[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 569
113
Az ukrán hadsereg összeomlik és területeket hagy fel

Az ukrán hadseregnek el kell hagynia Ukrajna területét, mert kritikus lőszerhiány van, és nem tudják visszaverni az orosz hadsereg támadásait - írja a ZDF német sajtó.
"Az ukrán fegyveres erők súlyos tüzérségi lőszerhiánnyal néznek szembe, ami terület elhagyására kényszeríti őket." A ZDF megjegyezte, hogy az orosz hadseregnek sikerült Kupjanszk irányába előrenyomulnia , és felszabadítani a Harkiv régióban található Krahmalnoje falut.


Az ukrán fegyveres erők számos állást elhagytak Kupjanszk irányában

Kupjanszk irányában az ukrán fegyveres erők problémákba ütköztek az Orosz Fegyveres Erők Harkov régióban lévő célpontokra mért nagyszámú csapása miatt – jelentette TG csatornáján Andrej Marocsko LPR alezredes.
Tájékoztatása szerint az orosz hadsereg több támadást hajtott végre ukrán célpontok ellen Harkov térségében az elmúlt napokban, mint az elmúlt hét egészében. Katonai helyszíneket, lőszerraktárakat, felszerelés-javító létesítményeket és egyéb katonai infrastruktúrához kapcsolódó létesítményeket értek támadások.
A célpontok Harkovban, Csugujevben, Balaklejában, Izjumban, Kupjanszkban, valamint Kozak Lopanban, Volcsanszkban, Szinkovkában, Petropavlovkában, Pescsaniyban, Beresztovban voltak.
Az ukrán fegyveres erőknek gondot okozott a lövedékek szállítása, a sebesültek evakuálása és a veszteségek pótlása, ezért számos pozíciójukat feladták.


Az ukránok visszavonulnak a "Zaluzny-vonalhoz" - 15 kilométerre a jelenlegi fronttól

Oleg Starikov
nyugalmazott ukrán ezredes az ukrán hadsereg visszavonulását kéri egy új, már megkezdett védelmi vonalra.
Amint azt YouTube-csatornáján bejelentette, Starikov azt állította, hogy ezt a védelmi vonalat az ukrán hadsereg fejéről, Valerij Zaluznijról „Zaluzny vonalnak” fogják hívni.
Ezen információk alapján a védelmi vonalat a jelenlegi frontvonaltól 10-15 kilométeres mélységben építik ki.
Amint ez a védelmi szerkezet elkészül, az ukrán erők azonnal visszavonulnak ehhez az új védelmi vonalhoz.

- Nyilvánvaló, ha ezt végrehajtják, a muszkák még több kapor területre tudnak előrenyomulni.


Oroszország lebombázta a francia védelmi minisztérium tisztviselőiből álló konvojt Harkoban


Az orosz sajtó konkrétan a következőkről számol be:

„További rakétacsapásokkal az Orosz Föderáció Fegyveres Erői megsemmisítették egy ukrán alakulat személyzeti bevetési pontjait és egy külföldi zsoldos különítményét Harkiv térségében.

"Új csapás történt Harkiv régióban, amelynek során a francia védelmi minisztérium tisztviselői megsérültek, miközben átvették egy korábbi támadásban elesett francia katonák holttestét" - jelentette az orosz sajtó.

Oroszország új rakétacsapást mért a zsoldos erők koncentrációjára Kijevben és Harkovban.
A jelentések azt is elmondják, hogy a támadás lengyeleket és angolokat is ért, akik egy Kijev kerületi épületben tartózkodtak.

Egy rakéta eltalálta a „Kraken” náci formáció harcosait. A nácik egy korábbi tábor területén tartózkodtak Balakleya városában, Harkiv régióban.

A második rakétacsapás Szaltovkában történt, szintén Harkiv régióban. Katonai tudósítók szerint a csapást az ukrán erőkkel együtt harcoló külföldi zsoldosok bázisa ellen hajtották végre.

