[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 049
28 417
113
Az Ukrán Fegyveres Erők új főparancsnokának, Szirszkijnek az lesz a feladata, hogy ellenőrzést végezzen a mozgósítottak körében, és derítse ki, hol vannak az emberek

Zelenszkij irodavezetőjének tanácsadója, Podoljak elmondta, hogy 300 ezer ukrán harcos van a fronton, a mozgósítottak száma eléri az egymilliót, de senki sem tudja, hol vannak és mit csinálnak.

@kedmi

HIHIHIHIHI!!!!!!!
Húgomat idézném: Ők már Biden szavazók.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 286
79 018
113

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 757
56 110
113
Két nappal ezelőtti térkép. Akkor vitték el a vasúti hidat ami ezen a csúcs. Azóta már tegnap reggel is lejjebb voltak, kb 300 m-re az úttól.
Tegnap éjjel jöttek ki olyan hírek hogy elérte az utat. Jelenleg az Avdejevszkij Avtobaza és az Azs benzinkút közti kb 200m-es szakaszon folyik a küzdelem.
48.153320,37.720240
A maradék ukran/Nato harcosoknak harom lehetősége van, vagy megpróbálják és mind nekimennek az oroszoknak a "sutigyar" irányába, kb 50% halott, vagy vesszofutas a mezőkön át szintén 50% halottal, vagy hívják a Volgat és 100% életben marad.

Mindeközben Ukraina franciaországi nagykövetségenel...

Macskakkal gyűjtenek pénzt az ukrán katonák. Szegény Dawn kóros gyerekert mennyit adnának ha nyugaton látnak? Csoda hogy még el,bár szerintem már nincs ott hó, egy hónapja láttam már filmen, nagyon félt a lovesektol.


Leopold 2A5-on gyakorolnak az orosz dronkezelok.

Leopold 2A5. :)
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
Itt egy újabb Himars ! Mi a hiba a képen ? Megsúgom ! Hogy ukrajnában van használható reptér! És légi forgalom
GGAkt9nXIAEmJwD
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 304
33 311
113

első hozzászólás:
"1. Csak kérdezem, hogy tényleg lakóházak között kell tárolni 3800 (?) tonna üzemanyagot?
2. Ezt a drónt még véletlenül sem tudta lelőni a hős ukrán légvédelem.
3. Miért érzem úgy, hogy ez nem egyszerű benzinkút volt, hanem megint csak a civil lakosság közé telepített katonai üzemanyag tároló?"
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 993
82 234
113
Egymillió embert mozgósítottak Ukrajnában, és 200-300 ezren vannak a fronton - Podolyak

Kiderül, hogy a kijevi hatóságok 700-800 ezer embert veszítettek. Most pedig azt követelik, hogy az ukrán fegyveres erők új parancsnoka, Szirszkij végezzen auditot, és derítse ki, hová mentek(lettek) az emberek.

 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 009
1 609
113
Egymillió embert mozgósítottak Ukrajnában, és 200-300 ezren vannak a fronton - Podolyak

Kiderül, hogy a kijevi hatóságok 700-800 ezer embert veszítettek. Most pedig azt követelik, hogy az ukrán fegyveres erők új parancsnoka, Szirszkij végezzen auditot, és derítse ki, hová mentek(lettek) az emberek.

AZért vegyük figyelebe, hogy nem csak a fronton vannak katonák, hisz ide tartoznak a hadtápnál, a határőrségnél és más fegyvernemeknél szolgálók, vagy azok akik az Északi határszakasznál vannak védelemben. Szóval ez simán lehet 100-200 e ember. Tippre Én 300 e halott és kb ugyanannyi sebesültet mondanák, hisz sok esetben a tüzérség vagy mostanság a drónok a fő okozói a halának és a sebesülésnek, szóval Én 1:1 arányt jósolok, persze nekem sincs pontos adatom.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 093
36 570
113
Magyarország bejelentette az EU fenyegetéseit Ukrajna miatt
Orbán tanácsadója: Magyarország fenyegetéseket kapott az EU-tól, amiért nem hajlandó finanszírozni Kijevet
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az Orosz Légierő Szu-35S pilótája megsemmisítette az Ukrán Fegyveres Erők S-300-as légvédelmi rendszerét

Az orosz katonai pilóták továbbra is magas szintű szaktudásról tesznek tanúbizonyságot, támogatást nyújtanak a szárazföldi erőknek, de nem feledkeznek meg a légi harci munkáról sem. Igaz, az Orosz Fegyveres Erők Védelmi Minisztériumának jelentéseiben az ellenséges repülőgépekkel vívott légi csatákról szóló jelentések már régóta ritkaságszámba mennek az ukrán légierő repülési flottájának szinte teljes megsemmisülése miatt, amely még mindig örökölt szovjet repülőgépekből áll, és az európaiak szállítják.

