[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 222
67 780
113
Elkezdodott a katlan feldarabolasa Avdejevkaban.

Kaja Kallasz korozes alatt áll.
Ideje az ilyen sunyi uszitokat mind megbuntetni, nehogy azt higyjekaz uvegpalotakban sérthetetlennek.

Szirszkij a 86-os Vörös téri katonai parádén. De persze ők aztán ukránok, nem is voltak itt 56-ban ugye?


Potyognak a nácik.

Aresztovics már Monacóban van.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 557
18 355
113
Potyognak a nácik.
19 évesen a védelimi minisztérium titkos szolgálati főigazgatóóójaa? Vagy zseni volt a srác, vagy nagyon komoly problémává vált az emberanyag pótlása az ukránoknál.
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 510
10 634
113
19 évesen a védelimi minisztérium titkos szolgálati főigazgatóóójaa? Vagy zseni volt a srác, vagy nagyon komoly problémává vált az emberanyag pótlása az ukránoknál.
Nem, csak a Zoroszok a Zigasság Ódalán hozzáértése megint kibukik. Csak annyiról van szó, hogy az ukrán védelmi minisztérium alá tartozó Hírszerzési Főigazgatóság alárendeltségében lévő Kalinovszki (?) egységben harcolt, végzős vagy frissen végzett főiskolás volt, kb. egy éve önkéntes.
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 880
5 203
113
19 évesen a védelimi minisztérium titkos szolgálati főigazgatóóójaa? Vagy zseni volt a srác, vagy nagyon komoly problémává vált az emberanyag pótlása az ukránoknál.

Vagy megint valami szutyok fordítás!
Már nagyon idegesítők ezek a gépi magyarra fordítások, ha megoszt valaki legalább vegye a fáradtságot, hogy legalább valami minimum szinten értelmes magyar mondatokat hozzon össze, és ne fájjon olvasni!
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 694
16 904
113
???
Ez most hogy jön ide? Senki nem beszél F-35-ösről az ukrajnai konfliktusban, a felajánlott típus az F-16... de ha újabb AMRAAM változatokkal jönnek, akkor kelleni fog az előny fenntartásához a Szu-57.

Arra volt pénzük, lehetőségük.
Senki nem választ Ferrari helyett Golfot. A RuAF nagyon akarta a Szu-57-est, de nem kapta meg. Az iráni meg örül bárminek, ami nem a múzeumból jön.

A szultán simán egyensúlyozik és soha az életben nem akart orosz gépet venni, neki a célja visszaédesgetni magát az F-35 programba, így bedobta, mint fenyegetetést. Az F-16 vásárlással meg ennek a folyamatnak fizeti meg az árát - máshogy nem látom mi okból hagyta magát így átbaszni

Meg az USAF, a PLAAF, a RuAF, az összes európai fejlesző, meg úgy kb. mindenki szerint az LO kialakítás az egyetlen túlélőképes konstrukció a jövőben és iszonyat pénzeket elbaszva állnak át ezekre... srysly, még a CM-ek is LO kialakításuak manapság...

Nem kell meggyőzni. Olvass, tanulj, értelmezz műszaki doksikat és taktikai analíziseket. Az jön majd ki neked is, ami sokmillió mérnöknek meg katonának

USA full stealth párti...
To. is az lenne, ha nem baszták volna ki a programból... még egy hajót is építettek a 35B alá, képzelheted hogy anyáztak. Nekik is kell, ezért fejlesztgetnek kínjukban.

Akkor mi a kérdés? Az orosz is akarja, csak éppen az ipar nem birja megfelelő számban kipréselni.
Ha az a 76 darab elkészült volna az eredeti határidőre, most parolázhatnának Kijev légterében

A nyugatnak a levegőben semmiféle hátránya sincs. Elemezd a gépek számát, fegyverzetét, beépített rendszereit. Pont, hogy ott bivalyerősek, szárazföldön meg már sokkal árnyaltabb a kép.

