[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 543
32 032
113
Kár volt ebbe belevágni a nyugatnak.
Most már talán ők is bánják. Csak hát kijönni ebből arcvesztés nélkül nem lehet. Nem is arcvesztés lenne, hanem teljes összeomlás. Drága energia, zsugorodó ipar, roló jólét. Hogy adnák el ezt otthon a népnek?
Belementek, mert azzal számoltak, hogy Oroszország a szankciók hatására egy, de maximum két éven belül bedől, belső lázadások lesznek és rendszerváltás lesz. Nem jött be a számítás a medve él és virul. Még évekig eltarthat a háború, amit már a nyugati polgárok nehezen bírnak. Fennáll a veszélye, hogy bedőlnek a liberális demokráciák. Erre lehetne gyógyír, ha megkaparintanák a mackó mézes bödönjét. Ezzel még pár évtizedig fenn lehetne tartani az élősködő kapitalizmusukat.
Sajnos a nyugat ezzel az akciójával olyan helyzetet idézett elő, hogy senki nem hátrálhat. Aki Ukrajnában veszít. az mindent elveszít. Konkrétan a léte kerül veszélybe. Vagy felosztják Oroszországot, vagy nyugaton fog a sok felgyülemlett társadalmi feszültség fog felrobbanni.

Még szép. A végén csak egyedül maradna a nagy ukrán pusztában, szemtől szemben a felhergelt medvével.

Sokan tudják, hogy mivel járna egy Oroszország elleni totális háború. Minimum a keleti részek elhamvadnának. Éppen ezért az aki gondolkodik errefelé, az nem akar belemenni. A románoknak még csak ez hiányozna. Szerintem meg lett nekik üzenve, ha onnan megy támadás, akkor ki lesznek törölve a történelemből.

Addig nem érnek el. Ha pedig belépnek a föderáció területére onnantól megy a taktikai atomcsapás. Kár erőlködni. és egyébként is ki menne el Moszkváig. Az ukránokon kívül nincs nagyon katonaképes ember a láthatáron. Nyugat puhány. Nem győznek, ha csak nem valami titkos droidsereget készítenek elő a támadásra.

Nem fog tudni küldeni. Esetleg francia katonát. Nincs rá indok, hogy bárki is odamenjen. Ukrajna nem NATO tag. Ha nagyon akar mehet az angolokkal. Esetleg a lengyelekkel. Nem lesz nagy tolongás.

Ha NATO és Oroszország háború lesz, az első lépésben az oroszok a Kalinyigrádi folyosót foglalják el és szélesítik ki. Onnantól az északon rekedt csapatoknak nagyon nehéz lesz. Persze közben menni fognak a rakéták minden felé.

Nem lehet, hogy ez is a célja az Amerikában trónoló eliteknek? Elnézve, hogy milyen bajt hoztak Európára a migránsáradattal és mi célból, nem lepődnék meg, hogy benne van ez is a tervükben.

Hogy a politikum mit akart, az egy dolog. De az egyszerű nép miként lett feltüzelve az egy másik dolog.

Ez így van. Azonban a részleges revízió miatt tartoztunk Németországnak. A becsület is azt kívánta, hogy beálljunk mellé, még ha tudtuk is, hogy rossz ügy mellé álltunk. Ma ilyen kényszerítő erő nincs.
Az atlantista tisztikar, ha olyan nagyon akar harcolni, hát rajta. Menjenek maguk és vitézkedjenek az orosz ellen.
A megszállásról annyit, hogy az jobb mintha mi magunktól mennénk az oroszok ellen. Ők is látnák, hogy mint megszálltak, nem vagyunk cselekvőképességünk birtokában és kényszerítve vagyunk. Egy ilyen állapot egy esetleges orosz győzelem esetén másképp esne a latba.

Ez valószínű, hogy így lenne. De a nép akkor is arra a pártra szavazna, aki a háború ellen agitál. Hogy elcsalnák esetleg a választásokat a felől nincs kétségem. De akkor is a közhangulat olyan lenne, hogy arra mindent lehetne építeni csak nyerő háborút nem. A hollandokat és belgákat sem sorozták erőszakkal a Wermachtba! Itt sem lenne értelme arcoskodni a megszállóknak.

Ki lehet maradni. Ellent kell mondani. Majd megszállnak, de attól kezdve nem lehet minket vádolni hogy beléptünk az oroszok elleni háborúba. A megszálló felelőssége lenne minden amit elkövet. Tudom lenne bőven együttműködő áruló az országban. De a többség akkor sem fogadná el a megszállást.
A megszállás, vagy egy rezsimváltás...ahogy a románok szokták...persze nem fogunk ilyet tenni.
Egy önkéntes kirakott egy fotót a harcjárművéről, azt írják az a sofőr kamera valami új cucc a T-72-esen...
U0eFiMJ.jpeg
Banzaaaaajjjj!
Előnyünkre szolgál, hogy annak ellenére, hogy Kijev tavaly úgy döntött, hogy átáll a védelemre és mindenhol erődítményeket épít, nem volt idejük az Avgyejevka csoportosulás hátsó részében létrehozni azokat. Most az ellenség minden rendelkezésre álló erejét az árkok ásására vetette be.
Épül a legendás 3. vonal?

Hírek, térképek...
28feb2024_Ukraine_map.jpg


 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 422
33 684
113
Nem hiszek a suttogásban.
Az ukránok olyannyira gerinctelenek, hogy Orbán soha nem kockáztatna letagadott támogatást nyújtani nekik, hiszen tudván tudja, hogy ezt azonnal zsarolásra használnák ezek a talpig becsületes szomszédok.

