[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 503
90 075
113
Az ukrán fegyveres erők nagyszámú hadoszlopa tart Herszon régió felé.

Nyikolajev város lakói, és az orosz partizánok arról számoltak be, hogy az ukrán fegyveres erők nagyszámú hadoszlopa tart Herszon régió felé.

Nyikolajev lakosai információkat osztanak meg az ukrán fegyveres erők csapatainak tömeges mozgásáról az ukrán hatóságok ellenőrzése alatt álló Herszon régió Sznyigirevszkij kerülete felé.

Ezenkívül Jurij Barbasov, a Herszoni Regionális Duma helyettese szerint az ukrán fegyveres erők új egységeit képezik ki Nyikolajevben.

Azt is megjegyezték, hogy a város lakói hallják a közeli gyakorlótereken zajló katonai gyakorlatok hangját.

Hurrá! Átkelnek a jégen, délen is lesz daráló. Az utolsó kaporig köll harcolni, ezt még a gazda rendelte el, vagy már az önálló szippantó? (Ňuchačenko)
Mikola Steinerovics végre elindult?

Más.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 271
81 658
113
Itt sok minden nem stimmel szerintem. Tegyük fel, h napi 10 órát mentek 6 km/h átlaggal, 10 napon át...mindezt fegyveresen, kajával, vízzel megrakva úgy, h le sem buktak. Értem én, h kemények, de ez komolytalan. Vagy simán helyi járattal végigpanziózva az uccsó napon az összekötő felfegyverezi és hajrá.

Austin kapcsán meg felmerült bennem, h valójában ukrajnában telibekapták és most otthon adagolnak egy sztorit, h dísztemetést kapjon.
A kérdés az, hogy jelenleg Oroszországban van-e bármilyen minősített helyzetre való intézkedés vagy sem? Mert ha nincs, akkor civil ruhában a fegyvereket zsákba rejtve simán el tudták adni magukat túrázónak.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113

A NATO légvédelmi rendszeréből lőtték le az Il-76-ot az ukrán fegyveres erők foglyaival – mondta az Állami Duma Védelmi Bizottságának vezetője.​

Az Állami Duma Védelmi Bizottságának vezetője, Andrej Kartapolov elmondta, hogy az ukrán foglyokat szállító Il-76-os katonai szállítóeszközt egy NATO-gyártású légvédelmi rendszerről lőtték le Belgorod térsége felett.

Az amerikai Patriot légvédelmi rendszerről vagy a német IRIS-T SLM légvédelmi rendszerről beszélünk, három rakétát lőttek ki a gépre – pontosította a képviselő.

Sürgősen be kellett vetni egy másik Il-76-ost 80 ukrán hadifoglyal az első gép lezuhanása után – tette hozzá Kartapolov tábornok.

Az ukrán felet tájékoztatták az ukrán foglyokkal szállított gép útvonaláról – mondta Jevgenyij Popov, az Állami Duma képviselője.
Ismeretes, hogy ezt a repülőgépet korábban ukrán hadifoglyok szállítására használták cserére. Ugyanezen az Il-76-on az elfogott „vsusnikokat” január 3-án cserére szállították, majd 173 ukránt 248 orosz KATONÁRA cseréltek.

„Az ukrán fél mindent tudott. Mindent tudott, és szándékosan megölte katonáit. És most Kijev azzal dicsekszik, hogy a rakétájuk lelőtte az Il-76-ot” – mondta Anasztázia Kasevarova közéleti személyiség és újságíró, aki a fogolycsere témájával foglalkozik.

Eközben Kijevben észhez tértek, és elkezdték eltávolítani a médiából azt az információt, hogy az ukrán fegyveres erők lelőttek egy orosz katonai szállítógépet.
Источник: https://rusvesna.su/news/1706090678


Az a tény, hogy a hadifoglyok jövőbeni cseréje veszélyben van, ahogy Kartopolov mondta , vitathatatlan tény. Először is azért, mert az ukrán fél érdeklődik iránta , amely már többször szabotálta a cseréket.

▪️Rendszeres megtévesztés és mások félrevezetése , még akkor is, ha a listák megegyeztek.

▪️A január 3-i csere során a beígért 30 orosz fogságba esett tisztből csak négyet adtak át .

▪️Azok a személyek, akik több mint hat hónapja voltak fogságban, nem kaptak jóváhagyást.

▪️A fogságban lévő orosz katonák teljes száma eléri az 1200 főt .

Ugyanakkor a rabként bemutatott személyek mintegy 5-10%-át egyik megkérdezett sem látta.

