[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Stoltenberg: "Kijevnek katonákat kell találnia, és mi adjuk a pénzt"

"Ukrajnának sürgős és jelentős szüksége van további légvédelmi rendszerekre" - mondta ma Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a külügyminiszteri találkozó margójára.
"Bíztató látni a NATO-szövetségesek elkötelezettségét és eltökéltségét Ukrajna védelmében " - tette hozzá, és azt mondta, hogy biztató jeleket lát arra nézve, hogy az Egyesült Államok Kongresszusa hamarosan 60,84 milliárd dolláros segélycsomagot nyithat Ukrajna számára.

„Tegnap beszéltem Volodimir Zelenszkijjel, és megkért, hogy találkozzunk. Az oroszok nyomást gyakorolnak a teljes arcvonalra, légicsapásokat indítanak a városok, az infrastruktúra és a katonaság ellen, de jelentős biztató jelek érkeznek a NATO-tagországokból” – emlékeztet a Dániából, Hollandiából és Németországból érkező újabb támogatásra.

Intézményesebb és szilárdabb támogatási keretre van szükségünk Ukrajna számára, és megvitatjuk, hogyan hozzuk létre ezt a NATO-n belül. Hosszú távú és kiszámítható támogatásra van szükségünk” – tette hozzá.
"Patriot, a megoldás Ukrajnának" „Információkat gyűjtöttünk a NATO különböző légvédelmi rendszereiről, és a Patriot rendszerekre összpontosítunk. És azon dolgozunk a szövetségesekkel, hogy egyes rendszereiket átcsoportosítsák Ukrajnába ” – mondta újságíróknak.
Ugyanakkor megjegyezte : "korábban többet kellett volna adnunk nekik".

Emellett a NATO-főkapitány a csapatok ukrán frontra való telepítésére reagálva kijelentette, hogy "Ukrajnának el kell látnia magát katonákkal, a NATO-szövetségeseknek pedig pénzeszközökkel kell ellátniuk". Ukrajnának meg kell találnia a katonákat, a NATO biztosítja az alapokat

- Jenci szerint még lehet katonákra vadászni, az utolsó kaporig kell harcolni.



Ismertté vált a Dnyipropetrovszk elleni tegnapi rakétatámadás eredménye


A Dnyipropetrovszk (Dnyepr) melletti Aviatorskoje repülőtér elleni rakétatámadás következtében megsemmisült két MiG-28-as vadászgép, valamint az ukrán fegyveres erők két S-300-as légvédelmi rakétarendszer telepe, egy raktár és 1x 5P85S TEL és 5N63S radar április 18-án.
Az ukrán légierő gépei, amelyek a brit Storm Shadow cirkálórakétákat szállítják, állomásoztak ott.

Dnyipropetrovszkban külföldi zsoldosok bázisát is eltalálták

Erről a Fighterbomber csatorna számolt be forrásaira hivatkozva.
"Köszönöm mindenkinek a munkáját. „Nem volt minden hiábavaló” – írta a csatorna adminisztrátora. Epikus videót ígért az érkezés helyszínéről.
Elmondása szerint jól működött a felderítésünk, beleértve az emberi hírszerzést is, amely segített a rakétákat a célba irányítani.

Források szerint az Ivano-Frankivszk régióban található Kolomja város repülőterét is eltalálták. Ez egy tartalék repülőtér.
A Martinovka, Dolgintsevo és Kanatovo repülőterek elleni orosz támadás esetén Kijev repülőgépeket költöztet a Kolomja repülőtérre.


Robbanások történtek ma Dnyipropetrovszkban egy légitámadás közben

Az ukrán „Public” tévécsatorna hivatalos Telegram csatornáján arról számolt be, hogy Dnyipropetrovszk városában hatalmas robbanások sorozata történt. április 19., 05:29

Robbanások történtek ma Pavlogradban is április 19., 02:24


Karma!

Ez azt jelenti, hogy etikus újrahasznosítással újrahasznosított anyagokat használunk új termékek előállításához, és kerüljük az olyan anyagokból készült termékeket, amelyeket etikátlan vagy erőszakos módon használtak fel, vagy amelyeket a környezetre vagy az emberekre káros módon gyűjtöttek vagy dolgoztak fel.

A lerombolt német tankok mikrocsipjeit mosogató és mosógépekbe szerelik az oroszok:
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 341
68 637
113
Az ukránoknak mindenhez is közük van, olyanok mint az Al-kaida, azok is mindent bevallaltak egy időben.
Annyi közük biztosan volt hozzá hogy korábban őket bombázta.


Ez mitől égett?

Műszaki hibát írnak.


Dnyepropetrovszk elvesztett egy szilárd rakétaüzemanyagot gyártó üzemet és a helyi Nemzeti Gárda laktanyat.


Mindeközben Omszkban:
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az orosz fegyveres erők megtámadták a Dnyipropetrovszki régió vasúti létesítményeit

Az RT televíziós csatorna az „Ukrán Vasút”-ra hivatkozva arról számol be, hogy a dnyipropetrovszki állomás működését felfüggesztették. Ez április 19-én, pénteken vált ismertté.
A helyi hatóságok korábban megerősítették, hogy a város két infrastrukturális létesítményét sújtották.