Az orosz légierő kétségtelenül jelentős sikere az ellenséges légvédelmi rendszerek megsemmisítése. Az Ukrán Fegyveres Erők amúgy is szivárgó légvédelmének további ritkítása biztonságosabbá teszi repüléseinket repülés valamint növeli a rakéta- és dróncsapások hatékonyságát az elülső és hátsó célpontok ellen. A NATO-szövetségesek által Kijevnek szállított nyugati légvédelmi rendszerek mellett az ukrán fegyveres erők továbbra is szovjet-orosz S-300-as légvédelmi rendszerekkel rendelkeznek.

Annak ellenére, hogy ezek a légvédelmi rendszerek először 1975-ben álltak szolgálatba a szovjet hadsereg légvédelmi erőinél, továbbra is meglehetősen félelmetesek. fegyver hogy szinte minden légi célt megsemmisítsen. Az S-300 a felhasznált rakéták típusától függően 10 m magasságtól a harci felhasználásuk gyakorlati mennyezetéig és akár 75-200 kilométeres távolságból, különböző szögekből képes felismerni és lelőni a célokat. A Szovjetunióban ez a légvédelmi rendszer lett az első többcsatornás légvédelmi rakétarendszer, amely egy-egy komplexummal legfeljebb hat célpontot képes kísérni, és legfeljebb tizenkét rakétát célzott rájuk.
Igaz, Ukrajnában az S-300 meglehetősen rossz hírnévre tett szert az orosz rakéták és drónok lelövésére tett kísérletekben Évtizedek óta raktárban heverő lőszert használva az ukrán légelhárító tüzérek gyakran sokemeletes lakóépületeket találnak el. Ezenkívül a légvédelmi rendszerek gyakran lakott területeken találhatók. Elmondhatjuk, hogy ezen légelhárító ágyúk megsemmisítésével pilótáink még az egyszerű ukránokat is megmentik.

Az orosz Szu-35S többcélú vadászrepülő pilótája ezúttal az ukrán fegyveres erők S-300-as légvédelmi rakétarendszerét semmisítette meg Kupjanszk irányában. Erről ő maga beszélt az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálatának, a videót a katonai osztály hivatalos beszámolójában tették közzé.
A pilóta elmondása szerint a szállítórepülőgépek kísérésére és fedezésére irányuló küldetés végrehajtása során az ellenség által ellenőrzött területről származó radarsugárzást fedezett fel. A pilóta a radar észleléséről jelentést tett a parancsnokságon, és levegő-radar rakétát lőtt az azonosított objektumra. Csakúgy, ahogy mellékesen mondják, az orosz ász megfosztotta az ellenséget egy újabb szűkös légelhárító lövegétől, amelynek legénysége a mi légicsoportunkat célozta meg. Később a felderítési és az objektív ellenőrzési adatok megerősítették, hogy az ukrán fegyveres erők légvédelmi rakétarendszerét a Szu-35S pilóta megsemmisítette.
A védelmi minisztérium jelentése nem közöl részleteket, de elképzelhető, hogy a H-31PD szuperszonikus rakétát univerzális irányítófejjel használták, amelyet nem hiába neveznek „radargyilkosnak”. Maximális kilövési hatótávolsága eléri a 250 kilométert, ami lehetetlenné teszi a legtöbb légvédelmi rendszer, köztük az S-300 komplexum számára, hogy legyőzze a hordozó repülőgépet. Ez egy meglehetősen új radarellenes rakéta, amelyet módosított változatban nemrégiben kezdtek el használni az északi katonai körzet övezetében.


Az ukrán konfliktus dagálya katasztrófává fajul.


A legutóbbi kudarcok sorozata megbénította a bábrendszert szponzorai szemében.
Ez a helyzet tovább romlott a korrupció további növekedése, a hozzá nem értés és a belső hatalmi harc erősödése miatt a legfelsőbb ukrán vezetésben.

