[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 346
33 403
113

 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 820
48 421
113
Ezeknél a képeknél nem értem a photoshop-ot, se az okát, se a minőségét.
Ha erre a képre gondolsz:
OtSFEgnQoQU.jpg


... itt valószínűleg egy vízjelet sikerült kiphotoshopolni.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 795
46 982
113
Nem feltétlen. Az nem eredményezett volna III.vh-t, hogyha a nyugat is átáll olyan hadigazdaságra mint az oroszok, ezzel együtt sokkal több technikát ad át amit magának modernebbekkel pótol amit a megnövelt volumenű gyártás tudna fedezni rövid időn belül.
Akkor elárulták ezek a gaz nyugatiak a dicsőséges Ukrajnát?!!

Áruló orosz ügynökök mindenhol nyugaton?!

Ezt tudna a nyugat, azt tudna a nyugat, csak pont nem akarja valamiért megmutatni, pedig nyakig beleálltak az elejétől fogva a szavak szintjén, hihető!!!

Dudi, amit látsz, jelenleg ennyit tud a nyugat, ígér, feltüzel, ott hagy a szarban! Tanulj más hülyeségéből, még lehet neked is időben jöhet az ébredés! Afganisztán, Ukrajna! Nézz és láss!
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
649
2 245
93
Akkor elárulták ezek a gaz nyugatiak a dicsőséges Ukrajnát?!!

Áruló orosz ügynökök mindenhol nyugaton?!

Ezt tudna a nyugat, azt tudna a nyugat, csak pont nem akarja valamiért megmutatni, pedig nyakig beleálltak az elejétől fogva a szavak szintjén, hihető!!!