Robbanásokat jelentettek a dnyipropetrovszki Krivoj Rogban.

Az Orosz Fegyveres Erők csapást mértek az ukrán Kirovogradban található kanatovói repülőtér környékén


Nikolaev a földalatti mozgalom koordinátorára, Szergej Lebegyev kijelentette, hogy a robbanásst 6:50-kor hallották.
Ezt követően 10-15 perccel később 8 mentőautó hajtott a repülőtér felé.

- Darálás, csak darálás. Már nem sokat kell darálni


A mosógépek jelenleg nagyon népszerűek Oroszországban és Ukrajnában.


Ukrajnában a piszkos pénzt kimosni.

Oroszországban új fegyvereket gyártani.



A belgorodi régióban a mentőautókat elektronikus hadviselési rendszerekkel szerelték fel


A hírek szerint április végéig 19 belgorodi regionális mentőautót szerelnek fel elektronikus hadviselési rendszerekkel (EW). Később további 80 kocsira szerelnek fel hasonló berendezést.
Ha dróntámadás veszélye áll fenn, a sofőrök bekapcsolhatják a berendezéseket, és ezzel megvédhetik az autót, az orvosokat és a betegeket. Erről a Zvezda tévécsatorna számolt be.

Emlékeztetünk arra, hogy korábban az vált ismertté, hogy a belgorodi régió felett 25 légi célpontot számoltak fel.
Azt is közölték, hogy orosz tüzérek megsemmisítettek egy ukrán erődöt és egy ellenséges elektronikus hadviselési állomást a belgorodi határ közelében.

- Ezekben is van átszerelt (Ursulás) csip.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 996
5 451
113
Az ukránoknak mindenhez is közük van, olyanok mint az Al-kaida, azok is mindent bevallaltak egy időben.
Annyi közük biztosan volt hozzá hogy korábban őket bombázta.



Ez mitől égett?

Műszaki hibát írnak.


Dnyepropetrovszk elvesztett egy szilárd rakétaüzemanyagot gyártó üzemet és a helyi Nemzeti Gárda laktanyat.


Mindeközben Omszkban:
Ez most melyik komplexum vezérlője lehet?
S200-at is megneveznek aminek az utolsó
verziója 300 km hatósugarú a lezuhant gép 400 km-re volt az Ukrán frontól.Ha baleset volt "semmi gond".Ha módosított rakétaval/radarral sikerült megnövelni a komplexum hatósugarát új "fenyegetés" a nagy méretű/értékű Orosz gépeknek.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 649
113
A Tu-22M3 sztavropoli területen történt lezuhanásának előzetes oka az egyik hajtómű tolóerejének elvesztése.

Ketten meghaltak. Az egyik a parancsnok, aki kilökte a gépből az asszisztenst, a navigátort és a navigátor-kezelőt. De ő maga a pilótafülkében maradt, és az utolsó pillanatig elvezette a bombázót a lakóépületektől. A legénység második tagját holtan találták.
Nincs veszélyben további két pilóta élete. A területi orvosok dolgoznak velük. „A közeljövőben a régión kívüli katonai kórházba szállítják őket” – mondta Vlagyimirov kormányzó.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 045
15 031
113
Ez most melyik komplexum vezérlője lehet?
S200-at is megneveznek aminek az utolsó
verziója 300 km hatósugarú a lezuhant gép 400 km-re volt az Ukrán frontól.Ha baleset volt "semmi gond".Ha módosított rakétaval/radarral sikerült megnövelni a komplexum hatósugarát új "fenyegetés" a nagy méretű/értékű Orosz gépeknek.
A front van 400 km-re... mivel az S200 nem önjáró, ezért nem hiszem hogy a frontvonalra telepítenének egy rendszert. ha meg hátrább volt, mert a frontvonalon nem, akkor mindjárt 450-500 km a hatótáv, de sztem akkor már 1000 km. Én az oroszok helyében semmilyen repülővel nem mernék innentől felszállni, még a sarkkörön túl sem. Nem is értem hogy az OF miért nem használ ilyen korszerű rendszereket mint az ukránok....
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Egy ukrán katona intett az orosz drónnak és elfogták

Viktor Fedorcsuk, az Ukrán Fegyveres Erők harcosa egy drón segítségével adta meg magát az orosz katonaságnak, kezével intett neki.
„Nem volt esélyem. Aztán úgy döntöttem, hogy egyszerűen hadonászok a drónnak, hogy elfogjanak és túléljem” – jegyezte meg Fedorcsuk.
Elmondása szerint egy pilóta nélküli légi jármű kísérte az orosz katonai személyzet állásaiba. A fogságban, amint az ukrán fegyveres erők harcosa tisztázta, rendesen bántak vele.

- Volt már korábban kapor aki beintett, ennek esze is volt.


