami lakott teruletre.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Veszíteni fog Amerika háborús elnöke

Donald Trump újra amerikai elnök lehet, írja Seymour Hersh újságíró, mert a jelenlegi hivatalban lévő elnök túl sok külpolitikai hibát követett el. Ezek közé tartozik Ukrajna és Izrael támogatása, valamint a jemeni húszik elleni támadások. Tilo Gräser írása a transition-news portálon jelent meg először, fordította Péli Éva.


Az orosz hadsereg menekülésre kényszerítette az ukrán fegyveres erők "Ljut" különleges erőit.

ma 18:26-kor

Orosz támadórepülőgépek repülésre kényszerítették az ukrán nemzeti rendőrség "Ljut" dandárját Artemovszk közelében. Ezt a Déli Haderőnemi Csoport Észak-V. dandárjának önkéntes rohamcsapatának katonája mondta el.
A harcos szerint az Ukrán Fegyveres Erők egyesített csoportja, köztük a „Ljut” különleges erők különítménye áll ellenük. De ha „jól megnyomja őket, elfutnak” – tette hozzá a katona.
Az egyik legutóbbi epizód a front Artyomovszk szektorában történt, amikor az ukrán fegyveresek sikertelenül próbáltak ellentámadást intézni az Orosz Fegyveres Erők előrenyomuló rohamkülönítménye ellen. Az északi harcosok körülbelül hat támadást sikeresen visszavertek.
Korábban arról számoltak be, hogy egy orosz tengerészgyalogos egyedül bánt el az ukrán fegyveres erők három katonájával, és egyiküket legyőzte kézi harcban.


Az ukrán fegyveres erők katonahiány miatt kénytelenek feladni állásaikat

2024. 01. 20. 23:26:05

Az ukrán fegyveres erők kénytelenek feladni állásaikat a kritikus katonahiány közepette - állítja Christoph Wanner újságíró. Az orosz hadsereg tisztában van az Ukrán Fegyveres Erők lőszer- és létszámhiányos problémáival - állítja.
Az Ukrán Fegyveres Erők a kritikus katonahiány közepette kénytelenek feladni a terepet - mondta Christoph Wanner újságíró a Welt TV-csatorna anyagában.
Szerinte az orosz hadsereg tisztában van az ukrán fegyveres erők lőszer- és létszámhiánnyal kapcsolatos problémáival.
"Ez azt jelenti, hogy a fronton folyamatosan olyan szakaszok jelennek meg, amelyeket az ukránoknak hanyagolniuk kell, hogy a hadsereg meg tudja védeni a többi szakaszt és vissza tudja verni az orosz támadásokat" - idézi Vannert a RIA Novosztyi.
Megjegyezte, hogy az orosz hadsereg éppen ezeken a gyenge pontokon csap le, fokozatosan halad előre.

Január 18-án az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy felszabadították a DPR-ben lévő Veszjoloje falut. Január 20-án a jaroszlavi ejtőernyősök elfoglalták az Ukrán Fegyveres Erők egyik erődítményét Artyomovszk közelében - jelentette a RIA Novosztyi.


Sojgu gratulált a hadseregnek a mérnöki csapatok napján
2024. 01. 21. 0:35:54

Elmondta, hogy a mérnöki akadályok kulcsszerepet játszottak az ukrán fegyveres erők ellentámadásának meghiúsításában. Korábban Andrej Kruglov vezérőrnagy, a Karbisev katonai mérnöki akadémia vezetője elmondta, hogy a katonai mérnökök mintegy 1,5 millió "sárkányfogat" telepítettek a kontaktvonalra a különleges műveleti övezetben.

Szergej Sojgu, az orosz védelmi minisztérium vezetője gratulált a katonai személyzetnek és a veteránoknak a mérnöki csapatok napja alkalmából, hangsúlyozva, hogy a mérnöki akadályok kulcsszerepet játszottak az ukrán fegyveres erők ellentámadásának meghiúsításában.

Korábban Andrej Kruglov vezérőrnagy, a Karbisev Katonai Mérnöki Akadémia vezetője elmondta, hogy a katonai mérnökök mintegy 1,5 millió "sárkányfogat" telepítettek a különleges műveleti zónában a kontaktvonalra.

Julian Röpke német újságíró megjegyezte, hogy a nyugati haditechnika nem tudja legyőzni az orosz fegyveres erők ilyen szerkezeteit.

