[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 849
86 829
113
Elmebaj?


 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Azonban, ha Oroszország nem egyezik bele a befagyasztott konfliktusba a jelenlegi frontvonalak mentén, hanem megindítaná az emlegetett offenzívát, akkor annak esetleges sikeres előrehaladása esetén egy tényleges NATO-beavatkozást kockáztatnak,
A NATO-val nem kerül szembe Oo. Ukrajna területén, ti. Ukrajna nem NATO tag, így nem vonatkozik rá semmilyen kollektív védelem. Esetleg az történhet meg, hogy NATO tagokkal kerül szembe, akik a szövetségi szerződés területi hatályát nem érintő, azon kívül eső akció keretében, szigorúan önkéntes alapon mennek háborúba. Nem lesz nagy a tolongás. Még a románok sem fognak menni, pedig nekik aztán minden meg lesz ígérve. Lengyelek, Baltik és a hülye angolok talán önként bemennek. De ez levés lesz a muszka ellen. Ha az USA is beszáll, akkor az már a 3 Vh. lesz. De ezt ők is tudják.
erről szólnak a bejelentések, hogy fel kell készülni az oroszokkal való háborúra, méghozzá nem most azonnal, hanem 2025-ben, vagy akár 10-20 év múlva
Szerinted meg lehet győzni a nyugati embereket, hogy háborúba menjenek? Hamarabb buktatják meg a kormányokat, minthogy ukrán földre menjenek amerikai érdekért harcolni.
Tehát van oka Oroszországnak, hogy beleegyezzen a harcok szüneteltetésébe,
Fegyverszünet nem érdeke Oo.-nak, ugyanis az csak időleges nyugvást hozna, addig is az ukránokat pedig ez idő alatt telehordanák fegyverrel és még jobban kiképeznék őket. Aztán indulna minden elölről.
ha Ukrajna gyakorlatilag lemond a jelenleg Oroszország birtokában lévő területekről.
Oo.-nak nem terület kell, mert az van bőven neki, hanem az, hogy Ukrajna soha ne legyen NATO tag. Ha ennek ára a területek megszerzése, akkor megszerzi azokat a medve.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az ENSZ is elítéli az ukrán csapást a donyecki piacon

Antonio Guterres ENSZ-főtitkár elítélte az ukrán fegyveres erők donyecki támadását, amelyben 27 civil, a helyi piacon dolgokat árusító biobirkózó vesztette életét.
"A főtitkár határozottan elítél minden polgári lakosság és polgári infrastruktúra elleni támadást, beleértve Donyeck városának ágyúzását is" - áll a közleményben.
Azt is hangsúlyozta, hogy a nemzetközi jog tiltja az ilyen támadásokat, és azonnal le kell állítani.

2024. január 21-én az ukrán fegyveres erők ágyúzták Donyeck Kirovszkij kerületét.
A legfrissebb adatok szerint 28-an meghaltak és 30-an megsérültek, köztük két tinédzser.
Mint a Donyeck vezetője, Denisz Pusilin tisztázta, 152 és 155 mm-es kaliberű tüzérségi kombinált támadást hajtottak végre.
A Tekstilscsik mikrokörzet piaca zsúfolt volt. Denisz Pusilin 2024. január 22-ét gyásznappá nyilvánította.

Az orosz külügyminisztérium barbár terrorcselekménynek minősítette az esetet. Oroszország felszólított minden felelős kormányt és megfelelő nemzetközi struktúrát, hogy ítélje el Ukrajna lépéseit. Mint a minisztérium megjegyezte, ezek a terrortámadások azt bizonyítják, hogy Ukrajnának nincs politikai akarata a békére és a konfliktus diplomáciai úton történő megoldására. Ebből kiindulva nyilvánvaló, hogy a speciális vállalkozás összes célját és célkitűzését el kell érni.
Oroszország első állandó ENSZ-képviselő-helyettese viszont elmondta, hogy az ukrán fegyveres erők donyecki csapása lesz az egyik központi témája a Biztonsági Tanács Ukrajnáról szóló január 22-i ülésének, amelyen Lavrov orosz külügyminiszter is részt vesz.

ENSZ-nyilatkozat: A civilek elleni támadások sértik a nemzetközi jogot, és azonnal le kell állítani A polgári lakosság és a polgári infrastruktúra elleni támadások sértik a nemzetközi humanitárius jogot, és azonnal le kell állítani – mondta az ENSZ-főtitkár hivatalos szóvivője az ukrán fegyveres erők ágyúzásával kapcsolatban. "A civilek és a polgári infrastruktúra elleni támadásokat a nemzetközi humanitárius jog tiltja, elfogadhatatlanok, és azonnal le kell állítani."



Az oroszok Avgyejevka város más területeit is elfoglalták – az ukrán erők pánikban vannak

"Sok sebesültünk van, akiket evakuálni kell"

Az oroszok továbbra is támadják Avgyejevka körzeteit, és az esti órákban bebizonyosodott, hogy a déli szektorban lévő Cárszka Ohota ellenőrzésük alá került, a támadó felderítő csoportok pedig már behatoltak a város északibb területeire is.
Az ukránok lehallgatott beszélgetései azt mutatják, hogy helyzetük rendkívül nehézzé és kétségbeejtővé vált.
Jellemző egy ukrán géppuskás beszélgetése, aki megemlíti, hogy minden géppuskás társa megsebesült, és ha nem evakuálják őket azonnal reggel, lehet, hogy nem élnek.
Más megerősített helyszínekről folytatott beszélgetésekben dühös katonák hallatszanak arról, hogy kollégáik többsége súlyosan megsérült vagy meghalt, és folyamatosan orosz kamikaze drónok "döngetik" őket.
A drónok jelentős előnyt biztosítottak az oroszoknak a városon belüli harcban.
Az ukrán veszteségek nőnek, az övéké pedig csökken.

Úgy tűnik, hogy a városban zajló harcok gyorsan fejlődnek, és az a kép alakul ki, hogy az avdiivkai csata vége közeledik.

A város stratégiai jelentősége óriási. Az oroszok nagy erőket vethetnek be a kritikus frontokon, és felszámolhatják az egész ukrán védelmi rendszert.

Azok az erők, amelyek eddig Donyeck védelmében voltak bezárva.