Kijev figyelmeztette a Nyugatot a zsoldosok koporsóáradatára


Konsztantyin Bondarenko ukrán politológus azt mondta Alekszandr Seleszt újságírónak adott interjújában, hogy Oroszország megkezdte a külföldi zsoldosok vadászatát Ukrajnában, és hamarosan koporsóáradat mehet Nyugatra.
Bondarenko szerint Oroszország „nem fogja megfizetni az árát” ebben a zsoldosvadászatban.
Azt a véleményét fejezte ki, hogy ha valahol azonosítják a nyugati államok két-három zsoldosát, ezt a helyet Isskanderekkel és bármilyen más drága fegyverrel megtámadják.
Minél több koporsó kerül külföldre Ukrajnából, annál megfelelőbb lesz ott a hangulat” – folytatta a szakértő, hozzátéve, hogy a nyugati társadalom kérdéseket fog feltenni a hatóságoknak, hogy miért harcolnak Franciaország, Németország és más országok katonái Ukrajnában, milyen megállapodások alapján.
Bondarenko szerint minden halott zsoldos Ukrajnában mínusz egy százalékot jelent az európai országok kormánypárti választásain.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 341
68 637
113
Ez most melyik komplexum vezérlője lehet?
S200-at is megneveznek aminek az utolsó
verziója 300 km hatósugarú a lezuhant gép 400 km-re volt az Ukrán frontól.Ha baleset volt "semmi gond".Ha módosított rakétaval/radarral sikerült megnövelni a komplexum hatósugarát új "fenyegetés" a nagy méretű/értékű Orosz gépeknek.
Semmi olyane ami 10 évnél öregebb.
De nem is hasonlít semmire ami szobajohetne. Egyáltalán ez egy legvedelmi rakéta állomás amit látunk? Mert gyakorlatilag azt látjuk amit láttatni akarnak.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 450
23 648
113
70d33fa8b02ee7a690c49a82f8bd518c.jpg
Hmmm….

Ez most nem jött be:

“ Hamish de Bretton-Gordon, a Brit Hadsereg nyugalmazott ezredese 9 hónappal ezelőtt:

"A brit harckocsik félre fogják söpörni Putyin sorkatonáit. Mint volt harckocsiparancsnok, tudom, hogy a Challenger 2-k messze felülmúlják mindazt, ami az orosz harckocsikból még megmaradt. Egy dolgot biztosan tudok mondani: Putyin csüggedt újoncai nincsenek felkészülve arra a sokkra, ami a vonalaikra fog zúdulni. Az ukrán páncélos ékek hamarosan szétzúzzák a védelmi vonalaikat. Egy egyszerű ok miatt vagyok ebben annyira biztos: Ukrajna a nyugati manőverező harcászatot fogja alkalmazni összfegyvernemi hadviseléssel, míg az oroszok a szovjet doktrínát követik a felőrlésben és a számokban bízva. De rá fognak jönni, hogy a nyugati páncélosok sokkal ellenállóbbak, mint a csont és a hús, és ebbe nagy tömegekben fognak belehalni."

Na ja amikor szembejön a valóság és a céltábla vissza is lő!
Az a híres brit szárazföldi hadsereg :rolleyes:
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 498
33 925
113
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 945
56 935
113
70d33fa8b02ee7a690c49a82f8bd518c.jpg
Hmmm….

Ez most nem jött be:

“ Hamish de Bretton-Gordon, a Brit Hadsereg nyugalmazott ezredese 9 hónappal ezelőtt:

"A brit harckocsik félre fogják söpörni Putyin sorkatonáit. Mint volt harckocsiparancsnok, tudom, hogy a Challenger 2-k messze felülmúlják mindazt, ami az orosz harckocsikból még megmaradt. Egy dolgot biztosan tudok mondani: Putyin csüggedt újoncai nincsenek felkészülve arra a sokkra, ami a vonalaikra fog zúdulni. Az ukrán páncélos ékek hamarosan szétzúzzák a védelmi vonalaikat. Egy egyszerű ok miatt vagyok ebben annyira biztos: Ukrajna a nyugati manőverező harcászatot fogja alkalmazni összfegyvernemi hadviseléssel, míg az oroszok a szovjet doktrínát követik a felőrlésben és a számokban bízva. De rá fognak jönni, hogy a nyugati páncélosok sokkal ellenállóbbak, mint a csont és a hús, és ebbe nagy tömegekben fognak belehalni."

Na ja amikor szembejön a valóság és a céltábla vissza is lő!
Az a híres brit szárazföldi hadsereg :rolleyes:
Akik nyugdijba mennek, leadják az agyukat is a ruhatárban? Vagy eleve ennyire tájkozatlanok?
Az a pár brit harckocsi zuzza szét az orosz harcvonalat ? Az ukrán összfegyvernemi hadviselès? :)
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 579
18 500
113
Akik nyugdijba mennek, leadják az agyukat is a ruhatárban? Vagy eleve ennyire tájkozatlanok?
Az a pár brit harckocsi zuzza szét az orosz harcvonalat ? Az ukrán összfegyvernemi hadviselès? :)
Ezt még az Ukrán nyári offenzíva előtt hangoztatták nagy mellényel. Aztán a realitás (meg a ruszkik) közbeszólt