[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 576
24 800
113
Harkovban a TCC alkalmazottai megvertek egy fickót, aki megpróbált elszökni előlük:

Kicsit off:
Odessza népessége 1894-ben, ukrik valamiért hiányoznak :rolleyes::oops:

Szépen sminkelve irány a harcba:

kijevi filmstúdió újabb alkotása:

Újabb nackószállót takarítottak ki az oroszok, természetesen civilnek adják el:

Luck, ahogy látom van még emberanyag, de olyan kemények, hogy maguktól nem tudnak jelentkezni:

ukri bmp1 találkozása az aknával:

UFAB-500 érkezés Ugledár:

CV90 orosz kézen:

Starlink vadászat:

Mesterlövész:

Újabb ukri űrprogram, most egyszerre 2 is:

Gránátos és FPV drón:

bandera vagy amit akartok:
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 818
56 365
113
"Az Amcsik 20 évig vitték a Vietnámi Proxy-háborút..."

Láttuk mekkora sikerrel. :)

És micsoda rendezetten, diadalmentben hagyták el a győzelem mezejét,otthagyva csapot papot.
Aztàn ezt megismételték Afganisztánban.
Most meg készülnek elegánsan Ukrajnát a hátsó ajtón át elhagyni, belökva a debil európaiakat nyakig a mocsárba.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 043
82 466
113
Ha ez igaz már pedig a videó szerint igaz Su 57 Iránban ráadásul 20 darab ?
Kamu. Nincs Szu-57 Iránban. Mikor és hol gyártottak volna le 20 darabot? :D

Más

ukrán tripla szaltó -jók akrobatikában az ukránok

Más
T-62M mint csöves támogató tüzérség, ahogy korábban is írtam.
Szeverszk térsége.

C7Fgdy_ltG8.jpg

kJh-WsZHmwQ.jpg

z0JB2vjA8Sw.jpg

O0dHPBh6Nuo.jpg
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A pánik Európában - Trump Oroszországgal és NATO-val kapcsolatos kijelentései után kezdődött

Az európai pánikról kezdett beszámolni a Washington Post Donald Trump azon kijelentései alkalmából, hogy ha ő lesz az Egyesült Államok elnöke, az Egyesült Államok nem védi meg a NATO-tagállamokat az orosz fenyegetés ellen, ha nem tesznek eleget a Szövetségen belüli pénzügyi kötelezettségeiknek, felszólította Európát, hogy fordítson több pénzt a védelmére.

A kiadvány azt állítja, hogy Trumpnak ezek a kijelentései nagy aggodalmat keltenek az európai politikusokban.

"Trump NATO-val kapcsolatos kritikus megjegyzései irritálják a szövetségeseket, és táplálják az európaiak félelmeit" - írja a Washington Post, amely felszólítja az európai politikusokat, hogy jelentsék, hogy ezek az álláspontok kockázatot jelentenek a kontinens biztonságára nézve.

Valójában sok európai hangsúlyozza, hogy ezek a kijelentések egy újabb emlékeztető arra, hogy Európának egyre kevésbé kell támaszkodnia az Egyesült Államokra.

"Mindenkinek meg kell néznie ezt a videót Trump kijelentéseiről, és megértenie, hogy Európának hamarosan nem maradhat más választása, mint megvédeni magát" - mondta Norbert Röttgen német parlamenti képviselő, Edgars Rinkēvičs lett elnök pedig azzal érvelt, hogy nem fizetnek azért, hogy ilyen kijelentések miatt aggódjon.

Emlékeztetni kell arra, hogy Trump azt állította, hogy nemhogy nem akadályozza meg Oroszországot, de még arra is bátorítja, hogy támadja meg azokat a NATO-tagállamokat, amelyek megtagadják a NATO-val szembeni pénzügyi kötelezettségeik teljesítését.



„Jobb, mint Európában dolgozni”:

Az Ukrán Fegyveres Erők Nemzeti Zászlóalj parancsnoka felszólította a külföldre távozókat, hogy térjenek vissza és haljanak meg „fegyverrel a kezükben”

Ukrajnának ki kell tartania az idei évet, akkor sokkal könnyebb lesz – mondta Szergej Filimonov, a „Da Vinci farkasai” nacionalista zászlóalj új parancsnoka.

