[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 970
5 939
113

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 095
2 912
113
A fő probléma, hogy a nyugat nem állt bele rendesen Ukrajna támogatásába. Amit írtál az még jobban indokolja ezt. Simán letermelhették volna Oo-ot például tüzérség terén. De mintha kihalt volna a nyugatból a harciasság. Régen a németeket úgy kellett lekötözni, hogy ne vonuljanak háborúba. Ma meg az ilyen diktátor-simogató Merkel-szerű emberek vezetik. Ideje lenne már bekeményíteniük. Kína - Tajvan miatt - is valószínűleg attól fél hogy az oroszok ezzel a háborúval végül felébresztik a nyugatot. De az csak félig sikerült, egységesülő Európa, bővülő NATO. Csak sok az áruló...



Ez egyébként egy jó kérdés, hogy Kushnerrék mennyire manipulálták az amúgy vérostoba Trumpot a saját érdekükben.



Dudi arra utalt, hogy a ruszkifanok írják állandóan azt, hogy az ukránok kifogytak a lőszerből. Egyébként persze mások is írják, hogy egyáltalán nem elég nagy a támogatás.



Azért az a pro és kontra eléggé túlzás, Szinte kizárólag orosz-propaganda van. Egy hivatalos propagandistát ismerünk itt, az is oroszpárti (valójában kormánypárti). A másodlagos propaganda rosszabb amúgy. Sokan megnézik a ner média oroszpárti adását és visszaböfögik azt amit ott látnak. A színvonal meg csökkent, de ez célja is volt a NER-nek. Igen, itt is. Nem véletlenül küldtek ide hivatásost. A módszer ugyanaz mint mindenhol, addig nyomatják a propagandát, amíg az értelmes emberek meg nem unják és el nem tűnnek és akkor marad egy vélemény, az övék. Az egész HTKA színvonala csökkent emiatt. De a HTKA üzemeltetői nem csinálnak semmit. Vagy mert jó nekik így, vagy mert megzsarolták őket, vagy mert buták felismerni hogy mi zajlik valójában, nem tudom. Ha normális fórumot akarnak, akkor kitakarítják a ner propagandát. Szinte semmi esélye.
Egyébként a ner propagand része az is, hogy nyomatják a proapgandát, még ők vádolnak másokat propagandával, személyeskednek, és ha felszólalsz ez ellen, akkor téged moderálnak ki, mert hát belpolitizálsz, offtopikolsz, a moderátorok munkáját kritizálod vagy bármi más indokkal. És nyert a ner propaganda, elérte a célját. A színvonal meg megy egyre lefelé és lefelé.

Azért érdekes honnét indulva meddig jutottak.

"Feszültségeket okozott a kormánypártok között az is, mi legyen Oroszországgal. A hagyományosan pacifista szociáldemokratáknak és zöldeknek azzal kellett szembesülniük, hogy fel kéne pörgetni a hadiipart, rendbe kellene szedni a hadsereget, fegyvereket kellene küldeni egy háborús zónába. Ráadásul az ellen az Oroszország ellen, amellyel komoly gazdasági kapcsolatai voltak a német nagyiparnak, és szívélyes politikai kapcsolatai a szociáldemokratáknak. Minden vita és sok angolszász, illetve ukrán kritika ellenére, 2023-ra Németország lett Ukrajna második legnagyobb donorja az Egyesült Államok után – részben EU-s transzferek által, de igen jelentős kétoldalú katonai támogatásokon keresztül is. Pedig egyáltalán nem így indult: amikor az oroszok elkezdték rakétázni Kijevet 2022. február 24-én, az ukrán nagykövet bement a német külügyminisztériumba fegyvert kérni a védekezéshez.

Azzal küldték haza, hogy feleslegesnek tartják, mert Kijev napokon belül úgyis az oroszok kezére kerül."

