[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 683
86 197
113
Jó nézni a kínlódásotokat szerte a világban jelen pillanatban.Elfogyott a pénz,ahogy szokták mondani MIBŰ .A világ már nem sokáig lesz vevő az ész nélkül nyomtatott dollárra.Ezt a háborút lehet az Adgyevkai bekerítés fogja lezárni.Ez az Ukrán morálra hatalmas gyomros lesz.Európában az úgynevezett politikusok már visszakoznak,csak a mai híreket nézegesd.A front összeomlása beindult.

„Sok halál jön, és globális kudarc. A front valahol össze fog omlani”​

 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 999
15 480
113

Mi van ha ez egy kommunikációs elterelő művelet egy utolsó nagyobb ukrán támadási próbálkozás előtt? Amikor tényleg mindent egy lapra feltéve bepróbálkoznak azzal, amilyük még van. Az M1-sek még megvannak, elvileg az F16-osra is megvan már a személyzet.

Tavaly fullban tolták a kretént, amikor gyakorlatilag nyíltan beszéltek a támadásról, így az oroszoknak bőven volt idejük felkészülni. Most pont az ellenkezőjét próbálják elhitetni, hogy teljesen kimerültek.

A művelet nyitánya szerintem egy krími híd elleni akció/robbantás lehet.

Az is lehet, hogy Zaluzsnijt is emiatt vonják látványosan a háttérbe, miközben ő tervezi és vezeti majd a műveletet.

Amolyan Kyle/Cartman féle szerb-zsidó dupla blöff,
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 031
82 413
113
AZ OROSZOK KIKAPCSOLTAK AZ ELLENSÉG STARLINK RENDSZERÉT. A NATO-parancsokért most galambokat kell küldeni.

Az orosz hadsereg képes volt letiltani az amerikai Starlink műholdrendszert Avdeevkában ellenségük számára. Most a NATO-parancsokat a régi módon kell elküldeni – akár hírvivővel, akár postagalambokkal, mint az első világháború idején.

Az orosz csapatok meg tudták szakítani az ellenséges kommunikációt Avdejevka térségében, ahol jelenleg a leghevesebb harcok zajlanak. A Square-harcosoknak problémái voltak a Starlink Internettel. Vagy egyáltalán nem, vagy nagyon lassan – 0,5 Mbit/s sebességgel – működik. Ilyen feltételek mellett semmilyen adatot nem lehet továbbítani.

Ennek eredményeként megszakadt az ellenség kommunikációja a parancsnoksággal és a NATO „partnereivel”. Jellemzően a mesterek parancsait és hírszerzését a központi parancsnokság fogadta, és Starlink-en keresztül továbbította a földi parancsnokságra, és onnan vezetékes telefonvonalakon vagy hírnökökön keresztül jutott el az információ a frontvonalhoz. A Starlink leállása megszakította ezt a láncot.

Most a parancs továbbításához a parancsnokoknak vagy 20 km-nél nagyobb távolságra kell küldeményt küldeniük, vagy NATO kommunikációs rendszereket kell használniuk, amelyeket az oroszoknak nem okoz gondot elfogni. A rendszeres mobilinternet ajándék az orosz hírszerzésnek is.

Információk szerint Orekhov körzetében is kikapcsolták a Starlinket. Ezenkívül az oroszok, miután elfogták egy amerikai műhold jelét, nagyszámú ellenséges főhadiszállást és irányítópontot tudtak azonosítani és megsemmisíteni.

Avdeevkában az ellenségeskedés is felerősödött az amerikai internet leállásának hátterében. A nap folyamán körülbelül 100 támadást hajtottak végre ott siklóbombákkal, amelyek képesek bunkereket rombolni. Ez arra utalhat, hogy ezen a frontszakaszon a jelelfogás segítségével sikerült felderíteni az ellenséges irányítópontokat.

Feltételezések szerint a kommunikációs áramszünet az orosz elektronikus hadviselési rendszerek miatt következett be. Ukrajna internetezői is úgy vélik, hogy Elon Musk amerikai milliárdos, aki a Starlink tulajdonosa, együtt játszhat az oroszokkal. A múltban már meghiúsított egy Krím elleni támadást azzal, hogy megszakította a kommunikációt a szabotőrökkel. Muskot gyakran vádolják azzal, hogy szimpatizál Oroszországgal, mivel bírálja a kijevi rezsimet finanszírozó amerikai demokratákat, és a Krím oroszként való elismerésére is felszólított.

De ez még nem minden. A szomszédos országban olyan pletykák kezdtek el terjedni, hogy maga Oroszország szerezte meg a Starlink műholdas kommunikációs rendszert az Egyesült Arab Emírségektől. Ennek az információnak a megerősítése azonban még nem érkezett meg.