Pontosabban elérték azt a szintet, amit a nyugatiak hoztak 1999- AF hadművelet alatt. De igen, szép teljesítmény, én is ezt mondom. Csak túl sok vér folyt el ehhez, túl sok pilóta halt meg a faszfej vezetés meg a beágyazott maffia miatt.
Nem vitatva a szakértelmed, de megjegyezném, h pont egy izraeli F-35 pilóta szavai ugrottak be, h mennyire jó gép, de... És a "de" lényege pont valami olyasmi volt, mint a Ferraris hasonlatod, vagyis, h jó, de iszonyú költséges és sok esetben felesleges.
Azért kíváncsi lennék, h hasonló harc intenzitás mellett, mennyire lenne egyszerű pl. a problémás bevonat karbantartása vagy a multi-spektrumos felderítés alól kibújni. A közelharc esélye ilyenkor meg fokozottabb és ott is vizsgázna.
Korea egén már volt meglepetés egyszer.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 726
28 372
113
Nem, csak a Zoroszok a Zigasság Ódalán hozzáértése megint kibukik. Csak annyiról van szó, hogy az ukrán védelmi minisztérium alá tartozó Hírszerzési Főigazgatóság alárendeltségében lévő Kalinovszki (?) egységben harcolt, végzős vagy frissen végzett főiskolás volt, kb. egy éve önkéntes.
Eredeti Cargrad poszt szerint az MVVKU (gyakorlatilag a kinti tiszképző felsőoktatási intézménynek feleltethető meg) hallgatója volt a felvonulás idején
Узнали? Праздничная коробка МВВКУ на Красной площади 23 февраля, слева - Сырский

"Интересный феномен: новый главком Сырский - русский и по своим корням, и по месту рождения. Образование он получил в Москве, а ломать язык об украинскую мову не стал даже после начала СВО. И всё же именно он возглавил прокси-армию НАТО (в просторечии ВСУ), которой суждено погибнуть от русского оружия. По всем видимым признакам, украинский конфликт - это гражданская война русской идентичности и антиидентичности, недаром либералы и новиопы всегда так солидарны с украинцами - все они заражены русофобией в одинаковой степени. Здесь, кстати, слово "заражены" даже в научном смысле самое уместное. Русофобия - это индуцированный психоз, массовое ментальное заражение ненавистью" - высказался про нового главкома ВСУ русский военкор Алексей Живов.

Напомним, Александр Сырский родился в селе Новинки Владимирской области. Его отец - русский полковник в отставке.

Царьград.ТВ — Не боимся говорить правду | Подпишись
Első pár mondat csak a lényeg, a többi a szokásos szöveg, hogy lényegében semmi köze Ukrajnához és megint bizonyíték ez arra, hogy ez egy orosz polgárháború igazából
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
947
11 082
93
Meg a faszt.
Miért kell ekkora gyökérséget ide posztolni? Tisztán követhető a Szu-57 tetülassú gyártási folyamata, gyakorlatilag példányonként lehet tudni mikor áll egy is talpra, mert adott az assembly bay-ek mennyisége, a rendelészám stb...

Meg mondjuk hülyék lennének eladni az egyetlen 5.th gen platformjukat, mikor az úgy kell nekik, mint a falat kenyér, főleg annak tükrében, hogy Ukrajna sajna tényleg fog idővel nyugati harci típusokat kapni. Márpedig jelenleg a 5.th gen az első vonal, a Szu-35/MiG-31 másodvonalas szint a globális szintéren (de lassan lokálisan is, az F-35 terjedése miatt).
Most jutott el a RuAF a nagyobb tömegű precíziós AG képességhez, de pl. mélységi áttöréshez ezek a 4.th gen platformok (Szu-34 főleg) egyszerűen kevesek, főleg, hogy a Patriot/NASAMS is jelen van. Bombáznak a peremről, ami óriási előrelépés számukra, de világszinten ez már kevéske.
Mivel a Szu-75 szerintem esélytelen (mire szolgálatba állhatna 6.th gen lesz gyártásban máshol), így ez az egyetlen vas, ami a legreálisabb légierő fejlesztési esély számukra - totális hülyeség lenne eladni egyetlen darabot is. Iránnak a Szu-35 is egy többgenerációs ugrás...