 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Avgyejevka kritikus városa Ukrajnának. elesik – Az ukrán katonai elit összeomlik

Avgyejevkától délre, az orosz gyalogság tankokkal és repülőgépekkel támogatva áttörte az ukrán védelem erős bástyáját.
Az Ukrán Fegyveres Erőket (AFU) visszaszorították a Cárszka Ohota szállodakomplexum melletti erdőkben lévő nagy erődökből, ahol a harcok több hónapig tartottak.
Az orosz előrenyomulás itt nem állt meg. Az orosz csapatok továbbra is támadják Avgyejevka utcáit.
Az orosz fegyveres erők rohamosztagai átkeltek a Csernisevszkij és a Sportivnaja utcákon, valamint az Ifjúsági Szakszervezet épületén. Az orosz csapatok már megvették a lábukat a Szobornaja utcai házakban.
Az orosz katonák a két ukrán erőd elleni támadás során grúz és lengyel zsoldosokat, valamint ukrán elnök külön kijevi Bogdan Hmelnyickij ezredének katonáit semmisítették meg (A-0222 katonai egység).
Különleges elit erőket vetettek be, hogy betömjék a lyukakat a védelemben, de sikertelenül. Az elit személyzet fele megadta magát.
Az orosz előrenyomulás következtében az ukrán csapatok kénytelenek mélyen a városba visszavonulni. Az ukrán hadsereg különösen a városközpontba vezető Hrusevszkij utcától nyugatra vonult vissza.
A Sportivnaja utca környékén az ukrán fegyveres erők új védelmi vonalat építenek a vasút közelében.
Az ukrán hadsereg magánházakban lőállásokat szerel fel, amelyek között az udvarokon lövészárkok futnak. Ez a taktika elkerülhetetlenül a város pusztulásához vezet, rommá válik.


A bahmuti és szeverszki helyzet nagyon kritikus az ukrán hadsereg számára.

Szirszkij
tábornok, az Ukrán Fegyveres Erők szárazföldi erőinek parancsnoka meglátogatta a dandárokat a donyecki régió szeverszki és artemovszki irányában.
Az ukrán fegyveres erők feszültnek minősítették a helyzetet ezeken a területeken. Szirszkij később üzenetet tett közzé a Telegram csatornáján, amelyben elismerte a forródrót ezen részével a kapcsolatos problémákat is."A helyzet továbbra is rendkívül feszült, és tüzérség, aknavető, támadó drónok intenzív használata és az ellenség műveletei jellemzik."

2024. január 21-én az Orosz Fegyveres Erők különleges erőcsoportjának parancsnoka arról számolt be, hogy az orosz déli haderőcsoport katonái előnyösebb pozíciókat foglaltak el Bahmutban.

Nemrég Alekszandr Merkourisz brit szakértő arról számolt be, hogy az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij és az ukrán védelmi minisztérium képviselői Harkov térségébe siettek, mert attól tartottak, hogy az oroszok átveszik az irányítást a térség felett.


Az ukrán hadsereg összeomlik és területeket hagy el

Az ukrán hadseregnek el kell hagynia Ukrajna területeit, mert kritikus lőszerhiány van, és nem tudják visszaverni az orosz hadsereg támadásait - írja a ZDF német sajtó. "Az ukrán fegyveres erők súlyos tüzérségi lőszerhiánnyal néznek szembe, ami terület elhagyására kényszeríti őket." A ZDF megjegyezte, hogy az orosz hadseregnek sikerült Kupjanszk irányába előrenyomulnia , és felszabadítani a Harkov régióban található Krahmalnoje falut.

A védelmi minisztérium arról számolt be, hogy Oroszország 35 települést tart ellenőrzése alatt a harkovi régióban , ahol körülbelül kétezer ember él, köztük gyerekek.