Dudi, amit látsz, jelenleg ennyit tud a nyugat, ígér, feltüzel, ott hagy a szarban! Tanulj más hülyeségéből, még lehet neked is időben jöhet az ébredés! Afganisztán, Ukrajna! Nézz és láss!
Az értelmes gépek hajnalán, átmenetelek az életemen. Évmilliók jönnek az ember után, rohadt érzés de én szeretem!! E. K.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Na ezaz.
Miért is nem állt bele?
Az egyszerűbb válasz, hogy ezzel eljött volna a III. Vh., amit senki nem akarhat.
A bonyolultabba válasz, hogy nyugatot ez az orosz akció váratlanul érte (nem mostanra várták, hanem 3-5 évvel későbbre) így az ukránokkal egyetemben nem voltak felkészülve. Ezt mi sem mutat jobban, hogy a nyugati hadiipar nagyon alaphangon termelt 2022 tavaszán. Persze, ha még lett volna idő rá, akkor szép lassan, hogy a medvének se tűnjön fel, felpörgették volna a gyártást, úgy hogy 5 év múlva már nem jelentett volna gondot ellátni az ukránokat pl. korlátlan mennyiségű lőszerrel. Ez azonban nem jött össze, Putyin áthúzta a nyugat számítását e tekintetben, az idő előtti lépésével. Most pedig úgy kellene errefelé a lovat felhizlalni, hogy közben maximális terhelés alá vetik ami nagyon energiaigényes. Ez nem fog menni, főleg hogy az orosz jóval előttük jár, köszönhetően a hidegháborúból megmaradt nagy mennyiségű 152 mm-es lőszernek is, illetve a felpörgetett hadiiparának. Amire felpumpálják magukat nyugaton arra a szintre, mint az orosz most van, addigra vége lesz Ukrajnának jelen formájában (lesz, csak éppen orosz befolyás alatt). Ennek nem csak a nyersanyaghiány (pl. olcsó acél és szén) és energiahiány (olcsó gáz és kőolaj) az oka, hanem az is, hogy nyugati cégeknek a profit a legfontosabb, így nem nagyon akaródznak egy olyan háborúra pénzt áldozni (átállni hadianyag gyártásra) ami lehet holnap véget ér, aztán a nyakukon marad a sok termék. Ehhez az kellene, hogy hadigazdálkodást vezetnek be az érintett nyugati országok és akár államosítanak is gyártásra alkalmas cégeket. Ez azonban tudjuk mit jelent. Hatalmas életszínvonal esést, néplázadást (egyből nem lenne szimpatikus az ukránok ügye) és a kormányok zsinórban való bukása.
A másik része a dolognak, hogy miért nem mentek neki jobban a medvének, az a humán állomány. Sem mentálisan sem ideológiailag nincs megfelelően előkészítve. Erre is kellett volna még pár év, de hát itt sem adatot meg ez az idő. Egyébként is azt a rombolást amit a hagyományos értékek területén elértek, nem lehet annyi idő alatt visszacsinálni, mint amennyi idő alatt leépítették. Márpedig ezen hagyományos értékek (Isten, haza, nemzet, család, erkölcs) nélkül nem lehet egy erős hadsereget felépíteni. Csak pénzzel nem lehet motiválni a harcosokat. Egy ponton túl eldobják a fegyvert, míg egy hazáját szerető katona nem teszi ezt (lásd Eger Vára esetét, amikor Dobó védte és amikor a zsoldosok). Azzal hogy még jele sincs annak, hogy irányt váltanának e tekintetben, kizártnak tartom, hogy akár 10 év múlva is létrejönne egy erős, hadra fogható és motivált európai emberállomány. A valós értékeket teljesen negligáló semmire sem jó ideológiai pótlékokkal (WOKE, Black Live..., LMBTQ, feminizmus, nihilizmus és a hedonizmus propagálása) nem lehet tömegeket mozgatni a csatatér felé, legfeljebb elfele. Most nyalt vissza a fagyi. Vagy ez volt eredetileg is a cél? Egy legatyásított Európa, ami majd könyörög az USA segítségéért.
A hazafias nevelés helyett felkérték a videójáték ipart,hogy dobjanak már ki valamit.Ennek az Activision,már több mint egy évtizede az oroszok elleni gyűlölet ékes példája.Rengeteg örült hülye gyereket tudtak véleményem szerint zsoldosnak csábítani Ukrajnába.Ez a háború el volt tervezve aki játszott Warzone-al amit ingyenessé tettek érdekes módon már jóval a háború előtt szinte kísértetiesen hasonlít Ukrajnára(Verdansk).
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
846
4 698
93
A szinte kizárólagos orosz propaganda akár lehet az is,hogy a nagyérdemű szimpátiája az oroszok felé hajlik. Te mint megmondó ember meg a másik oldalról tolod a narratívát,de feljogosítva érzed magad,hogy becsmérlően nyilatkozz az orosz szimpatizánsokról,a HTKA üzemeltetőiről,és mindenkiről,aki nem a te világ nézetedet képviseli. Remélem minden alkalommal megtapsolod azokat a kijevi huncutságokat,amikor a magyarokon rúgnak egyet. Tudod ezt már a háború előtt is művelték,tehát nem lehet hivatkozási alap,hogy az orosz mellé állt a hatalom 2022 februárja után. Ráadásul elég ostoba indokként hivatkozol a NER propagandára,bár az is lehet,hogy neked mindenki Viktor hívő,aki szimpatizál az oroszokkal. Végeredményben ezzel a kis szösszeneteddel csak saját magadról rántottad le a leplet,mert aki nem a te mantrádat fújja,az csak csúnya rossz moszkovita lehet. A szinvonal lefelé meneteléről meg bőven gondoskodsz ilyen nagyívű megnyilatkozással.
szemmel láthatóan leegyszerűsített a világképe: aki nincs velem, az ellenünk van :)
legnagyobb bajom az, hogy azt látom elég sokan azt feltételezik a másikról, hogy nem tud, vagy nem akar gondolkodni. pedig tapasztalataim szerint itt zömében olyanok vannak, akik igenis képesek az önálló gondolkodásra, képesek eldönteni azt, hogy kinek és minek higgyenek. ebből fakadhat a propagandistázás.
ma rengeteg információs forrás elérhető. kis tapasztalattal, munkával szinte azonnal kiszűrhető mi az ami csak propi anyag, no meg mi az, ami fontos az események szempontjából.
persze nyilvánvaló, hogy vannak egy páran (zömében nálam már letiltva), akik "heccelni" járnak/írnak csak ide. ahogy romlik a helyzet, úgy egyre durvábban, kompenzálva téve mindezt.