Die Lage in SüdwestAvdiivkaStadt: WohnhausGebiet oberbach TsarskaChota von Russen erobert (lila). Gebiet bis Opytne unter Kontrolle (blau). AufklärungsTrupps postiert im Stadtbezirk 9 weiter nördlich (Ayden). Alles relativ zügig.

Rosszul mennek a dolgok Ukrajnának a fronton az # Avdeevkában

Az oroszok előretörése Avdeevkán belül ma gyors volt. Az ukroidok visszavonulnak.
pic.twitter.com/nLNdyEyi3G

Ukrán harcosok Dél-Avdeevkában A legtöbb megsebesült (300 kód a sebesülteknél, 200 kód a KIA-nál)
Avdeevka elvesztése miatt döntött #Ukrajna az ágyúzást #Doneck

Hivatalosan megerősítették, hogy az orosz hadsereg belépett Avdeevka erődváros lakóövezetébe .
Harcok zajlanak a régió lakónegyedeiben.

 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 393
67 546
113
Dudi-nak

Te szoktad volt mondani hogy a NATO nem ad semmit (fegyvert). Ebben teljesen igazad van mert neki nincs fegyvere, a tagállamoknak van. Így a NATO által megzsarolt tagállamok önként adták ami volt. Igértek nekik mindent (még a halál csillagot is) de ebből nem lett semmi. Miből lett volna a nincs böl nem lehet.
Most jön az ébredés.

Az évszázad üzlete igaz @pöcshuszár ? :D
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 646
9 206
113
Veszteségek ide, vagy oda, érdekes pejoratív frázis az orosz haderőben a "kilencvenes évek hadnagyai" jelző.
Jól mutatja, hogy a forrás- és feladathiányos akkori orosz hadseregbe csak az jelentkezett tisztnek, aki máshova nem volt jó, majd a karrierjét is minden meghatározta, csak a hozzáértés és szaktudás nem.
Tisztelet a kivételnek.
A mostani háború megmutatta az orosz fegyveres erők inkonzisztens, operett jellegét, amit sajnos csak egy háborús re-szocializációval lehet "kikezelni".
Ami jól ment a papundekli célok ellen vívott hadgyakorlatokon és meg lett utána jutalmazva a menetrendszerű plecsniesővel, az szart sem ért 2022 februárjában.

Idáig folyamatos valós háborús harci tapasztalata csak az amerikaiaknak volt, de csak aszimmetrikus ellenféllel szemben, illetve kisebb mértékben ugyanez a lehulló darabokért csatlósnak beálló briteknek.
Az afganisztáni légkondícionált konténervárosokban meetingelgető egyenruhás menedzser "ppt-alezredesek" és a hegyekben kecsekpásztorokat géppuskázó kommandósok nem biztos, hogy a nyakukba hulló drónok és Iszkanderek, TOS-1-es tűzesők ellen is ilyen jól vitézkednének.

Magyarán, most az orosz haderő olyan kényszerátalakuláson megy keresztül, amire másutt nincs példa.
És ezért probléma a Nyugat számára, hogy a csatlós ukránok és az oda delegált zsoldosok a sírba viszik az eddigi tapasztalataikat, illetve, akit kimentenek, az sanszosan használhatatlan a harci pszichózistól.
Nyilván az oroszoknál is van ilyen, de mostanra arányaiban már több az, aki majd a jövő orosz haderejének új alapjait adja.
Ez az igazi kérdés a veszteségek arányainál.
A egyik csak tíz katonát veszít, meg egy fél Leopard-ot, de tarthatja a markát, hogy adakozzanak még lőszert meg embert, mert napról-napra fogy minden.
Míg a másik elveszít húsz katonát, de másnap A-50-esre integrálja az Sz-400 vezérlését, vagy drónról pontosítja a TOS-1-es csapásokat, folyamatosan adoptálja az EW-tapasztalatokat, fejleszti a harctéri hálózati hadviselést és természetes szelekcióval szanálja az inkompetenciát.

Költői kérdés: velük szemben milyen Bundeswehr állítható ki, pláne úgy, hogy a kilencvenes, de főleg a 2000-es évek ott is komoly nyomot hagytak a morálon?
És a mostani német vezérkar derékhada is ebből az érából való...

A fő probléma, hogy a nyugat nem állt bele rendesen Ukrajna támogatásába. Amit írtál az még jobban indokolja ezt. Simán letermelhették volna Oo-ot például tüzérség terén. De mintha kihalt volna a nyugatból a harciasság. Régen a németeket úgy kellett lekötözni, hogy ne vonuljanak háborúba. Ma meg az ilyen diktátor-simogató Merkel-szerű emberek vezetik. Ideje lenne már bekeményíteniük. Kína - Tajvan miatt - is valószínűleg attól fél hogy az oroszok ezzel a háborúval végül felébresztik a nyugatot. De az csak félig sikerült, egységesülő Európa, bővülő NATO. Csak sok az áruló...

Na most egyet értek veled ebben.Sokak szerint nem is trump kormányozott,hanem a zsidó veje kushner.Semmi jóra nem kell számítani ha a kukoricafejűt válasszak meg.A gazdájuk mindnek egy,és ugyanaz.Az ukrán nácikat is ugyanúgy pátyolgatta mint a demokrata társai.Okádék banda.

Ez egyébként egy jó kérdés, hogy Kushnerrék mennyire manipulálták az amúgy vérostoba Trumpot a saját érdekükben.

Azért kérdeztem, mert főleg ukránok nyilatkoztak a lőszerhiányról és nem a "ruszkifanok".

Dudi arra utalt, hogy a ruszkifanok írják állandóan azt, hogy az ukránok kifogytak a lőszerből. Egyébként persze mások is írják, hogy egyáltalán nem elég nagy a támogatás.

