[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 502
14 634
113
Meddig is megy tovább? Az Elbáig, mint régen, vagy Párizsig?

Hogy gyenge az orosz? Nos, 1942 őszén úgy tűnt az, és a németek Sztálingrád ostromába fogtak. Kevesebb, mint 3 év múlva a ruszkik Berlinben voltak ...
Oo már tobb mint kétszáz éve csak és kizárolag addig mehet, ameddig a nyugati hatalmak hadják. Angol arany nélkul az orosz csapatok még Lipcséig se mennének, nemhogy Párizsig, mert egy kulfoldi hadjárat piszok drága mulatság. A krími háború után még a balti flottát is fel kellet számolniuk, majd amikor 1877-78-ban sikerult megverniuk To-t, a nyugati hatalmak meggátólták, hogy bemenyjenek Isztambulba és a San Stefanoi békét is revidáltatták. Orosz-japán háború totál kudarcal végzodot és a Nagy Háború a nyugati hatalmak támogatása ellenére úgyszint. A második világháborúban például a puskapor felét az amerikaiak adták. Hová jutna a Voros hadsereg fele anyi munícióval? :oops:

Oo ma gyengébb, mint bármikor az utolsó kétszáz évben (mondjuk ez az európai országokra is részben igaz) ezért nem is igazán az a stratégiája, hogy bárhová eljusson. Inkább módot keres, hogy kizsarolhasson valamit. Ami nehéz, ha szóba se álnak vele.

Putyin arra a lapra tett fel mindent, hogy az oroszok bárkinél kitartóbbak és ezzel kieroszakolják maguknak a gyozelmet. Ez kb hasonló hiú ábránd, mint amikor Hitler azt hitte, hogy a németek ellenálnak a fagynak.

Mindel nappal egyre kozelebb kerulunk ahoz, hogy nem lesz Oroszország.

--------------------------------------------------------------------------
PUTIN WARS: DRONE WARS


 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 178
3 140
113
Vagy esetleg azt a szerződést, amikor a Majdan után az ukránok közölték az oroszokkal, hogy vigyék ahová csak akarják a fekete tengeri flottát, pedig az oroszok szép pénzt fizettek nekik a szevasztopoli flotta támaszpontért? Aztán meg megjelent a US NAVY oldalán a felhívás, hogy vállalkozókat keresnek fekete tengeri flotta támaszpont építéséhez?
Kíváncsi lennék, hogy az USA mit tenne, ha Kuba közölné, hogy el kéne menni Guantanamóból, vagy Japán, hogy le kéne lépni Okinaváról. Vagy mit tennének a Brittek, ha a spanyolok elküldenék őket Gibraltárról?
Egyébként ahogy többször elhangzott már, ugyan a Krimet Hruscsov Ukrajnához csatolta, de Szevasztopol nélkül! Szevasztopol különleges státuszú város maradt a Szovjetúnióban, közvetlen moszkvai irányítással, csak amikor a Szovjetúnió szétesett, akkor a szemfüles ukránok lenyúlták Szevasztopolt.

"Kíváncsi lennék" ha jeleznenk a yenkinek taszárról a cuccost "vigyék ahová akarjak" aztán jönne a (kalibrálás) tomahawkozás, mit szólnanak szuverenisáék.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 036
49 111
113
"Kíváncsi lennék" ha jeleznenk a yenkinek taszárról a cuccost "vigyék ahová akarjak" aztán jönne a (kalibrálás) tomahawkozás, mit szólnanak szuverenisáék.
Itt az a kérdés, Te és a hozzád hasonló amcsifanok mit szólnátok, ha miután távozásra lettek felszólítva, megtomahawkoznának minket a derék amerikaiak? Örülnétek neki, hogy végre megtanítják nekünk a demokráciát, kerül ahány magyar életbe kerül?!