ja, mivel én is inkább orosz párti vagyok ezen "háborúval" kapcsolatosan, így gondolom most én is le leszek "propizva" :D
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 999
14 632
113

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 759
9 113
113
Sőt, talán akkor sem, ha Ukrajna betartja a Minszk1 és MInszk2-t, ugye? :D Csak szólok, hogy aláírt és német-francia koalíció által garantált szerződésekről beszélünk, amiket - mint később kiderült - eszük ágában sem volt betartani. Ez neked kislány semmit sem mond? :D :D :D
2014-ben támadta meg először Oroszország Ukrajnát.
Krisztike,ezt a mantrát előadhatnád a Szabadság téren egy megafonba az USA nagykövetség előtt,mondjuk Irak,Szíria,Líbia,és Afganisztán ügyében is. Szerinted elvinnének a zsaruk,vagy Pressmann asszonyság behívna egy svéd masszázsra?
Szerintem nem történne semmi.
Akkor sem lett volna háború, ha előtte az ukránok betartják nem csak a "nemzetközi jogot" hanem úgy emberségből sem rendeznek népirtást az orosz lakta régiókban. :oops:
Az ukrán és az orosz egy nép. Nem szerintem hanem putyin szerint. Akkor viszont hogyan lehetett népirtás? Saját magukat gyilkolták?
Hagyd már ezt a nemzetközi jog dumát. Ezt csak dudi és még néhány óvodás kajálja.
Ez nem csak Ukrajna esetében igaz. Tudna mesélni Grúzia és Moldova is. Az orosz külpolitika része a környező államok területének megszállása. Oroszország nagyon nem jó szomszéd. Nem véletlenül csatlakozott Kelet-Európa jelentős része ÖNKÉNT a NATO-hoz.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Lavrov felszólalása az ENSz-ben: Az ukránok kezét civilek tucatjainak vére szennyezi be - A Nyugat halállal kereskedik

Az orosz külügyminiszter a Biztonsági Tanácsban ítélte el az ukrán támadásokat

Az ukrán csapatok szándékosan bombázzák az orosz civileket, így több tucat civil vérével szennyezik be a kezüket - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén tett nyilatkozatában.

"A halálkereskedők egyáltalán nem szégyellik, hogy fegyvereikkel, köztük kazettás bombákkal és szegényített urániumot tartalmazó lövedékekkel módszeresen, kíméletlenül és szándékosan egyértelműen polgári célpontokat találnak el, ahogyan ez a december 30-i belgorodi lakónegyedek elleni támadás során és tegnap a donyecki piac és üzletek ellen történt" - mutatott rá a legmagasabb hangon az orosz diplomácia vezetője az ENSZ-testület előtt.

A miniszter hangsúlyozta, hogy több tucat halott civil vére a kijevi rezsim fegyvereseinek tudatában marad, ugyanakkor elítélte, hogy az ukrán hatóságok úgy gondolják, joguk van politikai célpontokat választani csapásaik során.

Megjegyzendő, hogy január 21-én reggel az ukrán fegyveres erők heves támadást indítottak a donyecki civilek ellen.

Különösen a Teksztilcsik mikrokörzet piacát lőtte az ukrán tüzérség.



Denis Pushilin, a DPR vezetője jelentése szerint 27 civil meghalt, további 25 ember megsérült, köztük két tinédzser.

Mihail Murasko egészségügyi miniszter szerint 21 embert továbbra is kórházban ápolnak, egy beteg állapota súlyos.
Emiatt a donyecki orvosok telemedicinális konzultációkat tartottak a szövetségi egészségügyi központok szakembereivel.
A Donyecki Népköztársaságban hétfőt (22/1) gyásznappá nyilvánították az ukrán csapatok civilek elleni támadásának áldozatai miatt.