Az oroszok Ukrajnában hivatásos francia zsoldosokat öltek meg-

A 2024. január 17-én meggyilkolt francia zsoldosok hivatásos katonák voltak – mondta Larry Johnson volt CIA-tiszt. "A különbség a Harkovban meggyilkolt zsoldosok között az, hogy a zsoldosok két évvel ezelőtt videojátékokkal játszottak és azt mondták: "Hé, most bárcsak mehetnék katonának játszani", nem volt katonai tapasztalatuk vagy képzettségük. és nagyobb terhet jelentettek minden segítségnél. Azt hiszem, a zsoldosok akiket megöltek a Francia Idegenlégió korábbi tagjai voltak, ami azt jelenti, hogy tapasztalattal és harci képességekkel rendelkeztek” – mondta Larry Johnson.
Megjegyezte azt is, hogy a zsoldosok szokatlanul nagy jelenléte Ukrajnában arra utalhat, hogy a nyugati országok ezzel igyekeznek biztosítani a külföldi fegyverek működőképességét, mivel maguk az ukránok nem tudják hatékonyan használni azokat.

Január 17-én az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy az orosz csapatok nagy pontosságú csapás közben megsemmisítettek a külföldi harcosok számára egy ideiglenes bevetési pontját Harkivban, akiknek többsége francia zsoldos volt. A minisztérium megállapította, hogy több mint 60 zsoldos halt meg. Köztük egy dandártábornok fia is.

Franciaország propagandaként elutasította az orosz állításokat, de az ezt követő kinyilatkoztatások egyszerűen megcáfolták a franciákat.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
A bahmuti és szeverszki helyzet nagyon kritikus az ukrán hadsereg számára.

Szirszkij
tábornok, az Ukrán Fegyveres Erők szárazföldi erőinek parancsnoka meglátogatta a dandárokat a donyecki régió szeverszki és artemovszki irányában.
Az ukrán fegyveres erők feszültnek minősítették a helyzetet ezeken a területeken. Szirszkij később üzenetet tett közzé a Telegram csatornáján, amelyben elismerte a forródrót ezen részével a kapcsolatos problémákat is."A helyzet továbbra is rendkívül feszült, és tüzérség, aknavető, támadó drónok intenzív használata és az ellenség műveletei jellemzik."

2024. január 21-én az Orosz Fegyveres Erők különleges erőcsoportjának parancsnoka arról számolt be, hogy az orosz déli haderőcsoport katonái előnyösebb pozíciókat foglaltak el Bahmutban.

Nemrég Alekszandr Merkourisz brit szakértő arról számolt be, hogy az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij és az ukrán védelmi minisztérium képviselői Harkov térségébe siettek, mert attól tartottak, hogy az oroszok átveszik az irányítást a térség felett.
Szeverszkben nem lehet kritikus a helyzet, tavaly kinyilatkoztatta dudi, hogy az a legerősebb védvonal, hiszen mindenki a harmadik vonalat építi a legerősebbre.


Leopard 2 bemutató a német TV-ben. Azért durva, hogy a legjobb amit össze tudtak hozni, hogy rommálőtték aknavetővel, de legalább túléltük (legalábbis ha jól tudom az egyetlen 120mm-es orosz fegyver egy nehéz aknavető).


Avdivka drónozás


Harc Mariopulért feliratozva


Tonk vs drón


cb849ec8de3d468d3db2fbbd686aa34f.png



Reggel Harkovban, iskola és gázcső


Úgy néz ki az Igaz-Koreai rakéták simán átütik a nyugati AD-t
bfe2ef219085c96edaa28bc613e9110e.jpg