Közvetítőkön keresztül simán mehetett olyan, ami letagadható.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 453
11 468
113
Közeledik az oroszok végső támadásának "nulla órája" - 250 000 katona és 300 harci repülőgép áll készen
Theofrastos Andreopoulos 2024.02.28. | 15:00

A „nulla óra” közeledtével az oroszok jövő tavaszi utolsó offenzívájához Moszkva nagy erőket gyűjt a kelet-ukrajnai fronton, összesen 250 000 katonát, és több mint 300 vadász- és bombázógépet állított át a határ közelében lévő orosz támaszpontokra.
Ez az oka annak is, hogy az orosz stratégiai bombázók, a Tu-95 és a Tu-22M3 egyaránt felszálltak az engelsi bázisról .
Átcsoportosítani az ukrán front közelében lévő bázisokra.

Az orosz stratégiai bombázók áthelyezésének végső célja Ukrajna legnagyobb orosz ajkú városának, Harkovnak a "megfojtása".
Ezek a mozgalmak, valamint a 48 Iskander-M taktikai ballisztikus rakéta-vetőgép Harkov régió határán történő telepítéséről szóló információkkal együtt feltárják az orosz szándékokat a következő időszakra vonatkozóan.

Harkov stratégiai célpont Oroszország számára, akárcsak Odessza.
Mindaddig azonban, amíg az orosz erőket nem tudták kivonni Donbászból, ezekre a célokra várni kellett.
A donbászi front az ukránok véres bahmuti csatában elszenvedett veresége után kezdett „repedéseket” mutatni, és az avgyejevkai vereség után „szélesre” nyílt.

Megjegyezendő, hogy az amerikaiak tudva, hogy az orosz hadseregeket az alárendelt ukrán erők nem tudják megállítani, nyolc éven át egy sor kisvárost erősítettek meg, amelyeket erődökké alakítottak, hogy megakadályozzák az oroszok előrenyomulását.
Ezek az erődítmények azonban (véres és hosszan tartó csaták után) összeomlottak, és van egy nagy, megerősítetlen síkság, és ez az oka annak, hogy az oroszok most rohamosan haladnak előre.

Az oroszok számára Harkovot par excellence orosz városnak és az orosz történelem szerves részének tekintik, míg a többséget az orosz-tudatos lakosság adja.

Odessza rendkívül stratégiai jelentőséggel bír Oroszország számára azon túl, hogy történelmileg egyben orosz terület is.
Elfoglalása a Fekete-tengeren az ukrán jelenlét végét jelenti, és lehetővé teszi Moszkvának, hogy az oroszajkú Dnyeszteren túli területet csatolása a területébe.
Amíg az odesszai régió Ukrajna ellenőrzése alatt marad, lehetetlen, hogy Oroszország megvédje Dnyeszteren túlt.

A kérdés az, hogy mennyi idő alatt éri el Oroszország ezeket a célokat. Senki sem tudja, de amíg kell, az oroszok folytatják a háborút, és Harkovval kezdik.


"Jens Stoltenbergnek a NATO jelenlegi főtitkárának most kell lemondania, mielőtt túl késő lenne."

Stephen Bryen
volt Pentagon-tisztviselő az Asia Timesnak írt cikkében felszólította Jens Stoltenberg NATO-főtitkárt, hogy mondjon le, miután felszólította az ukrán fegyveres erőket, hogy használjanak F-16-os vadászgépeket orosz földön mért csapásokra.
Stephen Bryen szerint kijelentései egyenértékűek azzal, hogy a NATO hadat üzen Oroszországnak.
Stephen Bryen azt is hozzátette, hogy ezt az értelmetlen és veszélyes lépést a lehető leghamarabb meg kell állítani.
„Ha megengedik neki, hogy hatalmon maradjon, egy európai háborúba vezeti a NATO-t, amelybe nukleáris fegyverek is beletartozhatnak.
Először is, Jens Stoltenberg nem érti, hogy a NATO egy védekező, nem pedig egy támadó szövetség.”
- Jenci fiúnak, mint a héjáknak általában, nem túl nagy agya van.

Bár a NATO-országok azt mondják, hogy ellenzik a csapatok küldését, mégis meg lehet állapítani, hogy már megtették azt. -
A zsoldosok kérdése

Ukrajnában több száz, ha nem több ezer külföldi "önkéntes" van. A legnagyobb kontingensek Romániából, Lengyelországból és Franciaországból érkeznek.
Ezeket brit, német és más külföldi csapatok egészítik ki.
Az amerikaiak is jelentős számban vannak Ukrajnában, és néhányan meghaltak a bombázások vagy a frontvonalon végrehajtott akciók következtében.
Az "önkénteseket" nyilvánvalóan jól megfizetik és az európai kormányok erőteljesen támogatják.
Nagyjából három fő kategóriára oszthatók: technikailag képzett fegyverkezelők, hírszerzési és taktikai tanácsadók, valamint frontvonalbeli harcosok.
Oroszország azt állította, hogy mintegy 60 francia "önkéntest" ölt meg, amikor egy laktanyaként használt szállodát támadott meg Harkovban. Franciaország tagadta ezt, majd behívta a párizsi orosz nagykövetet, hogy figyelmeztesse az oroszokat, amiért francia állampolgárokat öltek meg. Hasonlóképpen, a Patriot ütegekre, repülőterekre és parancsnoki központokra mért orosz csapások számos külföldi "önkéntes" életét követelték.

- És tudunk a korábbi elhullott tábornokokról, főtisztekről is.