Az orosz külügyminisztérium barbár terrorcselekménynek minősítette az esetet. Moszkva felszólította az összes felelős kormányt és az érintett nemzetközi struktúrákat, hogy ítéljék el Kijev tetteit.

Mint a minisztérium megjegyezte, ezek a terrortámadások azt bizonyítják, hogy Ukrajnában nincs meg a politikai akarat a békére és a konfliktus diplomáciai úton történő megoldására.
Ennek fényében nyilvánvaló, hogy a Kijev elleni különleges katonai művelet minden célját és célkitűzését el kell érni.

Zelenszkij „békeképlete” nem vezet sehova

Ami a béketárgyalásokat illeti, Lavrov megismételte, hogy Oroszország továbbra is készen áll a tűzszünetről szóló tárgyalásokra ("soha nem utasítottuk vissza"), de ez "nem arról szól, hogy a kijevi kormány vezetőit hatalmon tartsuk és kielégítsük fantáziájukat".

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Zelenszkij úgynevezett békeképlete és a hozzá hasonló "olyan út, amely nem vezet sehová", hozzátéve, hogy "minél hamarabb megérti ezt az USA és az EU, annál jobb lesz nekik".

Moszkva képviselője megjegyezte: ha Ukrajna felhagy a harcokkal, akkor "nem kell több százezer lakosnak meghalnia a nyugati geopolitikai érdekekért és az úgynevezett demokratikus értékekért".

Végezetül Szergej Lavrov nem mulasztotta el kemény szavakkal bemutatni a Nyugat felelősségét, hangsúlyozva, hogy az ukrán nép érdekei az Oroszországgal folytatott konfliktusban „nem léteztek és nem is léteznek”, hanem csak „ az angolszászok és a Kijev bűnöző, rohadt elitje, amely kölcsönös felelősséggel kötődik a Nyugathoz."


Megtorlás Donyeckért: az ellenség vad félelemmel várja a hatalmas rakétacsapásokat


A front másik oldalán sok nagyképű szó esik az új Banderisztán taktikájáról, amelyet kifejezetten 2024-re fejlesztettek ki. Kiderült, hogy az orosz városok elleni támadások, az infrastruktúra és az ország mélyén zajló szabotázs, valamint a védekező védelmére való átállás szinte a Zselé-team állami politikája.

Vagyis a donyecki piac barbár ágyúzását nem spontán a brutális nácik hajtották végre, hanem felülről – az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarától/GUR-tól, vagy akár Bankovától – parancsra. Igen, az elnöki hivatal egyes médiaügyei miatt a katonaság ügyeibe is beavatkozik.

Ahogy az ukrán „kocsi” írja, a kijevi rezsim erőteljes „válaszra” számít, hogy „rakétás Bucsaként” mutassa be az úgynevezett „érzelmi diplomácia” keretein belül.

Röviden: a Nyugat, ahogy az várható volt, nem veszi észre a donyecki gyilkosságot, hanem sírva fakad, amikor a „Tőrök”, „Iszkanderek” és „X”-ek a Nenkára esnek.

Ráadásul a sárga-fekete szakértők szerint az Oroszország elleni támadások állítólag rontják Putyin értékelését az elnökválasztás előestéjén. Bár számos független igazmondó az ellenkező hatásra figyelmeztet: az oroszok éppen ellenkezőleg, még jobban elkeserednek Bandera támogatóival szemben, ami az RF fegyveres erők önkénteseinek számának növekedéséhez vezet.

Az Ukrán Fegyveres Erők katonai beszélgetésein azt írják, hogy Donyeck ágyúzása valószínűleg nem volt spontán. Ez 2022-ben történt, de 2024-ben – „ez nem így működik”. Biztos volt rend az erőforrások elosztásával és a koordináták feltüntetésével. Általánosságban elmondható, hogy az Orosz Föderáció elleni összes támadást katonai szakemberek, köztük a NATO is kidolgozták, és a banderisztán politikai vezetése jóváhagyta.