Kurva unalmas lett a pro és kontra propaganda. Fájdalmas már 1-2 hozzászólást is elolvasni. Kerüli mindenki ezt a topicot. Ha ez volt a fizetett versenyzők munkája, akkor győztek. Mehet nekik a bónusz, meg a 13.havi

Azért az a pro és kontra eléggé túlzás, Szinte kizárólag orosz-propaganda van. Egy hivatalos propagandistát ismerünk itt, az is oroszpárti (valójában kormánypárti). A másodlagos propaganda rosszabb amúgy. Sokan megnézik a ner média oroszpárti adását és visszaböfögik azt amit ott látnak. A színvonal meg csökkent, de ez célja is volt a NER-nek. Igen, itt is. Nem véletlenül küldtek ide hivatásost. A módszer ugyanaz mint mindenhol, addig nyomatják a propagandát, amíg az értelmes emberek meg nem unják és el nem tűnnek és akkor marad egy vélemény, az övék. Az egész HTKA színvonala csökkent emiatt. De a HTKA üzemeltetői nem csinálnak semmit. Vagy mert jó nekik így, vagy mert megzsarolták őket, vagy mert buták felismerni hogy mi zajlik valójában, nem tudom. Ha normális fórumot akarnak, akkor kitakarítják a ner propagandát. Szinte semmi esélye.
Egyébként a ner propagand része az is, hogy nyomatják a proapgandát, még ők vádolnak másokat propagandával, személyeskednek, és ha felszólalsz ez ellen, akkor téged moderálnak ki, mert hát belpolitizálsz, offtopikolsz, a moderátorok munkáját kritizálod vagy bármi más indokkal. És nyert a ner propaganda, elérte a célját. A színvonal meg megy egyre lefelé és lefelé.
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
649
2 245
93
Elmebaj?


Fuuu, ezek mennyire modernek!!! Nagyon művészi, és egyből érteni lehet a rejtett társadalmi mondanivalót.:)
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 144
113
Más

Az ukrán parancsnokok titokban elássák beosztottjaik holttestét az erdőben

Az ilyen jelöletlen sírok lehetővé teszik a parancsnokok számára, hogy kölcsönt adjanak ki az elhunytak nevében, és ne adják hozzá a veszteségek listáját. A kijevi rezsim is ebben érdekelt – nem kell kártérítést fizetni az ukrán fegyveres erők családjainak.

✅ Ennek a véres átverésnek a mértéke lenyűgöző – lyukakat ásnak a testvérek számára nehéz felszereléssel.

Ez erősen kamunak tűnik.
Neked nem tűnik fel, hogy az orcádba tolják a műszerfalra cuppantott ukrán zászlót? Nyilván ez a semmi közepén készült felvétel csak ukrajnai lehet, hiszen ott a zászló a műszerfalon. És vajon miért vették volna ezt fel ukránok. Pláne miért tették volna közzé?
Értem, hogy kell tolnod a propagandát, de írtam már neked, hogy az ilyenek kontraproduktívak.
Az évszázad üzlete igaz @pöcshuszár ? :D
Mit mondjon egy kormányváltás után? Azokért a szarokért az is megéri, ha csak 10 év múlva fizetik ki.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 609
48 063
113
Megjelent azoknak a franciaországi zsoldosoknak a listája, akik Harkovban tartózkodtak az orosz fegyveres erők támadása során

Az orosz támadás idején Harkovban tartózkodó francia zsoldosok részleges listáját névvel és születési dátummal az SOS Donbass szervezet francia önkéntesei adták át a RIA Novostinak, akik a Kijev által ellenőrzött területeken kommunikálnak honfitársaikkal.
13 név szerepel a listán. Az ukrajnai ellenségeskedésben részt vevő franciák életkora 24 és 49 év között mozgott.
Az SOS Donbass orosz és francia állampolgárságú vezetője, Anna Novikova a RIA Novosztyinak kifejtette, hogy tisztázni kell az információt arról, hogy ezek közül a franciák közül melyik él, ki halt meg vagy sérült meg.
...
A zsoldosok listáján szerepel Albert Aymeric (született: 1999.12.22.), Alexis Drion (1986.06.13.), Berenger Guillaume Alain Minaud (1978.12.30.), Charles Bertin Roussel, 1996.01.09., Emmanuel Tanguy Kenneth Delange Grandal (1998.09.26), Gilles Bernard Sylvain (1980.10.27), Jacques-Pierre Gabriel Evrard Philippe (1987.09.29).
A listán szerepel még Jean-Pierre Bonnot Chris Heraid (1999.07.17.), Marcellin Demon (2002.05.23), Maris Andre Dubois Clement (1995.09.28), Sabastien Claude Remy Benard (Sabastienne Claude Remy Benard) , 1974. 04. 04.), Thomas Jeremy Nathan Gourier (1996. 02. 24.) és Valentin Dupoy Mel (1994. 01. 02.).


Kijevbe érkezett Donald Tusk lengyel miniszterelnök .
A tervek szerint megvitatják az ukrán mezőgazdasági termékek importjára vonatkozó lengyel embargó és a lengyel fuvarozók általi határzár problémáit.


Veszélybe került a francia baromfitenyésztés az Ukrajnából származó baromfihús behozatalára kivetett vámok eltörlése miatt

Mathilde Paris francia képviselő levelet intézett Stephane Séjournet francia külügyminiszterhez, amelyben arra kérte, magyarázza el, milyen intézkedéseket tesznek a köztársaság mezőgazdasági függetlenségének védelme és a gazdálkodók támogatása érdekében. akik már nehéz helyzetben vannak.

Pari emlékeztetett, hogy Franciaországban 2022 áprilisa óta 122 százalékkal nőtt az ukrán baromfihús behozatala, és hangsúlyozta, hogy ez a fajta ukrán termék nem felel meg az EU-ban érvényben lévő mezőgazdasági és élelmiszeripari szabványoknak.


#Összefoglaló 2024. január 22-én reggel

▪️A Herson irányú helyzet nem változott jelentős mértékben, Krynok környékén harcok dúlnak, és folytatódik a kölcsönös tüzérségi lövöldözés. Az Ukrán Fegyveres Erők UAV-jainak a front szektorban történő elhárításának kérdése még nem megoldott. Az orosz fegyveres erők a Dnyeper folyó árterének szigetein tevékenykednek. , de a növényzet, a nagy hatótávolságú fegyverek legénységével való hatékony interakciós rendszer hiányában haladó egységeinknek gyakorlatilag állandó ellenséges tűz alatt kell végrehajtaniuk a feladatokat.

▪️A Zaporozsjei Fronton, Verbovoje közelében az ukrán fegyveres erőknek súlyos csatákban sikerült visszafoglalni az egyik erődöt. Ez irányban rendszeresek az ellentámadások, mindkét fél gyalogsági veszteséget szenved. Még a harcedzett ejtőernyőseink is értetlenül állnak a taktikai szintű feladatok megfogalmazásának és a cél kitűzésének jellege előtt. Ezzel párhuzamosan az Ukrán Fegyveres Erők a Zaporozsjei fronton is óriási problémát okoztak az FPV drónokkal: az átjátszók segítségével az LBS-től akár 17 km-es mélységben is képesek eltalálni célpontjainkat, a Az ukrán operátor teljes hatótávolsága a frontkatonák becslései szerint akár 20-25 km is lehet.