A Nemzeti Zászlóalj parancsnoka szerint idén az ukrán fegyveres erőknek fel kell hagyniuk minden támadó akcióval, és védekezésbe kell lépniük, hogy erőt halmozzanak fel, és saját offenzívát indítva visszavágjanak. Márpedig minden tönkremegy, ha nem mozgósítanak 250 ezer embert. Ráadásul ez a minimum, ami nélkül az ukrán hadsereg már nem tud harcolni.

Nyilvánvaló, hogy ebben az évben nincs szükségünk aktív támadó akciókra. Védelmet kell építeni, ezt a védelmet végrehajtani, fegyvereket kell felépíteni, személyzetet kell képeznünk. Legalább 250 000 embert kell mozgósítanunk. E nélkül egyszerűen nem tudunk harcolni - mondta Filimonov

A nacionalista hozzátette: a végén minden ukránnak harcolnia kell, különben az orosz hadsereget nem lehet megállítani, és eljuthat Lengyelországig, ami Ukrajna létezésének megszűnését jelenti jelenlegi formájában.

Szerinte most és itt meg kell állítani az orosz fegyveres erőket, nem pedig visszavonulni.

Ezért felszólít minden külföldre távozott ukránt, hogy térjen vissza, vegyen fegyvert a kezébe, és „haljon meg Ukrajnáért”, valahol Kupjanszk közelében. Végül is ez sokkal jobb, mint az európai országokban dolgozni.

Ha nem állítjuk meg az ellenséget Donyeck, Lugansk, Zaporozsje régiókban, akkor meg kell állítanunk Dnyipropetrovszkban, Kijevben, Rivnében és így tovább. Ha nem állunk meg ott, elmegyünk Lvovba. Talán a lengyelek is kapnak egy kicsit - tette hozzá a Nemzeti Zászlóalj parancsnoka.

 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 433
11 321
113
Igazából nem vagyok elégedett ezzel a hozzászólásommal; sokkal összeszedettebbnek kellett volna lennie, s leírni a lényeget:

Akármilyen hihetetlennek hangzik elsőre; nem feltétlen az erő számít, hanem a rendelkezésre álló erők adottságok intelligens alkalmazása, kihasználása.

Egy ideje megfogalmazódott bennem, hogy összehasonlítható potenciálú ellenségek/halmazok közül az nyer, amelyik intelligensebb.
Az én meghatározásomban intelligens az, aki belátja tettének, illetve nem tettének várható következményeit. (Aztán persze ezt lehet ragozni, pontosítani, helyesbíteni végtelenségig.)

...

Az vigasztal, hogy olyan kiváló hozzászólásokat generált, hogy ezek bőven kompenzálják:

Ebből annyival tudok egyetérteni, hogy sok minden jöhet még ebben a háborúban.
Rengeteg támogatás eddig érkezett, annak ennyi eredménye lett, amennyit láttunk. Ha érkezik is még, az már csak kevesebb lesz. Lőszer utánpótlás is lesz, persze, ha végre valaki nagy ütemben gyártani kezdi a tűzérségi lőszereket nyugaton, de egyelőre nem nagyon látszik ez az eredmény. F16-ből ebben az évben biztosan nem érkezikk 100 db, de ha érkezik is, ahhoz a jelenleginél jóval több használható reptérre lenne szükség. A sólyom nem szeret szántóföldről indulni és nagyon kényes a kiszolgálásra...
Ami a pénzt illeti: az EU által megszavazott összeg több évre elosztva értendő és még ha egyszerre érkezne is kevés lenne az állami szféra fenntartására. Az USA pedig egyelőre nem túl lelkes, bár ott bármi lehetséges, de ha Trump ideje újra eljön akkor az a csatorna valószínűleg végleg behal.
Az oroszoknak rengeteg erőforrásába kerül fenntartani az 1600 km frontvonalat ez biztos, de nekik erre van erőforrásuk, míg a kaproknak ugyanennyibe kerül, de nekik nincs rá saját forrás. Ez lehet, hogy az oroszoknak fárasztó, de a kedvenceidnek kb. reménytelen. És egy frontvonali összeomlás után kérdés, hogy meddig megy előre az orosz, és mikor mondja azt, hogy egye fene, a többi maradjon a tiétek... Szóval valóban még sok minden jöhet ebben a háborúban (akár még a hülye britek bevonulása sem kizárt... )
Szóval valóban még sok minden jöhet ebben a háborúban (akár még a hülye britek bevonulása sem kizárt... )
Hát csak rajta; de előtte nézzék meg A könnyűlovasság támadása című filmet. Ők maguk készítették. A saját hülyeségükről.
Aki a történelemből nem tanul, arra ítéltetik...