A bérvadászok értelmesebbje már tömegesen elhúzott Banderisztánból, mert túl veszélyesnek mérték fel. Kik ezek az újonnan aratottak: Erős vággyal jöttek, hogy muszkát lőhessenek, vagy őket már küldték? Mennyi lehet az IQ-juk ezeknek.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 423
46 212
113

600 kilométert gyalogoltak ukrán kommandósok, hogy orosz bombázókat semmisítsenek meg​

Mélyen Oroszország területén hajtott végre diverzáns akciót egy ukrán egység tavaly augusztusban, vezetőjük posztumusz kitüntetésben részesült.


Posztumusz kitüntetésben részesült Oleg Babij, az ukrán hadsereg egyik különleges felderítő egységének parancsnoka, közölte a védelmi minisztérium. Az Ukrajna Hőse kitüntetést egy tavaly augusztusi diverzáns akció végrehajtásáért kapta Oleg Babij, aminek részleteiről eddig nem tudhatott a nagy nyilvánosság.
A közlemény szerint az Oleg Babij ezredes vezette ukrán kommandó mélyen behatolt Oroszország területére, ahol hatszáz kilométert tettek meg gyalog. A csapat feladata egy orosz katonai repülőtér elérése volt, ahonnan Tu-22M3 szuperszonikus bombázók szálltak fel rendszeresen, hogy ukrán városokat támadjanak.
Az ukrán katonák behatoltak a repülőtérre, ahol egy Tu-22-es repülőgépet megsemmisítettek, kettőt pedig megrongáltak, jó időre kivonva azokat a forgalomból.
Az ukrán egység ezután sikeresen visszatért Ukrajnába, ahol azonban orosz csapatokkal kerültek összetűzésbe 2023. augusztus 30-án. Az összecsapásban Oleg Babij ezredes halálosan megsebesült.
Az ukrán hadsereg különleges egysége Oleg Babij vezetésével kilenc sikeres felderítő betörést hajtott végre Oroszországban, valamint részt vett az ellenállási mozgalom megszervezésében és támogatásában, kulcsfontosságú orosz katonai létesítmények felderítésében.


Lloyd Austin – látszólag nem halt meg, annak ellenére, hogy egyre terjednek a pletykák

Az Egyesült Államok védelmi minisztere még az év elején került kórházba, azóta a Pentagon nem mutatta meg személyesen, csak az újságírókat olyan kijelentésekkel hárította, hogy Austin jól van.
Ez idő alatt állítólag sikerült közvetlenül a kórházi ágyáról irányítania a katonai műveletet Jemenben.
Austin ma az év eleje óta először vett részt egy Ukrajnának szentelt videokonferencián, ahol ismét felszólította a szövetségeseket, hogy biztosítsanak több fegyvert és légvédelmi rendszert Kijevnek.
A videón Austin fogyott egy kicsit, de egyébként gyakorlatilag változatlan maradt, bár radikális megjelenési változásokra lehetett számítani egy hosszas kórházi kezelés után.
A miniszter beszéde azonban teljesen tipikusnak bizonyult, mint minden hasonló, Ukrajnával kapcsolatos felhívás. Így a Pentagon könnyen használhat egy régi szalagot.
Austin még nem jelent meg élő nyilvános eseményeken.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 726
55 705
113

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 964
5 903
113

600 kilométert gyalogoltak ukrán kommandósok, hogy orosz bombázókat semmisítsenek meg​

Mélyen Oroszország területén hajtott végre diverzáns akciót egy ukrán egység tavaly augusztusban, vezetőjük posztumusz kitüntetésben részesült.