CIA hírszerzők


Eközben a New York Times felfedte, hogy az USA legalább 12 CIA-állomást működtet az orosz határok mentén. Ezek a hírszerző központok segítenek Ukrajnának az Oroszországon belüli célpontok azonosításában, ami a fő céljuk. Ezek a hírszerzési műveletek nem csak a tényleges katonai hírszerzésre irányulnak, hanem azzal is foglalkoznak, hogy Ukrajna nagyobb hatótávolságú fegyvereinek hatósugarában lévő polgári és katonai célpontokat tapogassanak ki.

Ezen túlmenően a Times beszámol arról, hogy a CIA támogatja az ukrán különleges erők 2245-ös egységét, amelyet Oroszország határain belüli kommandós támadásokra használnak, valamint az Ötödik Igazgatóság nevű egységet, amely az oroszok által ellenőrzött területeken és Oroszországban működő merényletosztagokból áll.

Valószínű, hogy egy dróntámadás, amely megsemmisített egy orosz stratégiai nukleáris bombázót, a CIA által biztosított hírszerzési információkon alapult (a csapásról a brit hírszerzés számolt be).

Oroszország egy Tu-22M3 Backfire bombázót vesztett el a Szolzsenyi-2 légibázison, az ukrán határtól 400 mérföldre (650 km) lévő Szolzsenyi-2 légibázist nagy hatótávolságú kamikaze drónok támadták meg tavaly augusztus 19-én. Figyelemre méltó, hogy a csapás egy nukleáris bombázó ellen irányult, amely ekkor még fegyverzetben lehetett.

A CIA-állomások "hivatalosak", de titkosak, és az oroszok bizonyára tudnak róluk, ahogyan tudnak az amerikai, brit, francia és más repülőgépek és drónok által a Fekete-tenger nemzetközi vizei felett végzett gyakori felderítő és célzott műveletekről is.

Az Ukrajnában tevékenykedő "önkéntesek" növekvő száma megnehezíti a NATO-államok számára a hihető tagadhatóság fenntartását. Bár a NATO-országok azt mondják, hogy ellenzik a csapatok küldését, mégis felvethető, hogy már megtették.

- A cikk többi része a konferenciáról és Micronról szól, azt nem teszem ide.
Hal Turner oldalán van egy összevágott video a picifiú extremitásairól (melegklubokban táncol, melltartót visel).
Megy a nyugat részéről a kardcsörtetés; Oroszország/Putyin nem nyerhet stb.
Egyrészt ezt mivel gondolják megoldani? Mert a szárazföldi erejük ehhez a mostani orosz szárazföldi erőkhöz szerintem most kevés lenne.
Persze ha légierőket, meg robotrepülőgépeket vetnének be tömegesen, ott azért már bajság lenne.

Mindenesetre ha túl forró lesz a pite, annak - remélhetőleg - lesz előjele, hogy még időben el lehessen rántani a kormányt:
  • Az oroszok nem veszik fel a telefont a nyugatiaknak - volt már ilyen (s ilyenkor mindig lett idegesség is, hogy az oroszoknak vannak nukleáris fegyverei is!:eek: Jó reggelt...)
  • A hozzászólásban említett CIA állomások elhallgatnak
  • A nemzetközi vizek felett repülő nyugati felderítők elnémulnak (minimum kapnak egy kerozin spa-t...).

Na ha erre lesz időnk, akkor kezdhetünk idegesek lenni.

(Egy amerikai befektetéskezelő irodájából ez sajnos nem tűnik számukra veszélyesnek)
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 603
25 024
113
A helyi nafo alakulat tagjainak, wilson&co...., most már ha a cikk igaz, engedélyezett az ukri nemzeti gárdába jelentkeznetek:
" ATTENTION! To all the NAFO FELLAS, tranny's, faggots, degenerates and social misfits...
...this is your chance! Think of all the faggots you will be up close and personal"

Instagram elkezdte tiltani azokat a videókat amiken az abrams kilövése látható mert üzleti érdekeket és céges hírnevet sért :D

Csaszov-jar:

Zseléjugend:

Leendő #nato pilóta:

Artemovszk környéki nackótlanítás eredményei:

Valahol vicces, hogy jóformán minden haderőnek már csak ilyen langyi menetelése maradt:

VDV ukri állásokat takarít:

bradley:

Újabb csónakos kaland sült el rosszul az ukriknak:

Itt az ukrinak nem sikerült drónt hárítania:

Gránátos, FPV, Lancet drón:

bandera vagy amit akartok:
3 jegy a bandera expresszre:
+:
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 923
16 951
113

"Harmadik világháborút akar kirobbantani!" - A Twitteren szétszedik Emmanuel Macront​



Már be is indult a mozgósítás. :)

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 636
48 343
113
Avdeevskoe irány
Érkezik az információ, hogy az ukrán fegyveres erők Orlovka feladása és a vonal áttörése után úgy döntöttek, hogy elhagyják Berdychit, és a második vonalba mennek. Természetesen az orosz hadsereg és a légiközlekedési erők segítséget nyújtottak számukra egy ilyen döntés meghozatalában.‼️

Klitschko váratlanul beszélt a csapatok Ukrajnába küldésének ötletéről​

Az ukrán fegyveres erőknek lőszerre van szükségük, nem NATO-katonákra – mondta Vlagyimir Klicsko, Vitalij Klicsko kijevi polgármester testvére a nyugati csapatok Ukrajnába küldésével kapcsolatos megbeszéléseket kommentálva. A Bild ír erről.