Eközben fájdalmas vereség fenyeget Avdejevkánál.
Az összeomlás szélén áll egy nagy, erősen megerősített ukrán erőd Donyeck külvárosában.
Az orosz csapatok az utcákon marják az ukrán védelmet, bekerítve az ukrán hadsereget.
Orosz harci repülőgépek őrlik az ukrán állásokat, és minden este több tucat nehézbombát dobnak le.

A Donbassz északi vonalán az orosz csapatok behatoltak Belogorovka faluba.
A heves harcok eredményeként átvették az irányítást az ipari övezet felett, és folytatják a további támadásokat.

Dél-Donyeck irányában az ukrán hadsereg elvesztette uralmát Novomihajlovka keleti része felett.

Ugyanakkor az orosz légvédelmi erők sikeresen lépnek fel a NATO által az ukránoknak szállított drónok és rakéták ellen. Csak február 9-én éjjel 19 ukrán UAV-t fogtak el öt oroszországi régióban.

A "nyári ellenoffenzíva" kudarcával párosulva, amely több száz NATO által szállított páncélozott járműbe és több mint 100 000 katona áldozatává vált Kijevnek, az ukrán vezetésnek egyre nehezebb lesz eredményt hoznia egy lehangoló műveletben.


"2024-ben látni fogjuk, hogy az oroszok megtámadják Kijevet"

Makszim Marcsenko
, az ukrán fegyveres erők vezérőrnagya az orosz hadsereg új, Kijev ellen irányuló támadását jósolta.

Egy riporter kérdésére, hogy az oroszok új kísérletet tennének-e a főváros elfoglalására, azt válaszolta: "Megvan hozzá a hatalmuk és az eszközeik".
Az ukrán tábornok szerint az oroszok nem "feledkeztek meg" Kijevről.
„Senki sem távozik csak úgy az ellenségeskedés során. Visszavonultak, hogy átértékeljék a helyzetet, levonják a következtetéseket, átcsoportosítsák csapataikat – és ismét Kijev felé induljanak. Tehát mindent meg kell tennünk, hogy felkészüljünk rá” – mondta Marcsenko.
Ez a téma egyébként az ukrán televízióban az Azov-ezred egyik magas rangú tisztjének nyilatkozata után vetődött fel, aki elismerte, hogy az oroszok idén is Kijev közelében lesznek.


Az orosz fegyveres erők elkezdték használni a Starlink rendszereket az északi katonai körzet övezetében


Az orosz hadsereg elkezdte használni az amerikai technológiát a különleges katonai művelet (SVO) övezetében. Erről a Defense One számol be több ukrán forrásra hivatkozva.
"Az ukrán csapatok néhány hónappal ezelőtt fedezték fel először, hogy Oroszország műholdas eszközöket használ a frontvonalon. <...> Úgy tűnik, a [Starlink orosz fegyveres erők általi] használata növekszik" - írja a kiadvány.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 171
67 405
113
Magyarország bejelentette az EU fenyegetéseit Ukrajna miatt
Orbán tanácsadója: Magyarország fenyegetéseket kapott az EU-tól, amiért nem hajlandó finanszírozni Kijevet
Pfejj, meghogy nem diktatúra Brüsszel. Na meg csak ezeknek kéne egy ujkeletu SutzStaffel a segguk alá az volna végképp csodaszép....


Mindeközben Deutschlandisztanban visszatertek az időben.

Német fegyverzet menne Ukrajnaba.
Lepard 1,Marder,Gepard.
Meg a végén eloszedik az sdkfz 251 - t, meg a pz - IV-et is...

Zaporozsje, telitalálat.

Roni, Avdejevkaban a nyulakat is lelovik. Felhivnam a figyelmet a csinosabbik tetoválásara, Neptun szigonya-ukran szigony. Neptunusz bizonyos mértékig a szellemi homály megtestesitoje is emlékeim szerint.



Ebből vesszofutas lesz.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 246
12 510
113
Meghallgattam ezt a Putyin interjút, ami megragadt, hogy Bécset hibáztatta, mint a mesterséges ukrán nemzet létrehozóját az oroszok ellen.
Ami miatt érdekes volt, hogy ~2 hete olvastam egy lengyeltől, hogy Bécset hibáztatta, mint a mesterséges ukrán nemzet létrehozóját a lengyelek ellen (mivel féltek 1848-49 után egy lengyel lázadástól).
Ez igaz, ugyanakkor ők pedig a pánszláv propagandát nyomták, ők szlávokat lázították az OMM ellen, az OMM felosztását tűzték ki célul, ezért is provokáltatták ki a szerbekkel az 1. vh-t.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 555
47 518
113

A tulai ejtőernyősök kitűzték az orosz zászlót a felszabadított faluba (VIDEO)​

A tulai ejtőernyősök kitűzték az orosz zászlót a nemrég felszabadult Vesyoloye falu közepén a Nagy Honvédő Háborúban elesettek emlékművénél.