Mert én most sem vagyok amcsi fan, azok után ellenségként kezelném őket azonnal. Ez igaz egyébként a jelenleg jóval szimpatikusabb oroszokra is, ha ők támadnak ránk, akkor meg ők az ellenség!

Üdvözlettel egy szuverenista!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113
#Összefoglaló 2024. január 23-án reggel

▪️Éjszaka óta az Orosz Fegyveres Erők stratégiai légiereje a levegőben van, az ellenség rögzítette a Tu-95ms repülőgépek levegőbe emelkedését, és 6 óra 20 perckor (moszkvai idő szerint) az ellenség bejelentette Kh-101/555 rakétákat. Moszkvai idő szerint 7:00-8:00 óráig a rakéták várhatóan belépnek Ukrajna légterébe.

▪️Kherson irányában csapataink elfogtak egy jelentést az Ukrán Fegyveres Erők tengerészgyalogságainak veszteségeiről 2024 első 20 napjából. A közzétett dokumentum szerint csak az ukrán fegyveres erők 35. különálló tengerészgyalogos dandárja 350 embert veszített. Összesen három ilyen tengerészgyalogos és egy területvédelmi dandár van az irányban. Krynkiben folytatódnak a harcok, a médiában az ellenség elismeri az ukrán fegyveres erők nehéz helyzetét partjainkon. Folytatódnak a kölcsönös tüzérségi lövedékek és dróncsapások, utóbbiak hatalmas mennyiségben az ukrán fegyveres erők körében.

▪️A zaporozsjei fronton légiközlekedésünk UMPC-vel csapásokat hajt végre az FAB-kból Kamensk irányába. Rabotino és Verbovoy közelében helyi harcok zajlanak.

▪️Avdejevka irányában a Tsarskaya Ohhota rekreációs központ elfoglalása és egy megtévesztő manőver után az orosz hadsereg egységei három utcán haladtak előre Avdejevka délkeleti külterületén. A csaták során ellenséges katonák csoportjait fogták el. Opytny közelében kiújultak a harcok.

▪️Kremennajától délre az orosz fegyveres erők súlyos harcokat vívnak Belogorovka közelében, és a település délkeleti részén, a malom területén haladnak.

▪️Harkov irányában egységeink drónokkal és tüzérséggel fokozták az ellenséges állások elleni támadást . Az ukrán fegyveres erők lövészárkai a Belgorod régióval szomszédos területeken lakott területek közelében helyezkednek el. Harkovban az ukrán fegyveres erőket és külföldi zsoldosokat több hónapja lakóházak alagsoraiban szállásolják el.

▪️A Belgorod régió, Dronovka falu határa, Grayvoronsky városi körzete az ukrán fegyveres erők tűze alá kerültek. A Krasznojaruzsszkij járásban található Repjahovka falut egy kamikaze drón támadta meg. Egy civil megsérült: agyrázkódást szenvedett, kórházba szállították. Gorlovkában (DPR) egy 1962-ben született nő megsebesült.
Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy

 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az amerikai segélynyújtás késése fájdalmas gazdasági intézkedéseket hoz Ukrajna számára

Ukrajna a következő hónapokban kénytelen lesz fájdalmas gazdasági intézkedéseket hozni, mivel az Egyesült Államok és Európa késlelteti a tőke átadását Kijevnek.
Erről a The Wall Street Journal számolt be ukrajnai tisztviselőkre és közgazdászokra hivatkozva.
Az újság szerint idén mintegy 40 milliárd dolláros költségvetési hiánnyal kell szembenéznie az ukrán gazdaságnak.
Amint az amerikai kiadvány rámutat, az ukrán hatóságok ebből az összegből 30 milliárd dollárt a nyugatról érkező finanszírozásból kívántak fedezni.
Ugyanakkor, mint a WSJ emlékeztet, sem az Egyesült Államok, sem az európai országok nem tudnak megegyezni Kijev új segélycsomagjairól.
Egyes elemzők szerint ez arra kényszeríti Ukrajnát, hogy kezdjen el pénzt nyomtatni, ami de facto gazdasági válsághoz vezet az országban.