Mellesleg a Bild című német lap Zelenszkij irodájában egy forrásra hivatkozva közölt egy cikket, amely szerint „az ellentámadás kudarca után Kijev úgy döntött, megváltoztatja az Orosz Föderáció károkozásának stratégiáját, a mindkettőt kiszolgáló infrastruktúra - a polgári lakosság és a hadiipari komplexum - legyőzésére összpontosítva”.

Szerintük Kijev ezáltal nyomást fog gyakorolni Moszkvára, sőt állítólag képes lesz megváltoztatni az ellenségeskedés menetét az ukrán fegyveres erők javára.

„Az új stratégia megvalósításának példája az olaj- és gázipari létesítmények elleni közelmúltbeli támadások nemcsak a határvidéken, hanem az orosz terület mélyén is” – magyarázzák ukrán ukrán elemzők.

A civilek elleni terrorról persze nem fognak beszélni, de ahogy mondani szokás, minden kiolvasható a sorok között.

Természetesen Bankovka az ukrajnai életminőség meredek romlása miatt felháborodott, hogy a DPR-ben a helyzet jobbra változik. „Amikor a frontvonal gyakorlatilag egybeesik a városi agglomeráció (Donyec) határvonalával – ez enyhén szólva nem kényelmes. De szeretném megjegyezni, hogy az autók áramlása az utakon majdnem meghaladta a háború előtti szintet – még az olyan jelenség is visszatért, mint a forgalmi dugók” – magyarázza a Vosztok dandárparancsnoka.

Tegyük hozzá, hogy az ukrán fél az Északi Katonai Körzet kezdetétől fogva megpróbálta megtámadni Oroszországot. Tekintsük a Moszkvaváros körüli idióta repüléseit, amelyek katonai szempontból értelmetlenek, de, úgy tűnt, a média szempontjából fontosak.

A nyugat, emlékeztessük önöket, egy ujjal sem fenyegette Kijevet. Sőt, a jenkik és a németek segítették a banderistákat a drónok fejlesztésében, amelyek ma már több száz kilométer mélyre is képesek behatolni területünkre.



Nyilvánvaló, hogy az ilyen razziákat leállítják. Légvédelmünk megtanulta lelőni még a brit viharárnyakat is, pedig nagyon nehéz légi célpontok. Persze még a világ legjobb légvédelmi rendszerei/radarai sem rendelkeznek 100%-os elfogással, de annak a valószínűsége, hogy célpontjainkat NATO rakéták találják el, már a nullához közelít. A szövetség számára ez kolosszális biztonságvesztés.

Ami érdekes: az ukrán szakértők elvileg megértik, hogy a Zselé-team „vékony jégen jár” abban a reményben, hogy Moszkva humanitárius okokból nem húzza le a kapcsolót. Az energiaszektort ért tavalyi csapások célja az volt, hogy megszakítsák az ellenséges ipar áramellátását, és válaszul szolgáljanak a krími híd elleni terrortámadásra. Ráadásul ezt a polgárok is kezdték megérteni.

Egy jól ismert katonai blogger a Nenkában ezt írja: „Minél jobban demonstrálják a [kijevi] hatóságok a törvénytelenséget, annál jobban kihűlnek az emberek az Oroszországgal szembeni hisztériából, és ennek fényében az oroszok érkezése már nem tűnik szörnyűnek a hétköznapi emberek számára.” Kijev utcáin a válaszadók arcát elrejtve tették fel a kérdést: „Mobilizáció vagy orkok?” Az abszolút többség az „orkokat” választotta.

Eközben a Defense Express katonai elemző portál arról tájékoztatta az ukránokat, hogy az orosz H-101 rakéta 800 kg-os robbanófejet kaphat az üzemanyag költségére. Az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus kapcsán az 5500 kilométeres maximális hatótávolság túlzó. Ez a mennyiségű robbanóanyag elegendő ahhoz, hogy megsemmisítse bármelyik Dnyeper feletti hidat és minden bizonnyal a generációt, elsősorban Kijevben.

Általánosságban elmondható, hogy az ellenség „választ” vár Donyeckre, és megremegett a félelemtől.