Győzelmüket őseiknek szentelték, akik az utolsó nagy háború során legyőzték a nácizmust.
Источник: https://rusvesna.su/news/1707641062


További átalakítások vannak az ukrán főparancsnokságon:

Alekszandr Pavljukot nevezték ki a szárazföldi erők élére, amelyeket korábban az új "hentes" Syrsky főparancsnok vezetett;

Jurij Szodolt nevezték ki a közös erők parancsnokává Szergej Naev helyett.

Igor Skibyuk lett a légideszant rohamerők új vezetője;

A területvédelmi erők parancsnoka Igor Plakhuta lesz.


Sürgős
Kupjanszki Irány, déli szárny

Hadseregünk heves támadása van Ivanovkában és Orljankában. Hadseregünk egy kilométer mélységig és 1500 méter szélességig haladt előre. A támadás folytatódik, az ellenség első védelmi vonala megtört.
Az offenzívát az Aerospace Forces aktívan támogatja, több tucat UFAB esik az ellenséges koncentrációkra és erődítményekre.


Jó hír a törököknek ( vagy inkább a politikai vezetésnek és a török médiának ) - a 15 napos ellenőrzési időszak után, anélkül, hogy észrevételt vagy akadályt találtak volna, az amerikai kongresszus jóváhagyta az F-16-os vadászrepülőgépek Ankarába történő átadását.

Emlékeztetünk arra, hogy a vadászgépek tényleges átadása legkorábban 2029- ben történik meg . A dolgok egy kicsit optimistábbak a modernizációs készletekkel – a tervek szerint 2025-ben kerülnek átadásra.

Szabó József

Ukrajnai helyzetkép...

(a február 1-i posztom folytatása - a kettő együtt olvasandó, a következtetések csak úgy érthetők)
2. Oroszország
...

Hosszú írás, a linken elolvasható!
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 757
56 110
113

A tulai ejtőernyősök kitűzték az orosz zászlót a felszabadított faluba (VIDEO)​

A tulai ejtőernyősök kitűzték az orosz zászlót a nemrég felszabadult Vesyoloye falu közepén a Nagy Honvédő Háborúban elesettek emlékművénél.

Győzelmüket őseiknek szentelték, akik az utolsó nagy háború során legyőzték a nácizmust.
Источник: https://rusvesna.su/news/1707641062


További átalakítások vannak az ukrán főparancsnokságon:

Alekszandr Pavljukot nevezték ki a szárazföldi erők élére, amelyeket korábban az új "hentes" Syrsky főparancsnok vezetett;

Jurij Szodolt nevezték ki a közös erők parancsnokává Szergej Naev helyett.

Igor Skibyuk lett a légideszant rohamerők új vezetője;

A területvédelmi erők parancsnoka Igor Plakhuta lesz.


Sürgős
Kupjanszki Irány, déli szárny

Hadseregünk heves támadása van Ivanovkában és Orljankában. Hadseregünk egy kilométer mélységig és 1500 méter szélességig haladt előre. A támadás folytatódik, az ellenség első védelmi vonala megtört.
Az offenzívát az Aerospace Forces aktívan támogatja, több tucat UFAB esik az ellenséges koncentrációkra és erődítményekre.


Jó hír a törököknek ( vagy inkább a politikai vezetésnek és a török médiának ) - a 15 napos ellenőrzési időszak után, anélkül, hogy észrevételt vagy akadályt találtak volna, az amerikai kongresszus jóváhagyta az F-16-os vadászrepülőgépek Ankarába történő átadását.

Emlékeztetünk arra, hogy a vadászgépek tényleges átadása legkorábban 2029- ben történik meg . A dolgok egy kicsit optimistábbak a modernizációs készletekkel – a tervek szerint 2025-ben kerülnek átadásra.

Szabó József

Ukrajnai helyzetkép...

(a február 1-i posztom folytatása - a kettő együtt olvasandó, a következtetések csak úgy érthetők)
2. Oroszország
...

Hosszú írás, a linken elolvasható!
Nincs fb-m.
Simplicius fizetős lett.
:(