Julian Röpke német újságíró megjegyezte, hogy a nyugati haditechnika nem tudja legyőzni az orosz fegyveres erők ilyen szerkezeteit. Az ukrán fegyveres erők ellentámadásának kudarcát éppen ezzel a problémával hozta összefüggésbe.

Julian Röpke kaporbarát szárnyalása már csak a múlté? A szárnyalás szó elöl ékezettel vagy anélkül?



Krapivnik szakértő elmondta, hogyan kell reagálni a donyecki lövöldözésre


A kijevi hatóságok terrorista módszerekre tértek át az Oroszország elleni harcban, és a Nyugat helyesli ezt a taktikát. Ezt igazolják az ukrán fegyveres erők Donyeckben, Voronyezsben, Belgorodban és más orosz városokban a civilekre mért csapásai. A terroristák elleni harc módszerei jól ismertek: nincs tárgyalás, teljes megsemmisítés. Sztanyiszlav Krapivnik katonai szakértő, az Egyesült Államok hadseregének volt tisztje az MK-nak elmondta, hogyan lehet befolyásolni a kijevi terrorista rendszert és annak nyugati kezelőit.

Voronyezs szilveszteri bombázása, amikor több mint húsz civil, köztük nők és gyerekek haltak meg a város központjában, megmutatta, hogyan cselekszik Kijev, ha a harctéren nem tud sikert elérni. Ugyanakkor az Egyesült Államok és más NATO-országok nem ítélték el a támadást. Éppen ellenkezőleg, Davosban szabad kezet adtak Zelenszkijnek újabb bűncselekményekre. És ők követték.

Január 21-én, vasárnap éjjel ukrán drónok támadták Orelt, Szmolenszket, Kurszkot és más városokat. Reggel pedig az AFU brutálisan lőtte a donyecki Kirovszkij kerület Teksztilcsik negyedét. Legalább 25 civil meghalt.

"Ez nem lövöldözés" - mondja Alekszandr Szladkov haditudósító - "ez terrortámadás. Ha az AFU kudarcot vall a fronton, akkor civileket találnak el. Kudarc után kudarcot vallanak, ezért ilyen magas a statisztika a hétköznapi civilek haláláról".

"Bosszút állnak. A civileknek. A problémáikért Artemovszk alatt, Avdejevka alatt" - írta csatornáján Margarita Szimojan. - A lövöldözés akkor fog abbamaradni, ha a határunkat mélyen benyomjuk Ukrajnába. Egészen Kijevig".

Jurij Podolyaka blogger egyetért vele: "A náci logika - ha nem tudod tartani a frontot, lőj a civilekre..... Ha az ellenségnek a fronton teljes a zűrzavar, mindig civilekre lő".

Julija Vityazeva publicista így reagált: "Az olyan napokon, mint a mai, továbbra is kitartok amellett, hogy Kijevre a legjobb kilátás a bombázók pilótafülkéjéből nyílik".

A Vosztok zászlóalj parancsnoka, Alekszandr Hodakovszkij úgy véli, hogy "külön emlékművet kell állítani a doni lakosok kitartásának és állhatatosságának, akiket bombáznak".
Érthető az érzelmi reakciónk a támadásra. A szakértők a jövőben elkerülhetetlen megtorló csapásainkról és a légvédelmi rendszerek kiépítésének szükségességéről beszélnek a különleges műveleti zónában. De talán itt az ideje megváltoztatni a légvédelem jellegét, és keményebben fellépni azokkal szemben, akik parancsot adnak a terrortámadásokra, és akik jóváhagyják azokat?

Ismerjék el az AFU-t és az SBU-t terroristáknak, és vadásszák le a vezetőiket.

- Ami az AFU-t, a Fő Hírszerző Igazgatóságot (GUR) és az SBU-t illeti, ezeket a struktúrákat már régen terrorszervezetként kellett volna elismerni" - mondja Stanislav Krapivnik katonai szakértő, aki egykor az amerikai hadseregben szolgált. - Nem tudom, miért nem tették még meg. Ugyanez a GUR vezetője, Budanov újra és újra elmondja a médiának, hogyan fogja megölni az oroszokat. Úgy gondolom, hogy a GUR, az SBU és az AFU főhadiszállásait az alapokig le kellene rombolni.
Én már most elkezdeném verni azoknak a tábornokoknak és ezredeseknek a házát, akik bűnözői parancsokat adnak és végrehajtják azokat. A saját bőrükön kellene érezniük tetteik következményeit.