A front másik oldalán azt írják, hogy az Orosz Föderációban egy hatalmas rakéta- és dróntámadás koordinátáit tisztázzák, elhárításra készülnek független légelhárító lövészek és NATO AWACS repülőgépek. Jellemzően az ilyen megtorló támadások néhány nappal Zelenszkij „médiás” terrortámadásai után következnek be.

A független média azt javasolta, hogy a Dnyeperen átívelő hidakat iktassák, Kijevet pedig áramtalanítsák

- Ceterum censeo, Ucrainem esse delendam. (et accipiters quoque etiam)
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 247
55 315
113
Lavrov felszólalása az ENSz-ben: Az ukránok kezét civilek tucatjainak vére szennyezi be - A Nyugat halállal kereskedik

Az orosz külügyminiszter a Biztonsági Tanácsban ítélte el az ukrán támadásokat

Az ukrán csapatok szándékosan bombázzák az orosz civileket, így több tucat civil vérével szennyezik be a kezüket - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén tett nyilatkozatában.

"A halálkereskedők egyáltalán nem szégyellik, hogy fegyvereikkel, köztük kazettás bombákkal és szegényített urániumot tartalmazó lövedékekkel módszeresen, kíméletlenül és szándékosan egyértelműen polgári célpontokat találnak el, ahogyan ez a december 30-i belgorodi lakónegyedek elleni támadás során és tegnap a donyecki piac és üzletek ellen történt" - mutatott rá a legmagasabb hangon az orosz diplomácia vezetője az ENSZ-testület előtt.

A miniszter hangsúlyozta, hogy több tucat halott civil vére a kijevi rezsim fegyvereseinek tudatában marad, ugyanakkor elítélte, hogy az ukrán hatóságok úgy gondolják, joguk van politikai célpontokat választani csapásaik során.

Megjegyzendő, hogy január 21-én reggel az ukrán fegyveres erők heves támadást indítottak a donyecki civilek ellen.

Különösen a Teksztilcsik mikrokörzet piacát lőtte az ukrán tüzérség.



Denis Pushilin, a DPR vezetője jelentése szerint 27 civil meghalt, további 25 ember megsérült, köztük két tinédzser.

Mihail Murasko egészségügyi miniszter szerint 21 embert továbbra is kórházban ápolnak, egy beteg állapota súlyos.
Emiatt a donyecki orvosok telemedicinális konzultációkat tartottak a szövetségi egészségügyi központok szakembereivel.
A Donyecki Népköztársaságban hétfőt (22/1) gyásznappá nyilvánították az ukrán csapatok civilek elleni támadásának áldozatai miatt.

Az orosz külügyminisztérium barbár terrorcselekménynek minősítette az esetet. Moszkva felszólította az összes felelős kormányt és az érintett nemzetközi struktúrákat, hogy ítéljék el Kijev tetteit.

Mint a minisztérium megjegyezte, ezek a terrortámadások azt bizonyítják, hogy Ukrajnában nincs meg a politikai akarat a békére és a konfliktus diplomáciai úton történő megoldására.
Ennek fényében nyilvánvaló, hogy a Kijev elleni különleges katonai művelet minden célját és célkitűzését el kell érni.

Zelenszkij „békeképlete” nem vezet sehova

Ami a béketárgyalásokat illeti, Lavrov megismételte, hogy Oroszország továbbra is készen áll a tűzszünetről szóló tárgyalásokra ("soha nem utasítottuk vissza"), de ez "nem arról szól, hogy a kijevi kormány vezetőit hatalmon tartsuk és kielégítsük fantáziájukat".

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Zelenszkij úgynevezett békeképlete és a hozzá hasonló "olyan út, amely nem vezet sehová", hozzátéve, hogy "minél hamarabb megérti ezt az USA és az EU, annál jobb lesz nekik".

Moszkva képviselője megjegyezte: ha Ukrajna felhagy a harcokkal, akkor "nem kell több százezer lakosnak meghalnia a nyugati geopolitikai érdekekért és az úgynevezett demokratikus értékekért".