BTW figyelembe kell venni azt a tényt is, hogy a háború megeszi a sárkányokat náluk is ugyanúgy, mint bárhol máshol, így a veszteségekkel együtt a RuAF azért elkezdheti varaknia fejét, hogy mi is legyen a géppark pótlásával a következő 10 éves intervallumra. A gépek harci terheléssel és töltéssel repülnek kvázi napi szintem, ami igenigen rágcsálja ám az üzemidőket.
Vagyis gyártani kell kb. mindent, ha a jelenlegi gépparkot fenn akarják tartani.
Azt tegyük hozzá, hogy valószìnű nem a Szu-57-esek sárkánya megy leginkább a lecsóba, nem hinném hogy ők a bombakamionok a konfliktusban. Most kicsit utolérik magukat a tervezett tesztek óraszámában :)
Amúgy igen, kell az új gép. Az hogy mit tud az orosz gyártás a típus esetében, inkább feltételezés, még ha valahol behatárolható is, de kijelenteni hogy ezt pontosan tudjuk azért meredek. A konfliktus jó példa arra mennyi mindent elszámolt már a nyugat az oroszokkal kapcsolatban (még ha ez fordítva is igaz). A nyugat még saját magát is elszámolta, ha pl. a lőszerkészleteiről van szó.

Viszont a légierő szerepe nem a nyugati tükörképe. Az UMPk erre ékes példa, nem a tudás hiányzott, ők inkább Iszkander és tsa. helyezték a hangsúlyt, most azért bobták össze mert a mennyiség lett a fontos így felhasználják ami van.
Arról nem beszélve, hogy ha most az oroszé lenne az F-35, ebben a környezetben az se lenne overkill, így a Szu-57 sem a konfliktus megoldásának a kulcsa - főleg hogy alapvetően a feladata is más.

Ezek miatt úgy gondolom az export lehetőségét alulértékeled. Nem mondom hogy mennyivel, főleg hogy én nem tudok időtervről sem, és a közeljövőben én sem tartom reálisnak, de így azért ezt lecsapni túlzás.

És mellékesen körübelül fele üzemóra az Orosz gépek tervezett élettartama mint az Amerikai tipusoké.Nem beszélve hogy azokkal ellentétbe több garnitúra hajtóművet is "elfogyasztanak".De össze lehet hasonlítani az itt sokat "szidott" kényes F16-ost a mig 29-el hogy melyiknek mennyi az üzemideje.Hajtóművek üzemideje.Melyik mennyire sűrűn igényel ipari nagyjavítást stb.Tény azért hogy ezen a téren a Su 27 "leszármazottak" azért jobbak mint a 29-es.De ebben a kategóriában pl az USAF F15E strike eagle gépek már bőven 10-ezer üzemóra felett vannak és még mindig repülnek pedig nincsennek kimélve.F16-ra visszatérve nem az a gond hogy "kényesebb" lenne mint a Szovjet eredetű Ukrán"vasak" hanem hogy háborús körülmények között kéne kiépíteni a gépeket kiszolgálo Infrastruktúrát.
Na a tervezett élettartam azért egy dolog. Főleg hogy pont nálunk is kiderült hogy a 29-es sárkánya a dupláját is tudja, meg láttunk már pár jóárasított törzsközépcserét-szárnycserét-patkolást nyugaton ami nem volt benne eladáskor a marketing dumában.
Az F-16-ost azért nevezik kényesnek mert nem volt tervezési szempont hogy egy olyan reptérről üzemeljen ami pl. egy előző csapástól kissé megviselt. Ld. 29-esen a ballonos gumik és kopoltyúk nem véletlenül vannak.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 051
82 509
113
Vagy megint valami szutyok fordítás!
Már nagyon idegesítők ezek a gépi magyarra fordítások, ha megoszt valaki legalább vegye a fáradtságot, hogy legalább valami minimum szinten értelmes magyar mondatokat hozzon össze, és ne fájjon olvasni!
Hogyan tudja valaki, aki nem érti az idegen nyelvet és gépi fordítást alkalmaz, kijavítani a lefordított szöveget?! :) Hiába írtam többször a leggyakoribb hibákat, pl.: sztrájk=csapás, Északi KatonaI Körzet= Különleges Katonai Müvelet...stb.
Carlsonnak se jön be a bucsai mese
Csak a totál idióták hiszik el a bucsai ukrán mesét.