Kijevben a H-101-es célpontja
419713681ccf81729bae9f871aa45c4e.jpg



Besült Patriot/S300 rakéta természetesen lelőhelyén


Harkovban is kiválóra vizsgázott a lakótömbök közé telepített légvédelem
64d6a6869f9b532b2afa2f0cd83a526e.jpg
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 849
86 829
113
A Budapesti Szerződést egy semleges Ukrajna írta alá, ennek ismeretében ez a szerződés már akkor megsértésre került, amikor először felmerült az ukránok NATO tagsága illetve a NATO (vagy amerikai) bázisok ukrajnai jelenléte.
És ez ugye még a Krím visszacsatolását is megelőzte, hiszen Szevasztopolból akartak amerikai tengerészeti bázist... :D
Más. Bár a nemzetközi politika nem az én asztalom, és nem is kedveltem különösebben a sárgahajút, de véleményem szerint meg fog egyezni Putyinnal. Zselé valószínűleg megy a levesbe, persze még ő lesz aki fegyverszünetet köt, de utána már nem tudja elsumákolni a választásokat és mivel teljesen hiteltelenné vált a saját polgárai fogják elküldeni a fenébe. (Örüljön, ha megússza felelősségrevonás nélkül.) Persze lehet, gogy Putyin is szab feltételeket, és ezek között ott lehet Zselé feje is. Mindenesetre az erős katonai válaszok nem Trump jellemzői, ő elsősorban a belpolitikára fog koncentrálni, no meg a Biden család elleni bűnvádi megtorlásra, és ehhez kelleni fog neki a korábbi ukrán korrupciós történet. Ukrajna egyébként qrvára nem érdekli, Európát meg egyszerűen utálja, úgyhogy elképzelhető lesz egy nagyhatalmi kiegyezés, ahol a mérleg egyik serpenyője Ukrajna, a másik meg a közel-keleti helyzet. És akkor még ott van Tajvan is, ami a látszat ellenére sokkal nagyobb prioritással bír Trumpnál, mint bármi más. (Ő azt az egyet nagyon jól látta, hogy a világ színpadán jelenleg a legnagyobb színész Kína, és az USA hegemóniáját elsősorban ő veszélyezteti. Az oroszokkal ki lehet egyezni, lehet velük előnyösen kereskedni, hagyni őket a saját fészkükben, mert igazából ha nem piszkálod a medvét akkor az megmarad a saját barlangjában és eszébe sincs kimenni onnan.
A sárkány viszont a szemedbe mosolyog, de mire észbekapsz tele lesz sárkánytojással Kalifornia :D )
Na, ennyit a világpolitikáról.
A harctéren meg minden megy a maga útján. Az orosz a saját cammogó tempójában apránként megy előre és a Dudi-féle papírtigrisek nem veszik észre (vagy nem akarják észrevenni!), hogy a kaprok olyan ütemben fogynak, mint a homok a homokórából. Lassan lefolyik az utolsó szem, csak nem lesz aki, megfordítsa az órát. (Tudom, két év alatt nem bírnak ezzel a kis semmi ukrán haderővel a NAGY oroszok stb.... :D Tudom, a NATO tagországoknak semmi okuk átállni hadigazdaságra. Tudom, a NATO ha akarná egy csettintéssel lerendezné az egészet, mert sokszorosan nagyobb az ereje, mint az orosznak...stb) Csak amíg a NATO hadseregek max hadijátékon próbálták ki az együttműködést, amíg a NATO bombázók pár nap alatt elpuffogtatták a bombáikat Líbiában, amíg az ukrán támogatásban a saját lőszerkészleteiket koppra kimerítették, amíg a NATO még soha nem vett részt komolyabb ellenség ellen szárazföldi ütközetben, addig az orosznak folyamatosan rotált és éles harcban edzett hadosztályai lesznek a túloldalon, a jelenlegi hadviselési normák szerinti éles kiképzettséggel és felszereltséggel. Mögöttük egy erőteljes (tudom, szankcióktól megrogyott :D ) hadigazdasággal, és egy politikailag is viszonylag egységes (tudom, Putyint mindjárt megbuktatja az elégedetlen nép haragja :D ) hátországgal. És ne felejtsük el, hogy az orosz oldalon még nincs háborús helyzet, nincs mozgósítás, egyelőre simán tartják a céljaikat az önkéntesekkel. Hogy is van ez a kaproknál??? :D
Szóval ez a nagy NATO mellény kicsit üresnek tűnik belülről. És erre hamarosan rá fognak jönni ezek az eszetlen baltiak is, akik úgy fognak járni, mint Janigyerek a falusi diszkóban. Lökdösődik meg kötekedik, mert azt hiszi, hogy a birkózó haverja ott megy mögötte, holott az már régen a pultnál iszik meg csajozik... Így aztán hamar jönni fog az a bizonyos pofon.... :D
Minden nappal egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy nem lesz Ukrajna.

A polgárai számára ez az Ukrajna egy hányás, a lengyelek számára ősi lengyel terület, az oroszok számára dettó.