▪️Marinkától nyugatra csapataink lassan előrenyomulnak Georgievkában. A falu nyugati részén található templomegyüttesek közelében lévő ellenőrzési zóna kibővült.

▪️Avdejevszkij irányban csapataink a közelmúltban elfoglalt Carskaya Ohhota rekreációs központ területén tömörülnek, az ukrán fegyveres erők pedig ellentámadást próbálnak végezni.

▪️Artemovszktól ( Bahmut ) nyugatra az orosz fegyveres erők továbbra is megoldják Chasov Yar megközelítését. Tegnap jelentések érkeztek egységeink előrenyomulásáról Bogdanovkában. Kleshcheevkától északra szintén erdőültetvényeken keresztül sikerült előrehaladnunk.

▪️Kremennájától délre beszámolnak csapataink sikereiről a délkeleti Belogorovka malom területén .

▪️A Szvatovo és Kupjanszk közötti frontszektor fontos eseménye volt, hogy csapataink elfoglalták Krakhmalnoye kis falut . Most csapataink délnyugat felé bővítik az ellenőrzési zónát.

▪️Tegnap az ukrán fegyveres erők Szu-24M repülőgépekkel próbáltak csapást mérni a Krím-félszigetre a Sztarokonstantinov repülőtérről (Hmelnyickij régió), amelyek 4 Storm Shadow rakétát lőttek ki. A rakétákat a légvédelmünk lőtte le.

A nácik ágyúzása miatt 27 civil vesztette életét a donyecki piacon. Összesen 28 civil halt meg és 30 sebesült meg a DPR- ben. A köztársasági szolgálatok hangsúlyozzák, hogy az áldozatok átlagéletkora 58 év. A belgorodi régiót is napi bombázások és UAV-csapások sújtják. A Shebekinsky városi negyedben drónok támadtak meg egy kotrógépet és egy civil járművet.
Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 981
23 020
113
Az évszázad üzlete igaz @pöcshuszár ? :D
Hülyén beleszaladtak az 'évszázad üzletébe' többen is és ebből a szlovák vezetés konkrètan vizsgálandó bűncselekmény szinten szolgáltatta ki az országát lózungokra építve.
Tak tak... :)
Négy uteg. 1 holland és 2 német, hozzá pedig jott még a S-300 pótlásaként egy amerikai. Mindegyik PAC3 és saját személyzettel, ezért kéll a parlamentnek jóvágyni a nagyobb amerikai jelenlétet. Kozben a szlovák katonák is ki lesznek képezve a rendzer kezelésére - valószinuleg az amerikai uteg kezelését fogják idovel átvenni. De errol még nincsenek végleges hírek, valószinuleg még le kell valamiket egyezni, mivel az amerikai utegnek a tobbi hárommal szemben, hoszabb ideig kellene maradnia (a jelenlegi amerikai szabályzat viszont, ha jól tudom, legfejjebb 5 év kolcsont/lízinget enged meg ...).
:rolleyes:
2 év után megveheti az amerikai üteget részletfizezésre (hitelre?!) szlovákia (ha akarja), így arra kell a szlovák kiképzett személyzet. Ez a legtöbb amit pillanatnyilag a nyilatkozatokból tudunk.
Na hol vannak már azok az "ingyen" Patriot-ok? Na hol?...:oops:
Mondtam akkor is, hogy széles mosollyal az arcunkon mentünk be a f@szerdőbe,...
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 379
63 140
113
A fő probléma, hogy a nyugat nem állt bele rendesen Ukrajna támogatásába. Amit írtál az még jobban indokolja ezt. Simán letermelhették volna Oo-ot például tüzérség terén. De mintha kihalt volna a nyugatból a harciasság. Régen a németeket úgy kellett lekötözni, hogy ne vonuljanak háborúba. Ma meg az ilyen diktátor-simogató Merkel-szerű emberek vezetik. Ideje lenne már bekeményíteniük. Kína - Tajvan miatt - is valószínűleg attól fél hogy az oroszok ezzel a háborúval végül felébresztik a nyugatot. De az csak félig sikerült, egységesülő Európa, bővülő NATO. Csak sok az áruló...



Ez egyébként egy jó kérdés, hogy Kushnerrék mennyire manipulálták az amúgy vérostoba Trumpot a saját érdekükben.



Dudi arra utalt, hogy a ruszkifanok írják állandóan azt, hogy az ukránok kifogytak a lőszerből. Egyébként persze mások is írják, hogy egyáltalán nem elég nagy a támogatás.



Azért az a pro és kontra eléggé túlzás, Szinte kizárólag orosz-propaganda van. Egy hivatalos propagandistát ismerünk itt, az is oroszpárti (valójában kormánypárti). A másodlagos propaganda rosszabb amúgy. Sokan megnézik a ner média oroszpárti adását és visszaböfögik azt amit ott látnak. A színvonal meg csökkent, de ez célja is volt a NER-nek. Igen, itt is. Nem véletlenül küldtek ide hivatásost. A módszer ugyanaz mint mindenhol, addig nyomatják a propagandát, amíg az értelmes emberek meg nem unják és el nem tűnnek és akkor marad egy vélemény, az övék. Az egész HTKA színvonala csökkent emiatt. De a HTKA üzemeltetői nem csinálnak semmit. Vagy mert jó nekik így, vagy mert megzsarolták őket, vagy mert buták felismerni hogy mi zajlik valójában, nem tudom. Ha normális fórumot akarnak, akkor kitakarítják a ner propagandát. Szinte semmi esélye.
Egyébként a ner propagand része az is, hogy nyomatják a proapgandát, még ők vádolnak másokat propagandával, személyeskednek, és ha felszólalsz ez ellen, akkor téged moderálnak ki, mert hát belpolitizálsz, offtopikolsz, a moderátorok munkáját kritizálod vagy bármi más indokkal. És nyert a ner propaganda, elérte a célját. A színvonal meg megy egyre lefelé és lefelé.
Keleti propaganda, nyugati propaganda, ruszki fan, orosz fan...

Az USA mikor megszállta ezt a kontinenst, jól kettéosztotta Keletre és Nyugatra.