Más
"С Украины пишут, что Сырский запретил любую инфу о потерях в Селидово, куда мощно ударили наши. Там тренировали ораву ВСУ для Авдеевки. Пишут про полторы тысячи человек"
(Ria N)
Ukrán források azt írják, hogy Szirkszkij betiltott minden infót, ami a Szelidovo elleni támadás ukrán veszteségeit illeti. Ott 1500 ukrán katona felkészítése folyt az Avgyejevkai front számára.

Más

....megint bizonyíték ez arra, hogy ez egy orosz polgárháború igazából.

Rengeteg orosz asszimilálódott erőszakkal vagy saját szándékból a siker, pénz,csillogás miatt. Az utóbbi vonatkozik Szirszkij-re is.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 453
10 350
113
Mielőtt elsiklunk Putyin félheréje és hipotetikus légi harcok között megfűszerezve Putyin remegő lábával azért a fronton ma több igen jelentős dolog történt.
Csasohov Jarnál az oroszok 24 óra alatt kb 4 km mentek előre és már a városban vannak, talán már a központjában is. Emlékezzünk vissza ez Bahmut eleste után nagyon hamar hamvában halt elképzelés volt. Tudtommal a város a frontszakasz ukrán parancsnoksága volt.

A másik lényeges hír hogy az oroszok még a kisszéket is rádobták egy ukrán összevonásra. Na most hogy ez igaz és valóban ennyire hatékonyak voltak vagy sem ezt sosem tudjuk meg, de valamilyen szinten már az hogy ilyen hír megjelenhet azt mutatja hogy lehet valóságalapja, és az ukránok kapkodnak nagyon hogy erőket küldjenek Avdiivka felmentésére, és emiatt óvatlanok lettek.
Itt az angol leirata.

Közben Avdiivka déli részén a légvédelmi bázist vagy mi volt régen, az ukránok úgy néz ki elhagyják, és a város nyugati részén elérték az utat az oroszok kelet felől.
Minden más frontszakaszon 1-4 kilométeres napi előrenyomulás, ami még nem napi 20 km de az elmúlt másfél évhez képest jelentős.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 521
20 393
113
Eredeti Cargrad poszt szerint az MVVKU (gyakorlatilag a kinti tiszképző felsőoktatási intézménynek feleltethető meg) hallgatója volt a felvonulás idején

Első pár mondat csak a lényeg, a többi a szokásos szöveg, hogy lényegében semmi köze Ukrajnához és megint bizonyíték ez arra, hogy ez egy orosz polgárháború igazából
Bocs, szerintem elbeszéltek egymás mellett,Busho mester a 19 éves nackóra gondolt, aki nem lehetett a hírszerzés főigazgatója...(ami igaz, bár amikor a "Zukránok az iGAZság mellett" csapat téved akkor mintha kevésbé heves lenne a reakciója, pedig ugye nem szerencsés ha egy modi súlyozza a mérleget... :D
Szirszkij 86-os ténykedése egy másik téma. :D
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 983
14 507
113
A Szelidovo elleni támadás részletei:

Két csapás volt. Először nagy területen kazettás lőszerrel (szerencsére az Iskanderek akár 500 kg „terhelést is szállítanak”) fedeztük a helyszínen sűrűn csoportosuló Ukrán Fegyveres Erők katonáit. Ez körülbelül 11.30 körül történt.

Tájékoztatásul: Az Iskander kazettás robbanófej 54 érintésmentes robbanófejet hordoz, melyeket a talaj felett körülbelül 10 m magasságban indítanak el.