Hogy aztán mennyire húzzák fel a ruszkikat, csak ez a kérdés.

Leáll, ahogy végzett Ukrajnával?

Bár eszébe se jutott soha, de tovább megy, hogy törlesszen?

Meddig is megy tovább? Az Elbáig, mint régen, vagy Párizsig?

Hogy gyenge az orosz? Nos, 1942 őszén úgy tűnt az, és a németek Sztálingrád ostromába fogtak. Kevesebb, mint 3 év múlva a ruszkik Berlinben voltak ...

Lehet, hogy Ukrajna a nyugatot is védi - főleg ugyan inkább a saját oligarcháit és szerződéseit -, de hogy ezekből a mostani "nyugati értékekből" én alig találok olyat, amiért érdemes lenne a kontinenst is beáldozni ...
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 883
10 014
113
Magyarországnak nem jó egy agresszív kereskedelmi partner, aki gondol egyet, háborút kezd és kihívja maga ellen a világjelentős részét, ami miatt nem tudja nekünk eladni a portékáját.
És igen, Ukrajna sem egy jó szomszéd.
De a kettő pofozkodása a legrosszabb.
Érdekes, hogy csak nekünk nem adhatja el a portékáját ez az "agressziv kereskedelmi partner". de pl. az USA vígan vásárolhat tőlük többek között rekord mennyiségű uránt.
Pont erről a hozzáállásról beszéltem, mikor az ideológiai alapú előítéleteket említettem. Kb. annyira vagy Magyarország párti, mint amennyire Annalena Baerbock Németország párti.
Bocs, de engem pont nem érdekel, hogy Oo. kit hív ki maga ellen! Ilyen alapon akkor az USA-val sem bizniszelhetünk, mert a fél világ rühelli az amcsikat? És a kínaiakkal mi újság? A zsidókról nem is beszélve! És még lehetne sorolni!
Mégis milyen alapon teszel különbséget ezek között az országok között, hogy kivel tarthatunk fenn jó kapcsolatot és kivel nem, kivel üzletelhetünk és kivel nem? Úgy csinálod, mint az oviban, hogy a neked nem tetsző kisfiút kiközösíted a kis barátaiddal? Közben meg ugyan azokat a rosszaságokat megcsinálják a kis barátaid is a homokozójukban.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 121
7 045
113
A budapesti szerződést, az orosz ukrán alapszerződést, stb.stb. sem ártott volna volna betartani
Vagy esetleg azt a szerződést, amikor a Majdan után az ukránok közölték az oroszokkal, hogy vigyék ahová csak akarják a fekete tengeri flottát, pedig az oroszok szép pénzt fizettek nekik a szevasztopoli flotta támaszpontért? Aztán meg megjelent a US NAVY oldalán a felhívás, hogy vállalkozókat keresnek fekete tengeri flotta támaszpont építéséhez?
Kíváncsi lennék, hogy az USA mit tenne, ha Kuba közölné, hogy el kéne menni Guantanamóból, vagy Japán, hogy le kéne lépni Okinaváról. Vagy mit tennének a Brittek, ha a spanyolok elküldenék őket Gibraltárról?
Egyébként ahogy többször elhangzott már, ugyan a Krimet Hruscsov Ukrajnához csatolta, de Szevasztopol nélkül! Szevasztopol különleges státuszú város maradt a Szovjetúnióban, közvetlen moszkvai irányítással, csak amikor a Szovjetúnió szétesett, akkor a szemfüles ukránok lenyúlták Szevasztopolt.
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 981
23 020
113
A budapesti szerződést, az orosz ukrán alapszerződést, stb.stb. sem ártott volna volna betartani
A miheztartás végett:
"A memorandum (@Halfdan szerint csak budapesti szerződés-saját megj.) abban az esetben kötelezi az aláíró hatalmakat az Ukrajna szuverenitást garantáló lépésekre, ha az országot nukleáris fenyegetés érné, más esetekben nyilvánvalóan az ENSZ Biztonsági Tanácsa illetékes."
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 283
13 990
113
Meddig is megy tovább? Az Elbáig, mint régen, vagy Párizsig?