Posztumusz kitüntetésben részesült Oleg Babij, az ukrán hadsereg egyik különleges felderítő egységének parancsnoka, közölte a védelmi minisztérium. Az Ukrajna Hőse kitüntetést egy tavaly augusztusi diverzáns akció végrehajtásáért kapta Oleg Babij, aminek részleteiről eddig nem tudhatott a nagy nyilvánosság.
A közlemény szerint az Oleg Babij ezredes vezette ukrán kommandó mélyen behatolt Oroszország területére, ahol hatszáz kilométert tettek meg gyalog. A csapat feladata egy orosz katonai repülőtér elérése volt, ahonnan Tu-22M3 szuperszonikus bombázók szálltak fel rendszeresen, hogy ukrán városokat támadjanak.
Az ukrán katonák behatoltak a repülőtérre, ahol egy Tu-22-es repülőgépet megsemmisítettek, kettőt pedig megrongáltak, jó időre kivonva azokat a forgalomból.
Az ukrán egység ezután sikeresen visszatért Ukrajnába, ahol azonban orosz csapatokkal kerültek összetűzésbe 2023. augusztus 30-án. Az összecsapásban Oleg Babij ezredes halálosan megsebesült.
Az ukrán hadsereg különleges egysége Oleg Babij vezetésével kilenc sikeres felderítő betörést hajtott végre Oroszországban, valamint részt vett az ellenállási mozgalom megszervezésében és támogatásában, kulcsfontosságú orosz katonai létesítmények felderítésében.

Ez olyan "Kijev szelleme" gyanus story
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 607
16 330
113

600 kilométert gyalogoltak ukrán kommandósok, hogy orosz bombázókat semmisítsenek meg​

Mélyen Oroszország területén hajtott végre diverzáns akciót egy ukrán egység tavaly augusztusban, vezetőjük posztumusz kitüntetésben részesült.


Posztumusz kitüntetésben részesült Oleg Babij, az ukrán hadsereg egyik különleges felderítő egységének parancsnoka, közölte a védelmi minisztérium. Az Ukrajna Hőse kitüntetést egy tavaly augusztusi diverzáns akció végrehajtásáért kapta Oleg Babij, aminek részleteiről eddig nem tudhatott a nagy nyilvánosság.
A közlemény szerint az Oleg Babij ezredes vezette ukrán kommandó mélyen behatolt Oroszország területére, ahol hatszáz kilométert tettek meg gyalog. A csapat feladata egy orosz katonai repülőtér elérése volt, ahonnan Tu-22M3 szuperszonikus bombázók szálltak fel rendszeresen, hogy ukrán városokat támadjanak.
Az ukrán katonák behatoltak a repülőtérre, ahol egy Tu-22-es repülőgépet megsemmisítettek, kettőt pedig megrongáltak, jó időre kivonva azokat a forgalomból.
Az ukrán egység ezután sikeresen visszatért Ukrajnába, ahol azonban orosz csapatokkal kerültek összetűzésbe 2023. augusztus 30-án. Az összecsapásban Oleg Babij ezredes halálosan megsebesült.
Az ukrán hadsereg különleges egysége Oleg Babij vezetésével kilenc sikeres felderítő betörést hajtott végre Oroszországban, valamint részt vett az ellenállási mozgalom megszervezésében és támogatásában, kulcsfontosságú orosz katonai létesítmények felderítésében.


Lloyd Austin – látszólag nem halt meg, annak ellenére, hogy egyre terjednek a pletykák

Az Egyesült Államok védelmi minisztere még az év elején került kórházba, azóta a Pentagon nem mutatta meg személyesen, csak az újságírókat olyan kijelentésekkel hárította, hogy Austin jól van.
Ez idő alatt állítólag sikerült közvetlenül a kórházi ágyáról irányítania a katonai műveletet Jemenben.
Austin ma az év eleje óta először vett részt egy Ukrajnának szentelt videokonferencián, ahol ismét felszólította a szövetségeseket, hogy biztosítsanak több fegyvert és légvédelmi rendszert Kijevnek.
A videón Austin fogyott egy kicsit, de egyébként gyakorlatilag változatlan maradt, bár radikális megjelenési változásokra lehetett számítani egy hosszas kórházi kezelés után.
A miniszter beszéde azonban teljesen tipikusnak bizonyult, mint minden hasonló, Ukrajnával kapcsolatos felhívás. Így a Pentagon könnyen használhat egy régi szalagot.
Austin még nem jelent meg élő nyilvános eseményeken.
Itt sok minden nem stimmel szerintem. Tegyük fel, h napi 10 órát mentek 6 km/h átlaggal, 10 napon át...mindezt fegyveresen, kajával, vízzel megrakva úgy, h le sem buktak. Értem én, h kemények, de ez komolytalan. Vagy simán helyi járattal végigpanziózva az uccsó napon az összekötő felfegyverezi és hajrá.