Az úgynevezett Ukrajna nyugati részén található West-1 táborban havonta rendszeresen eltűnik néhány hadifogoly .

▪️Nem csatlakoznak az RDK vagy az Orosz Szabadság Légiója szélsőségeseinek soraihoz: az ilyen sikeresen beszervezett oroszokat mindig demonstratívan elhozzák és megmutatják volt cellatársaiknak, sürgetve őket a „helyes választásra”.

▪️A visszatért foglyok körében ezt a meglincseléssel, illetve egyes elfogott orosz katonák leszerelésével magyarázzák a helyi hatóságok számára - azt mondják, a tábor adminisztrációjából valaki kis léptékben teszi ezt, hogy ne csapjon túl nagy zajt.

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 276
83 500
113
Magyar légteret használva koordinálnak NATO felderítőgépek támadást a Krím ellen
Vannak echte francia nevek...
Ezek mind francia állampolgárok, de mivel Fo multikulti ország sok nemzetiség él ott. Ezt nem tudtad? :)

Külsőre ugyanúgy néznek ki. Nyelvileg van különbség, de sok a kétnyelvű és van kevert nyelv is. Meg orosz nevű és anyanyelvű is érezheti magát ukránnak, lásd Zelenszkij. Még a vallás is megegyezik. Azt hogy ki orosz vagy ki ukrán ebben a közegben kb bárki szabadon dönthette el.
2014-ben írtam elemzést az ukránokról illetve a- Kelet,-Dél-kelet, -Közép-Ukrajnában és -Nyugat-Ukrajnában élőkről. Tudósok vizsgálata alapján még genetikailag sem egyeznek. 3 különböző genómot azonosítottak. A Nyugat-ukránok görögkatolikus vallásúak, Maga Stephan Bandera is gkatolikus pap volt.
Kelet pedig pravoszláv(ortodox) vallású. De név szerint is meg lehet állapítani ki ukrán, ki orosz.

.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Háború vagy béke

Útelágazáshoz érkezett Európa. Végre a kezébe veszi a sorsát, és a saját érdekeit szem előtt tartva elkezd egy új, stabilitást ígérő biztonsági rendszerben gondolkodni, vagy egy új hidegháború, a militarizáció felé vezető, a háború eszkalálódásához vezető úton indul. A jelenlegi hiszterizálás, az orosz veszély felnagyítása rossz irány, játék a tűzzel.

„Csavartak hát a kommunikációs guruk egyet a dolgon, a győzelmi fanfárok elhallgattak, helyette meghúzták a vészharangokat, és most már jobb híján Ukrajna vereségével, Oroszország győzelmével riogatnak. A tűzzel játszanak, de a következményekkel nem nagyon törődik senki. A cél szentesíti az eszközt, a <nemes cél> pedig a mozgósítás”

„Ha nem szavazzátok meg a segélycsomagot, akkor Putyin győz, és a szabad világ is veszélybe kerül. Hát ezt akarjátok?!”

„S az orosz veszély felnagyítása mögött álló taktikai okokat még sorolhatnánk, ám érdemes szélesebb kontextusba is helyezni ezt a hiszterizálást, és az emögött meghúzódó üzeneteket”


Európának kellene már észbe kapnia, hiszen neki elemi érdeke a kontinens biztonságának megerősítése


Véget ér a háború 2024-ben?


Miközben a közel-keleti háború dúl, Ukrajnában szinte reménytelenné vált, és véresen elmérgesedett a helyzet. A nyugati fegyverszállítások nem hozták meg a remélt sikert. Milyen jövőbeli forgatókönyvek rajzolódnak ki? És hogyan kell besorolni ezt a háborút a globális hatalmi struktúrában? Alexander Rahr írása, Péli Éva fordítása.

„Ukrajna elvérzik. Állampolgárainak milliói hagyták el az országot, hadseregében hiányoznak a katonák és a fegyverek, a katonaköteleseket erőszakkal toborozzák, ami viszont csökkenti a csapatok harci erejét és morálját”

„Volodimir Zelenszkij elnök követeléseire, hogy a Nyugat szállítson egyre hatásosabb fegyvereket, már nem figyelnek. A nyugati haditechnikai eszközök nem bizonyultak sikeres csodafegyvereknek. A nyugati arzenál nagy részét az orosz fegyveres erők megsemmisítették”




KAPOR NÉPMESÉK:

MÉG MINDIG A BABIJ ELLENTMONDÁS:


Az Ukrajna által ellenőrzött területre visszatérve Oleg Babij ezredes felderítő csoportja csapdába esett, és egyenlőtlen harcba keveredett az orosz megszállókkal.