A második csapást egy órával később hajtották végre (ismét „kazettákkal”), amikor megkezdődött a túlélők tömeges evakuálása, és sok egészségügyi személyzet gyűlt össze, hogy segítséget nyújtsanak a sebesülteknek. Ráadásul mindkét ütés rendkívül pontosan ért földet. Ezért az áldozatok nagy száma.

Természetesen szemrehányást tehet nekünk, hogy ez nem teljesen humánus. Azt hiszem, igen. De tény, hogy az ukrán fegyveres erők hosszú hónapok óta alkalmazzák a csapások ilyen „taktikáját”.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 829
35 135
113
Mielőtt elsiklunk Putyin félheréje és hipotetikus légi harcok között megfűszerezve Putyin remegő lábával azért a fronton ma több igen jelentős dolog történt.
Csasohov Jarnál az oroszok 24 óra alatt kb 4 km mentek előre és már a városban vannak, talán már a központjában is. Emlékezzünk vissza ez Bahmut eleste után nagyon hamar hamvában halt elképzelés volt. Tudtommal a város a frontszakasz ukrán parancsnoksága volt.

A másik lényeges hír hogy az oroszok még a kisszéket is rádobták egy ukrán összevonásra. Na most hogy ez igaz és valóban ennyire hatékonyak voltak vagy sem ezt sosem tudjuk meg, de valamilyen szinten már az hogy ilyen hír megjelenhet azt mutatja hogy lehet valóságalapja, és az ukránok kapkodnak nagyon hogy erőket küldjenek Avdiivka felmentésére, és emiatt óvatlanok lettek.
Itt az angol leirata.

Közben Avdiivka déli részén a légvédelmi bázist vagy mi volt régen, az ukránok úgy néz ki elhagyják, és a város nyugati részén elérték az utat az oroszok kelet felől.
Minden más frontszakaszon 1-4 kilométeres napi előrenyomulás, ami még nem napi 20 km de az elmúlt másfél évhez képest jelentős.
igen egy sz-75 ös indítóállás volt kicsit megerődítve és kibővítve. kiváló alap
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Női erősítés érkezett az Azovi különleges erők dandárjához

A titkosszolgálati adatok szerint újabb erősítés érkezett az „Azov” 12. különleges célú dandár felelősségi körébe a Svatovsko-Kremensky helyszínre. Olyan nőkből áll, akik szerződést kötöttek az ukrán védelmi minisztériummal.
„Katonai különlegességeket kaptak a kiképzés során az egyik közép-ukrajnai gyakorlótéren. A katonák átlagéletkora 35 év” – írta Marochko nyugalmazott LPR alezredes beszélt a Telegram csatornáján.

- Ez nekem csak úgy jöj ki, hogy 20 év és 50 év közöttiek, egyenletes eloszlásban.
A férfiaknál ugyanilyen a fogottak átlagéletkora, itt meg ilyen vén önkéntesek is jönnek.


A DPR-ben az ukrán fegyveres erők két tengerészgyalogosát ítélték el.

A vizsgálat szerint 2022 márciusában két polgári Férfit lőttek le elítéltek részvételével
DONYECK, február 13. /tass/.
A Donyecki bíróság két ukrán tengerészgyalogost 28 és 26 év börtönre ítélt egy szigorúan őrzött büntetőtelepen Mariupolban elkövetett emberölés miatt.
Erről a Donyecki Népköztársaság (DPR) Ügyészségének sajtószolgálata számolt be a TASS-nak.
"A Donyecki Népköztársaság Legfelsőbb Bírósága ítéletet hozott az ukrán fegyveres erők 36. különálló tengeri dandárjának katonái elleni büntetőügyben:
a 28 éves mesterlövész Andrej Balikin és a 23 éves hadiorvos Vladislav Ljasuk. <..."Figyelembe véve az államügyész álláspontját, a bíróság Balikint 26, Ljasukot pedig 28 év börtönre ítélte, magas biztonságú büntetőtelepen letöltendő büntetéssel"-közölte az ügyészség.
A vizsgálat szerint 2022 márciusában két polgári férfit lőttek le az elítéltek közvetlen részvételével.