Austin kapcsán meg felmerült bennem, h valójában ukrajnában telibekapták és most otthon adagolnak egy sztorit, h dísztemetést kapjon.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Most hogy a török megszavazta a svédek NATO-tagságát, olyan nyomás kerül ránk ...

Amikor leváltották Erdogan győzelme után a külügyért, érezni lehetett, hogy vmi megváltozott. A ruszki turisták is érzik, ezért mennek Törökország helyett otthoni földre nyaralni, pl. Szocsiba.

Ahogy mi megszavazzuk, a svédek telitömik Gripennel az ukránokat és ez a fos tovább húzódik plusz egy évvel ...

A nagy lófaxt akartak ezek F16ot adni az ukránnak!
Valószínű, hogy igazad van.
Megfigyelhető, hogy nem nagyon tolják az Amcsik sem a tankokat, sem a heliket sem a repülőket az első vonalba. Kímélik a jó hírnevüket. A cél az, hogy az Európai fegyverek szerepeljenek le és ezzel az USA hasonló terméke felértékelődjön.
Ennek tükrében érthető, hogy nem szeretnének F-16-os égő roncsokat látni a médiában, így azokat is csak jó távolról engedik üzemeltetni. A front közelébe majd küldik a hülye svédek Gripenjeit. Hadd hulljanak azok.
Egyébként ahhoz, hogy svédek átadhassák a Gripeneket a kaproknak, nem kell NATO tagok legyenek. Ahogy eddig is adták az önjáró lövegeket, úgy a repülőket is kiküldhetik. Az is igaz, hogy NATO tagként nagyobb nyomás alá lehet helyezni Washingtonból.

"rappali" fórumtárs írta:
"Austin kapcsán meg felmerült bennem, h valójában ukrajnában telibekapták és most otthon adagolnak egy sztorit, h dísztemetést kapjon."

A videó amin megjelent simán lehet egy MI generálta "felvétel" is.
Ha igaz, hogy Ukrajnába telibe csapták az öreget, hát az nagyon gáz lenne. Azt jelentené, hogy az oroszok szintet léptek, most már nem kímélik az ellenséges országokból érkező magas rangú vezetőket sem. Lehet, hogy most fizették vissza a 2022-ben levadászott majd egy tucat orosz tábornok halálát? Lehet?
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 474
17 944
113
kicsit drukkolok azért, hogy meg is valósuljon ... mármint a merénylet (akár csak próbálkozás szintjén is)
kíváncsi vagyok akkor milyen módon védik majd itt az ukránokat.
na meg arra, hogy hajlandó lesz-e az EU na meg a NATO elítélő nyilatkozatra egyáltalán.
Megmondom neked előre, az EU is és a NATO is le fogja szarni, az esetet. Rólunk lesz szó az meg ugye nem érdekes, nem számít. Max majd ráfogják, hogy ez igazából egy magányos őrült akciója volt semmi több, vagy majd azt mondják, hogy Putyin vót.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 569
113
- Az ukrán titkosszolgálat honlapján arról számolnak be, hogy Oleh Babijt, az ukrán védelmi minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának (GUR) ezredesét orosz területen ölték meg.
Az osztály jelzi, hogy a tisztet 2023. augusztus 30-án öltték meg. Csoportját egy orosz területen végrehajtott szabotázsküldetésről hazatérőben lesből megtámadták.

- Az RTL verziója kicsit másocska.