Minden persze attól függ, hogy mi mire vagyunk hajlandóak. Szigorítani kell a jogszabályokat, a terroristákat le kell lőni, vagy jobb esetben fel kell akasztani. Ők nem tartoznak a hadviselés humanitárius szabályairól szóló egyezmény hatálya alá.

- Szerintem, már a Radát is, a minisztériumokat is el kellett volna tüntetni.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 703
16 977
113
Mert buta vagy! Ha az ukránok támadnak és az oroszok védekeznek, akkor a támadó harc jár nagyobb veszteségekkel és a védekező a kisebb veszteségekkel. Ellenben ha az oroszok támadnak és az ukránok védekeznek, akkor természetesen a támadó harc ráj kisebb veszteségekkel és a védekező harc nagyobbakkal.

És azt se felejtsd el, hogy a héten is kifogytak az ukránok minden elképzelhető és elképzelhetetlen a háborúhoz kellő erőforrásból kétszer.
1945-ben Berlinben milyenek voltak a védők és a támadók veszteségei? Hát az első Öböl-háborúban? És mi a helyzet a Somme, Piave környéki csatákkal?
Szerinted milyen aspektusok döntik el, h a védelem vagy a támadás a veszteségteljesebb?
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 759
9 113
113
Veszíteni fog Amerika háborús elnöke

Donald Trump újra amerikai elnök lehet, írja Seymour Hersh újságíró, mert a jelenlegi hivatalban lévő elnök túl sok külpolitikai hibát követett el. Ezek közé tartozik Ukrajna és Izrael támogatása, valamint a jemeni húszik elleni támadások. Tilo Gräser írása a transition-news portálon jelent meg először, fordította Péli Éva.
Trump volt az aki gazdasági háborút hirdetett Kína ellen, felmondta az iráni atomalkut és kivégeztette Szulejmánit. Igazából sokkal agresszívabb külpolitikát folytatott.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 379
63 134
113
Veszteségek ide, vagy oda, érdekes pejoratív frázis az orosz haderőben a "kilencvenes évek hadnagyai" jelző.
Jól mutatja, hogy a forrás- és feladathiányos akkori orosz hadseregbe csak az jelentkezett tisztnek, aki máshova nem volt jó, majd a karrierjét is minden meghatározta, csak a hozzáértés és szaktudás nem.
Tisztelet a kivételnek.
A mostani háború megmutatta az orosz fegyveres erők inkonzisztens, operett jellegét, amit sajnos csak egy háborús re-szocializációval lehet "kikezelni".
Ami jól ment a papundekli célok ellen vívott hadgyakorlatokon és meg lett utána jutalmazva a menetrendszerű plecsniesővel, az szart sem ért 2022 februárjában.

Idáig folyamatos valós háborús harci tapasztalata csak az amerikaiaknak volt, de csak aszimmetrikus ellenféllel szemben, illetve kisebb mértékben ugyanez a lehulló darabokért csatlósnak beálló briteknek.
Az afganisztáni légkondícionált konténervárosokban meetingelgető egyenruhás menedzser "ppt-alezredesek" és a hegyekben kecsekpásztorokat géppuskázó kommandósok nem biztos, hogy a nyakukba hulló drónok és Iszkanderek, TOS-1-es tűzesők ellen is ilyen jól vitézkednének.

Magyarán, most az orosz haderő olyan kényszerátalakuláson megy keresztül, amire másutt nincs példa.
És ezért probléma a Nyugat számára, hogy a csatlós ukránok és az oda delegált zsoldosok a sírba viszik az eddigi tapasztalataikat, illetve, akit kimentenek, az sanszosan használhatatlan a harci pszichózistól.
Nyilván az oroszoknál is van ilyen, de mostanra arányaiban már több az, aki majd a jövő orosz haderejének új alapjait adja.
Ez az igazi kérdés a veszteségek arányainál.
A egyik csak tíz katonát veszít, meg egy fél Leopard-ot, de tarthatja a markát, hogy adakozzanak még lőszert meg embert, mert napról-napra fogy minden.
Míg a másik elveszít húsz katonát, de másnap A-50-esre integrálja az Sz-400 vezérlését, vagy drónról pontosítja a TOS-1-es csapásokat, folyamatosan adoptálja az EW-tapasztalatokat, fejleszti a harctéri hálózati hadviselést és természetes szelekcióval szanálja az inkompetenciát.