A következő mondat meg egyenesen kész: Mintha valamelyik nagy tekintélyű, zordon tekintetű indián törzsfőnök nyilatkozta volna ki egy sorsdöntő tanácskozáson:
A sólyom nem szeret szántóföldről indulni

(Amúgy meg qúúúrva nagy tél lesz: az indiánok már három hete vágják a tűzifát, az oroszok meg lassan harmadik éve vágják az ellenségeiket.)

Meg:
Az USAnak valahogy nem mennek ezek a háborúk.

Az elsőben a brit és francia, a másodikban a szovjet életek feláldozásával értek el szárazföldi sikert. Ahol harcoltak, mert ott nem volt elég francia és brit, vesztettek is rendesen. Az első úgy zárult, hogy vsz légierővel lehet majd nyerni, a második meg pláne.

Aztán a II. után semmi. Korea egy névleg ENSZ haderő, de főleg amerikaiak, és bénázás rendesen olyan ellenfél ellen, akinek simán volt több millió önkéntese meghalni. És kiderült, hogy mintha légierővel se lehetne mindent megnyerni. Az eredmény egy befagyasztott illúzió ...
Meg:
"Főleg ha eszembe jut a Szovjetunió és az USA (meg a nemnato) esete Afganisztánnal..."

Elfelejtetted a Brit Birodalmat. No, meg azt, hogy Afganisztán a nagyhatalmak temetője.

A hősiesség mellé azért kellenek a terepadottságok is. Afganisztán pont az a hely, ahol bármilyen támadóval szemben eredményesen lehet felvenni a küzdelmet. Rendkívül tagolt, az utak csupa olyan helyen mennek, ahonnan magaslatokról, barlangokból tűz alatt lehet tartani bármilyen konvojt. A konvoj, csak libasorban tud haladni. A legtöbb helyen egyszerűen lehetetlen akár két harckocsit is egymás mellett közlekedtetni. Felfejlődni lehetetlen. Vagy ahol lehetséges, ott meg az afgánok nem veszik fel a harcot. A lakosság teljes történelmi múltja folyamatos harcokból áll. Ráadásul a nyugati szemmel nézve roppant primitív életnívón. Ahogy írod, egy marék száraz fű és egy teáskanna már összkomfortos érzetet ad nekik. Mégráadásabbul a környezet kurva kemény embereket farag belőlük törzsi szemlélettel...

Mert mint írtam, Afganisztánt el lehet foglalni, de hosszú távon csak abszolút népirtással.
Hiába irtanák ki akár a teljes afgán felnőtt férfi lakosságot, amikor az afgán fiúcskák felnőnek, akkor kezdődik elölről az egész.
Az meg 10-20 év.
Meddig tartott a szovjetek afganisztáni háborúja?
S az USA-é?

S itt tudunk visszakanyarodni az oroszokhoz.
Mint már régebben itt-ott írtam, nyugodjon egyik sógorom dolgozott a kilencvenes években kint az oroszoknál Nyizsnyevartovszkban.
Kemény hely volt, ahol mindenféle kemény népekkel kellett együtt dolgoznia. (Például ekkor volt a "fénykora" a hírhedt helyi maffiának is).
De elmondása szerint egyik sem volt olyan veszélyes és kemény nép, mint a csecsen.
Le sem merem írni, hogy miknek minősítette őket...

Na ezeket a csecseneket tudta megbékéltetni eddig Putyin (Putykó, kinek hogy) pénzzel, életszínvonallal, beruházásokkal, fegyvertársnak hívással/fogadással, mittomén' stb.

Ebből kellett volna tanulnia a nyugatnak Afganisztánban.