Viszont mi magyarok vagyunk. Se nem Kelet, se nem Nyugat, hanem Közép-Európa maga.
Nekünk egy propaganda kell, hogy létezzen, ez pedig a magyar.
Innen a képlet már egyszerű, most ránk nézve a legnagyobb közvetlen fizikai veszélyt a felfegyverzett, de becsődölő vérgőzös nacionalista Ukrajna jelenti, míg a távoli Oroszország további ambíciói csak virtuálisan érintenek minket.
És ezt a dürhő, fasisztoid ukrán rezsimet közvetlenül támogatja fegyverrel és pénzzel a mi múltbéli ellenségeinkből álló, a mai NATO-álcája mögé bújó pénzügyi-hatalmi gyarmatosító nomenklatúra.
Akárhogy pörgetem vissza az idő kerekét, se nem 2022 februárja, se nem 2014 eleje, vagy 2013 októbere nem megoldás. Még 2001 szeptembere sem.
Nekünk az 1999 márciusa előtti állapotok kellenének, de gazdasági és geopolitikai okokból egy mai Oroszországgal és egy húsz évvel ezelőtti Németországgal.
Ja, és Yanks Go Home!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 237
67 895
113

#nemnackó front utánpótlás az iskolában, mert ott olyanok nincsenek...
Előre hát az utolsó ukránig.

A napi ukrán terrortamadast ezúttal az ENSZ is elitelte kivételesen.

Ukrajna nem vállalja a felelősséget a donyecki piac elleni terrortamadas elkövetésert.


Nézegetem ezt az erdoszeli foldelest, vajon mennyi ilyen lehetett már. Ki keresi ezeket majd? Senki. Ki tartja számon? Se népszámlálás, összevissza nyilvántartott adatok, a fél ország külföldön szanaszét, utcán osszefogdosott emberek, a zsold ellopasa miatt eltussolt halalesetek, sok külföldi fegyveres.
Az ilyeneket meg se találják, aztán ha valakinek esetleg hiányoznak is az derítse ki él - e, hal-e, hol halt meg, fogságban van-e?
Ki fogja ezt pontosan osszeszamolni hogy mennyi a halott?
De ezeket legalább elastak, mert ez nem temetés, csak asas. Sokan hónapokig kint hevernek míg el nem oszlanak.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A SAROKBASZORÍTOTT RÜHES MACSKA ESETE A MEDVÉVEL – MÁR CSAK KÖPKÖDNI TUD.
A TÁVOLBÓL VOLT BARÁTAI IS KÖPKÖNDEK MÉG.


Az orosz hadsereg és a hatóságok többször is megállapították, hogy az ukrán különleges szolgálatok, köztük az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatósága is terrorista módszereket alkalmaz.

A titkosszolgálati főigazgatóság vezetője, Kirill Budanov elmondta, hogy Kijev részt vett híres oroszok elleni terrortámadásokban.
Az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának (GUR) helyettes vezetője 2023 szeptemberében elismerte, hogy Kijev NATO-módszerekkel támad Oroszország ellen. Oroszország hivatalos dokumentumként levelet terjesztett az ENSZ Biztonsági Tanácsához Budanovnak, a GUR főnökének gyűlöletkeltő kijelentéseivel kapcsolatban, amelyek arról szólnak, hogy "bárhol folytatni kívánják az oroszok gyilkolását", russzofóbiára utalva és etnikai alapú erőszakra buzdítva.


Az ukránok fokozzák a drón- és rakétatámadásokat

2024. január 21-én az orosz légvédelmi rendszerek 3 rakétát lőttek le a Fekete-tenger felett.
Január 21-én ukrán dróntámadások két tartályhajót és egy szivattyútelepet semmisítettek meg a leningrádi Uszt-Luga kikötőjében.
Január 21-én az orosz légvédelmi rendszerek öt ukrán drónt lőttek le a szmolenszki régió felett.
Január 20-án az orosz légvédelmi rendszerek megakadályoztak egy dróntámadást az Orel régióban található létesítmények ellen.
Január 20-án az orosz légvédelmi rendszerek négy ukrán drónt lőttek le Tula régió felett.
Január 19-én az ukrán hadsereg drónnal megtámadta a Brjanszk város közelében lévő olajraktárt .
Január 17-én az orosz légvédelmi rendszerek lelőttek egy ukrán drónt a Lipecki régió felett.
2024. január 17-én az orosz légvédelmi rendszerek 34 ukrán drónt tartóztattak fel és lőttek le Rosztov és Volgográd régiók felett.


Mi történt Leningrád és Tula régiókban?

Az ukrán erők sikeres dróncsapásokat hajtottak végre célpontok ellen Leningrád és Tula térségében, ahol az ismételt ukrán dróncsapások rögzíthetik az orosz rövid hatótávolságú légvédelmi rendszereket, amelyek potenciálisan fontos célpontokat védenek a várható repülési útvonalak mentén.
Az ukrán sajtó meg nem nevezett forrásokra hivatkozva az ukrán különleges szolgálatokon belül arról számolt be, hogy az ukrán erők dróncsapásokat hajtottak végre a Tula városában található Scseglovszkij Val üzem, valamint az Uszt-Luga kikötő közelében található "Novateka" gázüzem és terminál ellen Leningrád régióban. január 20-ról 21-re virradó éjszaka.
A Scseglovszkij Val üzemben a hírek szerint Pantsir-S és Pantsir-S1 légvédelmi rendszereket gyártanak, az Ust-Luga komplexum pedig a stabil gázkondenzátumot könnyű és nehéz benzinné, dízellé, kerozinná és hajózási üzemanyaggá dolgozza fel.
Orosz források megerősítették azokat a felvételeket, amelyek szerintük robbanásokat mutatnak be Tula és Ust-Luga városában.
A január 20-án nyilvánosságra hozott földrajzi felvételek további robbanásokat mutatnak be Szmolenszk városa felett, ami arra utal, hogy lehetséges ukrán támadások történtek a térségben

Egy orosz bennfentes január 21-én azt állította, hogy az orosz légi fedezet a leningrádi régió felett nem elegendő, és jelezte, hogy az orosz légvédelem a leningrádi . valószínűleg rosszul van felszerelve a délről érkező csapások elleni védekezésre. Az orosz légvédelmi rendszerek a leningrádi régióban valószínűleg úgy helyezkednek el, hogy védekezzenek az északnyugatról és nyugatról érkező csapások ellen, mivel Oroszország történelmileg felsorakoztatta légvédelmét a térségben, hogy megvédje magát a feltételezett NATO-támadások ellen.