Költői kérdés: velük szemben milyen Bundeswehr állítható ki, pláne úgy, hogy a kilencvenes, de főleg a 2000-es évek ott is komoly nyomot hagytak a morálon?
És a mostani német vezérkar derékhada is ebből az érából való...
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Trump volt az aki gazdasági háborút hirdetett Kína ellen, felmondta az iráni atomalkut és kivégeztette Szulejmánit. Igazából sokkal agresszívabb külpolitikát folytatott.
Na most egyet értek veled ebben.Sokak szerint nem is trump kormányozott,hanem a zsidó veje kushner.Semmi jóra nem kell számítani ha a kukoricafejűt válasszak meg.A gazdájuk mindnek egy,és ugyanaz.Az ukrán nácikat is ugyanúgy pátyolgatta mint a demokrata társai.Okádék banda.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 118
22 995
113
Mert buta vagy! Ha az ukránok támadnak és az oroszok védekeznek, akkor a támadó harc jár nagyobb veszteségekkel és a védekező a kisebb veszteségekkel. Ellenben ha az oroszok támadnak és az ukránok védekeznek, akkor természetesen a támadó harc ráj kisebb veszteségekkel és a védekező harc nagyobbakkal.

És azt se felejtsd el, hogy a héten is kifogytak az ukránok minden elképzelhető és elképzelhetetlen a háborúhoz kellő erőforrásból kétszer.

Amikor eljutsz oda, hogy önmagad paródiájává válsz…
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 245
55 305
113
Így néz ki most a Avdiivka a több hónapos orosz ostrom után:




Semmiség,mindjárt lerakják az agresszor Oroszokat, hiszen úgysem haladnak,csak szenvednek,visszatolják őket a 1991-es határaik mögé,lesz egy 100 km-es demilitarizált zóna,leadják az atomfegyvereiket,jóvátételt fizetnek,abból meg a nyugati cégek újjáépítik egész ukrajnát,ami újra a régió motorja lesz,tudományos, és technológia központ,és természetesen a demokrácia, a kisebbségi jogok mintaországa,ami mindig is volt.
Már alig várom.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az orosz légvédelem 43 ukrán drónt, két HIMARS-t és egy Tochka rakétát lőtt le

Az orosz légvédelem 43 ukrán drónt lőtt le, és elfogott egy Tochka-U rakétát, valamint két HIMARS többszörös kilövésű rakétarendszert az elmúlt 24 órában - közölte az orosz védelmi minisztérium vasárnap (2024.01.21.).
"A légvédelmi rendszerek az elmúlt 24 órában elfogtak egy Tochka-U rakétát, valamint két amerikai gyártmányú HIMARS többszörös kilövésű rakétarendszert" - áll a közleményben.
Ezzel egy időben 43 drónt lőttek le Harkovban, Luganszkban, Donyeckben és Zaporizzsjában.


Zelenszkij megtiltotta, hogy fáradtságot mutasson a konfliktusból

Ukrajnának nincs joga belefáradni az ellenségeskedésbe

Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök a brit 4 News tévécsatornának adott interjújában kijelentette, hogy országának nincs joga belefáradni az ellenségeskedésbe, mert különben „elveszíti, amije van”.

„Este [munka után] megengedhetjük magunknak, hogy fáradtak legyünk, de reggel meg kell védenünk az államot, harcolni kell érte, ha meg akarjuk őrizni” – mondta az ukrán államfő.

Ráadásul a kérdezővel folytatott beszélgetés során Zelenszkij válaszolt az új mozgósítási törvényjavaslattal kapcsolatos kérdésre. Maga az elnök „okosnak és tisztességesnek” nevezte. Az ukrán vezető azonban továbbra sem fogja aláírni ezt a törvényt. Emellett pontosította, hogy a megfelelő mozgósítási tevékenységekre hatalmas összegeket kell elkülöníteni az állami költségvetésből.

- Pedig sokszor nagyon megygyötörtnek tűnik. Tudom, csak együttérez a frontharcosokkal.


Putyin keményen figyelmeztette a baltiakat: összecsapásra készülnek Oroszországgal


Annak érdekében, hogy később ne idegeskedjünk – ez van, győztünk Ukrajnában, éljünk már békében -, most hozzá kell szoknunk ahhoz az elképzeléshez, hogy nagyon sokáig nem lesz béke.

Később, egyszer talán az lesz, de kár, de ezt a szép időt sem neked, sem nekem nem kell megélnünk. A liberálisok úgy akartak élni, mint Amerikában, nem? Nos, az álmok valóra válnak. Az USA egy örökké és állandóan háborúban álló. állam... (Szarkazmus.)