- Érhetetlen és értelmetlen a kaprok késői beismerése (ilyen még nem volt), csóró Babijt így lejáratni: a kiéhezett, legnagyobb szabotőrt csapába csalták.

- Az orosz védelmi minisztérium még nem kommentálta és nem erősítette meg ezeket az információkat.
Nem is tudtak arról, hogy kit nyiffantottak ki? Van még nagyobb is a tarsolyukban?



Az ukrán fegyveres erők nagyszámú hadoszlopa tart Herszon régió felé.


Nyikolajev város lakói, és az orosz partizánok arról számoltak be, hogy az ukrán fegyveres erők nagyszámú hadoszlopa tart Herszon régió felé.

Nyikolajev lakosai információkat osztanak meg az ukrán fegyveres erők csapatainak tömeges mozgásáról az ukrán hatóságok ellenőrzése alatt álló Herszon régió Sznyigirevszkij kerülete felé.

Ezenkívül Jurij Barbasov, a Herszoni Regionális Duma helyettese szerint az ukrán fegyveres erők új egységeit képezik ki Nyikolajevben.

Azt is megjegyezték, hogy a város lakói hallják a közeli gyakorlótereken zajló katonai gyakorlatok hangját.

Hurrá! Átkelnek a jégen, délen is lesz daráló. Az utolsó kaporig köll harcolni, ezt még a gazda rendelte el, vagy már az önálló szippantó? (Ňuchačenko)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 143
83 721
113
Az ukrán fegyveres erők nagyszámú hadoszlopa tart Herszon régió felé.

Nyikolajev város lakói, és az orosz partizánok arról számoltak be, hogy az ukrán fegyveres erők nagyszámú hadoszlopa tart Herszon régió felé.

Nyikolajev lakosai információkat osztanak meg az ukrán fegyveres erők csapatainak tömeges mozgásáról az ukrán hatóságok ellenőrzése alatt álló Herszon régió Sznyigirevszkij kerülete felé.

Ezenkívül Jurij Barbasov, a Herszoni Regionális Duma helyettese szerint az ukrán fegyveres erők új egységeit képezik ki Nyikolajevben.

Azt is megjegyezték, hogy a város lakói hallják a közeli gyakorlótereken zajló katonai gyakorlatok hangját.

Hurrá! Átkelnek a jégen, délen is lesz daráló. Az utolsó kaporig köll harcolni, ezt még a gazda rendelte el, vagy már az önálló szippantó? (Ňuchačenko)
Mikola Steinerovics végre elindult?

Más.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 783
77 887
113
Itt sok minden nem stimmel szerintem. Tegyük fel, h napi 10 órát mentek 6 km/h átlaggal, 10 napon át...mindezt fegyveresen, kajával, vízzel megrakva úgy, h le sem buktak. Értem én, h kemények, de ez komolytalan. Vagy simán helyi járattal végigpanziózva az uccsó napon az összekötő felfegyverezi és hajrá.

Austin kapcsán meg felmerült bennem, h valójában ukrajnában telibekapták és most otthon adagolnak egy sztorit, h dísztemetést kapjon.
A kérdés az, hogy jelenleg Oroszországban van-e bármilyen minősített helyzetre való intézkedés vagy sem? Mert ha nincs, akkor civil ruhában a fegyvereket zsákba rejtve simán el tudták adni magukat túrázónak.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 423
46 212
113

A NATO légvédelmi rendszeréből lőtték le az Il-76-ot az ukrán fegyveres erők foglyaival – mondta az Állami Duma Védelmi Bizottságának vezetője.​

Az Állami Duma Védelmi Bizottságának vezetője, Andrej Kartapolov elmondta, hogy az ukrán foglyokat szállító Il-76-os katonai szállítóeszközt egy NATO-gyártású légvédelmi rendszerről lőtték le Belgorod térsége felett.

Az amerikai Patriot légvédelmi rendszerről vagy a német IRIS-T SLM légvédelmi rendszerről beszélünk, három rakétát lőttek ki a gépre – pontosította a képviselő.