Végezetül Szergej Lavrov nem mulasztotta el kemény szavakkal bemutatni a Nyugat felelősségét, hangsúlyozva, hogy az ukrán nép érdekei az Oroszországgal folytatott konfliktusban „nem léteztek és nem is léteznek”, hanem csak „ az angolszászok és a Kijev bűnöző, rohadt elitje, amely kölcsönös felelősséggel kötődik a Nyugathoz."


Megtorlás Donyeckért: az ellenség vad félelemmel várja a hatalmas rakétacsapásokat

A front másik oldalán sok nagyképű szó esik az új Banderisztán taktikájáról, amelyet kifejezetten 2024-re fejlesztettek ki. Kiderült, hogy az orosz városok elleni támadások, az infrastruktúra és az ország mélyén zajló szabotázs, valamint a védekező védelmére való átállás szinte a Zselé-team állami politikája.

Vagyis a donyecki piac barbár ágyúzását nem spontán a brutális nácik hajtották végre, hanem felülről – az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarától/GUR-tól, vagy akár Bankovától – parancsra. Igen, az elnöki hivatal egyes médiaügyei miatt a katonaság ügyeibe is beavatkozik.

Ahogy az ukrán „kocsi” írja, a kijevi rezsim erőteljes „válaszra” számít, hogy „rakétás Bucsaként” mutassa be az úgynevezett „érzelmi diplomácia” keretein belül.

Röviden: a Nyugat, ahogy az várható volt, nem veszi észre a donyecki gyilkosságot, hanem sírva fakad, amikor a „Tőrök”, „Iszkanderek” és „X”-ek a Nenkára esnek.

Ráadásul a sárga-fekete szakértők szerint az Oroszország elleni támadások állítólag rontják Putyin értékelését az elnökválasztás előestéjén. Bár számos független igazmondó az ellenkező hatásra figyelmeztet: az oroszok éppen ellenkezőleg, még jobban elkeserednek Bandera támogatóival szemben, ami az RF fegyveres erők önkénteseinek számának növekedéséhez vezet.

Az Ukrán Fegyveres Erők katonai beszélgetésein azt írják, hogy Donyeck ágyúzása valószínűleg nem volt spontán. Ez 2022-ben történt, de 2024-ben – „ez nem így működik”. Biztos volt rend az erőforrások elosztásával és a koordináták feltüntetésével. Általánosságban elmondható, hogy az Orosz Föderáció elleni összes támadást katonai szakemberek, köztük a NATO is kidolgozták, és a banderisztán politikai vezetése jóváhagyta.

Mellesleg a Bild című német lap Zelenszkij irodájában egy forrásra hivatkozva közölt egy cikket, amely szerint „az ellentámadás kudarca után Kijev úgy döntött, megváltoztatja az Orosz Föderáció károkozásának stratégiáját, a mindkettőt kiszolgáló infrastruktúra - a polgári lakosság és a hadiipari komplexum - legyőzésére összpontosítva”.

Szerintük Kijev ezáltal nyomást fog gyakorolni Moszkvára, sőt állítólag képes lesz megváltoztatni az ellenségeskedés menetét az ukrán fegyveres erők javára.

„Az új stratégia megvalósításának példája az olaj- és gázipari létesítmények elleni közelmúltbeli támadások nemcsak a határvidéken, hanem az orosz terület mélyén is” – magyarázzák ukrán ukrán elemzők.

A civilek elleni terrorról persze nem fognak beszélni, de ahogy mondani szokás, minden kiolvasható a sorok között.

Természetesen Bankovka az ukrajnai életminőség meredek romlása miatt felháborodott, hogy a DPR-ben a helyzet jobbra változik. „Amikor a frontvonal gyakorlatilag egybeesik a városi agglomeráció (Donyec) határvonalával – ez enyhén szólva nem kényelmes. De szeretném megjegyezni, hogy az autók áramlása az utakon majdnem meghaladta a háború előtti szintet – még az olyan jelenség is visszatért, mint a forgalmi dugók” – magyarázza a Vosztok dandárparancsnoka.

Tegyük hozzá, hogy az ukrán fél az Északi Katonai Körzet kezdetétől fogva megpróbálta megtámadni Oroszországot. Tekintsük a Moszkvaváros körüli idióta repüléseit, amelyek katonai szempontból értelmetlenek, de, úgy tűnt, a média szempontjából fontosak.