A témához kapcsolódik:

Elon Musk elkezdte a Starlink kommunikációs rendszerekkel ellátni az orosz hadsereget:

Több mint 10 orosz online áruház kezdte meg az amerikai Starlink műholdas hálózat előfizetői vevőkészülékeinek értékesítését. Ellentétben a tavalyi nem aktivált Starlink készülékek egyszeri értékesítésével, ezúttal az Orosz Föderációba történő szállítások nagykereskedelmi léptékűek, és a készletek aktivált fiókkal rendelkeznek, és az ára legalább fele olyan alacsony, mint a tavalyié.

A Starlink hálózat nem működik az Orosz Föderációban, de jele elérhető új területeken és a Krím-félszigeten. A kereskedők nem titkolják, hogy a Starlink készleteket az SVO résztvevőinek címezték, és nagy mennyiségben vásárolják fel őket.


Más

4 FAB-500M62 UMPK indítása Avgyejevkára

 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Mi előzte meg az ukrán fegyveres erők állásainak bombázását Avdejevkában

A hét elején az Ukrán Fegyveres Erők Avdejevkában lévő csoportját ultimátum elé állították.
Az orosz katonaság 24 órát adott, hogy önként tegye le a fegyvert, és békés úton hagyják el az erődített területet.

Az ukrán fegyveres erők azonban figyelmen kívül hagyták az ultimátumot, amely után az orosz légierő harci küldetéseket fog végrehajtani.
Napok voltak a döntésre. Tegnap letelt az idő, nem érkezett válasz.

Február 8-án éjjel az orosz légierő 50 masszív bombázást hajtott végre FAB-500 és FAB-1500 siklóbombákkal, az ukrán fegyveres erők megerősített területére.

Lehetséges, hogy az orosz parancsnokság ismét felszólítja az ellenséget, hogy tegyék le a fegyvert.
Ha megtagadják, a kivégzés folytatódik.

A helyszínről származó jelentések szerint az ukrán fegyveres erők avdejevkai csoportjának nemcsak a bombák, hanem a hideg miatt is nehezen megy, soraiban sok a fagysérült katona.
Ahogy az egyik harcos a közösségi oldalakon írta, „még kiszámítani is nehéz az ellenség veszteségeit”. „A védelem menet közben épül fel, ahol szakadozik. És már mindenhol szakad” – mondta a katona.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 724
28 357
113

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Szirszkij lett az utódja
Szirszkij a mészáros aki Bakmutnál nem akarta kivonni a csapatokat,Zalusnij meg igen.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 969
5 938
113
Az is a nyugati szabadságot bizonyítja hogy ez elkészülhetett. Oroszország egy hasonló árulásért megöletné az újságírót.

Tudnál konkrét megtörtént esetet is említeni vagy megint csak elméleteket fabrikálsz?

De tudod mit mondok én párat NYUGATABBRÓL.
Lyra McKee 2019
Jill Dando 1999
vagy ott a szlovák oknyomozó újságíró esete
vagy az orosz újságíró esete Kijevben 2018-ban
vagy csak keress rá neten, hogy amcsiban hányszor történt meg vagy a világban

Ne érts félre nem azt mondom, hogy ez nem történik meg Oroszországban, de te azt sugallod, hogy ezt elképzelhetetlen nyugaton
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 068
24 298
113
Az is a nyugati szabadságot bizonyítja hogy ez elkészülhetett. Oroszország egy hasonló árulásért megöletné az újságírót.
Az amerikai fősodor média válaszul nemzetbiztonsági kockázatként bélyegezte meg Carlsont, az ukrán Mirotvorec pedig felvette a „halállistájára”.

Pedig Tucker Carlson nem tett mást, csak amit egy újságírónak tennie kell, meghallgatta a másik felet is.

a fenti sorok melyik része nem világos ?
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 116
7 009
113
Az is a nyugati szabadságot bizonyítja hogy ez elkészülhetett. Oroszország egy hasonló árulásért megöletné az újságírót.

Tudnál konkrét megtörtént esetet is említeni vagy megint csak elméleteket fabrikálsz?