S ebből kell majd tanulnia az oroszoknak a túlélő ukrán társadalom megbékítésével: Pl. az ukránok nyugati adósságaik semmisnek nyilvánításával, jobb életszínvonallal, mint amit eddig éltek, stb.

No meg a náci érzelműek szoros megfigyelésével, az iskolai nevelés radikális áthangolásával, stb..

Hogy is mondta Cipur a Vili, a veréb című animációs filmben?

"Fél szem, fél fül mindig a figyelésé."
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 179
55 008
113
A pánik Európában - Trump Oroszországgal és NATO-val kapcsolatos kijelentései után kezdődött

Helyes,majd telepítünk ide Orosz atomfegyvereket,hogy megvédjenek az amerikai agressziótól,végre hosszú távon béke lehet európában,és prosperitás,kigyomláljuk az amerikai ngo-kat,egyéb ügynököket az eu-s országok kormányaiból,az ep bizottságokból,lesz 5x ennyi cső,vasút,meg autópálya Oroszországba,meg az apró szomszédaiba,építenek az Oroszok vagy félszáz atomerőművet eu szerte,dömpingáron,hozzá még dömpingebb áron a kerót,leszerződünk velük 60 évre,lekoccolunk a swiftről a dodóról.
Majd unalmas óráinkabn kitiltunk minden amerikai macskát,kutyát sportolót,művészt ,zenét,kaját,piát,technológiát,az amerikai emberek is csak arannyal fizethetnek az eu-ban,ha turistának jönnek,aztánmeglátjuk az amerikai fölényt,hogy alakul.
;)


„Jobb, mint Európában dolgozni”:

Az Ukrán Fegyveres Erők Nemzeti Zászlóalj parancsnoka felszólította a külföldre távozókat, hogy térjenek vissza és haljanak meg „fegyverrel a kezükben”

Ukrajnának ki kell tartania az idei évet, akkor sokkal könnyebb lesz – mondta Szergej Filimonov, a „Da Vinci farkasai” nacionalista zászlóalj új parancsnoka.

A Nemzeti Zászlóalj parancsnoka szerint idén az ukrán fegyveres erőknek fel kell hagyniuk minden támadó akcióval, és védekezésbe kell lépniük, hogy erőt halmozzanak fel, és saját offenzívát indítva visszavágjanak. Márpedig minden tönkremegy, ha nem mozgósítanak 250 ezer embert. Ráadásul ez a minimum, ami nélkül az ukrán hadsereg már nem tud harcolni.

Nyilvánvaló, hogy ebben az évben nincs szükségünk aktív támadó akciókra. Védelmet kell építeni, ezt a védelmet végrehajtani, fegyvereket kell felépíteni, személyzetet kell képeznünk. Legalább 250 000 embert kell mozgósítanunk. E nélkül egyszerűen nem tudunk harcolni - mondta Filimonov

A nacionalista hozzátette: a végén minden ukránnak harcolnia kell, különben az orosz hadsereget nem lehet megállítani, és eljuthat Lengyelországig, ami Ukrajna létezésének megszűnését jelenti jelenlegi formájában.

Szerinte most és itt meg kell állítani az orosz fegyveres erőket, nem pedig visszavonulni.

Ezért felszólít minden külföldre távozott ukránt, hogy térjen vissza, vegyen fegyvert a kezébe, és „haljon meg Ukrajnáért”, valahol Kupjanszk közelében. Végül is ez sokkal jobb, mint az európai országokban dolgozni.

Ha nem állítjuk meg az ellenséget Donyeck, Lugansk, Zaporozsje régiókban, akkor meg kell állítanunk Dnyipropetrovszkban, Kijevben, Rivnében és így tovább. Ha nem állunk meg ott, elmegyünk Lvovba. Talán a lengyelek is kapnak egy kicsit - tette hozzá a Nemzeti Zászlóalj parancsnoka.