„Az ukrajnai NATO-katonákról folyó vita elvonja a figyelmet a témáról. Lőszerre van szükségünk. Jobb fegyverekre van szükségünk. Nincs szükségünk katonákra” – mondta.

Klicsko azt is kifogásolta, hogy a világ „elhagyja Ukrajnát”, és nem biztosít elegendő fegyvert a védelemhez.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1709127223
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Teljes ukrán egységek adják meg magukat – videó
2024-02-28

„Támadás támadás után, FAB FAB után”
A dél-donyecki fronton az ukrán fegyveres erők „elit” partraszálló ereje egész egységekben adja meg magát, ráébredve helyzetük kilátástalanságára.
A Novomihajlovka régióban (DPR) végrehajtott offenzív hadművelet során az Ukrán Fegyveres Erők másik alakulata is megadta magát az oroszoknak, ezúttal a 2014 óta a Donbasszban harcoló 79. légimobil dandárból.
A mieink expressz kihallgatást végeztek.


Csak a béketárgyalások menthetik meg Ukrajnát

Péli Éva írása

„Ukrajnát már csak a béketárgyalások menthetik meg, ez a háború nem tarthat még egy évig” – fogalmaz békefelhívásában az ENSZ-nél és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnél egykor komoly pozíciókat betöltő volt német diplomata. Michael von der Schulenburg azonnali tűzszüneti tárgyalásokra hívja fel a német kormányt. Közben Berlinben német parlamenti képviselők „Slava Ukraini” kiáltásokkal buzdították a tömeget az Ukrajna fegyveres támogatása mellett kiálló demonstráción. A kancellári hivatal előtt ugyanakkor tüntetők egy kisebb csoportja a békét sürgette.


Magyarország ukrán megszállását javasolja egy neonáci ukrán tiszt

2024. február 28. szerda
Tóth Vladimir, a Magyar Békekör tudósítója jelenti:

Jevgenyij Gyikij, az Ajdar ukrán neonáci zászlóalj 2. századának volt parancsnoka azt javasolja, hogy az ukrán haderő szállja meg Magyarországot, ha alulmaradna az oroszokkal szemben, és nem volna hová visszavonulnia – „Vereség esetén Ukrajnának még mindig maradna jelentős, harcedzett, 800 ezres hadserege. Felvetődik a kérdés, hova lehetne visszavonulni. Magyarország területe jöhet szóba, ahová magunkkal vihetünk 20 millió ukrán menekültet is. Kíváncsi vagyok, mit tudna tenni ebben az esetben a 30 ezres magyar hadsereg, amely egy napot sem harcolt még. Magyarország nem számíthatna a NATO segítségére az 5. cikkely alapján, mert annak megvitatása 30 napig is eltartana. Magyarország megszállására viszont 30 óra is elegendő.

Azt ajánlom Orbán Viktornak, hogy jól gondolja meg, milyen következményekkel járna Ukrajna veresége” – fogalmazott a katonatiszt a Rosszija 1 TV szerda hajnali műsorában elhangzottak szerint.

Gyikij kijelentéseit szerdán, moszkvai idő szerint 1.50 órakor sugározták teljes terjedelmében Vlagyimir Szolovjov műsorában. Előzőleg a Moja Moszkva online adott hírt róluk február 27-én.
Az ukrán katonatiszt elmondta még a következőket: “Miután Oroszország 2022. február 24-én megtámadta Ukrajnát, Orbán Viktor magyar csapatokat küldött az ukrán-magyar határra. Elmondása szerint azért, hogy megvédje az ukrán menekülteket. De akkor minek létesítettek pontonhidakat a Tiszán – tette fel a kérdést Gyikij. Ezt a harckocsik számára szánták. Ha az oroszok elfoglalták volna Kijevet, a magyar csapatok megindultak volna, hogy elfoglalják Kárpátalját. Kijev elfoglalása viszont meghiúsult. Mivel Orbán biztos abban, hogy Ukrajna vereséget szenved a háborúban, sőt akarja is Ukrajna vereségét, fel kell készülnünk nem egy b, hanem egy végső z tervvel – adta elő Gyikij.

Az ukrán neonáci szerint a végső terv Magyarország ukrán megszállása lehetne.

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 988
87 583
113
Tarjányiiiiiiiiii

Legerősebb rész:
"A biztonságpolitikai szakértő úgy becsüli,
UKRAJNA VESZTESÉGE VALAHOL 70 ÉS 80 EZER KÖZÉ TEHETŐ, MÍG AZ OROSZOK OLDALÁN OLYAN 350 EZER LEHET A REÁLIS SZÁM."

MIből is becsüli? Kékhátú Carrabolle Cretenicus tollát dobja a levegőbe miközben Slava Ukrainit és Mariska Hargitayt mormol?
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
384
2 529
93
Teljes ukrán egységek adják meg magukat – videó
2024-02-28

„Támadás támadás után, FAB FAB után”
A dél-donyecki fronton az ukrán fegyveres erők „elit” partraszálló ereje egész egységekben adja meg magát, ráébredve helyzetük kilátástalanságára.
A Novomihajlovka régióban (DPR) végrehajtott offenzív hadművelet során az Ukrán Fegyveres Erők másik alakulata is megadta magát az oroszoknak, ezúttal a 2014 óta a Donbasszban harcoló 79. légimobil dandárból.
A mieink expressz kihallgatást végeztek.