Ebben a csatában, 2023. augusztus 30-án, miközben fedezte harcostársai visszavonulását, Oleg Babij ukrán felderítő alezredes halálos sebet kapott és meghalt.

Ukrajna által ellenőrzött területen ― nem ellenőrizték marha rosszul?
orosz megszállók ― vagy orosz felderítők, orosz partizánok?
csapdába esett ― a legnagyobb a társait fedezte, máshol ezt nem a parancsnok ezredesek csinálják.



Az oroszok figyelmeztettek az ukrán terroristák gyerekekhez intézett telefonhívásaira


Az Orosz Föderáció Legfőbb Ügyészsége újabb provokációkra figyelmeztetett ukrán részről. Az orosz felügyeleti hivatal gyermekeket intézett telefonhívásokról számolt be azzal a céllal, hogy lakóépületekben robbanást idézzenek elő.

Mint a kiadványban szerepel, ismeretlenek kiskorúak telefonjait hívják, üzeneteket hagynak az azonnali üzenetküldőkön és a közösségi oldalakon.

Emiatt javasoljuk a szülőknek, hogy beszéljék meg gyermekeikkel a háztartási gázkészülékek kezelésének biztonsági szabályait, valamint óvakodjanak az idegenekkel való internetes és telefonos kommunikációtól.

Az ügyészek sürgősen intézkednek a nagykorúságot el nem érő személyek negatív befolyásolásának megakadályozására.

Ezt is a nagy stratéga (kokós ripacs) ötlötte ki Banderisztán megmentésére? Ez már kabaré! Ja, annak gyönge.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 502
14 634
113

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Ukrán média reggel:

Harcosaink 2-szer körbegyalogolták a földet, és embertelen körülmények között, életüket kockáztatva, lelőttek egy orosz utasszállítót.

Orosz média:

A gépen ukrán hadifoglyokat szállítottak.

Ukrán média délután:

Nem lőttünk le semmit, aljas rágalom, csak megerősítjük, hogy lezuhant egy gép.


Lada, kialudt a lángocska. A T72-es egy lőszerraktár volt, komolyan? És nem robbant fel? Nagyon vergődsz látom...
Ez meg egyenesen gyász... Komolyan erre élvezkedtek? Ha odament volna valaki felrúgni az is többet ért volna.
Petárdákat cipelt a drón? Nulla kár a Silokban. Fel kell állítani, oszt ennyi.

A videóid nagy része vagy hamisítvány, vagy nulla értékű támadások felvételei, pusztító erejű csapásnak beállítva.
Ne vergődjetek, ha naponta 100-szor ennyi támadás( hamis sikerről) tudnál videókat prezentálni, már akkor is késő lenne.
 

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
716
3 138
93
A repulo az információk szerint pont Szentpétervár félé repult, amikor le volt love, szoval valószinutlen, hogy foglyok voltak a fedélzeten.

De amúgy kellet volna tényleg fogolycserének lennie, amit az oroszok lefújtak:


Az elozo repulési adatok szerint valószinubb, hogy fegyverek voltak rajta:

Iránból Oroszországba repült szaudi és egyiptomi légtéren keresztül. És amúgy meg Szentpétervár felé repült. Hát persze.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 332
13 029
113
Ukrán média reggel:

Harcosaink 2-szer körbegyalogolták a földet, és embertelen körülmények között, életüket kockáztatva, lelőttek egy orosz utasszállítót.

Orosz média:

A gépen ukrán hadifoglyokat szállítottak.

Ukrán média délután:

Nem lőttünk le semmit, aljas rágalom, csak megerősítjük, hogy lezuhant egy gép.



Lada, kialudt a lángocska. A T72-es egy lőszerraktár volt, komolyan? És nem robbant fel? Nagyon vergődsz látom...

Ez meg egyenesen gyász... Komolyan erre élvezkedtek? Ha odament volna valaki felrúgni az is többet ért volna.
Petárdákat cipelt a drón? Nulla kár a Silokban. Fel kell állítani, oszt ennyi.

A videóid nagy része vagy hamisítvány, vagy nulla értékű támadások felvételei, pusztító erejű csapásnak beállítva.
Ne vergődjetek, ha naponta 100-szor ennyi támadás( hamis sikerről) tudnál videókat prezentálni, már akkor is késő lenne.
Lada,és pali által idehozott nafos videókon akkorát robbannak a haditechnikák mintha mindegyik egy FAB-500-at kapott volna.Ők ezért kapják az eklézsiát,hogy ezt terjesszék,csak ez nem a momentumos libsi közönség itt,hogy megeszik az orosz gyűlölettel fröcsögve.