Korábban Viktor Medvedcsuk, a Másik Ukrajna mozgalom igazgatótanácsának elnöke rámutatott, hogy valós az ukrán gazdaság 2024-es összeomlásának veszélye.


Zaluzsnij tábornokot a katonai téren tapasztalatlan Budanov váltja le.

Az ukrán csapatok helyzetének rohamos romlása miatt a fronton Valerij Zaluzsnyij ukrán fegyveres erők legfelsőbb parancsnokát Kirill Budanovra, az ukrán védelmi minisztérium (GUR MO) hírszerzési főigazgatóságának vezetőjére akarják leváltani – hangsúlyozta Alexandrosz Merkurisz brit szakértő.
"Kirill Budanov kinevezésének oka az ukrán fegyveres erők frontjain a helyzet általános gyors romlása" A katonai vezető leváltására a Zelenszkij ukrán elnökkel való régóta fennálló konfliktusa miatt kerülhet sor.
Alekszandrosz Merkurisz ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a hírszerzés vezetője nem rendelkezik azzal a katonai tapasztalattal, amivel Valerij Zaluzsnij.


Zelenszkij nagyon össze volt zavarodva az ukrán hadsereg fronton elszenvedett veresége után


Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök nagyon össze van zavarodva az ukrán fegyveres erők 2023 nyarán sikertelen ellentámadása után – írja a Daily Star.
A fronton patthelyzet van, amely valószínűleg még hónapokig tart.
Ez az állapot elveszíti Vlagyimir Zelenszkijt” – áll a cikkben.

Béke Putyin feltételeivel

Anthony Gleese
brit professzor szerint a fegyveres konfliktus a tél hátralévő részében lassú ütemben folytatódik. Ugyanakkor Ukrajna nem kap jelentős katonai segítséget. Gleese meg van győződve arról, hogy az Oroszországgal kötendő esetleges béke "katasztrófává válik" a Nyugat számára. "Talán 2024-ben béke lesz, Putyin feltételei szerint béke" - zárta Anthony Gleese.


"Zelenszkijnek erős függősége van a közszeretet iránt".

«Zelensky a une forte addiction à l’amour du public»

Vlagyimir Zelenszkij "függőségben" szenved a közfigyelem iránt – mondta Simon Shuster, az American Time újságírója a Le Figaronak adott interjújában.
Azt mondta magának: "Ő egy szimbólum, mostantól kezdve úgy kell viselkednie, mint egy államfőnek". Ettől a naptól kezdve igyekezett kifejezni népe érzéseit, haragját és félelmeit. Meggyőzte a világot, hogy álljon a segítségére, azt a gondolatot erőltetve, hogy ez a háború több, mint területi vita Európa peremén: ez a demokráciáért és az emberiességért folytatott harc.

Ukrajna számára nehéz lesz Zelenszkij alatt "véget vetni a katonai propagandának", és visszaadni a tévécsatornákat jogos tulajdonosaik irányítása alá.
„Végül is tudja, hogy ezek a csatornák azonnal kritizálni kezdik őt.
Valójában Zelenszkij gyenge pontja nem a profitszomj, hanem a szó szoros értelmében a nyilvánosság, a társadalom szeretetétől való drogfüggősége, Zelenszkij esetében pedig nyilvánvaló, hogy képtelen megfelelően reagálni a kritikára” – mondta Simon Shuster.

Simon Shuster véleménye szerint fennáll annak a lehetősége, hogy Ukrajna történelmének következő fejezetét az "autokráciába való átmenet" fogja jellemezni.
2023. október végén a Time-ban megjelent egy cikk Zelenszkij és csapata képviselőinek kommentárjaival, amelyben Shuster azt írta, hogy az ukrán politikusnak a csatákban elszenvedett kudarcok ellenére is a vélt győzelembe vetett hite akadályozza az új stratégiák kidolgozására irányuló erőfeszítéseket.