Csak a béketárgyalások menthetik meg Ukrajnát

Péli Éva írása

„Ukrajnát már csak a béketárgyalások menthetik meg, ez a háború nem tarthat még egy évig” – fogalmaz békefelhívásában az ENSZ-nél és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnél egykor komoly pozíciókat betöltő volt német diplomata. Michael von der Schulenburg azonnali tűzszüneti tárgyalásokra hívja fel a német kormányt. Közben Berlinben német parlamenti képviselők „Slava Ukraini” kiáltásokkal buzdították a tömeget az Ukrajna fegyveres támogatása mellett kiálló demonstráción. A kancellári hivatal előtt ugyanakkor tüntetők egy kisebb csoportja a békét sürgette.


Magyarország ukrán megszállását javasolja egy neonáci ukrán tiszt

2024. február 28. szerda
Tóth Vladimir, a Magyar Békekör tudósítója jelenti:

Jevgenyij Gyikij, az Ajdar ukrán neonáci zászlóalj 2. századának volt parancsnoka azt javasolja, hogy az ukrán haderő szállja meg Magyarországot, ha alulmaradna az oroszokkal szemben, és nem volna hová visszavonulnia – „Vereség esetén Ukrajnának még mindig maradna jelentős, harcedzett, 800 ezres hadserege. Felvetődik a kérdés, hova lehetne visszavonulni. Magyarország területe jöhet szóba, ahová magunkkal vihetünk 20 millió ukrán menekültet is. Kíváncsi vagyok, mit tudna tenni ebben az esetben a 30 ezres magyar hadsereg, amely egy napot sem harcolt még. Magyarország nem számíthatna a NATO segítségére az 5. cikkely alapján, mert annak megvitatása 30 napig is eltartana. Magyarország megszállására viszont 30 óra is elegendő.

Azt ajánlom Orbán Viktornak, hogy jól gondolja meg, milyen következményekkel járna Ukrajna veresége” – fogalmazott a katonatiszt a Rosszija 1 TV szerda hajnali műsorában elhangzottak szerint.

Gyikij kijelentéseit szerdán, moszkvai idő szerint 1.50 órakor sugározták teljes terjedelmében Vlagyimir Szolovjov műsorában. Előzőleg a Moja Moszkva online adott hírt róluk február 27-én.
Az ukrán katonatiszt elmondta még a következőket: “Miután Oroszország 2022. február 24-én megtámadta Ukrajnát, Orbán Viktor magyar csapatokat küldött az ukrán-magyar határra. Elmondása szerint azért, hogy megvédje az ukrán menekülteket. De akkor minek létesítettek pontonhidakat a Tiszán – tette fel a kérdést Gyikij. Ezt a harckocsik számára szánták. Ha az oroszok elfoglalták volna Kijevet, a magyar csapatok megindultak volna, hogy elfoglalják Kárpátalját. Kijev elfoglalása viszont meghiúsult. Mivel Orbán biztos abban, hogy Ukrajna vereséget szenved a háborúban, sőt akarja is Ukrajna vereségét, fel kell készülnünk nem egy b, hanem egy végső z tervvel – adta elő Gyikij.

Az ukrán neonáci szerint a végső terv Magyarország ukrán megszállása lehetne.

Mekkora baromság nem hiszem el...Majd menekültként jöhetnek.Talán.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
952
11 177
93
Teljes ukrán egységek adják meg magukat – videó
2024-02-28

„Támadás támadás után, FAB FAB után”
A dél-donyecki fronton az ukrán fegyveres erők „elit” partraszálló ereje egész egységekben adja meg magát, ráébredve helyzetük kilátástalanságára.
A Novomihajlovka régióban (DPR) végrehajtott offenzív hadművelet során az Ukrán Fegyveres Erők másik alakulata is megadta magát az oroszoknak, ezúttal a 2014 óta a Donbasszban harcoló 79. légimobil dandárból.
A mieink expressz kihallgatást végeztek.


Csak a béketárgyalások menthetik meg Ukrajnát

Péli Éva írása

„Ukrajnát már csak a béketárgyalások menthetik meg, ez a háború nem tarthat még egy évig” – fogalmaz békefelhívásában az ENSZ-nél és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnél egykor komoly pozíciókat betöltő volt német diplomata. Michael von der Schulenburg azonnali tűzszüneti tárgyalásokra hívja fel a német kormányt. Közben Berlinben német parlamenti képviselők „Slava Ukraini” kiáltásokkal buzdították a tömeget az Ukrajna fegyveres támogatása mellett kiálló demonstráción. A kancellári hivatal előtt ugyanakkor tüntetők egy kisebb csoportja a békét sürgette.


Magyarország ukrán megszállását javasolja egy neonáci ukrán tiszt

2024. február 28. szerda
Tóth Vladimir, a Magyar Békekör tudósítója jelenti:

Jevgenyij Gyikij, az Ajdar ukrán neonáci zászlóalj 2. századának volt parancsnoka azt javasolja, hogy az ukrán haderő szállja meg Magyarországot, ha alulmaradna az oroszokkal szemben, és nem volna hová visszavonulnia – „Vereség esetén Ukrajnának még mindig maradna jelentős, harcedzett, 800 ezres hadserege. Felvetődik a kérdés, hova lehetne visszavonulni. Magyarország területe jöhet szóba, ahová magunkkal vihetünk 20 millió ukrán menekültet is. Kíváncsi vagyok, mit tudna tenni ebben az esetben a 30 ezres magyar hadsereg, amely egy napot sem harcolt még. Magyarország nem számíthatna a NATO segítségére az 5. cikkely alapján, mert annak megvitatása 30 napig is eltartana. Magyarország megszállására viszont 30 óra is elegendő.

Azt ajánlom Orbán Viktornak, hogy jól gondolja meg, milyen következményekkel járna Ukrajna veresége” – fogalmazott a katonatiszt a Rosszija 1 TV szerda hajnali műsorában elhangzottak szerint.