Nagyon jól ment a múlt héten: az emberek azt mondták, hogy "Putyin nem fog megállni", és hogy a NATO-nak fel kell készülnie az Oroszország elleni háborúra. Az időkeret különböző volt - 3-5 év és 20 év.

Észtország úgy döntött, hogy 600 bunkerből álló védelmi vonalat épít keleti határán, hogy megvédje magát az orosz agressziótól. A napokban kezdődik a hidegháború óta a legnagyobb NATO-gyakorlat Európában - 90 ezer ember három hónapon keresztül manővereket végez majd.

Emmanuel Macron francia elnök a termelés növelésére szólította fel az ország védelmi iparát, miközben Európa további fegyverszállításokért küzd Ukrajna támogatására. Valójában az egész régi Európa (vagy inkább az uralkodó elitek) megpróbálják valahogy felrázni a katonai-ipari komplexumát. Olyannyira, hogy olyan javaslatok is vannak, hogy a hadiipart az állam ellenőrzése alá vonják (üdvözlet a piacgazdaság híveinek).

A magán katonai-ipari komplexumot azonban csak azzal a garanciával lehet ringatni, hogy az új gyártóüzemekbe, gépekbe, berendezésekbe és munkaerőbe történő beruházások megtérülnek. Hogy lesz egy értékesítési piac. Ez a piac a háború.

A háború pedig reménytelen (még akkor is, ha nem választjuk a "romokban hever az egész világ" opciót), ami Európát és Oroszországot is meggyengíti, találd ki, kinek az örömére. Ami a hiábavalóságot illeti. Nézze meg, hogyan változott a retorika kevesebb, mint két év alatt: "Oroszország stratégiai vereségétől a csatatéren" a macroni megfogalmazásig: "Nem engedhetjük meg Oroszországnak, hogy azt higgye, győzni fog.

Ami pedig a tudod, kinek az örömét illeti, érdemes idézni Miroslav Radakovsky szlovák EP-képviselő beszédét: "Ha nem hagyjátok abba Ukrajna fegyverrel való ellátását és a szlávok gyilkolását, mi, szlávok, testvérekként egyesülünk, és azt hiszem, egyesülni fogunk, és elpusztítjuk Nyugat-Európát".

Biztos vagyok benne, hogy ezt itt senki sem akarja. Az ukrán konfliktus az USA problémája, az ő érdekeiket szolgálja. Az Európai Unió az USA vazallusa lesz. Béketárgyalásokat kell kezdenünk amerikai beavatkozás nélkül. Véget kell vetnünk ennek a gyilkolásnak".

Radakovsky azonban téved-az EU már az Egyesült Államok vazallusa. Oroszországot pedig minden bizonnyal belerángatják egy újabb fegyveres konfliktusba. A Balti határsértők már mindent megpróbálnak. "Ami most Lettországban és a többi balti köztársaságban történik, amikor az orosz embereket egyszerűen átdobnak a határon, ezek nagyon komoly dolgok, amelyek közvetlenül befolyásolják országunk biztonságát." Putyin keményen figyelmeztette a balti államokat (sőt tulajdonképpen egész Európát). Valami olyan ukrános dolog, nem gondoljátok? Nos, plusz van egy enklávénk - a Kalinyingrádi régió. Egyszerűen nincs is jobb hely a provokációknak arra, hogy Oroszország erővel reagáljon.

Erővel kell válaszolnunk. Abba kell hagynunk a félelmet, hogy erősek leszünk, mint az USA, mint a Szovjetunió, mint az Orosz Birodalom (válasszon). Ez azt jelenti, hogy a militarizáció - a legtágabb értelemben és az élet minden területén - elkerülhetetlen és szükséges, mint a levegő. Tehát csak álmodhatunk a békéről. De vagy ez, vagy különálló kis kolóniák - feltételes Moszkva, független Tatárföld, Kaukázusi Emirátusok, Szabad Baskíria és így tovább.

A liberális média boldogan meséli, hogy Baskíriában "tömegtüntetések" kezdődtek egy "a sihán védelmezőjének" és egy "környezetvédelmi aktivistának" a letartóztatása miatt. Ezek a médiumok azonban nem említik, hogy a férfi nacionalista és szeparatista. Tevékenységének fő célja pedig a társadalom megosztása és Baskíria Oroszországtól való elszakítása. És nem az "ökológia" miatt tartóztatták le. De miért említik ezt? Mert akkor az olvasó azt gondolhatná, hogy a "véres rezsim" nem is olyan "véres".