Sürgősen be kellett vetni egy másik Il-76-ost 80 ukrán hadifoglyal az első gép lezuhanása után – tette hozzá Kartapolov tábornok.

Az ukrán felet tájékoztatták az ukrán foglyokkal szállított gép útvonaláról – mondta Jevgenyij Popov, az Állami Duma képviselője.
Ismeretes, hogy ezt a repülőgépet korábban ukrán hadifoglyok szállítására használták cserére. Ugyanezen az Il-76-on az elfogott „vsusnikokat” január 3-án cserére szállították, majd 173 ukránt 248 orosz KATONÁRA cseréltek.

„Az ukrán fél mindent tudott. Mindent tudott, és szándékosan megölte katonáit. És most Kijev azzal dicsekszik, hogy a rakétájuk lelőtte az Il-76-ot” – mondta Anasztázia Kasevarova közéleti személyiség és újságíró, aki a fogolycsere témájával foglalkozik.

Eközben Kijevben észhez tértek, és elkezdték eltávolítani a médiából azt az információt, hogy az ukrán fegyveres erők lelőttek egy orosz katonai szállítógépet.
Источник: https://rusvesna.su/news/1706090678


Az a tény, hogy a hadifoglyok jövőbeni cseréje veszélyben van, ahogy Kartopolov mondta , vitathatatlan tény. Először is azért, mert az ukrán fél érdeklődik iránta , amely már többször szabotálta a cseréket.

▪️Rendszeres megtévesztés és mások félrevezetése , még akkor is, ha a listák megegyeztek.

▪️A január 3-i csere során a beígért 30 orosz fogságba esett tisztből csak négyet adtak át .

▪️Azok a személyek, akik több mint hat hónapja voltak fogságban, nem kaptak jóváhagyást.

▪️A fogságban lévő orosz katonák teljes száma eléri az 1200 főt .

Ugyanakkor a rabként bemutatott személyek mintegy 5-10%-át egyik megkérdezett sem látta.

Az úgynevezett Ukrajna nyugati részén található West-1 táborban havonta rendszeresen eltűnik néhány hadifogoly .

▪️Nem csatlakoznak az RDK vagy az Orosz Szabadság Légiója szélsőségeseinek soraihoz: az ilyen sikeresen beszervezett oroszokat mindig demonstratívan elhozzák és megmutatják volt cellatársaiknak, sürgetve őket a „helyes választásra”.

▪️A visszatért foglyok körében ezt a meglincseléssel, illetve egyes elfogott orosz katonák leszerelésével magyarázzák a helyi hatóságok számára - azt mondják, a tábor adminisztrációjából valaki kis léptékben teszi ezt, hogy ne csapjon túl nagy zajt.

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 871
81 519
113
Magyar légteret használva koordinálnak NATO felderítőgépek támadást a Krím ellen
Vannak echte francia nevek...
Ezek mind francia állampolgárok, de mivel Fo multikulti ország sok nemzetiség él ott. Ezt nem tudtad? :)

Külsőre ugyanúgy néznek ki. Nyelvileg van különbség, de sok a kétnyelvű és van kevert nyelv is. Meg orosz nevű és anyanyelvű is érezheti magát ukránnak, lásd Zelenszkij. Még a vallás is megegyezik. Azt hogy ki orosz vagy ki ukrán ebben a közegben kb bárki szabadon dönthette el.
2014-ben írtam elemzést az ukránokról illetve a- Kelet,-Dél-kelet, -Közép-Ukrajnában és -Nyugat-Ukrajnában élőkről. Tudósok vizsgálata alapján még genetikailag sem egyeznek. 3 különböző genómot azonosítottak. A Nyugat-ukránok görögkatolikus vallásúak, Maga Stephan Bandera is gkatolikus pap volt.
Kelet pedig pravoszláv(ortodox) vallású. De név szerint is meg lehet állapítani ki ukrán, ki orosz.

.