Gyikij kijelentéseit szerdán, moszkvai idő szerint 1.50 órakor sugározták teljes terjedelmében Vlagyimir Szolovjov műsorában. Előzőleg a Moja Moszkva online adott hírt róluk február 27-én.
Az ukrán katonatiszt elmondta még a következőket: “Miután Oroszország 2022. február 24-én megtámadta Ukrajnát, Orbán Viktor magyar csapatokat küldött az ukrán-magyar határra. Elmondása szerint azért, hogy megvédje az ukrán menekülteket. De akkor minek létesítettek pontonhidakat a Tiszán – tette fel a kérdést Gyikij. Ezt a harckocsik számára szánták. Ha az oroszok elfoglalták volna Kijevet, a magyar csapatok megindultak volna, hogy elfoglalják Kárpátalját. Kijev elfoglalása viszont meghiúsult. Mivel Orbán biztos abban, hogy Ukrajna vereséget szenved a háborúban, sőt akarja is Ukrajna vereségét, fel kell készülnünk nem egy b, hanem egy végső z tervvel – adta elő Gyikij.

Az ukrán neonáci szerint a végső terv Magyarország ukrán megszállása lehetne.

Nézem a képeket a német tüntikézésről: "free azov". Mekkora szellemi sötétség kell ehhez? Erre pont itt egy neonáci fasz aki a lerohanásunkról álmodik - az új típusú ikonja a libsi nyugati mainstreamnek.
Itt az adat a résztevők szerint, kb. 1:10-hez az épeszűek aránya. Kihalásra érettek. Röhögnék, ha nem rántanának magukkal...
Ez a "NATO csapatok Ukrajnába küldése" arra az esetre vonatkozik, hogyha Beloruszia felöl beindulna a második front. Ez azt mutatja, hogy elérkezett a töréspontra az Ukrán haderő. Azaz minden kiképzett tartalék kint van a keleti fronton. És ott is folyamatosan visszaszorul. A nyugati országrész megvédése nem lehetséges egy északról jövő támadás esetén.
Ezek a keretszerződések szerintem csupán felhatalmazást adnak az aláíróknak, hogy bevonuljanak Nyugat-Ukrajnába. Itt nem elsősorban a keleti frontra való bevetés lenne a feladat, hanem az, hogy maradjon valamicske Ukrajnából a végjátékban. Ez viszont óriási bukó lesz a részt vevő országoknak, mert nem lesz mögöttük az egész NATO. Tekintve, hogy az USA nem hajlandó ilyenre, így egy esetleges ilyen próbálkozás halálra van ítélve.
Ez a Belorusszia miatti készülődés saját következtetésed vagy olvastad valahol?
Csak azért hogy vajon van erre utaló hírszerzési infó? Észszerű lenne, mert Dnyepropetrovszk és Zaporozsje nem tűnik egyhamar bevehetőnek ha marad szimplán ez a keletről nyugatra morzsolás. Ogyessza se nagyon. Márpedig ezek nem maradhatnak ukrán kézen, olyan elborult a nyugat hogy itt nem lesz NATO mentes Ukrajna. Ha vége lesz, vagy nem lesz Ukrajna, vagy megágyaznak az újabb háborúnak.
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
649
2 245
93
Tarjányiiiiiiiiii

Legerősebb rész:
"A biztonságpolitikai szakértő úgy becsüli,
UKRAJNA VESZTESÉGE VALAHOL 70 ÉS 80 EZER KÖZÉ TEHETŐ, MÍG AZ OROSZOK OLDALÁN OLYAN 350 EZER LEHET A REÁLIS SZÁM."

MIből is becsüli? Kékhátú Carrabolle Cretenicus tollát dobja a levegőbe miközben Slava Ukrainit és Mariska Hargitayt mormol?
Ha újra születek, szakértő leszek az biztos! Lehet összevissza szövegelni, felelősség nuku! (Nem beszélve, a busás szakétői díjazásról ):)
 

Beregszasz

Well-Known Member
2022. február 20.
44
680
83
@Beregszasz kolléga azt írta, nem nagyon talált forrást angolul ... más nyelven azért van. :)

Mi az uránpáncél?

Olyan ez, mint egy réteges torta. Ahol kívül acél van, ott van egy alumíniumhéj, amely mindkét oldalán szegényített uránnal burkolja a szénbetétet (pontosabban az úgynevezett „atomgrafitot”).

És az ilyen rétegek egymás után több rétegben is elhelyezhetők. De leggyakrabban sakktábla mintázatba helyezik el a maximális szilárdság elérése érdekében, és különböző irányú szögekben.

Amikor egy lövedék (HEAT vagy APFSDS) becsapódik, a HEAT sugár vagy mag egy kevésbé sűrű rétegen (acélon) áthalad egy olyan rétegbe, amelyet nehezebb „átszúrni és átégetni” (mivel az urán sokkal sűrűbb, mint az acél). A lövedék körülbelül kétszer annyi energiát veszít, hogy leküzdje ezt a réteget. Ezért az ilyen páncélokat kb kétszer „erősebbnek” tekinthetjük, mint a hagyományos páncélokat.

Az amerikai Abrams tank egyik jellemzője ezeknek a páncéllemezeknek a jelenléte, amelyek szegényített uránt tartalmaznak. 1988-ban az M1A1NA módosításban megjelent az uránpáncél első generációja - UO87 uránkerámia. 1990-ben a harckocsit már második generációs uránpáncéllal szerelték fel - UO100 alumínium héjban.