- Ő egy szimbólum ― mondta magának-magáról. Jó lenne az ilyen szimbólumokat már végleg a kukába dobni.

A korábbi szimbólum is ártalmas volt a világnak. Nem kell a követője se.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 157
17 483
113
Itt az a kérdés, Te és a hozzád hasonló amcsifanok mit szólnátok, ha miután távozásra lettek felszólítva, megtomahawkoznának minket a derék amerikaiak? Örülnétek neki, hogy végre megtanítják nekünk a demokráciát, kerül ahány magyar életbe kerül?!

Mert én most sem vagyok amcsi fan, azok után ellenségként kezelném őket azonnal. Ez igaz egyébként a jelenleg jóval szimpatikusabb oroszokra is, ha ők támadnak ránk, akkor meg ők az ellenség!

Üdvözlettel egy szuverenista!
Ahogy egy fórumtársunk írta anno, a szuverén ország definiciója: akinek van atombombája, mégpedig úgy hogy saját tulajdonban kezelésben.. És más nem tárol ott egyéb tulajú atomfegyvert..

Ezért volt átkosban az a vicc hogy "Mikor lesz Magyarországnak atombombája? Majd ha ledobták.."

Ennek alapján mi a "futottak még" kategóriába esünk, beszélni még tudunk a szuverenitásról..
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 540
18 829
113
szerintem itt a többség magyarpárti, legtöbbje nem is adná életét karját lábát Oroszországért. Én biztos nem.
De valyon az itteni ukránpártiak mint @mindenen kívül @meszike91 etc, ők vajon odaadnák életüket végtagjukat az ukránokért mint sok agyatlan szerencsvadász, zsoldos, önkéntes tette.

Komoly a kérdés, tessék válaszolni.

Dehogy komoly! Demagóg.
Azért, mert a két ellenségünk közül én a nagyobbat ítélem veszélyesebbnek, még nem kedvelem a gyengébbet.
Amikor a rossz szomszédod háza ég, te a tűznek szurkolsz, én meg nem....
;)
Te az oltáshoz benzint adnál, én inkább vizet, mert a tűz az én házamra is veszélyes. Akkor is, ha a rossz szomszéd hálátlan.
Ennyi.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 981
6 004
113
Dehogy komoly! Demagóg.
Azért, mert a két ellenségünk közül én a nagyobbat ítélem veszélyesebbnek, még nem kedvelem a gyengébbet.
Amikor a rossz szomszédod háza ég, te a tűznek szurkolsz, én meg nem....
;)
Te az oltáshoz benzint adnál, én inkább vizet, mert a tűz az én házamra is veszélyes. Akkor is, ha a rossz szomszéd hálátlan.
Ennyi.

Huh de demagód pédat hozol.

1; egyik sem az ellenségünk!
2; a nagyobb távolabb van

3; a kisebbnél van elnyomott magyar ajkú lakosság
4; a kisebbnek van halállistája rajta magyarokkal is
5; a kisebben élnek ilyanok akik a Balatonig mennének, és nem bizajjal turistaként

Sokszor a tisztító tűz a leghatékonyabb eszköz. Lsd ausztrál bozóttüzek.

Benzitn tűzre?! Komolyan? Ki pumpálja a fegyvert a konfliktusba?
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 667
18 876
113
Szeretettel Magyarországról
És ez mit bizonyít? Hogy van olyan ember idehaza aki gyűlöli az ukránokat? Odaát meg állami szinten gyűlölnek minket és szívük szerint letörölnének minket a térképről ha megtehetnék.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 503
90 075
113
Sajnos szaraxik az X, nem jelenik meg a link, pedig ott van!!! (Pár nap múlva látni lehet majd.)
Aki ukrán részről még reménykedett, azt Aresztovics ismét elszomorítja:

"Barátaim! Lómaiak! Földijeim!"