De tudod mit mondok én párat NYUGATABBRÓL.
Lyra McKee 2019
Jill Dando 1999
vagy ott a szlovák oknyomozó újságíró esete
vagy az orosz újságíró esete Kijevben 2018-ban
vagy csak keress rá neten, hogy amcsiban hányszor történt meg vagy a világban

Ne érts félre nem azt mondom, hogy ez nem történik meg Oroszországban, de te azt sugallod, hogy ezt elképzelhetetlen nyugaton

Ejnye, szegény Gonzalo Lira amerikai újságíró még egy hónapja sincs hogy meghalt és már nem is emlékszik rá senki?:

"Tucker Carlson sztárújságíró megerősítve a hírt, felhívta a figyelmet arra, hogy Gonzalo Lira apja jelezte, fia 55 évesen halt meg egy ukrán börtönben, ahol a Zelensky- és Biden-kormányok bírálata miatt tartották fogva. Gonzalo Lira amerikai állampolgár volt, de a Biden-adminisztráció egyértelműen támogatta bebörtönzését és kínzását. Néhány héttel ezelőtt beszéltünk az apjával, aki azt jósolta, hogy fiát megölik."

Tehát Meszike, ennyit a "nyugati szabadság" bizonyításáról. Ekkora egy öngólt édes istenem ...
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:
  • The war in the US greatest ally continues. Day 125
  • Killed drones. Pioneered in Ukraine (The Economist)
  • Presidential election in Azerbaijan
  • 941 civilians still live in Avdeevka
  • The kike's minions to rename even more streets in Odessa. Newspeak is always good for goyim
  • Polish farmers to resume antisemitic border blockade starting Monday
  • The kike's minions promise goyim not to send out draft notices via the goy spyware (aka "Diia" app)
  • The kike's minions renamed an avenue in Kiev. More newspeak is always good for goyim
  • Evil Russians are antisemiticly using Starlink in Ukraine
  • Ukraine should not expect much progress on its membership bid at the upcoming NATO summit (Politico) Oy vey, so antisemitic
  • WOMEN OF THE KOSMACH VILLAGE STRIKE BACK! They antisemitcily did not let the kike's goon to draft their men claiming that the jew has not yet declared a war. Damn, NAFO allegedly claimed that this war was like "Avengers" but I looks way more like "Hunger Games"...
  • Putin talked with Xi Jinping over the phone
  • The kike's minions renamed 2 more streets in Lviv
  • FRONT-LINE UKRAINIAN INFANTRY UNITS REPORT ACUTE SHORTAGE OF SOLDIERS (The WP) Oy vey!
  • The jew probably has already fired his goon Zaluzhnyi
  • MORE (((CHECKPOINTS))) IN KIEV. Goyim seethe
  • Professional soldiers from Colombia fight for the jew in Ukraine (The AP)
  • Dementia Joe confuses European leaders, swaps Kohl and Merkel (Bloomberg)
  • TUCKER CARLSON TO RELEASE HIS ANTISEMITIC INTERVIEW TONIGHT
  • A GOY DROWNED IN THE PRUT RIVER TRYING TO ESCAPE THIS INSANE, JEWISH DYSTOPIA TO ROMANIA
  • Only 41% of goyim believe that the country is heading in the right direction. 38% believe that it's not
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 092
2 902
113
Tudnál konkrét megtörtént esetet is említeni vagy megint csak elméleteket fabrikálsz?

De tudod mit mondok én párat NYUGATABBRÓL.
Lyra McKee 2019
Jill Dando 1999
vagy ott a szlovák oknyomozó újságíró esete
vagy az orosz újságíró esete Kijevben 2018-ban
vagy csak keress rá neten, hogy amcsiban hányszor történt meg vagy a világban

Ne érts félre nem azt mondom, hogy ez nem történik meg Oroszországban, de te azt sugallod, hogy ezt elképzelhetetlen nyugaton

Érdemes összehasonlítani hol tart az az újságírónő aki a guantanamoi szemetségeket nyilvánosságra hozta, meg azok akik a csecsenföldi-grúziai szemetségekről írtak.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 571
47 690
113
Csütörtökön a tárgyalások eredményeként 100 orosz katona került vissza, akik életveszélyben voltak, miközben ukrán fogságban voltak– közölte az orosz védelmi minisztérium.
Cserébe az ukrán fegyveres erők 100 hadifoglyát szállították át.