Az orosz hadsereg jelenleg reformálja a Leningrádi Katonai Körzetet (LMD) azzal a kifejezett szándékkal, hogy felkészüljön egy esetleges jövőbeli hagyományos háborúra a NATO ellen, és katonai eszközöket szervezhet a NATO-tagállamok határai mentén. Az orosz erők rövid hatótávolságú légvédelmi rendszereket helyeznek át az ukrán drónok várható repülési útvonalai mentén, hogy megvédjék a potenciális stratégiai célpontokat.



Orosz népirtás terv

Ukrajnának nem kell szégyellnie magát az Oroszország elleni "agresszió" miatt, még akkor sem, ha ez civilek tömeges megsemmisítésével jár – ezt a kijelentést a NATO katonai missziójának volt vezérkari főnöke, Harry Tabakh, az amerikai haditengerészet nyugalmazott első osztályú kapitánya egy interjúban az ukrán „Vyska” YouTube-csatornának.
"Az agressziót csak még több agresszió olthatja ki" - mutatott rá Harry Tabakh.
Példaként Harry Tabakh a Harmadik Birodalom "lakossága felének elpusztítását" és az amerikaiak által Hirosima és Nagaszaki japán városokra dobott atombombákat említette.

Harry Tabakh orosz bevándorlók családjából származik, akik 1976-ban költöztek az Egyesült Államokba.
Különféle pozíciókat töltött be a külügyminisztériumban, többek között az oroszországi amerikai nagykövetségen dolgozott. A 2000-es évek végén a NATO moszkvai katonai missziójának főhadiszállásának vezetője volt, valamint a NATO katonai bizottsága és az orosz védelmi minisztérium közötti kapcsolatokért volt felelős. 2011-ben nyugdíjba vonult.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 683
113
A Bajkálon túli terület adminisztráció vezetője, Marat Mirhaidarov önkéntesként az Különleges Katonai Müvelet övezetébe megy, és a következő napokban Groznijba repül, hogy csatlakozzon az „Akhmat” különleges erők zászlóaljának önkénteseihez.



Más

Az ukronácik éjjel megtámadták Donyecket és Makajevkát

Az Ukrán Fegyveres Erők január 22-én éjjel drónokkal támadták meg az elektromos alállomásokat. Jelenleg mindkét város részben áram nélkül van. Alállomások égnek Makejevka Cservonogvardejszkij kerületében, valamint Donyeck Kirovszkij és Kujbisevszkij kerületében.
OtSFEgnQoQU.jpg

TeorZgpgi00.jpg



Más

A narkós propaganda videójában az oroszokat vádolta Donyeck lövésével. (Fő, hogy 155 mm-es tüzérségi lövedékek csapódtak be többségben)

 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 999
16 227
113
Keleti propaganda, nyugati propaganda, ruszki fan, orosz fan...

Az USA mikor megszállta ezt a kontinenst, jól kettéosztotta Keletre és Nyugatra.

Viszont mi magyarok vagyunk. Se nem Kelet, se nem Nyugat, hanem Közép-Európa maga.
Nekünk egy propaganda kell, hogy létezzen, ez pedig a magyar.
Innen a képlet már egyszerű, most ránk nézve a legnagyobb közvetlen fizikai veszélyt a felfegyverzett, de becsődölő vérgőzös nacionalista Ukrajna jelenti, míg a távoli Oroszország további ambíciói csak virtuálisan érintenek minket.
És ezt a dürhő, fasisztoid ukrán rezsimet közvetlenül támogatja fegyverrel és pénzzel a mi múltbéli ellenségeinkből álló, a mai NATO-álcája mögé bújó pénzügyi-hatalmi gyarmatosító nomenklatúra.
Akárhogy pörgetem vissza az idő kerekét, se nem 2022 februárja, se nem 2014 eleje, vagy 2013 októbere nem megoldás. Még 2001 szeptembere sem.
Nekünk az 1999 márciusa előtti állapotok kellenének, de gazdasági és geopolitikai okokból egy mai Oroszországgal és egy húsz évvel ezelőtti Németországgal.
Ja, és Yanks Go Home!
A lényegi mondanivalóval tökéletesen egyetértek,
Innen a képlet már egyszerű, most ránk nézve a legnagyobb közvetlen fizikai veszélyt a felfegyverzett, de becsődölő vérgőzös nacionalista Ukrajna jelenti, míg a távoli Oroszország további ambíciói csak virtuálisan érintenek minket.
És ezt a dürhő, fasisztoid ukrán rezsimet közvetlenül támogatja fegyverrel és pénzzel a mi múltbéli ellenségeinkből álló, a mai NATO-álcája mögé bújó pénzügyi-hatalmi gyarmatosító nomenklatúra.
Itt azért annyit jegyeznék meg, hogy egy egyszerű ukrán polgár gondolatvilágában főleg 1990 előtt, ilyen sosem termett főleg hogy ő először eladja szöröstül bőröstül, előbb politikailag majd gazdaságilag országát a nyugati befektetőknek, majd bónuszként talpig fegyverbe öltözve és ideológiailag benáciztatva önkét és dalolva belépjen a húsdarálók hadmezejére a sokkal erősebb testvére ellen - magát feláldozva háborúzni, idegen érdekekért , hiszen már ennek elve is zártosztályos ideggyógyászati kezelést vonna maga után.
Ezt az Ukrán nép "választott" politikusai intézték el - valamilyen érdekes érdekeltségek által, sok évtizedes szervezgetéssel.

Hiszen most már még jobban kilóg a patás lába Ukrajna álcázó - áldozó füstje alol, hogy Nyugatnak titokban a sokkal nagyobb zsákmány, a Medve Mézesbödöne lebegett a szeme előtt, és a terv végrehajtásához a proxiUkrán nép lett kiszemelve arra hogy a tűzből kikaparja a gesztenyét..

A harc a Mézesbödönért már amúgy is több évszázados hagyomány a Nyugat és Oroszország közti történelmet áttekintve.