Simplicius:

Egyéb sikerek:
https://twitter.com/i/status/1749499129858859434

Beszúrom így is, mivel megint szaraxik az X:
Aki ukrán részről még reménykedett, azt Aresztovics ismét elszomorítja:

"Barátaim! Lómaiak! Földijeim!"
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 638
70 527
113
Magyarországnak nem jó egy agresszív kereskedelmi partner, aki gondol egyet, háborút kezd és kihívja maga ellen a világjelentős részét, ami miatt nem tudja nekünk eladni a portékáját.
És igen, Ukrajna sem egy jó szomszéd.
De a kettő pofozkodása a legrosszabb.
EU? Nato?...
A budapesti szerződést, az orosz ukrán alapszerződést, stb.stb. sem ártott volna volna betartani
Abba a Budapesti szerzodesbe belefer hogy Ukrajna NATO taggá válik és a területen akár nukleáris fejjel rendelkező rakták legyenek?
Azt hiszem 2008-ban nyilvánították ki ebbéli szándékukat.

Cézár közelről Lancat haritasa után.


Megölnek Szijjarto Pétert Ukrajnában.

Szeretettel Magyarországról
Az egy Észak Koreabol származó tüzérségi lőszer amire a magyar üzenetet írták.

Viktor nem drogozik, nem fog nála sikerrel járni ez a kobold ruhás diler.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 795
17 692
113

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 517
13 251
113

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 392
14 705
113
A hazafias nevelés helyett felkérték a videójáték ipart,hogy dobjanak már ki valamit.Ennek az Activision,már több mint egy évtizede az oroszok elleni gyűlölet ékes példája.Rengeteg örült hülye gyereket tudtak véleményem szerint zsoldosnak csábítani Ukrajnába.Ez a háború el volt tervezve aki játszott Warzone-al amit ingyenessé tettek érdekes módon már jóval a háború előtt szinte kísértetiesen hasonlít Ukrajnára(Verdansk).

Teljesen rossz vonal. Ezzel nem csinálsz katonát, max kevéssé áll ellen, hogy elmenjen a frontig. De ott aztán full használhatatlan lesz.
Egyik haverom vidéki, most lett koleszos. Le van döbbenve, hogy a korabeliek nagyrésze cuccol. És Magyarország még viszonylag szolid ebből a szempontból. Kint a helyzet katasztrofális - a Z generáció, meg a még újabb java alkalmatlan az ilyen mentális terhelések elviselésére. Konkrétan tisztességes szerelő vagy bármilyen gyakornokot alig találsz, de annál is inkább csak annyi, hogy a defektjei máshol van, ami nem érinti a munkát.

És ezért elképesztő, mekkora előnyben van és főleg lesz e téren Oo, Kina, vagy éppen ÉK. Ott a gyerekek nevelése, a társadalmi értékrend sokkal inkább alkalmassá teszi az embert a háború elviselésére. A kelet különösen. Nézz meg egy Japán, Koreai vagy Kinai iskolát, a gyerekek viselkedését, beszédét, a tisztaságot.
Ezek ellen egy 10+ év múlva hadba induló nyugati generáció esélytelen.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 324
10 869
113
Tök jól hangzik ez a Z generáció erre is meg arra is alkalmatlan dolog, már csak az IDF-nek kéne szólni, hogy hívja őket ki a gázai övezetből mert nem fogják bírni, holott a beépített területen lévő harc a legidegölőbb a világon.
Mondjuk az izraeli társadalom ebből a szempontból erősen kakukktojás. Ott még az is katona, aki nem az. Tekintve, hogy megalakulásuk óta nyíltan ellenséges országok fenyegetik, ha valamit garantáltan csúcsra járattak, az a lakosság hadviselő képessége (ha van ilyen kifejezés). És ők komolyan is veszik ezt a katonaság dolgot, nem azzal vannak elfoglalva, hogy a terhes transzvesztitáknak van-e kényelmes kombiné az egyenruha alá.