Ma az M1A2SEP variánsok már a harmadik generációs páncélzatot használják - UO100 grafit kitöltéssel titán csomagokban. Bejelentették a küszöbön álló átállást is a 4. generációs uránkerámiára, melynek egyenértékű ellenállása az APFSDS lövedékkel szemben 960 mm, a kumulatív lövedékekkel szemben pedig legfeljebb 1600 mm-es acél páncélzattal egyenértékű.

Összehasonlításképpen, az első generációs uránpáncéllal rendelkező Abrams védelmi szintje 470 mm volt az APFSDS és 650 mm a kummulatív lövedékekkel szemben, ilyen páncél nélkül pedig még alacsonyabb volt.

De az uránpáncélnak, jó tartóssága ellenére, megvannak a hátrányai is.

A súly miatt nagyobb a terhelés a motoron, az erőátviteli berendezéseken, a sebességváltón, ami a mozgékonyság és a talajnyomás rovására megy.

A szegényített urán sűrűsége megközelítőleg 1,7-szerese az ólomnak (nem beszélve az acélról), ami azt jelenti, hogy az uránpáncél sokkal nehezebb, mint a hagyományos páncél. Az ilyen páncélok nagy tömege miatt csak a torony elülső részében és a test elülső alsó részében használják.

Ezenkívül az uránpáncél tervezési jellemzője kiküszöböli a lemezek meghajlását, ami az Abrams „szögletességét” és nagy méreteit okozza. Ez is az egyik hátránya.

Fontos szempont a legénység biztonsága. Bár a szegényített urán kevésbé radioaktív, mint a közönséges urán, és sugárzását részben blokkolja az acélburkolat, minden más nehézfémhez hasonlóan kockázatot jelent az emberi egészségre. Radioaktivitása is van, rákot okoz a hosszú távú szolgálat során. Hiszen a panel „élettartama” alatt az urán lassan szétesik. Gamma-sugárzást bocsájt ki ami eléri a legénységet. A gammasugárzás pedig mutációkat okoz az emberi DNS-ben,és rákot okoz.

Egy panel héjazata és az uránelemek megsérülésekor mikroszkopikus méretű radioaktív por koncentrálódhat a jármű belsejében, amelynek belélegzése szintén káros az egészségre.

Ezenkívül az uránpáncél radioaktív károsodásának toxicitása és paraméterei jelentősen megnőnek egy keletkező tűz során.

Korábban az Egyesült Államokban független orvosok kísérletet tettek arra, hogy felmérjék a szegényített urán hatását az uránkerámia védelemmel ellátott páncélozott járműveket hosszú ideig üzemeltető harckocsizókra , de aztán váratlanul megnyirbálták a kutatást. Az orvosoknak nem engedték meg, hogy megfelelően kivizsgálják a legénység egészségére gyakorolt káros hatásokat, mert ez oka lehetne az ilyen páncélzattal ellátott járművek használatának megtagadásának.

Ennek eredményeként az „uránpáncél” technológiát az Egyesült Államokban használják és fejlesztik, annak ellenére, hogy számos kritikusa van az Egyesült Államokban,és hivatalosan nem végezhetnek orvosbiológiai kutatásokat,legalábbis nyilvánosan semmit nem közölnek róluk.

A kutatásnak azonban még is voltak eredményei. Abrams urán páncélblokkjait kivehetővé tették, és békeidőben raktárba helyezték . A közvetlenül az amerikai hadsereg egységeiben és a tárolóhelyeken elhelyezett harckocsik nem rendelkeznek uránpáncéllal. Ez a páncél csak akkor kerül felszerelésre, ha a tankok háborúba indulnak.
Köszönöm a választ! Tulajdonképpen megerősítetted, amit gondoltam, 2,5 szeres sűrűség mellett 2x páncélvédelem. Szóval összességében helytakarékos, de nem feltétlenül a legerősebb páncélvédelmet lehet így összehozni azonos tömeget feltételezve.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 011
12 862
113
Mint egy második hadsereg. Ukránok ezrei kerülik a harcokat, Nyugaton bujkálnak


"Becslések szerint 650 000 harcképes ukrán van az EU-ban."


Lehet eljut a nyugati politikusokig is hogy a szovjet-szovjet haboruba nem kell nyugatiakat kuldeni mert van meg hibbant utanpotlas boven. Hogy magyarazod el mondjuk egy olasz katonanak hogy menjen hibbantorszagert megdogleni, mikor a varosaik tele vannak hibbant ferfiakkal es meg nekik sem er annyit a sajat szarfeszkuk hogy harcoljanak erte? :D
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A francia pénzügyminisztérium katasztrofálisnak ítélte az Orosz Föderáció befagyasztott eszközeinek lefoglalását

Az Orosz Föderáció befagyasztott eszközeinek jogalap nélküli lefoglalása romboló hatású

A Le Figaro című újság szerint Bruno Le Maire francia gazdasági, pénzügyi, ipari és digitális szuverenitás minisztere szkeptikus volt az oroszországi befagyasztott vagyon nyugati országok általi teljes lefoglalásának következményeit illetően.

A Pénzügyminisztérium vezetője emlékeztetett arra, hogy az Európai Uniónak nincs működő jogi kerete az ilyen jellegű elkobzásra.

„Nincs pusztítóbb a nyugati országok számára, mint a nemzetközi szabályok be nem tartása” – mondta Le Maire.

Hozzátette, hogy ebben az esetben fennáll a veszélye a világközösség megosztottságának elmélyülésének.