Most mivel a kivitelezés egyáltalán nem a Nyugati szájíz szerint halad, a F.O.S média lelkileg kezdi felkészíteni a különböző Nyugati országok polgárait, hogy a Mézesbödönért vívott harcban mos tmár lassan az eddigi pénzáldozatok után - az ő véráldozatuk következik..

Ahogy írod, itt valóban legalább 1990 ig kellene visszamenni hogy a kezdeti okokat fel tudjuk tárni..
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 578
17 679
113
A fő probléma, hogy a nyugat nem állt bele rendesen Ukrajna támogatásába. Amit írtál az még jobban indokolja ezt. Simán letermelhették volna Oo-ot például tüzérség terén. De mintha kihalt volna a nyugatból a harciasság. Régen a németeket úgy kellett lekötözni, hogy ne vonuljanak háborúba. Ma meg az ilyen diktátor-simogató Merkel-szerű emberek vezetik. Ideje lenne már bekeményíteniük. Kína - Tajvan miatt - is valószínűleg attól fél hogy az oroszok ezzel a háborúval végül felébresztik a nyugatot. De az csak félig sikerült, egységesülő Európa, bővülő NATO. Csak sok az áruló...



Ez egyébként egy jó kérdés, hogy Kushnerrék mennyire manipulálták az amúgy vérostoba Trumpot a saját érdekükben.



Dudi arra utalt, hogy a ruszkifanok írják állandóan azt, hogy az ukránok kifogytak a lőszerből. Egyébként persze mások is írják, hogy egyáltalán nem elég nagy a támogatás.



Azért az a pro és kontra eléggé túlzás, Szinte kizárólag orosz-propaganda van. Egy hivatalos propagandistát ismerünk itt, az is oroszpárti (valójában kormánypárti). A másodlagos propaganda rosszabb amúgy. Sokan megnézik a ner média oroszpárti adását és visszaböfögik azt amit ott látnak. A színvonal meg csökkent, de ez célja is volt a NER-nek. Igen, itt is. Nem véletlenül küldtek ide hivatásost. A módszer ugyanaz mint mindenhol, addig nyomatják a propagandát, amíg az értelmes emberek meg nem unják és el nem tűnnek és akkor marad egy vélemény, az övék. Az egész HTKA színvonala csökkent emiatt. De a HTKA üzemeltetői nem csinálnak semmit. Vagy mert jó nekik így, vagy mert megzsarolták őket, vagy mert buták felismerni hogy mi zajlik valójában, nem tudom. Ha normális fórumot akarnak, akkor kitakarítják a ner propagandát. Szinte semmi esélye.
Egyébként a ner propagand része az is, hogy nyomatják a proapgandát, még ők vádolnak másokat propagandával, személyeskednek, és ha felszólalsz ez ellen, akkor téged moderálnak ki, mert hát belpolitizálsz, offtopikolsz, a moderátorok munkáját kritizálod vagy bármi más indokkal. És nyert a ner propaganda, elérte a célját. A színvonal meg megy egyre lefelé és lefelé.
A szinte kizárólagos orosz propaganda akár lehet az is,hogy a nagyérdemű szimpátiája az oroszok felé hajlik. Te mint megmondó ember meg a másik oldalról tolod a narratívát,de feljogosítva érzed magad,hogy becsmérlően nyilatkozz az orosz szimpatizánsokról,a HTKA üzemeltetőiről,és mindenkiről,aki nem a te világ nézetedet képviseli. Remélem minden alkalommal megtapsolod azokat a kijevi huncutságokat,amikor a magyarokon rúgnak egyet. Tudod ezt már a háború előtt is művelték,tehát nem lehet hivatkozási alap,hogy az orosz mellé állt a hatalom 2022 februárja után. Ráadásul elég ostoba indokként hivatkozol a NER propagandára,bár az is lehet,hogy neked mindenki Viktor hívő,aki szimpatizál az oroszokkal. Végeredményben ezzel a kis szösszeneteddel csak saját magadról rántottad le a leplet,mert aki nem a te mantrádat fújja,az csak csúnya rossz moszkovita lehet. A szinvonal lefelé meneteléről meg bőven gondoskodsz ilyen nagyívű megnyilatkozással.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 999
14 623
113
Azért az a pro és kontra eléggé túlzás, Szinte kizárólag orosz-propaganda van. Egy hivatalos propagandistát ismerünk itt, az is oroszpárti (valójában kormánypárti). A másodlagos propaganda rosszabb amúgy. Sokan megnézik a ner média oroszpárti adását és visszaböfögik azt amit ott látnak. A színvonal meg csökkent, de ez célja is volt a NER-nek. Igen, itt is. Nem véletlenül küldtek ide hivatásost. A módszer ugyanaz mint mindenhol, addig nyomatják a propagandát, amíg az értelmes emberek meg nem unják és el nem tűnnek és akkor marad egy vélemény, az övék. Az egész HTKA színvonala csökkent emiatt. De a HTKA üzemeltetői nem csinálnak semmit. Vagy mert jó nekik így, vagy mert megzsarolták őket, vagy mert buták felismerni hogy mi zajlik valójában, nem tudom. Ha normális fórumot akarnak, akkor kitakarítják a ner propagandát. Szinte semmi esélye.
Egyébként a ner propagand része az is, hogy nyomatják a proapgandát, még ők vádolnak másokat propagandával, személyeskednek, és ha felszólalsz ez ellen, akkor téged moderálnak ki, mert hát belpolitizálsz, offtopikolsz, a moderátorok munkáját kritizálod vagy bármi más indokkal. És nyert a ner propaganda, elérte a célját. A színvonal meg megy egyre lefelé és lefelé.
Na koma, amit itt leírtál, az teljes világosságában, és valójában fedi a nyugati F.O.S propagandát. Aki nem ért veletek egyet, vagy más véleményen van, azt el kell tüntetni, mert az csakis orosz propi lehet.... :D Na menjél te... :D Már tavaly év elején kimondta minden nyugati sajtó, és sok sok fejes poilitikus szó szerint, hogy ami nem a nyugati sajtó véleménye, az mind hazugság, és orosz propaganda, még akkor is ha az igaz, mert az nem szolgálja az ügyüket. Te most ugyanezt teszed. Nem szégyenled magad?
Szerintem abban sokan egyetértünk, hogy az Adminok abszolút nem vádolhatóak azzal, hogy kifejezetten oroszpártiak...sőt. Itt mindkét oldalnak meg van engedve, hogy kifejtse a véleményét! Az hogy valaki lelép azért mert nem csak azt olvassa vissza amit hallani akar az legyen a saját baja!!
Nem tartom az ADMINOKAT sem butának sem zsarolhatónak, ahogy írtad! Mégis mivel zsarolnák őket???? Egy fórumot b.meg, ami nem egy zsindex nézettségű híroldal stb :D Ne nevettesd ki magad.
Nyalván neked kendőzetlenül is az a véleményed, nagyranőtt nyugati liberális-demokrata szólásszabadságodban, hogy minden más vélemény eltűnjön innen, mint ahogy ezt meg is szoktuk a Fősodratú Objektívtől, illetve nyíltan is ezt mondja ki a nyugati sajtó.
Tehát akkor aki nem az ukrán barát propagandát nyomja, az mind tűnjön el, mert NER-es, meg fizetett ügynök, "putlerszoponc" magyarellenes áruló, '56 sárbatípró Fidesssssznyik, aki dögöljön meg, de legalább is eltaposni!
Szerintem itt nagyrészt kiegyensúlyozott az Adminok, modik, tulajok munkája, de nem tudom feltűnt e neked, hogy nem az oroszpártiak véresszájúak mostanában hanem TI, de nem vagytok szankcionálva, a kiegyenlítettség miatt sem, meg persze tele lenne (így is tele van) a net vele, hogy mint a Gyalog Galopp elején, itt elnyomnak benneteket! Gondolom te is benne vagy az ilyen csoportokban amit valaki a napokban meg is osztott itt... valami "lemuroblog pártoló, faxom NAFO mittomén", ahol csak savazták a HTKA-t ahol mindenki hazaáruló ügynök...köztük itt tevékenykedő Nagy Csaba is ott dicsekedett el, hogy csak idegelni jár már ide, és nem érti miért nem vágták már innen ki hiszen ő minden kommentbe beírja bátran, hogy "HTKA.RU" :D-ez mondjuk tuti nem igaz, mert már félúton lenne a Proxyma Centauri felé :D
Zárszónak csak annyit tudok írni, ha valaki tu, adjon már elérhetőséget hozzá, hogy azt a napi 3-4 órát hogy, és kinél tudnám pénzre váltani amit front, és hátországi orosz és ukrán hírek szerzésével töltök :( Meg oldalakat kezelek :( Ingyen...szabad, és munkaidőmben :(
Jaaaaaaaaaa. Még valami. Kurvára nem vagyok se NER-es, se fideszes.... aki itt egy picit ismer régebben, de akár újonnan is azt pontosan tudja! Balos meg pláne nem vagyok. Semmi közöm Orbánhoz... sose szavaztam rájuk, nem is fogok!
Bocs srácok, de ez mostan kikívánkozott belőlem mint szombati falusi bál után az 1 liter Kevert :D (fúj a szagát se bírnám)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 609
48 063
113