Már látom,ahogy a szimpatikus,nem nackó,de bandera hívő közép,és felsővzetők talpa alatt fütyül a mínusz 45 fokos,szibériai szellő....:)
Ezek bazdmeg ki irtatnák a saját népüket,egy nyaralért mallorkán,vagy egy jó bmw-ért.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 199
67 687
113
Csak a szám stimmel, ki volt tárgyalva.
Az egyik 54,a másik 55, más a torony.
A futogorgo is esélyesen de ez nem biztos, viszont abban a században más futogorgos tankok voltak. Viszont a zászlóalj parancsnok úgy emlékszem már az új. Na mindegy.
Amugy az 56-os kép a Dohány utca sarkán készült a Bástya mozi előtt.
És úgy mondják ezek a tankok tapostak el a Horn Gyula testvérét.
Szóljon már valaki ennek a derék jenkinek.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 622
13 517
113
Kár rajta gondolkozni. Egyértelműen propaganda célt szolgál. Ha valós is, mit dolgozhattak az anyagokon a poltisztek, mire valamelyiknek beugrott. Esetleg valami algoritmus is besegíthetett.
Portfoliora kiváló cikk lenne belőle. Telitalálat az ilyes fajta "sajtó" olvasótáborának.


 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 325
33 378
113
Csak a szám stimmel, ki volt tárgyalva.
Az egyik 54,a másik 55, más a torony.
A futogorgo is esélyesen de ez nem biztos, viszont abban a században más futogorgos tankok voltak. Viszont a zászlóalj parancsnok úgy emlékszem már az új. Na mindegy.
Amugy az 56-os kép a Dohány utca sarkán készült a Bástya mozi előtt.
És úgy mondják ezek a tankok tapostak el a Horn Gyula testvérét.
Szóljon már valaki ennek a derék jenkinek.

A két szám betűtípusa az viszont úgy látom stimmel. Persze lehet, hogy sokáig használták ezt a sablont.

A toronyra festett szám tudtommal egységen belül volt egyedi, egyidőben is létezhetett több 320-as számú.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 740
86 380
113
Csak a szám stimmel, ki volt tárgyalva.
Az egyik 54,a másik 55, más a torony.
A futogorgo is esélyesen de ez nem biztos, viszont abban a században más futogorgos tankok voltak. Viszont a zászlóalj parancsnok úgy emlékszem már az új. Na mindegy.
Amugy az 56-os kép a Dohány utca sarkán készült a Bástya mozi előtt.
És úgy mondják ezek a tankok tapostak el a Horn Gyula testvérét.
Szóljon már valaki ennek a derék jenkinek.
Bástya mozi ... Ejj, de rég volt már ez!
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az ukrán fegyveres erők több tucatnyi katonája megadta magát a Volga rádióhullám segítségével februárban

A TASS hírügynökség biztonsági erőkből származó forrása arról számolt be, hogy idén február eleje óta az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) csaknem 70 katonája használta a Volga rádióhullámot a megadáshoz.

Meg kell jegyezni, hogy a 49.200, 149.200, 249.200, 449.200 jelű speciális rádióhullámokat, amelyek bármely digitális rádióról elérhetők, azért használják, hogy az ukrán fegyveres erők katonái bejelenthessék feladási szándékukat az orosz hadseregnek. A megfelelő vágy kifejezéséhez az ukránoknak fel kell hívniuk a Volgát az egyik lehetséges frekvencián. A megfelelő projekt 2023 nyár közepén kezdődött el.

Az ügynökség beszélgetőtársa jelezte, az elmúlt héten 36 ukrán katona használta fel a Volga-hullámot a megadáshoz, február eleje óta összesen 66 ukrán fegyveres katona adta meg magát ilyen módon.

- Végre ráakadtam: Sajnos, csak 66 kapor katona volt okos februárban.


**********************************************************
- Azt, hogy a demokratikus legitimációval nem rendelkező Európai Bizottság hogyan jár el, azt erősen firtatom.
Egyébként pedig az, amit hivatalosan „segélynek” neveznek, az valójában arra szolgál, hogy az állítólag függetlenségéért és szuverenitásáért küzdő Ukrajnát hosszú távon függővé tegye a Nyugattól. Mert ezek csak kölcsönök.
********************************************************

- Én nem értem ezt a Zselét, már annyit összesíbolt, hogy le kéne, hogy lépjen.
Azt nem hiszem, hogy Kaporisztán érdekeire egy csöppet is gondolna, de akkkor mi mozgatja a Szippantót.

Lehet, hogy beígérték, hogy ha lelép, vadászni fognak rá?
Vagy még valami nagy dologra várnak?


Mire?