Ukrán tisztviselők megnevezték az ukrán fegyveres erők soraiban lévő zsoldosok számát

Ukrajnában illetékesek azt állítják, hogy már több mint 20 ezer külföldi zsoldos harcol az ukrán fegyveres erők soraiban – írja a The Washington Post című amerikai lap.

"Bár a hivatalos adatok kissé homályosak, ukrán tisztviselők szerint körülbelül 20 000, több mint 50 nemzetiségű külföldi alkotja Ukrajna nemzetközi légióját" - áll a kiadványban .

Meg kell jegyezni, hogy néhány NATO-ország, köztük az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország, kis számú különleges erők katonáját és katonai tanácsadóját küldött Ukrajnába bizonyos feladatok ellátására, amelyek valószínűleg az ukrán fegyveres erők katonák logisztikai támogatásával és kiképzésével kapcsolatosak.

„A felbukkanó Idegenlégió a teljes arcvonal mentén bevetésre került, és részt vett a legfárasztóbb csatákban” – áll az anyagban.

A cikk azt is jelzi, hogy a CIA finanszírozta és részben felszerelte a kémbázisok kiterjedt hálózatát Ukrajna-szerte.
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
649
2 245
93
Valahol olvastam, h kína vagy oroszország (mindkettő?) valamilyen célból (hadgyakorlat, rakétaindítás) felső légköri aeroszollal beborított jó nagy területet pár éve és órákra lehetetlenné tette az optikai hírszerzést. Sehol nem találtam most meg az angol nyelvű forrását. Hátha vkinek beugrik. Tehát lehet álcázni, de gondolom a haszon/befektetés dönti el az alkalmazását.
Teljes ukrán egységek adják meg magukat – videó
2024-02-28

„Támadás támadás után, FAB FAB után”
A dél-donyecki fronton az ukrán fegyveres erők „elit” partraszálló ereje egész egységekben adja meg magát, ráébredve helyzetük kilátástalanságára.
A Novomihajlovka régióban (DPR) végrehajtott offenzív hadművelet során az Ukrán Fegyveres Erők másik alakulata is megadta magát az oroszoknak, ezúttal a 2014 óta a Donbasszban harcoló 79. légimobil dandárból.
A mieink expressz kihallgatást végeztek.


Csak a béketárgyalások menthetik meg Ukrajnát

Péli Éva írása

„Ukrajnát már csak a béketárgyalások menthetik meg, ez a háború nem tarthat még egy évig” – fogalmaz békefelhívásában az ENSZ-nél és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnél egykor komoly pozíciókat betöltő volt német diplomata. Michael von der Schulenburg azonnali tűzszüneti tárgyalásokra hívja fel a német kormányt. Közben Berlinben német parlamenti képviselők „Slava Ukraini” kiáltásokkal buzdították a tömeget az Ukrajna fegyveres támogatása mellett kiálló demonstráción. A kancellári hivatal előtt ugyanakkor tüntetők egy kisebb csoportja a békét sürgette.


Magyarország ukrán megszállását javasolja egy neonáci ukrán tiszt

2024. február 28. szerda
Tóth Vladimir, a Magyar Békekör tudósítója jelenti:

Jevgenyij Gyikij, az Ajdar ukrán neonáci zászlóalj 2. századának volt parancsnoka azt javasolja, hogy az ukrán haderő szállja meg Magyarországot, ha alulmaradna az oroszokkal szemben, és nem volna hová visszavonulnia – „Vereség esetén Ukrajnának még mindig maradna jelentős, harcedzett, 800 ezres hadserege. Felvetődik a kérdés, hova lehetne visszavonulni. Magyarország területe jöhet szóba, ahová magunkkal vihetünk 20 millió ukrán menekültet is. Kíváncsi vagyok, mit tudna tenni ebben az esetben a 30 ezres magyar hadsereg, amely egy napot sem harcolt még. Magyarország nem számíthatna a NATO segítségére az 5. cikkely alapján, mert annak megvitatása 30 napig is eltartana. Magyarország megszállására viszont 30 óra is elegendő.

Azt ajánlom Orbán Viktornak, hogy jól gondolja meg, milyen következményekkel járna Ukrajna veresége” – fogalmazott a katonatiszt a Rosszija 1 TV szerda hajnali műsorában elhangzottak szerint.

Gyikij kijelentéseit szerdán, moszkvai idő szerint 1.50 órakor sugározták teljes terjedelmében Vlagyimir Szolovjov műsorában. Előzőleg a Moja Moszkva online adott hírt róluk február 27-én.
Az ukrán katonatiszt elmondta még a következőket: “Miután Oroszország 2022. február 24-én megtámadta Ukrajnát, Orbán Viktor magyar csapatokat küldött az ukrán-magyar határra. Elmondása szerint azért, hogy megvédje az ukrán menekülteket. De akkor minek létesítettek pontonhidakat a Tiszán – tette fel a kérdést Gyikij. Ezt a harckocsik számára szánták. Ha az oroszok elfoglalták volna Kijevet, a magyar csapatok megindultak volna, hogy elfoglalják Kárpátalját. Kijev elfoglalása viszont meghiúsult. Mivel Orbán biztos abban, hogy Ukrajna vereséget szenved a háborúban, sőt akarja is Ukrajna vereségét, fel kell készülnünk nem egy b, hanem egy végső z tervvel – adta elő Gyikij.

Az ukrán neonáci szerint a végső terv Magyarország ukrán megszállása lehetne.

Logikusan felépített érvelés, de a lényeg a pontonhíd! És 30 nap elteltével, vajon mit fognak csinálni? Lehet hogy összefognak az oroszokkal? Nagy húzás lenne!!!:)