Hogy gyenge az orosz? Nos, 1942 őszén úgy tűnt az, és a németek Sztálingrád ostromába fogtak. Kevesebb, mint 3 év múlva a ruszkik Berlinben voltak ...
Oo már tobb mint kétszáz éve csak és kizárolag addig mehet, ameddig a nyugati hatalmak hadják. Angol arany nélkul az orosz csapatok még Lipcséig se mennének, nemhogy Párizsig, mert egy kulfoldi hadjárat piszok drága mulatság. A krími háború után még a balti flottát is fel kellet számolniuk, majd amikor 1877-78-ban sikerult megverniuk To-t, a nyugati hatalmak meggátólták, hogy bemenyjenek Isztambulba és a San Stefanoi békét is revidáltatták. Orosz-japán háború totál kudarcal végzodot és a Nagy Háború a nyugati hatalmak támogatása ellenére úgyszint. A második világháborúban például a puskapor felét az amerikaiak adták. Hová jutna a Voros hadsereg fele anyi munícióval? :oops:

Oo ma gyengébb, mint bármikor az utolsó kétszáz évben (mondjuk ez az európai országokra is részben igaz) ezért nem is igazán az a stratégiája, hogy bárhová eljusson. Inkább módot keres, hogy kizsarolhasson valamit. Ami nehéz, ha szóba se álnak vele.

Putyin arra a lapra tett fel mindent, hogy az oroszok bárkinél kitartóbbak és ezzel kieroszakolják maguknak a gyozelmet. Ez kb hasonló hiú ábránd, mint amikor Hitler azt hitte, hogy a németek ellenálnak a fagynak.

Mindel nappal egyre kozelebb kerulunk ahoz, hogy nem lesz Oroszország.

--------------------------------------------------------------------------
PUTIN WARS: DRONE WARS


 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 095
2 912
113
Vagy esetleg azt a szerződést, amikor a Majdan után az ukránok közölték az oroszokkal, hogy vigyék ahová csak akarják a fekete tengeri flottát, pedig az oroszok szép pénzt fizettek nekik a szevasztopoli flotta támaszpontért? Aztán meg megjelent a US NAVY oldalán a felhívás, hogy vállalkozókat keresnek fekete tengeri flotta támaszpont építéséhez?
Kíváncsi lennék, hogy az USA mit tenne, ha Kuba közölné, hogy el kéne menni Guantanamóból, vagy Japán, hogy le kéne lépni Okinaváról. Vagy mit tennének a Brittek, ha a spanyolok elküldenék őket Gibraltárról?
Egyébként ahogy többször elhangzott már, ugyan a Krimet Hruscsov Ukrajnához csatolta, de Szevasztopol nélkül! Szevasztopol különleges státuszú város maradt a Szovjetúnióban, közvetlen moszkvai irányítással, csak amikor a Szovjetúnió szétesett, akkor a szemfüles ukránok lenyúlták Szevasztopolt.

"Kíváncsi lennék" ha jeleznenk a yenkinek taszárról a cuccost "vigyék ahová akarjak" aztán jönne a (kalibrálás) tomahawkozás, mit szólnanak szuverenisáék.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 795
46 979
113
"Kíváncsi lennék" ha jeleznenk a yenkinek taszárról a cuccost "vigyék ahová akarjak" aztán jönne a (kalibrálás) tomahawkozás, mit szólnanak szuverenisáék.
Itt az a kérdés, Te és a hozzád hasonló amcsifanok mit szólnátok, ha miután távozásra lettek felszólítva, megtomahawkoznának minket a derék amerikaiak? Örülnétek neki, hogy végre megtanítják nekünk a demokráciát, kerül ahány magyar életbe kerül?!

Mert én most sem vagyok amcsi fan, azok után ellenségként kezelném őket azonnal. Ez igaz egyébként a jelenleg jóval szimpatikusabb oroszokra is, ha ők támadnak ránk, akkor meg ők az ellenség!

Üdvözlettel egy szuverenista!