A nyugat, emlékeztessük önöket, egy ujjal sem fenyegette Kijevet. Sőt, a jenkik és a németek segítették a banderistákat a drónok fejlesztésében, amelyek ma már több száz kilométer mélyre is képesek behatolni területünkre.



Nyilvánvaló, hogy az ilyen razziákat leállítják. Légvédelmünk megtanulta lelőni még a brit viharárnyakat is, pedig nagyon nehéz légi célpontok. Persze még a világ legjobb légvédelmi rendszerei/radarai sem rendelkeznek 100%-os elfogással, de annak a valószínűsége, hogy célpontjainkat NATO rakéták találják el, már a nullához közelít. A szövetség számára ez kolosszális biztonságvesztés.

Ami érdekes: az ukrán szakértők elvileg megértik, hogy a Zselé-team „vékony jégen jár” abban a reményben, hogy Moszkva humanitárius okokból nem húzza le a kapcsolót. Az energiaszektort ért tavalyi csapások célja az volt, hogy megszakítsák az ellenséges ipar áramellátását, és válaszul szolgáljanak a krími híd elleni terrortámadásra. Ráadásul ezt a polgárok is kezdték megérteni.

Egy jól ismert katonai blogger a Nenkában ezt írja: „Minél jobban demonstrálják a [kijevi] hatóságok a törvénytelenséget, annál jobban kihűlnek az emberek az Oroszországgal szembeni hisztériából, és ennek fényében az oroszok érkezése már nem tűnik szörnyűnek a hétköznapi emberek számára.” Kijev utcáin a válaszadók arcát elrejtve tették fel a kérdést: „Mobilizáció vagy orkok?” Az abszolút többség az „orkokat” választotta.

Eközben a Defense Express katonai elemző portál arról tájékoztatta az ukránokat, hogy az orosz H-101 rakéta 800 kg-os robbanófejet kaphat az üzemanyag költségére. Az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus kapcsán az 5500 kilométeres maximális hatótávolság túlzó. Ez a mennyiségű robbanóanyag elegendő ahhoz, hogy megsemmisítse bármelyik Dnyeper feletti hidat és minden bizonnyal a generációt, elsősorban Kijevben.

Általánosságban elmondható, hogy az ellenség „választ” vár Donyeckre, és megremegett a félelemtől.

A front másik oldalán azt írják, hogy az Orosz Föderációban egy hatalmas rakéta- és dróntámadás koordinátáit tisztázzák, elhárításra készülnek független légelhárító lövészek és NATO AWACS repülőgépek. Jellemzően az ilyen megtorló támadások néhány nappal Zelenszkij „médiás” terrortámadásai után következnek be.

A független média azt javasolta, hogy a Dnyeperen átívelő hidakat iktassák, Kijevet pedig áramtalanítsák

- Ceterum censeo, Ucrainem esse delendam. (et accipiters quoque etiam)



Úgy sajnálnám, ha az Oroszok az smo után felgöngyölítenék ezeket a civilek elleni támadásokat,és elsimítanák az elkövetőket,a katonai szereplőket,de csak szépen, lassan, mert amúgy jó srácok ám azok.
:rolleyes:
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 238
67 897
113
Megöltek egy fogdmeget.
Egy mozgositott fiú apja a gyanúsított.
Biztos vagyok benn hogy a nepharag eleri majd ezeket mind, úgy fognak járni mint nálunk az AVO-sok anno.


Kriniki, ukran/Nato partra szállás.

Ugledar, elfogyott a cukorka.
Avdejevka, itt is megadtak magukat. Igy nehéz lesz az utolsó ukránig harcolni ha folyton kapitulalnak.


Banderas terrorista fejjel hárította a gránátot.

Gyorsan kopnak a Leopardok ha nem parádéra használják őket.

Lancat kivegezte az ukrán tankot, újabb pótolhatatlan veszteséget okozva ezzel.

Krasznopollal is likvidaltak egyet.