Ez a videó nem más felirattal volt már ma de.?
A kép szerint maradt belőlük még bőven.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Egyetértünk. Részben. Ugyanis a modern légierőtől, szavaidból ítélve te fordulatot vársz. Biztosan megnehezíti az oroszok dolgát, de egyáltalán nem biztos a fordulat. Akár jelenlegi eseményeket látva napokon belül is megoldás lehet egy "problémára".???
Ez most hogy jön ide? Senki nem beszél F-35-ösről az ukrajnai konfliktusban, a felajánlott típus az F-16... de ha újabb AMRAAM változatokkal jönnek, akkor kelleni fog az előny fenntartásához a Szu-57.
Arra volt pénzük, lehetőségük.
Senki nem választ Ferrari helyett Golfot. A RuAF nagyon akarta a Szu-57-est, de nem kapta meg. Az iráni meg örül bárminek, ami nem a múzeumból jön.
Meg az USAF, a PLAAF, a RuAF, az összes európai fejlesző, meg úgy kb. mindenki szerint az LO kialakítás az egyetlen túlélőképes konstrukció a jövőben és iszonyat pénzeket elbaszva állnak át ezekre... srysly, még a CM-ek is LO kialakításuak manapság...
Nem kell meggyőzni. Olvass, tanulj, értelmezz műszaki doksikat és taktikai analíziseket. Az jön majd ki neked is, ami sokmillió mérnöknek meg katonának
Ha az a 76 darab elkészült volna az eredeti határidőre, most parolázhatnának Kijev légterében
A nyugatnak a levegőben semmiféle hátránya sincs. Elemezd a gépek számát, fegyverzetét, beépített rendszereit. Pont, hogy ott bivalyerősek, szárazföldön meg már sokkal árnyaltabb a kép.
Nektek már csak ez jutott.PUTIN WARS: DRONE WARS
Krynky - vadászszezon:
Ez a dróneresztés nem volt valami sikeres (de azért mindenki megúszta):
Erre gondoltam igen.Bocs, szerintem elbeszéltek egymás mellett,Busho mester a 19 éves nackóra gondolt, aki nem lehetett a hírszerzés főigazgatója...(ami igaz, bár amikor a "Zukránok az iGAZság mellett" csapat téved akkor mintha kevésbé heves lenne a reakciója, pedig ugye nem szerencsés ha egy modi súlyozza a mérleget...
Szirszkij 86-os ténykedése egy másik téma.
Pár napja is volt már ez a felvétel, állítólag Avdejevka mellett várakozó utánpótlás.Ez a videó nem más felirattal volt már ma de.?
Én eszkalációt várok. A NATO oldal ezt elveszíti... nem, nem veszítheti el. Mindketten tudjuk mi a tét. És a legnagyobb fegyverüket még nem dobták be, a légierőt.Egyetértünk. Részben. Ugyanis a modern légierőtől, szavaidból ítélve te fordulatot vársz. Biztosan megnehezíti az oroszok dolgát, de egyáltalán nem biztos a fordulat. Akár jelenlegi eseményeket látva napokon belül is megoldás lehet egy "problémára".
Feltételt szabtak,a török nem tartotta. Repültek. A többi történelem.Azért az usa is próbálkozott tartani, kérni a pozícióját. Az egyszerűen nem igaz, hogy csak úgy kidobták őket.
Csak itt egy top end versenyaréna van, nem a vasárnapi vidéki rally...ez egy tök jó példa, mert egy bamakon egy széria golf végigmegy. De egy széria ferrari nem.
Így van, de talán észrevetted, én csak légierők szempontjából elemzem a konfliktust.igen, valószínűleg ez a helyes út.
De pont az, higy te szigorúan a légierő szempontjáből közelited a dolgokat.
Talán az összhaderőnem a megfelelő szó. És még az usanál sem biztos, hogy a mértéktelen lopás miatt minden ág kiegyensúlyozott és hatékony lehet.
Mi azon alámenés, hogy tanuljunk? Nem vagyok katona, nem férek hozzá minősített infóhoz, de az open source adatok is elképesztőek és töredékét sem tudom még. Ezért tanulok és bíztatok erre mást is, így téged is, ebben semmi rosszindulat. Én régen egyoldalúan csak a nyugati légi haderőket vizsgáltam, ma már több másikat és változott is a véleményem, markánsan.Veled lehet értelmesen beszélni, ne menjünk le erre a szintre. De én úgy gondolom neked kéne értelmezned amit írtam.