Zaluzsnij a Zelenszkijjal való találkozóról is posztolt üzenetet.
Az ukrán fegyveres erők főparancsnoka nem jelentette be lemondását, de a "szemlélet- és stratégiaváltásról" és "az új valósághoz való alkalmazkodásról" írt.
Emellett kijelentette, hogy "büszke mindazokra, akik az ukrán fegyveres erők részei".
Úgy tűnik, hamarosan új főparancsnoka lesz az ukrán fegyveres erőknek.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
GFuYyp7XkAANmwo
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 752
9 087
113
Mi is volna ebben az árulás? Tán meg is sértett valamilyen törvényt, vagy megint félrebeszélsz szokásod szrint?
És azt is állítod, hogy ha egy orosz újságíró az amcsi elnökkel készítene interjút, akkor megölnék a sajátjai? Biztos ezeket a szavakat akartad használni?
Az oroszok árulásnak vennék ha az ellenség propagandáját próbálnád terjeszteni az orosz nyilvánosságban. Bár nagyon nincs is orosz nyilvánosság amit nem az állam irányít.
Jó nézni a kínlódásotokat szerte a világban jelen pillanatban.Elfogyott a pénz,ahogy szokták mondani MIBŰ .A világ már nem sokáig lesz vevő az ész nélkül nyomtatott dollárra.Ezt a háborút lehet az Adgyevkai bekerítés fogja lezárni.Ez az Ukrán morálra hatalmas gyomros lesz.Európában az úgynevezett politikusok már visszakoznak,csak a mai híreket nézegesd.A front összeomlása beindult.
Nem most lett megszavazva a bölcs vezérünk által is 50 milliárd euró? Az USA meg végkép tele van pénzzel. Többet költenek a hadseregre mint a következő 8 ország ÖSSZESEN!

Adgyevka a következő Bahmut? De már Bahmut is a következő Szeverodonyeck volt...
Majd akkor dumálj, ha Biden vágatlan interjút ad az RT-nek.
Az RT Moszkva irányítása alatt áll. Tucker Carlson nem áll Washington irányítása alatt.
Tudnál konkrét megtörtént esetet is említeni vagy megint csak elméleteket fabrikálsz?

De tudod mit mondok én párat NYUGATABBRÓL.
Lyra McKee 2019
Jill Dando 1999
vagy ott a szlovák oknyomozó újságíró esete
vagy az orosz újságíró esete Kijevben 2018-ban
vagy csak keress rá neten, hogy amcsiban hányszor történt meg vagy a világban

Ne érts félre nem azt mondom, hogy ez nem történik meg Oroszországban, de te azt sugallod, hogy ezt elképzelhetetlen nyugaton
Nyugaton folyamatosan hallani rendszerkritikát. Oroszországban ilyen megfogalmazni tényleg életveszélyes. Pontosan tudjátok ti is hogy az orosz nyilvánosság mennyivel szabályozottabb, csak nektek így jó mert azt gondoljátok hogy titeket sose nyomna el az a rendszer.

Ezt találtam: https://rsf.org/en/1668-journalists-killed-past-20-years-2003-2022-average-80-year

E szerint Európában messze Oroszország és Ukrajna vezet. Itt most az lehet kérdés hogy kik ölették meg őket, mert Ukrajna esetében játszik az is hogy még az oroszbarát kormányok alatt vagy pedig a harci cselekmények közben haltak meg az újságírók.
Az amerikai fősodor média válaszul nemzetbiztonsági kockázatként bélyegezte meg Carlsont, az ukrán Mirotvorec pedig felvette a „halállistájára”.

Pedig Tucker Carlson nem tett mást, csak amit egy újságírónak tennie kell, meghallgatta a másik felet is.

a fenti sorok melyik része nem világos ?
Igen, és? Meg tudja csinálni? Meg!
Ejnye, szegény Gonzalo Lira amerikai újságíró még egy hónapja sincs hogy meghalt és már nem is emlékszik rá senki?:

"Tucker Carlson sztárújságíró megerősítve a hírt, felhívta a figyelmet arra, hogy Gonzalo Lira apja jelezte, fia 55 évesen halt meg egy ukrán börtönben, ahol a Zelensky- és Biden-kormányok bírálata miatt tartották fogva. Gonzalo Lira amerikai állampolgár volt, de a Biden-adminisztráció egyértelműen támogatta bebörtönzését és kínzását. Néhány héttel ezelőtt beszéltünk az apjával, aki azt jósolta, hogy fiát megölik."

Tehát Meszike, ennyit a "nyugati szabadság" bizonyításáról. Ekkora egy öngólt édes istenem ...
Ha választanod kéne hogy hol bírálnád nagy nyilvánosság előtt a háborút az a nyugati világ volna vagy Oroszország? Nem azt állítom hogy nyugaton nincsenek problémák, csak a mértéke a kérdés. Miért nem egy orosz ellenzéki csinál interjút nagy nyilvánosság előtt egy nyugati vezetővel?
van valami bájos abban hogy az orosz anyanyelvű zelenszkij ma kirugta a hadsereg ukrán anyanyelvű főparancsnokát, és kinevezett a helyére egy oroszországi születésű oroszt
Ja. Tényleg durva az oroszok elnyomása Ukrajnában.