- Arra várok, amikor Szippantó és náci barátai ülnek a bíróság előtt, és – örömükre – minden szempár rájuk szezeződik. Nem kell félniük a büntetőteleptől, senki nem bántja őket, köcsöghiányban ott nem rongálják a ritka húst.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 645
13 566
113
???
Ez most hogy jön ide? Senki nem beszél F-35-ösről az ukrajnai konfliktusban, a felajánlott típus az F-16... de ha újabb AMRAAM változatokkal jönnek, akkor kelleni fog az előny fenntartásához a Szu-57.
Egyetértünk. Részben. Ugyanis a modern légierőtől, szavaidból ítélve te fordulatot vársz. Biztosan megnehezíti az oroszok dolgát, de egyáltalán nem biztos a fordulat. Akár jelenlegi eseményeket látva napokon belül is megoldás lehet egy "problémára".

Arra volt pénzük, lehetőségük.

Azért az usa is próbálkozott tartani, kérni a pozícióját. Az egyszerűen nem igaz, hogy csak úgy kidobták őket.

Senki nem választ Ferrari helyett Golfot. A RuAF nagyon akarta a Szu-57-est, de nem kapta meg. Az iráni meg örül bárminek, ami nem a múzeumból jön.

ez egy tök jó példa, mert egy bamakon egy széria golf végigmegy. De egy széria ferrari nem.

Meg az USAF, a PLAAF, a RuAF, az összes európai fejlesző, meg úgy kb. mindenki szerint az LO kialakítás az egyetlen túlélőképes konstrukció a jövőben és iszonyat pénzeket elbaszva állnak át ezekre... srysly, még a CM-ek is LO kialakításuak manapság...

igen, valószínűleg ez a helyes út.
De pont az, higy te szigorúan a légierő szempontjáből közelited a dolgokat.
Talán az összhaderőnem a megfelelő szó. És még az usanál sem biztos, hogy a mértéktelen lopás miatt minden ág kiegyensúlyozott és hatékony lehet.

Nem kell meggyőzni. Olvass, tanulj, értelmezz műszaki doksikat és taktikai analíziseket. Az jön majd ki neked is, ami sokmillió mérnöknek meg katonának

Veled lehet értelmesen beszélni, ne menjünk le erre a szintre. De én úgy gondolom neked kéne értelmezned amit írtam.

Ha az a 76 darab elkészült volna az eredeti határidőre, most parolázhatnának Kijev légterében

Ezt magad sem gondolhatod komolyan.

A nyugatnak a levegőben semmiféle hátránya sincs. Elemezd a gépek számát, fegyverzetét, beépített rendszereit. Pont, hogy ott bivalyerősek, szárazföldön meg már sokkal árnyaltabb a kép.

bocs, de nagyon egysíkú megközelítésből nézed a dolgokat. Értelmezd.
Én nem kétlem a nyugati számbeli, minőségi légifölényét. Ez az egy szinte biztos nyugaton.
Összhaderőnemben, szárazföldön és levegőben. Értelmezd újra.
Egyszerűen a nyugat, doktrínálisan gyengébb tüzérségben.. kapacitásban. Minőségi fölénye alkalmazkodási időtartami volt és marginális stratégiai szinten.
Ezt a HÁTRÁNYT tudná a VÉLHÉTŐEN prospektusok szitjén működő 5 gen. ellensúlyozni. A mérték a kérdés, de a prosoektusok valóságtartalma alapján nem sok jót ígér.

Szóval no effense, de értelmezd, mielőtt csuklóból elbeszélsz mellettem.

Mindenesetre, tényleg megbocsájts, meg tényleg bírom a hozzászólásaidat, informatívak,.. de azt gondolni hogy 70 db su 57től kijev felett parádéznának, ez számomra vallásos meggyőződésnek tűnik, ha komolyan gondolod. Illúzió