Hogy lenne SEAD/DEAD képes platformjuk, amivel pl. képesek lennének a patriot célcsatornáit túlterhelni siklóbombákkal? Pont ez hiányzik nekik, az ajtóberúgó high-end vs. high-end platformjuk. A raksi meg erre baromira nem költséghatékony abbana méretben, ami ma Ukrajnában megy.Ezt magad sem gondolhatod komolyan.
A gond itt ott van, hogy az ukrán ellentámadás tökéletesen megmutatta mi van, ha az egyik hibádzik. És látható, hogy nagyon próbálják az orosz gépeket ritkítani, és egyre hatékonyabban fogják, vagyis haladni kell. A Szu-35 pedig kimaxolta náluk ezt a gent kb... és mi van azon kívül - csak a Szu-57.bocs, de nagyon egysíkú megközelítésből nézed a dolgokat. Értelmezd.
Én nem kétlem a nyugati számbeli, minőségi légifölényét. Ez az egy szinte biztos nyugaton.
Összhaderőnemben, szárazföldön és levegőben. Értelmezd újra.
Mert a nyugat békeidős gazdaságban van. Háborústól még Kína is befosna.Egyszerűen a nyugat, doktrínálisan gyengébb tüzérségben.. kapacitásban. Minőségi fölénye alkalmazkodási időtartami volt és marginális stratégiai szinten.
Stealth gép csepp a tengerben, de fontos láncszem. Csak hogy itt megint nem az F-35 a téma, hanem az orosz vas. Az meg nekik iszonyat kéne, merta te hipotetikus kelet-nyugat összecsapásodban nagyon nagy hátrányban lenne az orosz. A Szu-57 meg ennek a ledolgozása részben.Ezt a HÁTRÁNYT tudná a VÉLHÉTŐEN prospektusok szitjén működő 5 gen. ellensúlyozni. A mérték a kérdés, de a prosoektusok valóságtartalma alapján nem sok jót ígér.
Nem teljesen, csak a konextus más. A lényeg ugyan az. Az orosznak kell nagyon a 5.th gen, mert az ma az első vonal. ukrajna ellen ok, de ha fajsúlyosabb ellenfél jön 5.th gen vasakkal... túl nagy árat fizetne érte a GBAS hálózat és a szárazföldiek egésze.Szóval no effense, de értelmezd, mielőtt csuklóból elbeszélsz mellettem.
Jelenlegi géppark is elolvasztotta az Ukrán Légierőt. 76 darab 5.th gen elsővonalas LO gép pedig a meglévő (szovjet) és átadott (Patriot/NASAMS) ellen áttörési/elnyomási képességgel bírna. Mert arra tervezték ezeket, ahogy az F-35 vagy a J-20/35 típusokat is. Okkal veszi az F-35-öt az is, aki kvázi belerokkan, lenyelve az USA igen szemét controll-feltételeit is. 4.th gen mára másodvonal (lényegében stand-off bombakamion), lásd a RuAF jelenlegi típusai számára a letiltott belső Ukrán légteret. Csak a frontvonal felett uralják a légteret. 5.th gennel a teljes terület fölött megtehetnék - ahogy az F-22 egész alapötlete is a légi dominancia volt, ami meg ezt jelenti. A Szu-57 meg egy F-22 megfelelő.Mindenesetre, tényleg megbocsájts, meg tényleg bírom a hozzászólásaidat, informatívak,.. de azt gondolni hogy 70 db su 57től kijev felett parádéznának, ez számomra vallásos meggyőződésnek tűnik, ha komolyan gondolod. Illúzió
Az F-35 köszöni szépen elég jól működik, erről megkérdezheted az irániakat.
Ezt a videót már két napja láttam, a címe : mobilizált katonák Avgyejevka határánál figyelik a város bombázását.Ez a videó nem más felirattal volt már ma de.?
Nekem is szemet szúrt, hülyeség, felreforditas lehet. Bár odaát minden lehetséges.19 évesen a védelimi minisztérium titkos szolgálati főigazgatóóójaa? Vagy zseni volt a srác, vagy nagyon komoly problémává vált az emberanyag pótlása az ukránoknál.
Na igen, itt én vagyok az egyetlen tévedhetetlen, igaz forrás.Erre gondoltam igen.
Nem vagyok heves, csak az itteni tagok egy jelentős részének tudásához képest szerintem nem passzol a valamiért nagyon gyakran idézett O.I.H. minősége, ezért néha beléjük rúgok
Az ukrán hülyeségeket gyorsan meg szoktátok találni. Ukrán-orosz mérleg nincs, ez egy magyarpárti fórum, jöjjenek az infók amivel szélesedik a rálátásunk a helyzetre, és lehetőleg jó minőségben. A szóban forgó forrás nem ilyen.