Az uniós hatóságok új tervet dolgoztak ki Ukrajna megsegítésére Magyarország megkerülésével - WSJ​

Az Európai Külügyi Szolgálat az 50 milliárd eurós segélycsomag kiutalásával kapcsolatos nézeteltérések közepette új módot dolgozott ki Ukrajna katonai támogatására több mint 20 milliárd euró értékben – írja a The Wall Street Journal a tervezet áttekintése után.

Az új kezdeményezés több mint 20 milliárd euró befizetését írja elő az EU-tagállamoknak, cserébe „tízmilliárd eurós” katonai segélyért, amelyet Kijevnek nyújtanak a következő négy évben.

Ez magában foglalja egy speciális alap létrehozását, amely mintegy 6,5 milliárd eurót vesz fel a 2022-ben létrehozott Európai Békealapból, és 2024 és 2027 között évente legfeljebb 5 milliárd eurót kap.
Az új alap az EU-tagországok olyan fegyverek, például drónok, légvédelmi rakéták és lőszerek közös beszerzésének kompenzációját szolgálja, amelyeket Ukrajnának szállítanak. A pénz másik részét az ukrán hadsereg uniós katonai kiképzési programjának költségeire fordítják.

A tervezet szerint az EU idén 7,5 milliárd eurós kompenzációt ajánlhat fel. A WSJ megjegyzi, hogy a kezdeményezés életbe lépéséhez átmeneti időszakra van szükség.

A tagállamok a következő napokban kezdik meg a hivatalos megbeszéléseket a tervről - közölték az EU illetékesei, és a javaslatot az unió vezetői valószínűleg a február 1-i csúcstalálkozón vitatják meg, ahol egy 50 milliárd eurós segélyről is megpróbálnak megállapodni.

Az újság szerint azonban az új tervről szóló végleges döntés valószínűleg hetekig tart. Végrehajtásának akadálya az lesz, hogy az uniós országok egyhangú döntésére van szükség.
A kezdeményezés előnyei között említi a kiadvány azt a lehetőséget, hogy biztosítja a védelmi termékek iránti fenntartható keresletet, ami a termelés növelésére ösztönzi az európai vállalatokat. A terv további előnye, hogy nem lesz szükség rendszeres kifizetésekre, amit egy uniós ország – például Magyarország – akadályozhat, amely megvétózta az 50 milliárd eurós segélycsomagot .

Ezenkívül a WSJ hozzátette: január 23-án, kedden a NATO „jelentős új tüzérségi lőszer-befektetések” bejelentését tervezi, amelyek célja a 155 mm-es tüzérségi lövedékek gyártásának növelése.
Источник: https://rusvesna.su/news/1705909770
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
577
5 267
93
"Ukrajnának nem kell szégyellnie magát az Oroszország elleni "agresszió" miatt, még akkor sem, ha ez civilek tömeges megsemmisítésével jár – ezt a kijelentést a NATO katonai missziójának volt vezérkari főnöke, Harry Tabakh, az amerikai haditengerészet nyugalmazott első osztályú kapitánya egy interjúban az ukrán „Vyska” YouTube-csatornának.
"Az agressziót csak még több agresszió olthatja ki" - mutatott rá Harry Tabakh."

Igen, ilyenek ezek a demokratikus államok: "Az 1990 és 2003 között Irak ellen hozott szankciókba 2 millió ember halt bele. Erre mondta Madeleine Albright hírhedt „igenjét” 1996-ban, amikor egy tévéinterjúban megkérdezték tőle, hogy megérte-e fél millió gyerek halála a szankciókat."